לופט של החלומות: בית פרטי עם תועפות של סטייל

יש בריכה, מטבח ענקי, תקרות גבוהות עם בטון חשוף ושתי ספריות. בית פרטי בשרון עם אלמטים עיצוביים מפתיעים ופיסוליים שממש, אבל ממש, חייבים לראות. צפו בתמונות

מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרוייקט: בית פרטי בשרון
שטח: 250 מ"ר בנוי על מגרש של 500 מ"ר
דיירים: זוג + מתבגרת
אדריכלות: חקי זמיר
מפתחים: כוכב אלומיניום

זוג בשנות ה-50 לחייו, גם הוא וגם היא אנשי עסקים ויזמות במגוון תחומים עם רקע ואהבה לעיצוב
הבית, בנו את בית חלומותיהם עבורם ועבור בתם המתבגרת, וביקשו להתאימו גם לאירוח ילדיהם הבוגרים שכבר עזבו את הבית והקימו משפחות משלהם. כדי להביא את כל החלומות, הרצונות והצרכים שלהם למילוי מדוייק, שכרו את שירותיו של האדריכל חקי זמיר.

זהו בית חדש בן פחות משנה באזור השרון. גודל המגרש כ-500 מ"ר ועליו נבנו 250 מ"ר המתפרסים על פני שתי קומות ובנוסף ישנו גם מרתף של 200 מ"ר נוספים. תהליך הבנייה של הבית ארך כשנה. "מעבר להגדרת הצרכים הפונקציונליים שיתאימו למצב המיוחד של בני הזוג עם מגוון גילי הילדים, ומעבר לניתוח כיווני האור וזרימת התנועה בבית, היה לדיירים חלום סמוי לקבל בית 'לופטי'", מספר האדריכל חקי זמיר.

עוד בוואלה!

ארמון בשחור ולבן: בית מונוכרומטי במרכז הארץ

לכתבה המלאה
אלמנטים של לופט והרבה יצירות אמנות מיוחדות שנבחרו על ידי בעלי הבית (צילום: ליאור טייטלר)
ויטרינת אלומיניום שמקיפה את פינת האוכל מאפשרת לווסת את כניסת האור (צילום: ליאור טייטלר)
אזורי חוץ מגוונים שכוללים בריכה, גינה ופרגולה רחבת ידיים. החלל החיצוני (צילום: ליאור טייטלר)

המשאלה באה לידי מימוש בבחירת החומרים, ששמה דגש על הרבה בטון חשוף, עץ וזכוכית, ובעיצוב החלל הכפול, והמשחק שהוא יוצר בין חללים גבוהים ציבוריים לבין חללים נמוכים יותר ואינטימיים יותר.

המשחק בין סוגי החללים יחד עם הפתיחות המקסימלית לאזורי חוץ מגוונים אף הם, שכוללים בריכה, גינה ופרגולה רחבת ידיים - שמלווים את החלל, מאפשר לדיירים שאוהבים לארח משפחה מורחבת וחברים, מגוון אופציות אירוח החל מאינטימיות מאד ועד רבות משתתפים. בנוסף החלל הכפול בסגנון לופט מייצר בקומה הראשונה חללי עבודה אינטימיים אך גם מאד פתוחים לחלל הציבורי.

פינת אוכל שיכולים להושיב בנוחות סועדים רבים בארוחות משפחתיות מורחבות (צילום: ליאור טייטלר)
קיר ארוך ואטום נמתח מהכניסה לבית לכל אורכו ועליו ספרייה ויצירות אמנות יפהפיות (צילום: ליאור טייטלר)

הכניסה עוברת דרך מדרגות מרווחות של דק במבוק וגינה קדמית, ומובילה למבואה עם תקרות גבוהות שמאפשרת למבקרים לשלוח מבט מסקרן לאורך כל הבית ועד סוף הגינה. מהמבואה הקדמית ועד לחלק האחורי של הבית נמתח קיר אטום שעליו פריטי נגרות הכוללים: ארון כניסה מרווח, ארונות טכניים מחופים תמונות אומנות, ספרייה המכילה מלבד ספרים גם אוספי כלי בית עתיקים, ולבסוף המטבח. הנגרות לכל אורכה בנויה מעץ כהה שנועד להכניס ממד יותר חם לחלל הלופטי. פריטי האומנות שמוצגים בספרייה נבחרו בקפידה על ידי בעלי הבית.

מעל המטבח ופינת האוכל תקרת בטון חשוף נמוכה יחסית. המטבח עצמו תוכנן על ידי בעלת הבית, וגם הוא מתאפיין בצבעים כהים וחמים. חלקו האחורי של המטבח בנוי מארונות גבוהים ונמוכים ובחזיתו, הפונה לשולחן האוכל, ניצב אי גדול ומרווח שמעליו מרחפת יחידת ארון מתכתית שכוללת בתוכה בין היתר קולט אדים דקורטיבי ואפשרויות תליה של כלי בישול לצד צמחייה.

צבעים כהים וחמים. המטבח שתוכנן על ידי בעלת הבית (צילום: ליאור טייטלר)
אי ומעליו יחידה מרחפת שכוללת קולט אדים ומתלה לכלי בישול וצמחייה (צילום: ליאור טייטלר)

פינת האוכל ושולחן האוכל המרווח שנועד לארח משפחה מאד גדולה, גובלת בשתי פאות בוויטרינת אלומיניום מינימליסטית ואלגנטית (כוכב אלומיניום), שבה ניתן בלחיצת כפתור לווסת את רמות האור ואת החשיפה לחללי הגינה והבריכה.

משקיפה על כל הבית ועל החוץ במבט אחד. פינת האוכל (צילום: ליאור טייטלר)

החלל המרכזי נמצא תחת תקרה בגובה כפול וגובל בכל אחד מארבעת צדדיו באלמנט עיצובי משמעותי אחר: הספריה, חלל המדרגות המפוסל, פינת האוכל וויטרינת האלומיניום השקופה הצופה אל חלל אירוח החוץ המחופה פרגולת מתכת ועץ ותחתיה שולחן אוכל ופינת ישיבה מרווחת המשקיפה על כל הבית והחוץ במבט אחד.

בקומת הקרקע נמצאת גם יחידת הורים מרווחת שהכניסה אליה דרך מבואת הכניסה של הבית. יחידת ההורים, שגם בה נוכח הבטון החשוף מחד, וריהוט רך מאידך, פונה בחלקה הפנימי לארון בגדים שמסתיר מאחוריו חללי רחצה מרווחים ובחלקה החיצוני לחלל החוץ ולבריכה, שמוקפת דק במבוק.

הבטון החשוף נוכח גם כאן. יחידת ההורים (צילום: ליאור טייטלר)
וגם הגינה (צילום: ליאור טייטלר)

לקומה השנייה עולים באמצעות אלמנט מדרגות שקוף שמאפשר קשר עין תמידי עם חללי החוץ. גרם המדרגות והמעקות עשויים ממתכת שחורה. והמעקה המרכזי של חלל המדרגות הוא קיר בטון חשוף עם חור עגול במרכזו שמאפשר הצצה דו-כיוונית למהלך המדרגות גם למי שעולה במדרגות וגם למי שצופה בהן.

חור עגול בקיר הבטון של המדרגות מספק נקודת מבט מעניינת למי שעולה בהן וגם למי שצופה מהצד (צילום: ליאור טייטלר)
ספרייה מרשימה עם אלמנט פיסולי עגול (צילום: ליאור טייטלר)

בקומה העליונה נבנתה גלריית ספריה שמתכתבת עם השפה העיצובית של הספרייה בקומת הקרקע. הדבר הבולט ביותר בספרייה הוא פסל אמנותי שממוקם במרכזה בצורת עיגול עשוי קונסטרוקציית מתכת שבתוכה מושחלים מגוון של ספרים בגדלים וצבעים שונים. על התקרה תלוי גוף תאורה עגול ושקוף אותו ניתן לראות עוד מהרחוב לפני שנכנסים לבית, והוא נועד לשבור ולחדור את החלל הכפול, שכן אפשר לראותו מהחלל הציבורי והחלל למעלה.

עוד בקומה למעלה חללי עבודה אינטימיים אך כאמור פתוחים ומשקיפים לסלון בו זמנית גם לנוף החוץ, דרך המשך ויטרינת האלומיניום המינימליסטית. הגלריה מובילה לשלושה חדרי שינה ילדים ואירוח שנמצאים בשני אגפים נפרדים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully