שיחקו אותה: דופלקס בן 6 חדרים בפרוייקט דיור בר השגה

אחרי שלא הצליחה להימכר לזכאים בפרוייקט, רכשו ההורים הצעירים את דירת הדופלקס הזאת בהזדמנות והפכו אותה לביתם המעוצב בקפידה ובתבונה. ומה הם עשו עם הקומה השנייה?

מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרויקט: דופלקס 6 חדרים בפרוייקט מחיר למשתכן ביבנה
שטח: 160 מ"ר
הדיירים: זוג + ילדה בת 4 וחצי ותינוק בדרך
עיצוב פנים והלבשה: ספיר לוי מאורי

זה סיפור על זוג צעיר שרכש דירה במחיר נמוך ומשתלם ובהזדמנות פז: מלבד העובדה שמדובר בדירה במסגרת פרויקט מחיר למשתכן בשכונה החדשה של יבנה, מדובר בדירה שלא הצליחה להימכר לזכאים לה בפרויקט, ויצאה לשיווק בשוק החופשי. הרוכשים לא הסתפקו בזה, ובצעד חכם, חילקו את הדולפקס לשתי דירות נפרדות , כאשר בקומה העליונה ישנה דירה בת שני חדרים ומרפסת גג ובקומה התחתונה דירת חלומות שלא נשאר בה זכר לסממנים הגנריים של "דירת קבלן מחיר למשתכן".

עוד בוואלה!

מסע עולמי שהסתיים בגדרה: הבית של משפחת שיק

לכתבה המלאה

לדברי ספיר לוי מאורי, מעצבת הפנים שניצחה על הפרוייקט המסקרן הזה, "הודות לחשיבה מדוייקת שרואה את צרכי הלקוח ונותנת להם מענה, ולקוחות שסמכו עלי בהובלת התהליך והגעה אל היעד - הצלחנו להגיע לתוצאה מושלמת שאפילו הדיירים עצמם לא חלמו עליה.

תהליך העיצוב וההלבשה לא השאיר זכר לתחושת ה"דירת קבלן מחיר למשתכן". המטבח והכניסה לבית (צילום: שירן כרמל)
עיצוב מתוק במיוחד בחדר הילדים (צילום: שירן כרמל)
נשברו כאן קירות כדי שהחלל יהיה ראוי להיקרא "מאסטר". חדר ההורים (צילום: שירן כרמל)

הדירה עברה מהפך שכלל תכנון וחלוקה מחדש, בחירה והתקנה של חומרי גמר חדשים - סניטריה, ריצופים, חיפויים ומטבח, התאמת כלל המערכות והתשתיות ועיצוב פנים והלבשת הבית. תהליך עבודת התכנון והבחירות לחומרי הגמר נעשה בעיקרו עוד בטרם קבלת המפתח, זאת ללא יכולת להגיע ולראות פיזית את הדירה שכן אלה התנאים המוכתבים על ידי תוכנית 'מחיר למשתכן'. לכן, רק עם קבלת המפתח לדירה החלה מלאכת השיפוץ בפועל, והיא נמשכה חודשיים תמימים.

קודם לרכישת הדירה הזאת בני הזוג התגוררו מספר שנים בבית אחר, שבו לדבריהם לא הרגישו בבית כלל (על אף שקנו אותו במיטב כספם ועיצבו אותו במידה מסויימת טרם כניסתם). הם ראו במעבר אפשרות אמיתית ליצירת קן משפחתי עבורם ועבור ילדיהם וקיוו בכל ליבם שבבית החדש ירגישו בבית ויחיו בו את שארית חייהם.

הדיירים הגדירו את עצמם כאנשים מאוד מבולגנים שאוהבים סדר. לכן לוי מאורי שמה דגש מיוחד בשלב התכנון על יצירת מקומות אחסון רבים ותאים שאינם גלויים לעין, כך שלכל דבר יהיה מקום שאליו הוא יכול להיאסף בקלות ולשוות לבית מראה מסודר תוך דקות. כל פריטי האחסון - הספריות, המידוף הארונות והמטבח כמובן תוכננו ועוצבו בנגרות בהתאמה אישית שנתפרה למידות ולצרכי הלקוחות, תוך שימוש בפלטת צבעים בגווני אפור ושחור וסגנון מודרני-נורדי. צבעים מובחנים נוספים בעיצוב הם כחול (בעיקר ביצירות האומנות ובספה המרכזית בסלון) וגווני ניוד רכים (בבחירות הטקסטיל והאקססוריז של הלבשת הבית).

אקססוריז במראה נורדי וגווני ניוד רכים (צילום: שירן כרמל)
לכל דבר יש מקום מדויק לו. פרט בחדר השינה של ההורים (צילום: שירן כרמל)

שוברים קירות

"במסגרת השיפוץ כל חדרי הרחצה נהרסו כליל ותוכננו מחדש. הרחבנו את חדר המאסטר על חשבון אחד מחדרי הילדים ותכננו מחדש את כל החלל הציבורי ובכלל זה גם את המטבח", מספרת המעצבת.

בחדר ההורים בוטל גם קיר ההפרדה בין חדר השינה וחדר הרחצה והוחלף במחיצת זכוכית: "כך יצרנו תחושת מרחב גדולה יותר ושיווינו לחדר מראה עדכני מזמין ונעים יותר. גם ההחלטה להרחיב את החדר על חשבון אחד החדרים האחרים נועדה כדי לשוות לו את תחושת המרחב הראויה לחדר מאסטר הורים", מסבירה לוי מאורי.

הקיר המפריד בין חדר הרחצה לחדר השינה של ההורים הוחלף במחיצת זכוכית עם מסגרת שחורה (צילום: שירן כרמל)
המון טקסטורות ופאטרנים. אריחים אנכיים בחדר הרחצה, פרקט פישבון בהיר בחדר השינה (צילום: שירן כרמל)

עוד לפני קבלת המפתח הוחלט לבטל את היציאה למרפסת השירות מהמטבח ולהעביר את שטחה ואת הכניסה אליה לתוך חדר הרחצה הכללי. "שינוי זה אפשר לנו לתכנן את המטבח כאוות נפשנו ללא תלות במעבר למרפסת שירות, מה גם שלצרכי הזוג התאים יותר למקם את אזור השירות בחדר הרחצה, ולא במטבח".

גם המטבח תוכנן בהתאם לצרכים ולבקשות הספציפיות של בעלי הבית: המטבח בוצע בהזמנה ובהתאמה אישית מנגר, כאשר במרכזו אי תפעולי גדול מהסטנדרט שכולל כיור, משטח עבודה ומקומות ישיבה ל-5 סועדים.

עשו אינספור טסטים של צבע עד שנמצא הגוון המדויק לארונות המטבח (צילום: שירן כרמל)

בארונות הגבוהים הותקנה נישה לגז, תנור ומיקרו ובפאה הנוספת מוקמו המקררים והמזווה, פאה זו מסתובבת גם לכיוון הכניסה לבית ומתפקדם גם כארון כניסה לאחסון מעילים, נעליים ותיקים. בפינה בין שני הארונות (זה המשמש את המטבח וזה המשמש כארון כניסה) תוכננו מדפים צרים לתצוגה של פריטי דקורציה ואביזרים משלימים.

"בחירת צבע ארונות המטבח היתה בחירה מאוד מדוייקת וקפדנית, אך גם מאתגרת, כפי שנזכרת המעצבת: "המטרה הייתה למצוא גוון של אפור עם נטייה לכיוון כחולים סגלגלים. לשם כך ביצענו מספר לא מבוטל של טסטים מול הנגר, עד שהגענו לגוון הנכון ביותר. הארונות נצבעו בתנור בשילוב ידיות אינטגרליות והתוצאה היתה ממש כמו כפפה ליד", לדבריה.

עיצוב והלבשת חדר ההורים

(צילום: שירן כרמל)
חזית הארון בחדר ההורים שמורכבת מלייסטים שחורים, דקים וארוכים (צילום: שירן כרמל)

"ביחידת ההורים התקנו פרקט פישבון לבן ועשינו שימוש בהמון טקסטורות ופאטרנים החל מהפישבון דרך אריחים לבנים וצרים בקיר גב הכיור והאסלה ועד לארון הגדול שהורכב מלייסטים שחורים וארוכים מהרצפה לתקרה".

חדר הילדים

טקסטיל ואקססוריז בגוונים ורדרדים מעושנים מרככים ושוברים את הצבעוניות המונוכרומטית. חדר הילדים (צילום: שירן כרמל)
אין כאן תחושה של ממ"ד. חדר הילדים (צילום: שירן כרמל)

חדר הילדים הוא גם הממ"ד של הדירה. ובעיצובו התאמצה לוי מאורי להעלים את תחושת "הממ"דיות" ולתת לו אופי ואווירה נעימה שמתאימה לילדה קטנה שזהו עולמה האישי. "היה לנו ברור שפלטת הצבעים בחדר תהיה על טהרת הלבן-שחור-ורוד, אבל יחד עם זאת שהשימוש בצבעים הללו לא יהיה בנאלי - אדרבה, נבחר את הגוונים בקפידה כדי לאפשר חדר עם יותר עומק ויותר עניין", אומרת המעצבת.

"כמו בחדר ההורים, גם פה בחרנו ברצפת פרקט בדוגמת פישבון בגוון לבן-אפרפר שמעניק תחושה של מרחב ומספקת פטרן מענין לחלל עצמו, לצד זאת יישמנו טפט ארנבים מושלם של ferm living. בנוסף, הכנסנו עוד אלמנטים בטקסטיל ואקססוריז שהם רכים וורדרדים כדי לרכך ולשבור את הצבעוניות, גוונים מעושנים ועדינים שבאו לידי ביטוי במנורת לילה, בווילון ועוד".

ארון כיור רחב שיודע לבלוע לתוכו את כל הבלאגן של אביזרי שיער שמגיע עם ילדה בת 4 וחצי (צילום: שירן כרמל)
כל האחסון כאן מוקפד ונבון במיוחד. ארון ייעודי למכונת הכביסה והייבוש ולסלי כביסה וחומרי ניקיון (צילום: שירן כרמל)

בחדר הרחצה של הילדים בחרנו בארון כיור רחב, מפנק ונוח כזה שיאחסן לתוכו משחקי אמבטיה, אקססוריז לשיער ועוד מבלי להותיר "רעשי רקע" בחלל הנקי. באזור של חדר השירות, כחלק מחדר הרחצה הכללי נמצא ארון כביסה מאורגן ומסודר אשר תוכנן בקפידה תוך תשומת לב לצרכים השונים של המשפחה. בתוך הארון ממוקמות מכונת הכביסה והייבוש בגובה ואחת ליד השנייה, מתחתיהן נמצאים סלי אחסון לכביסה מלוכלכת ובהפרדה צבעונית ומעליהן אחסון לחומרי הניקיון השונים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully