דיירי הבית המהמם הזה יכולים ליהנות מנוף לשלג בחורף

בית כפרי עם נגיעות ערביות ונוף עוצר נשימה - בחורף אפשר לראות מהמרפסת את החרמון המושלג ובאביב פסגות מוריקות. התכנון שלו לקח שנתיים, הבנייה שנה וכעת יש לדיירים חיים שלמים ליהנות ממנו

24/12/2021

הפרוייקט: בית פרטי בקיבוץ כפר גלעדי
הדיירים: זוג + 3
שטח: 250 מ"ר
אדריכלות ועיצוב פנים: ינון בן דוד

את הבית הזה תכנן האדריכל ומעצב הפנים ינון בן דוד במשך שנתיים ושנה נוספת נדרשה לבנייתו. המאמץ הרב, הזמן והמחשבה, שהושקעו בתכנונו השתלמו היטב. הבית, בשטח של 250 מ"ר הפרוסים על שני מפלסים ממוקם בקיבוץ כפר גלעדי ונהנה מהנוף המושלם של עמק החולה והחרמון. "הדיירים חלמו על בית מעוצב באווירה כפרית, שיהיה חם ועוטף. ולכולנו היה ברור שהוא הולך לנצל את הנוף הנשקף ממנו ולתת לו את הכבוד הראוי", אומר בן דוד. "הם ביקשו שהבית יעוצב באמצעות אבן טבעית ורצינו להכניס נגיעה של סגנון ערבי, לכן בחרנו בחלונות בצורת קשת. מבחינת פונקציונאליות, הבית היה צריך להתאים לשינויים שיחולו במהלך השנים הקרובות. בני הזוג, חקלאי ואחות במקצועם, נמצאים בפרק ב' של חייהם וגרים איתם שלושת ילדיהם המשותפים, כשלאשה יש שלושה ילדים בוגרים מנישואיה הקודמים. תכננו עבורם סוויטת הורים מפנקת שתשמש אותם כשהילדים יגדלו ויעזבו את הבית ובינתיים היא משמשת את הילדים הגדולים והנכדים כשאלה מגיעים לביקור".

עוד בוואלה!

וואו, וואו, וואו: הבית הכי יפה במיקום הכי יפה בקיסריה

לכתבה המלאה
בית בסגנון כפרי-ערבי בקיבוץ כפר גלעדי, אדריכלות ועיצוב ינון בן דוד. שי אפשטיין,
היה ברור שהעיצוב חייב לנצל את הנוף הזה. חלונות מקושתים בסלון(צילום: שי אפשטיין)
הקומה התחתונה נטועה באדמה, והקומה המרכזית שבה החללים הציבוריים משקיפה מלמעלה(צילום: שי אפשטיין)
הסגנון הכפרי ניכר כבר בכניסה לבית. דלת עץ רחבה וקירות אבן חיצוניים בכניסה לבית(צילום: שי אפשטיין)

הבית יושב על מגרש משופע מאוד, כך שהקומה התחתונה למעשה נטועה בתוך האדמה. הכניסה לבית נעשית דרך גשר שבחלקו תלוי באוויר, המוביל למבואה עם דלת הכניסה. כבר בכניסה לבית אפשר לראות את הסגנון הכפרי המדובר וליהנות מהנוף המרהיב הנשקף מהחלונות. "דלת הכניסה מכניסה אותנו לחלל המרכזי, בין הסלון והמטבח המופרדים על ידי גרם המדרגות המוביל לקומה התחתונה", מתאר בן דוד. "החלל המרכזי של הבית, שכולל את הסלון ופינת האוכל נהנה מנוף עוצר נשימה, לכיוון מזרח - לעמק החולה והרי הגולן. בהמשך החלל יש מרפסת צפה אליה ניתן לצאת דרך שלוש ויטרינות בצורת קשת. גם החלונות המקיפים את הוויטרינות עוצבו בצורת קשתות במטרה לשמור על הסגנון העיצובי ולהכניס לבית הרבה אור ואוויר. בסלון הצבנו ספה רכה ופופים לרביצה בסגנון נורדי חם. את התקרה הגבהנו מעט והוספנו קורות עץ שמחממות את החלל ומעניקות לו עוד טאץ' כפרי. בשעות הבוקר נשקפת מבחוץ הזריחה ומתגלה במלוא תפארתה. החלל המרכזי מקבל ממנה אור בצורה מדהימה והחוץ נכנס אל תוך הבית".

הכניסה לבית נעשית דרך גשר, שחלקו תלוי באוויר(צילום: שי אפשטיין)
3 ויטרינות מקושתות מובילות אל מרפסת צפה(צילום: שי אפשטיין)
מטבח כפרי עם אי לארוחות בוקר וארוחות יומיומיות(צילום: שי אפשטיין)

בעלי הבית נוהגים לארח לעיתים קרובות והתכנון התייחס גם לנושא הזה, לדברי בן דוד. "פינת האוכל ממוקמת במרכז החלל הציבורי ויש בה מקום לאירוח ובמידת הצורך ניתן לפתוח אותה ולהושיב אורחים רבים. גם המטבח תוכנן כמענה לאהבת המשפחה לבישול ולאירוח. תכננו מטבח מאוד מואר, עם משטחי עבודה מספקים והרבה מקומות לאחסון". המטבח עוצב בצורת ח' ומשלב פורניר אלון, דלתות בצבע שמנת, עץ אלון וטורקיז עדין - להשלמת המראה הכפרי. במרכז המטבח הוצב שולחן המיועד לארוחות בוקר ולארוחות יומיומיות.

עוד טאץ' כפרי בדמות קיר בריקים מאחורי המיטה בחדר השינה(צילום: שי אפשטיין)
מסדרון עם ארונות עץ וספסל ישיבה במסדרון המחבר בין חדר השינה לחדר הרחצה של ההורים(צילום: שי אפשטיין)

בקומת הכניסה נמצאת גם סוויטת ההורים העתידית, שכיום משמשת כחדר אורחים. הסוויטה נהנית מנוף מזרחי עם מרפסת צפה המשקיפה לנוף ההרים והעמק שהפך חלק בלתי נפרד מהבית. הסגנון הכפרי נמשך גם בחדר זה, ובא לידי ביטוי בין השאר בקיר בריקים מאחורי גב המיטה. אל חדר האמבטיה מוביל מסדרון עם ארון העשוי עץ בהתאמה אישית ובמרכזו ספסל לישיבה.

אפילו גרם המדרגות רוחץ באור ובנוף שחודרים מהוויטרינות הגדולות שמקיפות את הבית(צילום: שי אפשטיין)
חצר רחבה ואפילו בריכת דגים קטנה בגינה(צילום: שי אפשטיין)

קומת המגורים של הבית תוכננה בחלקו התחתון, אליו מגיעים מגרם המדרגות שממוקם מול הכניסה. גם המדרגות נהנות מויטרינות רחבות המשקיפות אל הנוף. מתחת למדרגות ישנו חדר משפחה עם יציאה המובילה לחצר רחבה עם בריכת דגים, אותה מטפחת בעלת הבית. הקומה כוללת את סוויטת ההורים הנוכחית שבה חדר רחצה וחדר ארונות, וכן שלושה חדרי שינה לילדים, חדר אמבטיה משותף לשלושתם וחדר שירות. "בעלי הבית ביקשו שנתכנן קומה אחת שבה יוכלו להתנהל בנוחות עם שלושת הילדים. היה לנו אתגר תכנוני, שכן חצי מהקומה למעשה "קבורה" בתוך האדמה ורצינו לייצר לכל חדר חלון. הצלחנו לעשות את זה בעזרת מרפסות אנגליות שמכניסות אור ואוויר טבעיים לחדרים שלא נהנים מקיר חיצוני לנוף", הסביר בן דוד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully