הם חיכו לזה 20 שנה: השיפוץ שהוסיף לדירת הגן עוד חדר

האבא המוזיקאי קיבל אולפן הקלטות ורמקולים שקועים בקירות, הילדים קיבלו כל אחד חדר משלו, והבית כולו קיבל מתיחת פנים עיצובית שהחליפה 20 שנה של פשרות קבלניות בסטייל הורס

29/05/2022

הפרוייקט: שיפוץ דירת גן בכרכור
הדיירים: זוג+ 3 ילדים
שטח: 150 מ"ר
עיצוב פנים: ספיר לוי מאורי

דירת גן, 5 חדרים, כרכור - הדיירים, זוג עם שלושה ילדים, גרו בדירה 20 שנה טרם השיפוץ. עם השנים הפך הבית ונהיה צפוף לצרכיהם - אב המשפחה הוא מוזיקאי שעובד מהבית והילדים כבר גדלו ותבעו את פרטיותם בחדרים נפרדים. הצורך הממשי ברה-ארגון של הבית על מנת לאפשר לכל ילד חדר ולבעל הבית חלל עבודה נוח וראוי, התגשם בעזרת תכנון מדוייק וחדש. באותה הזדמנות הדירה עברה מתיחת פנים והלבשה עדכנית בסטייל מדוייק.

בני הזוג רכשו את הדירה מקבלן, כשעוד היו זוג צעיר וטרי. התקציב שלהם באותו הזמן היה מתוח עד לקצה, והם קנו את הדירה בידיעה שיחיו בה as is מבלי לבצע בה שדרוגים או שינויים. המשמעות היתה חיים של פשרה עם חומרי הגמר הסטנדרטיים ביותר וחלוקת החלל המקורית שהוצעו על ידי הקבלן. כל זה היה טוב ויפה לשעתו, אבל בחלוף שני עשורים כמעט, הצרכים השתנו, המשפחה גדלה ובעלי הבית החליטו להשקיע השקעה משמעותית בהתאמת ביתם לנסיבות חייהם המעודכנות.

עוד בוואלה!

אף אחד לא רצה לקנות את הפנטהאוז הזה, עכשיו הם בטח מתחרטים

לכתבה המלאה
הריצוף הוחלף לאריחים גדולים דמויי בטון וגם האלומיניום בחלונות הוחלף ועודכן(צילום: שירן כרמל)
החליטו שהגיע הזמן להשקיע בשיפוץ רציני. חדר השינה של ההורים(צילום: שירן כרמל)

"הלקוחה פנתה אלי מזמן, עוד לפני הקורונה, לפגישת הכרות", מספרת מעצבת הפנים ספיר לוי מאורי. "בזמן הקורונה, הבילוי הממושך בבית האיץ את ההחלטה לצאת לפרויקט השיפוץ בייחוד בשל העובדה שבן הזוג עובד מהבית כמוזיקאי וזקוק לאולפן ביתי שבעצם "תופס" חדר שמיועד לילדים. הטריגר היה שצריך להוציא את החלל של בן הזוג למקום אחר על מנת שכל ילד יקבל חדר משלו". כיצד הופכים דירה 5 חדרים ל 6 חדרים? "היה מאתגר אבל המטרה הושגה בענק", אומרת המעצבת.

"לאורך התהליך בחנו את האפשרויות השונות לחלוקת החלל מחדש, לצד הצרכים והרצונות של בני הזוג - הן בהיבט העיצובי והקונספטואלי והן בהיבט הארגונומי והפרקטי של התנהלות יום יומית בבית, אחסון, גישה לכל חלל, מיקום חדרי רחצה כניסה ועוד" מסבירה לוי מאורי את התהליך המקדים שממנו נולד העיצוב החדש. "יצאנו לדרך, לא לפני שהייתה בידינו תוכנית חלוקת חלל מחודשת, תוכנית העמדה מדויקת, ובחירות של חומרי הגמר - ריצופים, חיפויים, פרקט, כלים סניטריים, אלומיניום, דלתות פנים ודלת כניסה".

מחמישה חדרים לשישה - כך זה קרה:

הנכס שבמקור היה דירת 5 חדרים הפך לדירת 6 חדרים, שכן חלוקת החלל במקור לא היתה מיטבית. "יחד עם זאת, בהחלטה מודעת ומתוך מחשבה תקציבית לא שברנו את כל הקירות (וגם לא החלפנו את כל הריהוט), כך שחדרי הילדים נשארו כפי שהם. השינוי העיקרי היה בחלל המרכזי שעבר מהפך ובאמצעותו הצלחנו לקבל חלל גדול יותר + חדר נוסף", מסבירה המעצבת.

העובדה שמדובר בדירת גן עם כניסה פרטית שאינה מהבניין, איפשרה לבחון מחדש את מיקום דלת הכניסה - מה שסייע רבות ביכולת השינוי והמיקומים בחלל המרכזי. בנוסף, הוחלט להכניס את המחסן הממוקם בכניסה לבית, לתוך שטח הדירה ובעזרתו להוסיף שטח לחלל הציבורי כך שניתן יהיה לחלק אותו מחדש.

קירות החדרים הושארו על כנם כדי להפנות את התקציב למקומות אחרים. חדר השינה(צילום: שירן כרמל)

ניצול מבואת כניסה לטובת מחסן קטן וחדר שירות, חדר עבודה ופינת התארגנות:

"במבואת הכניסה היה המון ג'אנק, מחסן מלא בלאגן, אופניים, ציוד מחנאות ועוד. זה היה האזור הראשון שידענו שעלינו לטפל בו, בין אם תכנונית ובין אם ארגונית ועיצובית. שכן זה נמצא ממש בתוך הבית", אומרת לוי מאורי. את האזור הנ"ל חילקה המעצבת למחסן קטן יותר וסגור באופן כזה שמצניע את תכולתו.

את החלק הנותר הסבה לחדר עבודה עבור בן הזוג המוזיקאי המאפשר אירוח יוצרים ולקוחות, הצגת תוצרים ושיח בצורה נעימה נוחה ומכבדת. שינוי חשוב נוסף היה יצירת כניסה נפרדת לחלל העבודה, שלא תפריע לדיירי הבית, מה ששידרג עוד יותר את הנוחות של כולם.

"מבחינת עיצוב החלפנו אלומיניום בכניסה ודלת כניסה. בכל הבית, כולל היציאה למרפסת בחרנו ריצוף של אריחי גרניט פורצלן 120/120 במראה של בטון מוחלק. בתוך המרחב שילבנו צבעוניות תואמת קוסנפט עיצובי - גוני ירוק לצד השלמה עם גווני קפה, ניוד, אוף וויט ואבן שהשתלבו יפה ויצרו שקט אסתטי וחלל נעים".

העובדה שזו דירת גן עם כניסה נפרדת איפשרה למקם מחדש את הכניסה לבית(צילום: שירן כרמל)
האבא המוזיקאי קיבל משרד ואולפן עם כניסה נפרדת ללקוחות(צילום: שירן כרמל)

"מימין לכניסה לבית נבנה ארון בגוון ירוק בקבוק בשילוב עץ אלון בנגרות בהתאמה אישית. בארון הזה ניתן להכניס כל מה שאפשר לחלום ולחשוב עליו (אבל ממש לא רוצים לראות מול העיניים בשוטף): נעליים, תיקים, מעילים ואפילו נשאר מקום ליחידת מזווה המאפשרת עוד אחסון משלים למטבח (שנמצא ממול). לסיום, הוספנו מראת ציר המכסה את לוחות התקשורת והחשמל ומשלימה את אזור ההתארגנות של הכניסה", מתארת לוי מאורי.

ארון ירוק שיודע לבלוע את כל הבלאגן הלא אסתטי של הכניסה(צילום: שירן כרמל)
מראה שמסתירה את ארון החשמל והתקשורת(צילום: שירן כרמל)

החלל המרכזי

מיקום המטבח והמתווה שלו לא השתנו, והתקבלה החלטה לא להחליף את המטבח כולו, אלא רק את החזיתות. "עשינו השלמות אסתטיות במקום הריסה טוטאלית. המשכנו את השיש ויצרנו אי קטן במקום פינת אוכל קטנה שהיתה שם קודם", מפרטת לוי מאורי. עבור השיש נבחר משטח לבן-אפרפר עם גידים אפורים ואילו הארונות נצבעו בלבן 'מלוכלך'. על הקיר נתלו שני מדפי עץ אלון, שמשמשים לאחסון פתוח וגם מוסיפים אופי לחלל.

מתווה המטבח לא שונה, רק החזיתות והמשטחים הוחלפו(צילום: שירן כרמל)
כיסאות בשני סגנונות שונים משני צדי האי במטבח(צילום: שירן כרמל)

במטבח ערבבה המעצבת כיסאות בר בשני עיצובים שונים: "בתוך המטבח הצבנו סטולים עם מושב עשוי עץ אלון, ובמקום שפתוח לחלל המרכזי הצבנו כיסאות בר לבנים. השילוב יצר עניין ונוחות, משום שאם מכניסים את הסטולים פנימה מתחת לאי נוח יותר לעשות בו שימוש כמשטח עבודה, ואילו כשהם בחוץ זהו אזור ישיבה נוסף. מעל האי גופי תלינו גופי תאורה שיצרנו בהתאמה אישית במראה אחיד של לבן המוסיפים דיוק ואצילות למטבח".

נוסף על מקומות הישיבה במטבח ישנה גם פינת אוכל ייעודית, המורכבת משולחן עגול עם ארבעה כסאות בגוון קפה, על הקיר תמונה של גלריית 1of135 שמחברת את הצבעוניות והחומריות של החלל ועל התקרה, גוף תאורה נקי ועדין.

גוף תאורה נקי ועדין בפינת האוכל(צילום: שירן כרמל)
הספה הישנה של בני הזוג רופדה מחדש ונוספה לה כורסת עור בגוון קוניאק(צילום: שירן כרמל)

בסלון הפתוח לגינה, יחידת מזנון תלוי מעץ אלון בנגרות בהתאמה אישית ומעליה תלוי מסך טלוויזיה. היחידה ארוכה ונמתחת מהוויטרינה של היציאה לגינה ועד המטבח מה שמייצר חיבור בין כל האזורים. גוון האלון שחוזר על עצמו במטבח במדפים, בכיסאות הבר ובפינת אוכל מייצר אחידות והרמוניה. הספה היא הספה הישנה של בני הזוג שרופדה מחדש - "בהזדמנות זו חשוב לומר שאמנם רק ריפדנו את הספה, אבל לפעמים אפשר לעבות ולייצר עניין ותוכן עם אלמנטים אחרים ולא להשקיע בספה חדשה כלל. בחרנו בד תואם לקונספט העיצובי, הוספנו כריות וטקסטיל, שטיח ועוד כורסא מעור בגוון קוניאק (טולמנ'ס) והדום רביצה טרקוטה. שולחן אליפסה עץ מושלם של ferm living עם רגל מפוסלת ותמונה של גלית דויטש מגלריית 1of135", מפרטת המעצבת.

בקצה הסלון ממוקמת היציאה לגינה, שנעשית דרך ויטרינת אלומיניום גדולה שמכניסה עוד מימד של חומריות וקסם לחלל. המרפסת רוצפה באריחים בגודל ובגוון דומה לריצוף של החלל המרכזי, אך בדוגמת טרצו טבעית ורחבה, כזו שמוסיפה עוד רובד ועניין לגינה אך יחד עם זאת משתלבת היטב עם מה שקורה מבחינה עיצובית בתוך הבית. על הריצוף הוצבה פינת ישיבה נמוכה מעץ ובהמשך הגינה אזור ירוק של צמחייה ודשא.

לא חייבים להחליף ספה(צילום: שירן כרמל)
מזנון עץ ארוך ועבודת אמנות של גלית דויטש ל- 1of135(צילום: שירן כרמל)
דירת גן בכרכור ששופצה והפכה מחמישה חדרים לשישה. עיצוב פנים: ספיר לוי מאורי. שירן כרמל,
ויטרינה גדולה בקצה הסלון(צילום: שירן כרמל)
אריחי טראצו ופינת ישיבה נמוכה. החצר(צילום: שירן כרמל)

חדר ההורים היה במקור מחולק לחדר ארונות קטן, חדר רחצה קטן ואזור שינה צפוף יחסית בחלל הנותר. "בתוכנית החדשה, פתחנו את כל המחיצות הפנימיות, יצרנו חדר רחצה גדול יותר על חשבון חדר הארונות, שאותו החלפנו בארון קיר גדול בצבע מוקה. זה איפשר ניצול מיטבי של השטח הכללי ובסופו של דבר התקבל חדר הורים מפנק, נוח, ומתואם הרבה יותר טוב לצרכים", אומרת המעצבת.

החדר כולו חופה בפרקט בהיר בגוון אלון מולבן, ואובזר בריהוט עץ עם נגיעות של אפור בהיר בשידות הצד. כתמי צבע עדינים מגיעים מגופי התאורה התלויים לצד המיטה, שעוצבו בהתאמה אישית ונצבעו בירוק מעושן.

פרקט אלון מולבן, גופי תאורה תלויים בירוק מעושן. חדר ההורים(צילום: שירן כרמל)
קלטתם את הרמקולים השקועים בקירות? חדר רחצה הורים(צילום: שירן כרמל)
לבן על לבן. חדר רחצה הורים(צילום: שירן כרמל)

חדר הרחצה מופרד מאזור השינה בדלת זכוכית שקופה, ובתוכו שכבות של לבן על לבן, אריחים לבנים, קירות עם טקסטורה גיאומטרית תלת ממדית, ברזים ופרזול לבן, ארון עץ בהתאמה אישית עם יחידת מדפים מברזל לבן ורמקולים שקועים בקיר, כיאה למוזיקאי.

הילדים קיבלו כל אחד חדר משלו, כאשר עיקר הריהוט (מיטות, ארונות) נשאר כשהיה, ורק מה שהיה זקוק לריענון הוחלף או אובזר מחדש. בחדרו של הילד הקטן נצבע הקיר בגוון ירוק אפור מעושן בחצי גובה, והרצפה חופתה בפרקט עץ. עוד בחדר: ארון, יחידת משחקים פתוחה וכל מה שילד צריך, מיטה מעץ, בובות פרווה שטיח והרבה טקסטיל.

אריחים אורכיים במשחק של מבריק ומט(צילום: שירן כרמל)
מקלחת הילדים(צילום: שירן כרמל)

חדר הרחצה של הילדים כולל אמבטיה עם נישה רוחבית לכל הסבונים וכלי הרחצה. את הקירות מחפים אריחים בגוון מוקה שהונחו בצורת סטריפים אורכיים. על הרצפה נמשך האריח של החלל המרכזי וכל הפרזול והברזים נבחרו בגוון אפור גרפיט.

בשירותי האורחים חופו הקירות באריחים דומים לאלה של מקלחת הילדים, אך הפעם בגוון ירוק בקבוק ובשילוב גמר מט ומבריק. האריחים הונחו על הקירות בצורה חופשית, מה שיצר מראה אקלקטי מעניין ומיוחד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully