עולם קטן: הדיירים באמריקה, הבית פה והמעצבת בסקייפ

    מגמת העיצוב בשלט רחוק הולכת ונעשית נפוצה יותר בארץ. התהליך נעשה משני קצוות האוקיינוס, מכולות עושות את דרכן לארץ והתוצאה בסופו של דבר היא בית. ואיך זה נראה בסוף? אם לשפוט לפי התמונות האלה, מדהים

    • עיצוב פנים
    מערכת וואלה! בית ועיצוב
    העמדת ריהוט, איתור ורכישת פריטים, תכנון מטבח ושינוי מיקומי תאורה - הכל בשלט רחוק. הסלון ופינת האוכל (צילום: אסף פינצ'וק)

    זה לא סוד שמאז שנכנס האינטרנט לחיינו העולם הפך לכפר גלובלי אחד קטן. עסקים נעשים משני קצוות האוקיינוס, עשרות אלפי חבילות עושות את דרכן מדי יום לישראל מכל העולם ולאחרונה הולכת וגוברת מגמה של עיצוב הבית בשלט רחוק, כשהמעצב נמצא כאן ובעלי הבית הרחק הרחק מכאן. כך עוצב גם הבית הזה, הממוקם באחת מערי השרון, בעזרתה המקצועית של מעצבת הפנים קרן גנס.

    אחרי שנים של מגורים בארה"ב החליטו בני הזוג (בשנות ה-30 לחייהם) ושלושת ילדיהם לחזור ארצה. חודשים ספורים לפני שובם הם רכשו בית חדש באחת מערי השרון אותו קיוו להפוך למרחב מגורים חמים, משפחתי, מלוכד ואותנטי. לטובת העניין, הם פנו למעצבת הפנים קרן גנס שתכננה את העמדת הריהוט, שינתה בהתאם את מיקומי התאורה, תכננה עבורם את המטבח החדש, חלק גדול מפריטי הריהוט והיתה אמונה כמובן על בחירת הפריטים וההלבשה.

    עוד בוואלה! NEWS

    מחוברים לחיים: הסיפור שמאחורי בית היוקרה הזה

    לכתבה המלאה

    "תהליך העבודה היה פורה, ייחודי וגם מאתגר משום שנעשה בשלט רחוק ובאילוצי זמן", מסבירה גנס. "בניגוד למרבית המקרים בהם המעצב רואה וחש את הפריטים לפני שהוא בוחר, את הפריטים עבור הבית הזה איתרתי באתרים אמריקניים אותם ליקטו בני הזוג בחו"ל והובילו אותם ארצה במכולה. חשוב היה להם להכניס לבית החדש משב רוח בינלאומי וקוסמופוליטי ולהתנתק מהסגנון האמריקני שליווה אותם במשך השנים".

    ביקשו להכניס לבית משב רוח בינלאומי וקוסמופוליטי. הסלון (צילום: אסף פינצ'וק)

    תהליך העבודה של המעצבת מול בני הזוג התבסס על פגישות סקייפ פעמיים בשבוע. "ברגע שסוכמה תכנית הריהוט ונסגר תכנון המטבח החדש ביצעתי רשימה מפורטת של הפריטים שצריך לרכוש ויצרתי mood board נפרד עבור כל חלל שעזר לי להמחיש ולהגדיר את הצבעוניות והחומריות שתוכננו עבור כל חלל", מספרת גנס.

    הבסיס משמש כספסל ואחסון לתיקים, החלק הגבוה הוא ארון. פריט נגרות בצורת L הפוכה (צילום: אסף פינצ'וק)

    בכניסה לבית תכננה גנס עבור בני המשפחה פריט נגרות בצורת L הפוכה עשוי עץ מלא וחזיתות צבועות בתנור בגוון שחור גרפיט. חלקו הגבוה משמש כארון בגדים והנמוך כספסל ישיבה ואזור לאחסון תיקי הילדים. המנורה והמראה המעוגלת עשויות ברזל ומכניסות מימד חומרי נוסף לאזור.

    הכיסאות השחורים מאזנים את לובן המטבח (צילום: אסף פינצ'וק)

    על אף שמעטפת הבית המקורית ותכנון החללים הפנימיים היו מצויינים, את המטבח החליטו בני הזוג להחליף מכיוון שלא ענה על צרכיהם כמשפחה. "חשוב היה להם לייצר כמה שיותר שטחי אחסון ומקומות ישיבה לכולם", משחזרת גנס. "לטובת העניין תכננתי עבורם דלפק אכילה כחלק מחצי אי שמחובר לאחד הקירות, מה שאפשר זרימה טובה והותיר את המטבח כמה שיותר פתוח לכיוון החלל הציבורי. על מנת 'לחמם' מעט את הצבעוניות הבהירה של הדלפק שעשוי מעץ אלון צבוע לבן, צורפו לו כיסאות עץ שחורים. בתוך כך שילבתי בו גם כלים אתניים צבעוניים, ואת מרפסת הדק שמיועדת לארוחות הבוקר אבזרתי בכיסאות ביסטרו קלילים בגוון צהוב שמוסיפים גם הם חיות וצבע לאזור כולו".

    שולחן אוכל עצום ומסיבי וסביבו כיסאות קלילים. פינת האוכל (צילום: אסף פינצ'וק)

    במרכז פינת האוכל ניצב שולחן אוכל גדול במיוחד (3/1.1 מ') עשוי עץ מלא שיכול להושיב ברווחה 12 סועדים. גנס בחרה לשדך להם כיסאות עץ צבעוניים שמקלילים את החלל ומקנים לו מראה UP TO DADE. מאחר ותקרת החלל אינה גבוהה במיוחד בחרה גנס לעטר אותה במנורת Petite friture אוורירית בגוון ברונזה.

    ספריית ברזל בסלון שתוכננה יחד עם המעצב אריק בן שמחון (צילום: אסף פינצ'וק)

    אחד האלמנטים הבולטים בסלון היא ספרית הברזל אותה תכננה המעצבת עם מעצב הרהיטים אריק בן שמחון, בהתאם לפרופורציות וצרכי החלל. "חשוב היה לנו ליצור אלמנט מרשים עם נוכחות אך בד בבד שיראה מודרני, קליל יחסית ולא עמוס. מערכת הישיבה מורכבת מספת עור בגוון חום כהה (ונגה) שלושה שולחנות ברזל אווריריים בגדלים שונים ושני כיסאות מרופדים בד בגוון חרדל. השטיח בסגנון ברבר מרוקאי והכריות הצבעוניות מייצרים מפגש בין דוגמאות אתניות וגיאומטריות - תפיסות עיצוב שונות שיוצרות יחד מראה הרמוני ומגובש".

    "עוגנים שמעלים חיוך ושמחה". פינת המשפחה בקומת הביניים (צילום: אסף פינצ'וק)

    חדר המשפחה המזמין ממוקם בקומת הביניים ועוצב בסגנון ייחודי וחוצה זמנים. "למעטפת הנקייה והמודרנית יצקנו משחקי רטרו ותמונות ילדות מתחילת המאה שעברה - עוגנים שמעלים חיוך ושמחה", מספרת גנס. שידת הטלוויזיה והכוורת שמעליה נרכשו באיקאה, על הרצפה נפרש שטיח בדוגמה גיאומטרית בגווני שחור/לבן ומעליו ניצבים שלושה שולחנות עגולים בסגנון נורדי.

    השטיח זה וואו. שטיח גיאומטרי וצבעוני בחדר השינה הראשי (צילום: אסף פינצ'וק)

    במרכז חדר השינה של בני הזוג ניצבת מיטת קינג-סייז מפנקת ומרופדת עור כהה. על מנת לרכך את האווירה בחרה גנס למקם תחתיה שטיח עם דוגמאות גאומטריות צבעוניות ולהציב משני צידיה שידות בהירות בעלות חזית תלת-מימדית גיאומטרית. מדפי עץ עשויים מעץ אלון טבעי יוצרו ועוצבו במיוחד עבור החדר ומחממים את המראה בו.

    כל ילד זכה לחלל שמביא לידי ביטוי את אופיו ותחביביו. חדר ילדים (צילום: אסף פינצ'וק)

    חדרי הילדים הולבשו בפריטי נגרות קלילים מעץ עם נגיעות צבע ואביזרי ברזל וחוטי מתכת אווריריים. כל ילד זכה לחלל שמביא לידי ביטוי את אופיו, את תחביביו ואת הצבעוניות המועדפת עליו.

    חדר ילדים נוסף (צילום: אסף פינצ'וק)

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully