לעבוד מהבית בסטייל: דירה של זוג הייטקיסטים בשרון

בני זוג מתחום ההייטק מתגוררים בדירה לא קונבנציונלית ששוברת את כל השבלונות כדי ליצור מרחב קוסמופוליטי ורב-תכליתי. אם כבר עבודה מהבית, אז שתראה ככה

  • עיצוב פנים
מערכת וואלה! בית ועיצוב
המטרה היתה ליצור מרחב קוסמופוליטי חוויתי שמפעיל את כל החושים. דירה בעיצוב ניצן הורוביץ (צילום: עודד סמדר, יח"צ)

דירתם של בני הזוג בשנות ה-40 לחייהם, שניהם עוסקים בתחום הטכנולוגיה, ממוקמת בבניין לא חדש אך מטופח באחת מערי השרון. שטחה 120 מ"ר, במקור היא מנתה 4 חדרי שינה שהוסבו בתום השיפוץ ל-3.5.

בעלי הבית הם אנשי עולם הגדול - מבינים ומעריכים אמנות, מוזיקה וקולינריה. מטרת העל שהנחתה את המעצב ניצן הורוביץ לאורך התהליך היתה להתנתק מהנראות השבלונית, האורבנית השגרתית וליצור מרחב קוסמופוליטי חוויתי שמפעיל את כל החושים.

הדירה עברה מהפך של ממש: מתווה החללים השתנה והוחלפו בה כל המערכות והאלמנטים בלי יוצא מן הכלל. במקור היו בדירה 4 חדרים, אחד מהם נפתח לטובת יצירת MULTI-ROOM שמשלב בין סביבת עבודה, מוזיקה, מולטימדיה, קריאה ולמעשה כל פעילות אפשרית בשלל סיטואציות ותרחישים.

עוד בוואלה! NEWS

כזה עוד לא ראינו: בית שהוא יצירת אמנות

לכתבה המלאה
אחד החדרים המקוריים במבנה נפתח לטובת יצירת multi-room (צילום: עודד סמדר, יח"צ)

כל החלל הציבורי נפתח גם הוא על מנת ליצור תחושת מרחב. מדובר בדירה לא קונבנציונלית מבחינת הקונספט. בעליה ביקשו לחרוג מהגבולות הנורמטיבים ולהגדיר את משמעות הבית מחדש. כל אחד מהחללים מייצר חוויה ומכל פינה ניתן לחוש ולחוות וויבים שונים. אחת הדרכים לעשות זאת היתה להשתמש בחומרים טקסטוראלים בתצורתם הגולמית- העץ הגס, תקרת הבטון החשופה ואלמנטים נוספים שמצליחים יחד ליצור איזון בחלל הפתוח.

את התוצר הסופי ניתן להקביל למנה עשירה, מסקרנת ומרובת פרודוקטים, כזאת שלא תמיד הסועד יודע במה להתמקד. החוויה הכללית מהממת, חושנית ורב-חושית: הסאונד משתנה, האור נופל בצורה שונה בכל חלל וזווית, החומרים מסקרנים ולכן הספייס מאוד חוויתי וחריג בנוף.

נראות חשופה, טבעית ולא מתאמצת. תקרת הבטון החשופה (צילום: עודד סמדר, יח"צ)

עם הכניסה נחשפים לחלל שמצד אחד פתוח ומצד שני נגלה בשלבים. מעין מבואה דמיונית שמוגדרת על ידי ארון אחסון עם חזית מראתית שמאפשרת לירוק שבחוץ ולאור הטבעי להראות מכל פינה וזווית בחלל הציבורי.

לאורכה ולרוחבה של התקרה עוברת צנרת חשופה ומערכות גלויות לעין מתוך הרצון ליצור נראות חשופה, טבעית, נונשלנטית שאינה מתאמצת.

אי גדול עם חזיתות שחורות ניצב במרכז המטבח (צילום: עודד סמדר, יח"צ)

בעלי הבית הם חובבי קולינריה ומרבים לארח לכן, לב המרחב הציבורי הוא המטבח. במרכזו אי גדול של מעל ל-4.5 מטר. חזיתות הארונות שחורות ואליהן נלווים טקסטורות וחומרים שמוסיפים מאוד לאופיו. בעל הבית הוא חובב קפה מושבע לכן הגדרנו איזור מיוחד המשמש כפינת קפה משודרגת. האתנחתא בינה לבין יתרת המטבח עשתה חסד עם המטבח הארוך והפרופורציות בו מאוזנות יותר.

מול המטבח נמצא הסלון שמייצג היטב את הנרטיב של הדירה ומציג חיבור בין חומרים שחוזרים גם בחלקים אחרים בבית. כך לדוגמה חיפוי הקיר בסלון חוזר גם באמבטיה אבל בנראות שונה שמייצרת חוויה וסיטואציה שונה. הספה והכורסאות עשויות עור, השולחנות מנירוסטה, ורצפת פרקט בדוגמת פישבון מעץ אלון מיושן במידות גדולות מהרגיל יוצרת מראה בעל פרופורציות שונות.

פרופורציות ארוכות, אך מאוזנות. המטבח (צילום: עודד סמדר, יח"צ)

ה-MULTI-ROOM הרב תכליתי מהווה נקודת חיבור בין האיזור הפרטי לציבורי ויכול לשרת היטב את שני האגפים. מערכת ריהוט מפורניר אלון בשילוב ברזל משותפת לחדר ולחלל הציבורי ומחיצת הזכוכית חותכת אותו באמצע ומגדירה את הפונקציות השונות. כלפי חוץ משמש הארון כארון שירות. מחיצת הזכוכית הצלולה מייצרת אטימה אקוסטית מעולה.

הכל פתוח וחשוף, קונספט נכון ומדויק לזוג שמתנהל במערכת זוגית קשובה ומכבדת. חדר השינה (צילום: עודד סמדר, יח"צ)

באיזור הפרטי חדר עבודה נוסף וחדר שינה ובו ארונות מזכוכית שחורה שיוצרת תחושת הכפלה של שטחו. בהמשכו קיר זכוכית שחוצץ בינו לבין חדר הרחצה. הכל פתוח וחשוף, קונספט נכון ומדויק לזוג שמתנהל במערכת זוגית קשובה ומכבדת. הפרקט חודר פנימה גם לחלל זה פרט לאיזור המקלחת עצמה שרוצף וחופה באריחי גרניט אקסטה לארג' (1.6/3.2 מ') דמויי בטון.

(צילום: עודד סמדר, יח"צ)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully