הדירה ההפוכה: דופלקס בעיצוב תעשייתי ותכנון לא שגרתי

בקומת הכניסה נמצאים חדרי השינה, בקומה העליונה הסלון והמטבח וביניהן מחבר גרם מדרגות מרשים מבזלת ואלומיניום וקיר עשוי לוחות בטון שנוצקו במיוחד

  • דופלקס
  • עיצוב פנים
מערכת וואלה! בית ועיצוב
160 מ"ר מחולקים על פני 2 מפלסים, כשבקומת הכניסה נמצאים חדרי השינה, והסלון והמטבח בקומה העליונה (צילום: יח"צ, עודד סמדר)

הפרוייקט: דירת דופלקס בבקעת אונו
שטח: כ-160 מ"ר
דיירים: זוג + 2 מתבגרים
תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ

דירות הפנטהאוז והדופלקסים הפכו בשנים האחרונות למבוקשות מאוד, בין השאר משום שהן מאפשרות לבעליהן חווית מגורים אורבנית אך מרווחת, שמזכירה מגורים בבית פרטי. דירת הדופלקס הזאת היא דירה חדשה הממוקמת בשכונה צעירה באזור בקעת אונו. בעלי הדירה, ששטחה כ-160 מ"ר (המחולקים בשני מפלסים של כ-80 מ"ר) הם זוג בשנות ה-40 לחייהם להם 2 ילדים מתבגרים. על המשימה להפוך את הדירה לבית הופקד מעצב הפנים ניצן הורוביץ שליווה את הפרויקט משלבי התכנון הראשוניים ועד להתאמות שנעשו באופן פרטני לאחר קבלת המפתח.

עוד בוואלה! NEWS

דירה למשפחה בלב הפועם של תל אביב

לכתבה המלאה

"הדירה ממוקמת בקומות הגבוהות של הבניין וצופה לנוף פתוח, ברובו אורבני", מסביר הורוביץ. "היא מתוכננת הפוך (upside down) ואת ששת החדרים שהיא כללה במקור הפכנו לחמישה חדרים. המפתח לעיצוב החללים הוא שילובים בין נגיעות חמימות שיוצרות סוג של אינטימיות, מבלי לוותר על החומרים הטבעיים שמוסיפים מימד של חספוס הודות לטקסטורות הדומיננטיות. את המראה השלם השגנו הודות למינונים ואיזונים עליהם הקפדנו".

גרם המדרגות הוא פיצ'ר שבולט לעין מיד עם הכניסה לבית (צילום: יח"צ, עודד סמדר)

בקומה העליונה שתוכננה כ-open space ממוקמים המטבח, פינת האוכל, הסלון וכן שירותי האורחים והממ"ד, שמשמש כחדר עבודה ואירוח. "אחד הפיצ'רים הבולטים אליו נחשפים כבר בכניסה לדירה הוא גרם המדרגות אותו מלווה קיר עשוי לוחות בטון שנוצקו במיוחד עבור הדירה במידה ובגוון שבחרנו. הוא דומיננטי ונוכח במתכוון ומייצר קשר אמיתי בין שני המפלסים", מסביר המעצב.

קיר הבטון עשוי לוחות שנוצקו במיוחד בגוון שנבחר על ידי הדיירים והמעצב (צילום: יח"צ, עודד סמדר)

הדירה כולה רוצפה בפרקט עץ אלון טבעי שמאזן את חספוס הבטון ונוכח כמעט בצורתו הטבעית. "מי שמחברת בין כל האלמנטים וקושרת את החלל במעין סרט עטיפה היא התאורה שמדגישה את התנועתיות בחלל ותוחמת אותו", אומר הורוביץ. "על מנת להדגיש את גובה התקרה בחרנו במקום הנמכות לחשוף את התשתיות שמעצימות את המראה התעשייתי, אך נצבעו לבן בכדי לא להעמיס יתר על המידה. כך למשל הספרינקלר שנותר חשוף במטבח וכן תעלת המיזוג החשופה".

הסלון משלב סגנונות עיצוב שונים, אך במראה מאוזן ונקי (צילום: יח"צ, עודד סמדר)

במטבח, החזית הגבוהה נצבעה בגוון אפור פטרול שמתכתב עם הנגיעות הכחולות של הספה בסלון ומשדר את אותה אלגנטיות מאופקת שביקש המעצב ליצור. החזית השנייה, זו הנמוכה, משמשת כאזור הכנות ובישול וחופתה, בדומה לנישה שבחזית המקבילה, במשטח גרניט פורצלן דקטון במראה שיש. בסלון שולבו סגנונות עיצוב שונים אך הסילואטות הנקיות מותירות אותו מאוזן ונקי. שימוש בבדי קטיפה ובדים מודפסים עדינים מוסיפים בו רבדים.

חזיתות הארונות במטבח נצבעו בכחול פטרול מרשים לצד משטחי דקטון במראה שיש (צילום: יח"צ, עודד סמדר)
רשת נירוסטה קלילה בגרם המדרגות מטשטשת את הבידול בין הקומות (צילום: יח"צ, עודד סמדר)

בשל המבנה הייחודי של הדירה בחר הורוביץ להדגיש את גרם המדרגות שיוצר חיבור הומוגני בין הקירות בעזרת קיר הבטון שמאחד ביניהם ומעקה עשוי רשת נירוסטה קלילה שמטשטשת את הבידול בין הקומות. את המדרגות בחר לחפות באבן בזלת.

אחד מחדרי הילדים בקומת הכניסה (צילום: יח"צ, עודד סמדר)

בקומה התחתונה שני חדרי השינה של המתבגרים, שחולקים אמבטיה משותפת, ומאסטר הורים, שפרט לרצפת עץ האלון הזהה לשאר הדירה, עוצב כמפלט מואר, אוורירי והרמוני בפלטת צבעים מונוטונית בהירה ומרגיעה. היחידה מורכבת משני חדרים שאוחדו לחלל אחד ועם זאת מבדלים בין הפונקציות השונות כך אזור השינה זוכה למקסימום פרטיות בעוד האזור השני משמש להתארגנות וכולל פרט לחדר הרחצה מבואת ארונות רחבת ידיים ובה פינה ורסטילית שיכולה לשמש לאיפור או לחילופין כפינת עבודה קטנה ואינטימית.

מבואת ארונות עם פינת איפור/עבודה בכניסה לחדר השינה של ההורים (צילום: יח"צ, עודד סמדר)
עוצב כמפלט מואר, אוורירי והרמוני. חדר השינה ביחידת המאסטר (צילום: יח"צ, עודד סמדר)

חדר הרחצה של בני הזוג חופה ורוצף באריחים כהים ודרמטיים שמזכירים במראה את קיר הבטון שמחבר בין שני המפלסים. בהמשכו מקלחון זוגי גדול וארון זוגי עשוי עץ אלון שהוזמן במיוחד מאיטליה ושובר את המראה הדרמטי.

אריחים דרמטיים שמתכתבים עם קיר הבטון במדרגות בחדר הרחצה של יחידת המאסטר (צילום: יח"צ, עודד סמדר)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully