פאר ישראלי: זה לא בית, זה ארמון. ויש לו גם נוף לים

בבית העצום הזה - 4 קומות על פני 800 מ"ר בנוי, מתגוררת משפחה בת 4 נפשות בסך הכל, שחיה את החלום של רובנו - בית מרהיב ביופיו קרוב לים, עם קולנוע פרטי, בריכה חצי אולימפית וגם חדר לעוזרת

מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרוייקט: בית יוקרה רחב ידיים בשרון
דיירים: זוג + 2
שטח: 800 מ"ר בנוי על מגרש של דונם
תכנון אדריכלות ועיצוב: שירלי דן
שטיחים: "צמר שטיחים יפים"

במסגרת הביקורים שלנו בבתים המעוצבים בישראל, יצא לנו לראות כבר לא מעט בתים מיוחדים, אבל אחת לכמה זמן מגיע אחד שממש שומט לנו את הלסת. נניח כמו הווילה המעוצבת הזאת, שמשתרעת על פני 800 מ"ר בנוי על מגרש של דונם באחד האזורים היוקרתיים בשרון, עם נוף הים הנשקף מחלונות הבית.

עוד בוואלה!

בלי רעש וצלצולים: בית פרטי עם בריכה בסגנון נקי וקלאסי

לכתבה המלאה
כאילו כל זה לא מספיק, יש גם נוף לים ובריזה. בית יוקרה בשרון בעיצוב אדריכלית שירלי דן (צילום: שי אדם)
אלף האיים. שני איים במטבח משמשים לתפקודים שונים (צילום: שי אדם)
כמו להתעורר בפור סיזנס. יחידת ההורים (צילום: שי אדם)

האדריכלית שירלי דן היא האחראית על העיצוב המרשים. "הדיירים שנכנסו למגרש הרחב באזור יוקרתי בשרון ביקשו בית אירופאי, אבל עם זאת שיהיה מעוצב בסגנון מודרני". ואכן, כבר מבחוץ ניכר איך השילוב המעניין קורם עור וגידים. חזית הווילה מורכבת ממעקות זכוכית, דלת כניסה בחיפוי עץ עתיק ובגובה מרשים של שתי קומות, זאת לצד קרניזים ודקורים מאוד עדינים וכן מפתחים גדולים בעלי מסגרת אלומיניום שחורה. כך נוצר השילוב המיוחד בין עיצוב אירופאי למודרני, שמייצר דרמה כבר בכניסה לבית.

מכיוון שהבית צופה מצדו המערבי לים, בחרה האדריכלית לתת לכך ביטוי מכל חלקי הבית. "את הבית עיצבתי בצורת ר' הפונה למערב, כדי שיוכלו לראות את הים מכל פינה בבית", היא מספרת. "הבית והגינה פונים לחזית ומכל מקום רואים את הים הנשקף וגם נכנס פנימה אוויר ממערב".

קרניזים ודקורים עדינית לצד מפתחים גדולים במסגור אלומיניום שחור. סגנון אירופאי-מודרני (צילום: שי אדם)
הדרמה מתחילה כבר בכניסה. הכניסה הראשית לבית - גבוהה במיוחד ומחופה בעץ (צילום: שי אדם)

הכניסה לבית מאוד מרשימה וכוללת חלל כפול, עם מטבח שיוצא לגינה ולבריכה ומאפשר למי שנמצא בו להיות עם האורחים וגם להגיש בקלות לבית או לחצר. המטבח משמש גם לעבודה וגם לישיבה ולכן הוצבו בו שני איים, שכל אחד מהם משמש למטרה אחרת. בחלל המרכזי יש פינת אוכל עם גלריה מרשימה מהקומה העליונה והיא משקיפה אל המדרגות והמעלית השקופה, ואף הותקנה ספריה שחורה ומרשימה על כל הקיר, כאלמנט עיצובי בולט.

פינת האוכל פתוחה לסלון חם, מזמין ויוקרתי הצופה אל הבריכה. לבקשת הדיירים, נבנה קיר קמין עם לייסטים קלאסיים מעץ עתיק. הריצוף שנבחר הוא שיש יוקרתי בגוונים של לבן עם נימים אפורים שהותקן בפלטות ענקיות.

ריצוף שיש יוקרתי וחלל בגובה כפול. פינת האוכל (צילום: שי אדם)
צורת הר' שבה נבנה הבית וחובקת את הגינה מסייעת לתחושת החיבור בין המטבח לחוץ (צילום: שי אדם)
קיר קמין מחופה בלייסטים מעץ עתיק במראה קלאסי. הסלון (צילום: שי אדם)

בסלון ובפינת האוכל הונחו על אריחי השיש הגדולים גם שטיחים מבית 'צמר שטיחים יפים'. "שטיח עבורי הוא אלמנט חשוב ומשמעותי לכל חללי הבית. הוא נותן לו אופי, מחמם אותו, משלים את החלל וכמובן דרך נפלאה לתחום אותו. בחרתי בשטיחים אלגנטיים וקלאסיים, שכל אחד מהם משלים את המראה של החלל, מעשיר אותו ונותן לו מגע איכותי".

שטיחים אלגנטיים וקלאסיים הונחו על פלטות השיש העצומות כדי לסייע בתחימת האזורים השונים (צילום: שי אדם)
מבט מפינת האוכל אל המדרגות (והמעלית) המובילות אל הקומות העליונות (צילום: שי אדם)

כשעולים למפלס העליון של חדרי השינה מגיעים לגשר המפריד בין אגף ההורים לילדים, שתלוי במרכזו של חלל כפול - אותו אחד שמשקיף על פינת האוכל מלמעלה. סוויטת ההורים גדולה ומפנקת ומעוצבת בסגנון של סוויטה במלון בוטיק יוקרתי, עם חלל מאוד גדול בכניסה, חדר הלבשה פתוח לחדר השינה ושטיח יוקרתי במרכזו. כמובן שגם חדר הרחצה מפנק במיוחד, כשיש בו גם מקלחון רחב וגם אמבטיה עומדת, והוא מעוצב עם פלטות שיש שחולשות באלגנטיות על הרצפה הקירות והתקרה. אגף הילדים מורכב משתי סוויטות רחבות, שכל אחת מהן משמשת למעשה כיחידת מאסטר עם חדר רחצה פרטי לילדים.

חדר השינה של ההורים (צילום: שי אדם)
שיש חולש על הרצפה והקירות. חדר הרחצה (צילום: שי אדם)
בריכה חצי אולימפית שחצייה משמש לשחייה וחלקה רדוד יותר - לרביצה וצ'יל (צילום: שי אדם)

הבית בנוי מ-4 קומות, שכוללות גם עליית גג רחבה ומזמינה הכוללת סלון רחב, יחידת מאסטר נוספת לאורחים ויציאה למרפסת ענקית עם ג'קוזי. גם המרתף הוא אזור מושקע ורחב, עם פינת קולנוע, פינת עבודה, חדר אורחים, חדר לעוזרת הבית וחדר כביסה רחב.

כאמור, הבית תוכנן בצורת ר' כך שהגינה נכנסת אל תוך הבית, וכך גם הבריכה החצי אולימפית שבנויה גם היא בצורת ר'. למעשה בבריכה נוצרו שני אזורים המשלימים אחד את השני- הראשון משמש לשחייה והשני המשמש לכיף ולרביצה. הריצוף בחוץ עשוי אבן בלוסטון אפורה דמוית בטון, המשלימה את האווירה המתקבלת של בית נופש מרשים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully