בית משגע ביישוב היוקרה שאתם כנראה לא מכירים

במרכז הארץ בלב גבעות כורכר הוקם לפני כמה שנים יישוב חדש שבו נבנו בתים צמודי קרקע רחבי ידיים ושומטי לסת. האם אתם מכירים אותו? בוא להציץ בבית למשפחה ביישוב אירוס

28/12/2021

הפרוייקט: בית צמוד קרקע ביישוב אירוס
שטח: כ-200 מ"ר בנוי על מגרש של 500 מ"ר
הדיירים: זוג +3
מפתחים: כוכב אלומיניום
תכנון: אדריכלית כנרת צידון

סביון, כפר שמריהו, ארסוף... כולם שמות מוכרים של יישובי יוקרה בארץ. למילייה הנדל"ני המאוד אקסקלוסיבי הזה נוסף גם יישוב חדש יחסית, שרוב הסיכויים שאתם לא מכירים. היישוב אירוס, שנמצא במועצה המקומית גן רווה, מערבית לנס ציונה, הוקם בשנת 2011 וכל הבתים בו הם צמודי קרקע. בשל העובדה שהוא יישוב צעיר, הבתים שנבנו בו מאופיינים בבנייה אדריכלית עדכנית, רבים מהם רחבי ידיים ושומטי לסת.

עוד בוואלה!

שני גברים וחצי: דירה גברית לגרוש ובנו המתבגר

לכתבה המלאה
אופן ספייס שמקדיש אותה חשיבות ואותו שטח למטבח ולסלון. סלון(צילום: אורית אלפסי)
הכחול של הבריכה נשקף מהחלונות הגבוהים של הסלון. בריכה בחצר(צילום: אורית אלפסי)

את הבית הזה בישוב אירוס, עיצבה ותכננה האדריכלית כנרת צידון בהתכתבות. בתחילת התהליך התברר לבעלי הבית שהם נאלצים לנסוע לרילוקשיין בארה"ב - לתקופה של שנתיים לפחות, אך הם החליטו לא לוותר או לדחות את תהליך בניית הבית, כדי שכשיחזרו הוא יהיה מוכן עבורם. תהליך העבודה על הסקיצות נעשה בהתכתבות מיילים (טרם תקופת הזום) וגם ביצוע הבניה נעשה ללא ליווי צמוד של הלקוחות. כל הבחירות העיצוביות, נעשו עם בעלת הבית כאשר הגיעה לארץ לביקורים מעת לעת.

גודלו של הבית הוא כ-200 מ"ר שמתחלקים על פני שתי קומות. הוא נבנה עבור זוג עם שלושה ילדים, שביקשו לעצמם גינה רחבת ידיים ועם זאת לא לוותר על בריכה. צידון תכננה ועיצבה בית בסגנון מודרני, אורבני ונקי, בצבעים כהים שמעבירים תחושה מעט תעשייתית ועומק.

סגנון מודרני אורבני ונקי. בית בעיצובה של כנרת צידון ביישוב אירוס(צילום: אורית אלפסי)
אי שחור גדול במטבח ומעליו מנורה תעשייתית(צילום: אורית אלפסי)
אזור המטבח תחום על ידי ריצוף בטון אפור(צילום: אורית אלפסי)

הפרוגרמה לתכנון הגדירה שלמרות הבריכה בחצר, יש למקסם את שטח הגינה ולייצר חצר משמעותית וגדולה, שתהיה נוכחת ומחוברת לכל חלקי הבית. לכן החליטה האדריכלית למקם את הבריכה בחלק הצדדי והצר של המגרש, כך שתהיה משמעותית במבט מהסלון, אך לא תתפוס את כל אזור הגינה האחורי וכמובן תיתן מענה מבחינה בטיחותית. המרפסת היא המשך ישיר של הבית ומובילה לאזור שבו נשתלו דשא וצמחיה. היא מרוצפת באבן טבעית צרובה שממשיכה כל הדרך סביב אל הבריכה.

בחלל הציבורי מוקמו שתי ויטרינות גדולות הפתוחות אל החצר. לאזור זה נבחרו ויטרינות ללא חלוקות כדי שיכנס כמה שיותר אור ותיווצר תחושה של גודל ומרחב. משני צידי הטלוויזיה בסלון מוקמו שני חלונות שמגיעים עד הרצפה עם חלוקה יפה ועדינה, שממנה נשקף הכחול של הבריכה.

ויטרינות ללא חלוקה מכניסות כמה שיותר מהאור פנימה אל הבית, ומאפשרות גם יציאה למרפסת מהמטבח ומהסלון(צילום: אורית אלפסי)
מדרגות אלומיניום שחורות במראה תעשייתי(צילום: אורית אלפסי)

את קומת הכניסה ביקשה האדריכלית לייצר כאופן ספייס לופטי אחד רצוף, כך שכשכנכנסים מדלת הכניסה רואים את המטבח והסלון, אין הגדרה של חללים והכל מאוד שוויוני מבחינת הגודל שהוקדש לכל אזור. למטבח ולסלון אותו משקל, ועל כן משניהם ניתן לצאת דרך ויטרינה גדולה אל החוץ. כל החלל הציבורי מאופיין בצבעים חזקים וחומרים טבעיים לכיוון התעשייתי: שחור, אפור, עץ ולבן. את הצבע מכניסה לבית כורסה דומיננטית בצבע ירוק.

כורסא דומיננטית שמכניסה קצת צבע בסלון(צילום: אורית אלפסי)
ספריית ברזל שחורה עמוסה בפריטים שמספרים מיהם הדיירים(צילום: אורית אלפסי)

הבית כולו מרוצף פרקט שהונח בקורות רחבות, ואילו המטבח תחום בריצוף בטון, מתוך מחשבה פרקטית-פונקציונאלית שבעצם מסמנת את אזור המטבח רק בעזרת הריצוף. באמצע המטבח ניצב אי שחור עם משטח עשוי גרניט פורצלן שחור ושאר המטבח צבוע לבן. תאורת המטבח היא שחורה תעשייתית ומשתלבת עם מדרגות ברזל שחורות ואלומיניום שחור שממוקמות לצידו.

הג'טים הלבנים מדגישים את המראה התעשייתי בעדינות(צילום: אורית אלפסי)
חדר השינה היחיד בקומת הכניסה - סוויטת ההורים(צילום: אורית אלפסי)

בשל הרצון של האדריכלית להשאיר את החללים פתוחים וקשורים אחד לשני, הסלון הוא אופן ספייס כאשר רצפת הפרקט נותנת אוירה אורבנית אך חמימה. עוד הוצבה בסלון ספריית ברזל שחורה, גופי תאורה עם פרופילים שחורים וגם ג'טים לבנים שמדגישם את המראה התעשייתי בעדינות מרבית.

סוויטת ההורים היא חדר השינה היחד שנמצא בקומת הכניסה, והיא צופה לכיוון הבריכה. חדרי הילדים נמצאים בקומה השנייה, ולכל אחד מהחדרים בקומה העליונה מרפסת קטנה שניתן לצאת אליה ולצפות ממנה אל הגינה או אל הרחוב בחזית. פרט לחדרי השינה של הילדים, בקומה זו מיקמה האדריכלית גם חלל משותף לצפייה בטלוויזיה ואזור משחק שישמש את הילדים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully