זמנים מודרניים: דירה לזוג שהשתבח עם השנים (ממש כמו הנדל"ן בת"א)

אחרי 30 שנה הם שבו לדירתם הוותיקה בתל אביב וביצעו בה מהפך משגע עם הרבה נגיעות של טבע מודרני. סיור בדירה שכל פרט בה - מהנגרות ועד לחיפויים ולשטיחים - שווה מבט נוסף

מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרוייקט: דירת 4 חדרים בת"א
הדיירים: בני זוג
שטח: 100 מ"ר
תכנון ועיצוב פנים: עירית הנקין וזהר שביט - הנקין שביט סטודיו לעיצוב
שטיחים: צמר שטיחים יפים
סניטריה וחיפויים: MODY

לחזור לבית שעזבת זה תמיד חמוץ-מתוק - יש הרבה מן המוכר והמנחם אבל יש גם דברים שכבר לא תואמים את מידותיך, צרכיך וטעמך. הסטודיו הנקין שביט עומד מאחורי יצירת מקדש השקט הזה, לבקשת הלקוחות, הנמצאים בגיל השלישי של חייהם.

עוד בוואלה!

תקופת האבן: פנטהאוז ענקי עם וייבים של בקתת סקי

לכתבה המלאה

זוהי דירתם הראשונה של הזוג, אותה עזבו לפני 30 שנה כאשר היו זקוקים לדירה גדולה יותר עם גידול הילדים. כשהגוזלים עזבו את הקן, החליטו הדיירים לעזוב את הדירה הגדולה במגדל ולשוב אל הדירה הוותיקה שלהם, בשכונה הישנה והמוכרת ולצד השכנים מפעם. הדירה קטנה יותר, בעלת 4 חדרים ומותאמת בדיוק לצרכיהם בשכונה ותיקה בתל אביב.

מקדש של שקט בשכונה ותיקה. דירה בת"א בעיצוב סטודיו הנקין שביט, באדיבות "צמר" שטיחים יפים (צילום: אסף פינצ'וק)
מחיצת עץ מינימליסטית מגלמת את אלמנט הניתוק מהעומס התרבותי שבחוץ. מבט מהמסדרון אל הסלון (צילום: אסף פינצ'וק)
עולם של טבעיות ומונוכרומטיות שלווה. הסלון (צילום: אסף פינצ'וק)

"דירה זו מדגישה את הרעיון של ניתוק מעולם של עומס תרבויות, שטוף צבעים ותנועה מתמדת, אל עולם של טבעיות ומונוכרומטיות שלווה. היה חשוב לנו לתת קונספט לדירה ולכן בחרנו באלמנט שמכיל בתוכו הרבה פונקציות כך נוצרה עבודת נגרות מאוד מורכבת ומדוייקת בדירה", אומרת מעצבת הפנים עירית הנקין.

התכנון המחודש התייחס לדירה הקיימת כקופסה העוטפת בקירותיה החיצוניים, קופסא פנימית, היוצרת שוב את אותו ניתוק, בעזרת שימוש במחיצת עץ כאלמנט מינימלי המפענח את מרב הפונקציות בדירה.

העיצוב שם דגש גדול על המטבח המרווח (צילום: אסף פינצ'וק)
קיר דקורטיבי לסלון שממשיך כאלמנט שלם עד למטבח (צילום: אסף פינצ'וק)

עוד מוסיפה הנקין "ברמה הפונקציונלית ניתן דגש גדול על המטבח, מדובר באישה שמבשלת הרבה וזקוקה למטבח מרווח ונוח. המהלך הכי חזק בדירה היה שבירת כל הקיר שמחלק בין הסלון לחדר השינה והפיכתו לארון לקיר. כך שמצד אחד ישנו ארון פונקציונלי לחדר שינה ומצד שני קיר דקורטיבי לסלון שממשיך כאלמנט שלם עד למטבח"

בכניסה לדירה ממוקמת פינת אוכל עגולה על שטיח חבל טבעי (צמר שטיחים יפים) מעליה תלויה מנורה מינימליסטית של המעצב אסף ווינברום. שטיח החבל והמנורה משתקפים בפלטת הזכוכית העגולה של שלוחן העץ הדני השלדי. יחד יוצרים רבדים של קלילות וחמימות.

פינת האוכל הוצבה על שטיח חבל טבעי ומעליה ניתלתה מנורה מינימליסטית (צילום: אסף פינצ'וק)
העיצוב מבטא ניתוק והפרדה של חומרים טבעיים - בעיקר עץ ואבן אפורה (צילום: אסף פינצ'וק)
בתכנית המקורית חדר ההורים לא כלל חדר רחצה, זה התווסף בשיפוץ (צילום: אסף פינצ'וק)

קונספט הניתוק הנבחר, מתממש בדו-שיח של חיבור והפרדה בין שני חומרים טבעיים, עץ האלון ואבן אפורה. עבודת הנגרות המורכבות מכילה בתוכה ניתוקים בחומר, היוצרים גריד חדש ורטיקלי בעל מקצב אחיד ומרגיע. אלמנט זה מתחיל כחיפוי מטבח והופך לקיר הפרדה כפול בין חדר השינה לסלון. קיר זה מכיל בתוכו את דלת המעבר הנסתרת, דלת הקסמים אל הפינה השקטה ביותר בדירה - חדר השינה הראשי.

כיוון שלדירה היה חדר אמבטיה אחד, הדיירים ביקשו להוסיף חדר אמבטיה אישי בתוך חדר השינה שלהם, לשם כך נעשה תכנון מחדש ובקשתם של הדיירים הוגשמה בדמות חדר אמבטיה שממשיך את הקו העיצובי של הדירה, עם ארון אמבטיה בצבעי עץ ולבן וחיפוי בצבע אפור גרפית דמוי בטון. בחדר השינה נבחר שטיח "פיאצה" עגול בקוטר 140 בצבעים בז' וחום התואמים לרצפת הפרקט ונגרות גב המיטה.

גריד ורטיקלי בעל מקצב אחיד ומרגיע. פרט בחדר השינה (צילום: אסף פינצ'וק)
עוברים בדלת הנסתרת אל חלל השינה השקט. חדר השינה (צילום: אסף פינצ'וק)

מימין לכניסה מסדרון צר המוביל לחדר אירוח הנכדים והילדים ומקלחת האורחים. במקלחת תוכנן ארון מלבדי עץ בירץ' (ליבנה) המכיל בתוכו כיור רחצה, מראה ומסתור למכונת הכביסה והמייבש. הרצפה חופתה באריח באפור דמוי בטון.

לחלל המגורים נבחר שטיח בגודל 2/3 התוחם ומגדיר את רהיטי החלל כולו- שטיח "פיאצה" בעבודת יד, של המותג הגרמני ""Puling Rugs הממשיך את גווני פרקט עץ האלון הטבעי הבהירים, המכסים את מרחב הדירה כולה. ספת קלילה עם מקלעת קש ולצידה כורסאות משנות ה-30 עוטפים את שולחן האבן והעץ הטבעיים.

מקום גם לנכדים. חדר האורחים (צילום: אסף פינצ'וק)
ארון מעץ בירץ' שמסתיר בתוכו את כל מה שצריך. מקלחת האורחים (צילום: אסף פינצ'וק)

הקושי הגדול בעיצוב ותכנון הדירה הגיע דווקא מכיוון הקירות והתקרות שהתגלו כעקומים לגמרי, אלמנט של פס גריל של מזגן, שמנותק מהתקרה עזר לטשטש את העקמומיות שנוצרה, בשילוב של פיתרון עיצובי למיזוג בצורה אסתטית ונקיה. מוסיפה הנקין "התקרה הייתה סטנדרטית ולא גבוהה במיוחד ולכן לא רצינו להנמיך את התקרה לטובת מזגן מיני מרכזי. כך שהמזגן הוצב בתקרת המקלחת של ההורים ואלמנט הסטריפ של המזגן עזר לנו בתיקון ויישור התקרות והקירות כך שנוכל להכניס את שאר הנגרות בצורה מושלמת. היכן שהיה צריך התקרה שויפה ובמקומות אחרים הושלמו הרווחים בעזרת הסטריפ של המזגן. ברגע שכל האלמנט נצבע בשחור נעלמו הקווים לא היו ישרים והעין לא רואה את הבדלי הגובה".

דואט החומרים הטבעיים החמים (עץ אלון, ליבנה, השטיחים וטקסטיל) מול החומרים האפורים הקרים (גרניט אפור, פורמייקה אפורה, נירוסטה במוצרי החשמל) יוצרים יחד את אותו מקדש שקט המנותק מסביבה של עיר ללא הפסקה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully