עמוק באדמה: גילו קומה נסתרת והפכו אותה לחגיגה

כשהקרקע סביב הבית הוותיק קרסה יום אחד, בעליו לא חשבו שזה ייגמר בכזאת הפתעה נעימה. הם גילו מתחת לאדמה קומת מרתף שלא ידעו על קיומה, והפכו אותה לאיזור אירוח חוויתי ומפנק לכל המשפחה

  • עיצוב פנים
  • מרתף
מערכת וואלה! בית ועיצוב
מי ידע שיש כאן מרתף? ומי שיער שזה מה שיצא ממנו בסוף? שולחן ביליארד כתום במרתף המשופץ (צילום: אלעד גונן)

הפרוייקט: שיפוץ קומת מרתף
שטח: כ-100 מ"ר
הדיירים: זוג + 4
עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ

איך הייתם מגיבים לו באחד הימים הקרקע שמסביב לבית שלכם היתה פשוט נשמטת מתחת לרגליכם? זה בדיוק מה שקרה לבעלת הבית הוותיק שממוקם באחד מרחובותיה הפסטורליים של מושבה בצפון. בשעה שעבדה במטבח וצפתה החוצה לכיוון הגינה המטופחת והירוקה, ראתה פתאום כיצד הקרקע שמסביב ליסודות הבית קורסת פנימה לתהום. אחרי שנרגעה מהחוויה הטראומטית ויצאה לבחון מה קרה, התגלה בפניה נתון מסקרן שכלל לא ידעה - לביתה האהוב, שנרכש כשני עשורים קודם לכן, תוכננה גם קומת מרתף שמעולם לא נוצלה ויתרה מכך, גם מתוך הבית לא היה זכר לפתח ירידה אליה.

עוד בוואלה! NEWS

"סגנון הוא עטיפה": קנו שלד של בית ושינו אותו לחלוטין

לכתבה המלאה
השיפוץ כלל פתיחת כניסה פנימית למרתף מתוך הבית וכן כניסה חיצונית אליו (צילום: אלעד גונן)

לאחר הגילוי המרעיש החליטו היא ובעלה לחפור, לחשוף את הקומה ולנצל את השטח בחוכמה. למשימה הם רתמו את מעצבת הפנים אריאלה עזריה ברקוביץ שמתמחה בעיצוב דירות ובתי יוקרה. היא השכילה ליצור עבורם ועבור ארבעת בניהם המתבגרים מרחב אירוח חוויתי בסגנון פיוז'ן קלאסי אנגלי-צרפתי עבורו תכננה CUSTOM MADE כל פרט - החל מחיפויי הקיר, הרהיטים ואפילו גופי התאורה שעוצבו במיוחד.

הבר המאובזר מוקם באמצע החלל, ושאר הפונקציות הוצבו סביבו (צילום: אלעד גונן)

"מדובר בחלל ששטחו כ-100 מ"ר", מסבירה עזריה ברקוביץ. "בעת החפירות התגלה פתח כניסה דרך החצר אך כאמור, לא תוכננה עבורו כניסה מתוך הבית עצמו. אחרי שלקחנו וניתחנו את התכניות יצרנו עבורו כניסה פנימית באזור המסדרון על מנת שבני המשפחה יוכלו לרדת אליו ישירות. בני הזוג ביקשו ליצור עבורם ועבור בניהם מרחב אירוח ובילוי חווייתי, מפנק במיוחד".

אירוח חוויתי בסגנון פיוז'ן קלאסי אנגלי-צרפתי. פינת ישיבה וצפייה בקולנוע ביתי (צילום: אלעד גונן)

ואכן, קשה להישאר אדישים אל מול הפינוקים והעיצוב היוקרתי והמוקפד שמאפיינים את החלל התת-קרקעי בסיום התהליך. המרחב הפתוח מאכלס מספר פונקציות בהן אזור אירוח עם בר מאובזר, חדר קולנוע ושולחן ביליארד מפואר שעוצב וסוגנן בהתאמה מושלמת לפלטת הצבעים וסגנון החלל.

אווירה דרמטית על גבול התיאטרלית. פינת ישיבה (צילום: אלעד גונן)

"בחרתי לייצר בחלל אווירה דרמטית על גבול התיאטרלית, על מנת להעצים את החוויה ולהפוך את המרחב לשונה וייחודי. התמקדתי בכל פרט ופרט וכל אחד מהם נתפר במדויק ובהתייחס למכלול", מסבירה המעצבת. "כך למשל הושם דגש רב על חיפוי חלק מהקירות בעבודת נגרות מורכבת ואילו קירות אחרים רופדו במעוייני קטיפה. הרצפה בכל החלל היא פרקט אלון תלת-שכבתי וחיפוי הבריקים הורכב מלבנים מפירוקים".

שולחן הביליארד נצבע במיוחד כדי שיתאים לצבעים וגם גופי התאורה יוצרו בהתאמה אישית לחלל (צילום: אלעד גונן)

שולחן הביליארד המקצועי נצבע בצבע תואם והמשטח העליון הוחלף לחדש בגוון כתום שקולע במדויק לצבעוניות של מערכות הישיבה. "מכיוון שלא מצאתי גופי תאורה מתאימים במדויק, בחרתי לעצב גופים חדשים שיוצרו בעבודת יד אומן ממתכת וקריסטל. גופי התאורה מתחברים היטב לעץ ולקטיפה ובכלל, לחלל האצילי והמסוגנן", אומרת ברקוביץ.

הבר המאובזר כולל מקררי יין וכל מה שדרוש לאירוח יוקרתי (צילום: אלעד גונן)

במרכז החדר תוכנן בר משקאות מאובזר שכולל גם מקררי יין וכל מה שנדרש לאירוח מושלם. לדברי המעצבת, "כך נוצר אזור משפחתי אוורירי ורחב ידיים שנועד לכולם - בזמן שהילדים צופים בסרט, הוריהם יכולים לארח חברים לדרינק וסיגר משובח".

קירות מחופים במעוייני קטיפה (צילום: אלעד גונן)
יש כניסה נפרדת מבחוץ (צילום: אלעד גונן)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully