"סגנון הוא עטיפה": קנו שלד של בית ושינו אותו לחלוטין

זוג צעיר רכש בית בשלבי בנייה מתקדמים מיזם שרכש אותו להשקעה והתחרט באמצע הדרך. הם שמרו את התכנון האדריכלי הבסיסי, אך הפכו את סגנונו של הבית מקלאסי למודרני - וככה הוא נראה היום

  • עיצוב פנים
מערכת וואלה! בית ועיצוב
במקור זה היה אמור להיות בית קלאסי בגוונים בהירים. הסלון (צילום: ולרי זיוז)

ברבים מהמקרים בנייתו של בית פרטי הוא תהליך רווי התרגשות אך גם רצוף באתגרים. כך גם במקרה של הבית הפרטי באזור השרון שהחל כמעין אירוע מתגלגל, אך זכה לסוף טוב. את הקרקע עליו הוא נבנה רכש יזם בניה כהשקעה. כוונתו היתה לבנות בית פרטי, חציו של דו משפחתי, והוא השקיע בהגשת ההיתרים ובתכנונו - התכנון המקורי היה לבנות בית בסגנון קלאסי. בשלב מתקדם יותר, לאחר שנערכה הבקשה להיתר והשלד נבנה, החליט היזם למכור את המגרש, אז זכה הבית לחיים חדשים.

עוד בוואלה! NEWS

חייבים לראות: יש גינה ובריכה, אבל ההפתעה האמיתית בממ"ד

לכתבה המלאה

את שלד הבית רכשו בני זוג בשנות ה-30 לחייהם, להם שתי תאומות. לתהליך המורכב הם רתמו את האדריכל בועז שניר ובתוך כך, בעלת הבית, בוגרת לימודי עיצוב פנים, לקחה חלק אינטגרלי בעיצוב הפנים, הלבשת הבית והסטיילינג בשלבים השונים.

מבט אל הכניסה לבית והמטבח (צילום: ולרי זיוז)
פינת האוכל (צילום: ולרי זיוז)

"על אף שקיבלנו לידינו בית שכבר זכה למאפיינים מסוימים שלאו דווקא עלו בקנה אחד עם טעמם של בעלי הבית ושלי, הצלחנו הודות לתכנון האדריכלי הראשוני, שהיה טוב ונכון ביסודו, להתאים אותו לסגנון ולצרכים העכשוויים של בעליו החדשים", אומר האדריכל שניר. "סגנון הוא למעשה עטיפה, ממש כשם שאפשר באמצעות לבוש לשנות לחלוטין את המראה, כך גם באדריכלות - כשהבסיס טוב השמיים הם הגבול".

ה-layout המקורי נשאר. חדר השינה של ההורים (צילום: ולרי זיוז)
המראה המודרני הודגש באמצעות חיפויי עץ, פלדה ופח שחור. חדר הרחצה (צילום: ולרי זיוז)

התכנון החדש התבסס על הפרוגרמה התכנונית שהתוו האדריכל ובעלי הבית והוא כולל קומת כניסה פתוחה ומרווחת, קומת מרתף, קומת חדרי שינה ועליית גג. "בתחילת התהליך קיימנו אני והרוכשים פגישה במהלכה הוחלט לשמור על ה-LAYOUT הקיים אך לשנות את האלמנטים הקלאסיים למודרניים בקווים ישרים. התחלתי בניקוי צורני של הבית, ביטלתי אלמנטים דקורטיביים והדגשתי את המראה המודרני באמצעות פלדה, פח שחור, חיפויי עץ ובטון חשוף", מסביר האדריכל.

קיר בטון חשוף ופרופיל ממתכת שחורה הם חלק מהמאפיינים המודרניים שנוספו לבית (צילום: ולרי זיוז)
בריכת שחייה עם אלמנט של מפל מים שנעים להביט בו גם מבפנים (צילום: ולרי זיוז)

הבית בתצורתו העכשווית שונה בתכלית ממראהו הראשוני: "באופן אישי התחברתי מאוד לפרויקט. טעמם של הלקוחות דומה מאוד לשלי ולאורך התהליך שידרנו על אותו גל. באופן מקרי, בניתי את ביתי הפרטי בקרבת מקום וחלק מהאלמנטים בבית הזה תוכננו בהשראתו (השימוש בבטון החשוף, גדר מרשת ברזל משולבת חלוקי נחל, צורת המעקה, פרט קרניז ופרגולת פלדה ועוד)", מספר שניר.

מדרגות עץ עם מעקה ממתכת שחורה (צילום: ולרי זיוז)
(צילום: ולרי זיוז)

הלבשת הבית והסטיילינג בוצעו על ידי בעלי הבית והם היו גם מעורבים באופן ניכר בעיצוב הפנים. הגוונים והקונספט העיצובי כוללים פלטת צבעים מונוכרומטית בגוונים של שחור, לבן ועץ טבעי. אלמנט ייחודי בבית הוא קיר עשוי בטון חשוף שחוצה את הבית מפנים לחוץ, בתוכו נוצקה נישה לטלוויזיה. בבית ישנה גם רמפה עבור הרכבים שמגיעה עד לקומת המרתף. בגינה, בריכת שחיה קטנה עם אלמנט של מפל מים מעניקה רוך ורוגע לשוהה בגינה ולזה המתבונן בה מבפנים.

הלבשת הבית והסטיילינג בוצעו על ידי בעלת הבית. חדר הילדות (צילום: ולרי זיוז)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully