וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פסנתר במטבח: בדירה הזאת ברחובות עושים חיים ומוזיקה

עודכן לאחרונה: 27.12.2022 / 8:10

זוג עם ילד אחד קנו דירת 6 חדרים. הדבר הראשון שהם עשו זה להציב את פסנתר הכנף הענקי בין המטבח לסלון. בהמשך 2 חדרים הפכו לאחד ענקי (להורים), הילד קיבל 2 חדרים ומה קיבל האבא המוזיקאי?

דירת 6 חדרים ברחובות עם פסנתר במטבח תכנון ועיצוב: מיכל גרינברג פוקס. עידן גור,
כשיש לכם 6 חדרים ורק 3 דיירים, יש מספיק ספייס לפסנתר כנף באמצע הבית/עידן גור
דירת 6 חדרים ברחובות עם פסנתר במטבח תכנון ועיצוב: מיכל גרינברג פוקס. עידן גור,
דירת 6 חדרים ברחובות עם פסנתר במטבח תכנון ועיצוב: מיכל גרינברג פוקס/עידן גור

הפרוייקט: שיפוץ דירת 6 חדרים ברחובות
שטח: 140 מ"ר
הדיירים: זוג + 1
עיצוב פנים וסטיילינג: מיכל גרינברג פוקס

בני זוג בשנות ה-40 לחייהם - הוא מוזיקאי והיא עוסקת בתחום הקריאייטיב רכשו דירה מקבלן באחת השכונות החדשות בעיר רחובות. במקור, הדירה שרכשו תוכננה כדירת 6 חדרים, אולם בני הזוג ידעו שבכוונתם לשנות את חלוקת החלל בדירה. הסיבה הראשונה לכך היא שיש להם רק ילד אחד, ואילו השנייה היא ששניהם עובדים מהבית וזקוקים למרחבי עבודה שמתאימים לעיסוקיהם היצירתיים.

מכיוון שהשניים רכשו את הדירה עוד במהלך תהליך הבניה, היתה להם הזדמנות לבצע בה שינויים מבעוד מועד ובכדי להתאים אותה לצרכיהם הם פנו למעצבת הפנים מיכל גרינברג פוקס, בוגרת ביה"ס ללימודי עיצוב פנים של ברברה ברזין. "במקור תוכננה הדירה כדירת שישה חדרים, הכוללת יחידת מתבגר, ומטבח יחסית קטן. מלבד חדר המתבגר, הדירה כללה 4 חדרי שינה נוספים ביניהם חדר הורים יחסית קטן, הכולל חדר ארונות צפוף וחדר רחצה ללא אוורור" מסבירה המעצבת.

דירת 6 חדרים ברחובות עם פסנתר במטבח תכנון ועיצוב: מיכל גרינברג פוקס. עידן גור,
מטבח גרפיט במראה מודרני בשילוב אריחי רטרו מנוקדים/עידן גור
דירת 6 חדרים ברחובות עם פסנתר במטבח תכנון ועיצוב: מיכל גרינברג פוקס. עידן גור,
פינת אוכל זה אוברייטד. הפסנתר שניצב במיקום שבמקור יועד לפינת אוכל/עידן גור

"להרכב המשפחה הנוכחי היו נחוצים פחות חדרי שינה, אך חלל שכן חשוב היה להם לתכנן הוא סטודיו עבור הבעל המוזיקאי. בתוך כך נדרשתי לתכנן מקום עבור פסנתר כנף בחלל הציבורי, חלל עבודה עבור בעלת הבית (שגם היא עובדת מהבית). ובקשה נוספת היתה לתכנן עבור ההורים חדר שינה מפנק ובו חדר רחצה מרווח ומאוורר עם חלון. חדרי השינה הנוספים תוכננו לשמש את הילד - חדר אחד לשינה והשני לחדר משחקים".

"בני הזוג התגוררו מספר שנים בלונדון ולביתם הישראלי רצו לשוות מראה חמים ועדכני. שניהם יצירתיים ובעלי טעם מוגדר מה שהוביל אותי לחפש חומרי גמר ייחודיים ובלתי שגרתיים עבורם. הנכונות להשקיע בפריטי נגרות תפורים בהתאמה מרבית לצרכיהם איפשרה תוצאה נעימה ופונקציונלית. טעמם של בני הבית נוכח וניכר בדירה והתוצאה הסופית משדרת פתיחות ויצירתיות".

רוצים לראות עוד דירות קבלן עם עיצוב יצירתי?
מעצבת ומוזיקאי זכו בדירה של מחיר למשתכן, זה מה שהם עשו ממנה
6 חדרים לחמש נפשות ושתי בקשות לא שגרתיות

דירת 6 חדרים ברחובות עם פסנתר במטבח תכנון ועיצוב: מיכל גרינברג פוקס. עידן גור,
ספה מושלמת לרביצה משפחתית בסלון/עידן גור
דירת 6 חדרים ברחובות עם פסנתר במטבח תכנון ועיצוב: מיכל גרינברג פוקס. עידן גור,
מעבר לדלתות האלומיניום שיוצאות מהסלון נמצא הסטודיו המקצועי של בעל הבית המוזיקאי/עידן גור
דירת 6 חדרים ברחובות עם פסנתר במטבח תכנון ועיצוב: מיכל גרינברג פוקס. עידן גור,
בני הזוג אוהבים מאוד סגנון רטרו. טאץ' של רטרו גם בכורסאות התכלת בסלון/עידן גור

"הדירה רוצפה בפרקט עץ אלון בפריסת פישבון, ושולב בה מטבח גרפיט מודרני, בו חיפוי באריחים מיוחדים, שמהווים קריצה לסגנון הרטרו ששניהם אוהבים. גם המרפסת היוצאת מהסלון רוצפה באריחים בסגנון רטרו, ובה אלמנטים המתחברים לגוון הפרקט. אהבתם לסגנון הרטרו גם הובילה אותנו לבחור אריחים בעלי צורות גיאומטריות עבור חדרי הרחצה השונים, ואלמנטים דומים נוספים שולבו ברחבי הדירה כדוגמת הטקסטורה בווילונות וחלק מהרהיטים. כל אלה מאוזנים היטב על ידי המראה העדכני של פרטי הנגרות ושילוב גוון הגרפיט בחללי הבית".

"לבעל הבית המוזיקאי היה דרוש סטודיו לעבודתו וכן מקום להציב פסנתר כנף. מכיוון שהחלל המקורי של המטבח היה יחסית קטן החליטה גרינברג פוקס לשנות את מיקומי הפונקציות בדירה. במקום שבו היה המטבח המקורי, נמצא כיום סטודיו למוזיקה עבור הבעל. כדי ליצור בסטודיו תחושה מרווחת הוא הופרד ע"י דלתות אלומיניום מהחלל הציבורי וכך יצרנו תחושת מרחב רציף ומרווח".

פסנתר הכנף קיבל את המקום של פינת האוכל שעליה הוחלט לוותר לטובת קונסולה שנפתחת לפינת אוכל במידת הצורך. והמטבח תוכנן מחדש כחלל מרווח שיכיל אי גדול לארוחות היומיומיות במקומה של פינת אוכל.

דירת 6 חדרים ברחובות עם פסנתר במטבח תכנון ועיצוב: מיכל גרינברג פוקס. עידן גור,
דירה בבניין חדש שנבנה על פי סטנדרט (מאתגר) של בנייה ירוקה/עידן גור
דירת 6 חדרים ברחובות עם פסנתר במטבח תכנון ועיצוב: מיכל גרינברג פוקס. עידן גור,
הספרייה נצבעה בשחור כדי להתאים גם לפסנתר וגם למטבח/עידן גור
דירת 6 חדרים ברחובות עם פסנתר במטבח תכנון ועיצוב: מיכל גרינברג פוקס. עידן גור,
גם היא עובדת מהבית. אזור העבודה של בעלת הבית במסדרון המוביל אל חדרי השינה/עידן גור

המטבח רחב הידיים עוצב בגוון גרפיט ותוכנן כציר ארוך לארונות גבוהים בתוכו שולבו פתרונות מיזוג האוויר שנטמעים ביחידה בגוון זהה. בציר זה תוכננה נישה לכיור ופינת קפה, שמכשיריה מוצנעים ביחידה הגבוהה שתוחמת את הציר. האי הרחב כולל מקום לחמישה סועדים. "המשטחים חופו שיש במראה טרצו משולב בשחור ובנוסף שילבנו אריחים מיוחדים מנוקדים שמוסיפים הומור ומאוד נוכחים בחלל. גופי התאורה יוצרו בהזמנה מיוחדת ובצבעוניות של שחור ולבן שמשתלבת עם החיפוי המנוקד", אומרת המעצבת.

פסנתר הכנף הממוקם סמוך למטבח, קיבל מקום מרכזי בחלל הציבורי, ובסמוך לו תוכננה ספריה בגוון תואם, המכילה את אוסף הספרים הגדול של בעלי הבית. עבור הסלון נבחרה ספה מפנקת בגוון אפור ניטרלי - אופטימלית לרביצה ולצפייה בסרטים. "שולחן הסלון האליפטי בגוון אגוז וזוג הכורסאות הקלילות שנבחרו בגוון תכלת משלימים את הריהוט. חזית מזנון הטלוויזיה בעל הקווים המעוגלים עשויה גרפיט מחורצת עליה משטח טרצו והרהיט משלים בדרכו את המראה המודרני-רטרו בחלל", מוסיפה גרינברג פוקס.

דירת 6 חדרים ברחובות עם פסנתר במטבח תכנון ועיצוב: מיכל גרינברג פוקס. עידן גור,
במקום חדר קטן וחנוק, חדר מפנק על שטח של שני חדרי שינה. יחידת המאסטר/עידן גור
דירת 6 חדרים ברחובות עם פסנתר במטבח תכנון ועיצוב: מיכל גרינברג פוקס. עידן גור,
לא חלון אחד, כי אם שניים. חדר השינה של ההורים/עידן גור
דירת 6 חדרים ברחובות עם פסנתר במטבח תכנון ועיצוב: מיכל גרינברג פוקס. עידן גור,
מיקומי הצנרת היו חידה קשה לפיצוח במיקום החדש של חדר הרחצה/עידן גור
דירת 6 חדרים ברחובות עם פסנתר במטבח תכנון ועיצוב: מיכל גרינברג פוקס. עידן גור,
אריחים גאומטריים בחדרי הרחצה/עידן גור

שני בני הזוג עובדים מהבית לכן בנוסף לסטודיו למוזיקאי דרוש היה חלל עבודה נוסף. לצורך כך הורחב המסדרון המוביל לחדרי השינה שם ממוקם אזור העבודה של בעלת הבית. בסמוך נמצא ארון המעילים, אחסון סגור לכל צרכי העבודה ופינה מוצנעת עבור המדפסת.

"בקשה נוספת של בני הזוג הייתה לייצר עבורם סוויטת הורים מפנקת ולשנות את חדר הרחצה שבמקור לא היה בו פתח אוורור טבעי ולרווח גם אותו. כדי לענות על צורך זה הוחלט לוותר על חדר שינה אחד ולחבר שני חדרים כדי לנצל חלון לטובת מאסטר שינה ורחצה מואר ומרווח. "הדירה ממוקמת בפרויקט בניה ירוקה, שאחד ממאפייניה הוא הפרדה בין צינור מי דלוחין למי שופכין וכל האסלות בבניין ממוקמות בין שני הצינורות הללו - מה שהגביל את היכולת להזיז את מיקומי האסלות", מסבירה המעצבת. "כדי לפתור את סוגיית מיקום האסלה חדר הרחצה של השניים מוקם בגב שירותי האורחים והאסלה מוקמה גב אל גב עם האסלה משרותי האורחים - כך צינורות הדלוחין והשופכין משמשים את שניהם".

"בחדר הרחצה היה אזור מאוד צר, בשל מיקומי החלונות בדירה, וכדי להגיע למרווח מקסימלי תוכנן קיר זכוכית בינו לחדר ההורים. קיר זה אפשר מעבר מרווח יותר באזור הצר (עובי זכוכית קטן משמעותית מקיר בנוי) ובנוסף הוא מייצר זרימה נעימה בין אזור השינה לחדר הרחצה, כשהאסלה והמקלחון עדיין מוצנעים מאחורי קיר", אומרת גרינברג פוקס.

דירת 6 חדרים ברחובות עם פסנתר במטבח תכנון ועיצוב: מיכל גרינברג פוקס. עידן גור,
חדר אחד לשינה וחדר אחד למשחקים. חדרו של הבן/עידן גור
דירת 6 חדרים ברחובות עם פסנתר במטבח תכנון ועיצוב: מיכל גרינברג פוקס. עידן גור,
פרקט אפילו בתוך שירותי האורחים/עידן גור

"חדר השינה של בני הזוג עוצב כנקי והרמוני ולהשלמת המראה נבחרו וילונות בעלי טקסטורה גיאומטרית וטפט גרפי מינימליסטי בשחור ולבן. תכננתי עבורם פינת קריאה בחלל ובה ספריה בגוון שחוזר בדירה - גרפיט. גוון תכלכל שולב במיטה המרופדת ובגוף התאורה המשתלשל לצד המיטה על מנת לייצר מראה מעט יותר רך ורומנטי. עבור חדר הרחצה נבחרו אריחים גאומטריים וריצוף בגוונים של סגול, בורדו ונגיעות ירוק. תכננתי עבורו יחידות נגרות מפורניר אגוז עבור הכיור ומעל למיכל ההדחה והן משתלבות עם הגוונים הסגלגלים של הריצוף".

"גם בשירותי האורחים יש חזרה על החומרים: הפרקט נכנס לתוך השירותים, ונבחר עבורו חיפוי בגוון גרפיט עם טקסטורות גרפיות. את המראה משלים גוף תאורה מזכוכית מיוחדת בגוון אמבר וארון גרפיט עם משטח עץ".

עבור בנם של בני הזוג - ילד בגיל הגן, תוכנן חדר צבעוני, עם יחידת ספריה בדופן הארון. בעיצוב החדר משולבים אלמנטים מסרטי מלחמת הכוכבים האהובים הן על הילד והן על הוריו. בחדר הרחצה שלו שולבו אריחים מצוירים בגווני תכלת שחוזרים גם בארון ובגוף התאורה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully