הם קנו "דירה עם פוטנציאל", הבעיה היתה לממש אותו

לפעמים לרוכשים יש מספיק חזון כדי להבין שדירה מיושנת ואפלולית יכולה להפוך לסינדרלה שיקית. אבל כמו באגדה, גם הם זקוקים לפיה טובה עם חוש לאסתטיקה ופונקציונליות שתגרום לקסם לקרות

07/05/2022

הפרויקט: דופלקס במודיעין
שטח: 125 מ"ר בנוי על פני 2 קומות
הדיירים: זוג + 4
תכנון ועיצוב פנים: רננה פרץ
אביזרי נוי וסטיילינג: prat living
נגרות: עצים ונפלאות

בני הזוג רכשו את הדירה משום שראו את הפונציאל שלה, אך היה להם ברור שכדי לממש אותו יש צורך בתכנון ועיצוב מחדש. אל המעצבת רננה פרץ הם הגיעו מגובשים מבחינת הצרכים והרצונות ועם חלום על בית בסגנון כפרי.

"כבר בפגישה הראשונה היה ברור שללקוחות דרישות פונקציונליות ברורות, אך החלום ל"בית כפרי" היה כללי ומעורפל. היה לי חשוב לתת לחלום הזה מקום ומענה, אך במקביל לפתוח עוד כיוונים, ולשלב העדפות אחרות ונוספות, של בני הזוג ושלי", אומרת מעצבת הפנים רננה פרץ.

עוד בוואלה!

הצצה לדירה בפרוייקט הכי מבוקש של מחיר למשתכן

לכתבה המלאה
החלום על "בית כפרי" היה קצת מעורפל מדי. דופלקס משופץ במודיעין(צילום: מאיה אבגר)
עיצוב בסקאלת צבעים מצומצמת שמשלבת גוונים בהירים וחומרים טבעיים(צילום: מאיה אבגר)

מתוך השיח המשותף גובש הקו הכללי של הבית שמשלב אלמנטים מסגנונות שונים כאשר החוט המקשר בין כולם הוא סקאלת הצבעים המצומצמת שנבחרה - שילוב של גוונים בהירים וחומרים טבעיים. "בחדרי הרחצה יצאנו מהתבנית הזו ועבור כל אחד מהם בחרנו צבעוניות ססגונית יותר, אך גם היא עדינה ונקייה ומשתלבת עם הצבעוניות הכללית של הבית".

קומת כניסה

קומת הכניסה כוללת את המטבח, הסלון ואת חדרו של הבן המתבגר. במקור החלל היה נראה כדירת קבלן קלאסית מלפני 20 שנה - ריצוף באריחים סטנדרטיים בגוון בז', מטבח בגוון ונגה, קרניז גבס לתאורה לאורך הסלון וחלונות אפורים מפרופיל פשוט.

השיפוץ פתח הכל, והדגיש את הנוף והאור(צילום: מאיה אבגר)
אחת הנישות בכניסה לבית שקיבלה טיפול בדמות נגרות מותאמת(צילום: מאיה אבגר)

"לדירה 3 כיווני אוויר, בקומת הכניסה חלונות רבים ולמרות זאת, במצב המקורי החלל הרגיש אפלולי. המטרה שלי היתה לאוורר אותו - לנקות אותו מאלמנטים מיותרים שהעמיסו עליו, לפתוח אותו ולהדגיש הנוף והאור", הסבירה פרץ. במהלך השיפוץ הוחלפו החלונות ונבחר פרופיל אלומיניום בהיר בסגנון בלגי עם ידיות מושחרות. הרצפה חופתה בפרקט בגוון אלון טבעי וקירות הבית נצבעו בלבן פשוט ורענן.

בכניסה לבית ישנה מבואה ובה שתי נישות - באחת תוכננה יחידת נגרות שמשלבת מראה ושידה ומסתירה תשתית חשמל. השידה בצבע בז'-אפרפר, ומעליה הנישה מחופה בעץ אלון בגוון טבעי. מאחורי דלת הכניסה נמצאת הנישה הנוספת, שמשמשת כארון מעילים וסגורה בדלתות לבנות.

מעשירה את החלל בחומריות נוספת. ארונית זכוכית ומתכת(צילום: מאיה אבגר)

במעבר מהמבואה לחלל המגורים מוצבת ארונית זכוכית ומתכת, שמעשירה את החלל בחומריות נוספת ואחרת. מנורות הקיר שנבחרו משלבות בעדינות את הטאץ' הכפרי, כאשר גוון הזכוכית של האהיל הותאם לסקאלה הצבעונית הכללית.

המטבח

המטבח הישן והכהה שנפרש על 2 צלעות בלבד, הוחלף במטבח בצורת ח', שמנצל את שלוש צלעות החלל לטובת אחסון רב ומשטח עבודה גדול, שמכיל כיור כפול, כיריים אינדוקציה ולצידם 2 כירות גז נוספות. חזיתות המטבח לבנות בעלות מסגרת עדינה, בשילוב יחידות באלון טבעי. נגיעות המתכת, בידיות ובגוף התאורה, כולן פליז מושחר.

דופלקס במודיעין שעבר שיפוץ. עיצוב פנים: רננה פרץ. מאיה אבגר,
משטח עבודה גדול, ארונות בהירים וידיות פליז מושחר(צילום: מאיה אבגר)
יש גם אינדוקציה וגם גז(צילום: מאיה אבגר)
חזיתות עדינות שמשלבות אלון טבעי(צילום: מאיה אבגר)

בתחילת התהליך רצו הלקוחות ליצור פינת אוכל נפרדת ולשם כך להרחיב את החלל הציבורי ולכלול בו את אזור הפרגולה החיצונית. משיקולי תקציב ולוחות זמנים הוחלט לוותר על מהלך זה. "ללקוחות היה לא קל לוותר על פינת אוכל קלאסית, אבל לאחר עיון בסקיצות השונות שהכנתי היה ברור גם להם שפינת אוכל עצמאית, בשטח הנתון, תבוא על חשבון שטח הסלון ותיצור חלל צפוף, עמוס ולא נוח".

הפתרון היה להכניס את פינת האוכל למטבח. לצורך כך נבחר שולחן מסיבי מעץ אלון, שמשמש את בני הבית לארוחות יומיומיות, וניתן להגדילו לצורך אירוח. לשולחן צורפו כסאות בגוון מרווה עם מושבי קש.

פשרה שאפשר לחיות איתה - במקום אזור מוגדר לפינת אוכל - שולחן גדול באמצע המטבח(צילום: מאיה אבגר)

סלון

חלל הסלון הותאם לאירוח רב משתתפים. זהו חלל עשיר בחומרים וטקסטורות, שנעשה בו איזון בין מראה מכובד ובוגר, שרצו הלקוחות לתחושה קלה ואוורירית, שהמעצבת רצתה להקנות לו. מהסלון ישנה יציאה לחצר העליונה. במהלך השיפוץ הפרגולה חודשה, הותקן בה מאוורר תקרה והיא משמשת כאזור נוסף לאכילה ואירוח.

עשיר בחומרים ובטקסטורות. הסלון(צילום: מאיה אבגר)

יחידת מתבגר

את חדר השינה היחיד שבקומת הכניסה הקצו ההורים לבן המתבגר ואחד הדברים החשובים להם בשיפוץ היו הוספת חדר רחצה עבורו בקומה זו. בתכנון החדש הפך מחסן קטן שהיה צמוד לחדר זה והוביל אל החצר, לחדר רחצה נעים ושימושי. דלת ברזל כבדה ששימשה מעבר בין המחסן לחצר הוחלפה בדלת אלומיניום עם חלון, שמאפשרת כניסת אור טבעי ואוורור של חדר הרחצה החדש. החדר רוצף באריחים גדולים במראה טראצו בגוונים טבעיים, הקירות חופו באריחים לבנים שיוצרים תחושת מרחב וניקיון, אליהם הותאם ארון רחצה בכחול עמוק.

המחסן הקטן הפך לחדר רחצה צמוד לחדרו של הבן המתבגר(צילום: מאיה אבגר)

קומת חדרי השינה

מקומת המגורים יורדים במדרגות לקומת חדרי השינה. גם קומה זו חופתה מחדש בפרקט זהה לזה שבקומת הכניסה וכך נוצרו המשכיות והרמוניה בין חלקי הבית. אחד הדברים החשובים ביותר עבור הלקוחות היה להכניס לקומה זו את מכונת הכביסה והמייבש, שמוקמו לפני כן במחסן חיצוני בחצר העליונה. "הנוחות בניהול מטלות היומיום היא אחד מהדברים החשובים לאיכות החיים, ולכן לפני כל החלטה אסתטית ועיצובית חייב להיות תכנון נכון וחכם שפותר בעיות ונותן מענה לצרכים הפונקציונליים", אומרת המעצבת.

ל"פני כל החלטה אסתטית ועיצובית חייב להיות תכנון נכון וחכם"(צילום: מאיה אבגר)
המייבש ומכונת הכביסה שקיבלו מקום בקומה שבה באמת צריכים אותם(צילום: מאיה אבגר)

חדר הרחצה הכללי הורחב ותוכנן מחדש באופן שיכיל את אזור הכביסה ויאפשר מקומות אחסון לחומרי ניקוי וטואלטיקה. לחדר הרחצה של הילדים נבחר ריצוף דמוי טראצו בצבע ירוק עם נגיעות של ורוד וארונות בגוון ורוד מעושן.

הספה עברה איתם מהבית הקודם. פינת משפחה(צילום: מאיה אבגר)

פונקציה נוספת שהיתה חסרה ללקוחות במבנה הקיים של הבית היתה פינת משפחה לצפייה בטלוויזיה ומשחק. לצורך כך הוחלט לוותר על חדר שינה אחד, ועל ידי הריסת הקיר המשותף לו ולמעבר בין החדרים יצרה המעצבת חלל פתוח ומשותף. בחדר המשפחה הותקנה ספריה גדולה שמכילה צעצועים, ספרים ואת מסך הטלוויזיה, ומולה ספה שעברה עם הלקוחות מביתם הקודם והתאימה בדיוק לחלל זה.

חדר שינה הורים

יש כאן גם ארון בגדים תחום בנישה(צילום: מאיה אבגר)
ניצול מקסימלי של המקום(צילום: מאיה אבגר)
תוך שמירה על קלילות ואווריריות(צילום: מאיה אבגר)
יחידת נגרות שכוללת ראש מיטה, שידות ואחסון נוסף(צילום: מאיה אבגר)

בחדר השינה של ההורים ישנו ארון קיר תחום בנישה, אך הוא לא הספיק לאחסון הנחוץ. כדי להגדיל את שטח האחסון תכננה המעצבת יחידת נגרות שכוללת ארון, ראש מיטה ושידות צד שעוטפים את המיטה ברכות. יחידת הנגרות מנצלת את מלא הקיר אך שומרת על אווריריות וקלילות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully