מקלחת הצגה: כשחדר הרחצה הוא אירוע בפני עצמו

זה סיפור על בית שסבל מחוסר איזון: התקרה היתה משופעת מדי, הרצפה לא במפלס אחד והכל שיווע לעדכון. הרצפה נוצקה מחדש התקרה קיבלה עידון ואיזון וההורים קיבלו מקלחת שהיינו חותמים עליה ברגע זה. מהפך שחובה לראות

מערכת וואלה! בית ועיצוב
הרצפה של קומת הקרקע אוחדה למפלס אחד (צילום: אלעד גונן)

הפרוייקט: בית פרטי בחדרה
הדיירים: זוג + 4 ילדים
השטח: 260 מ"ר
תכנון ועיצוב: אתי איפרגן
ריצוף, חיפויים, כלים סניטריים: אלוני

בית פרטי שנבנה בחדרה בשנות ה-70 שיווע למתיחת פנים ועדכון. חלוקת החללים לא התאימה לצרכי המשפחה בת 6 הנפשות שחיה בו ואילוצים קונסטרוקטיביים הותירו חללים מרכזיים ומשמעותיים כמו הסלון, עם תקרה בעלת שיפוע לא מאוזן, שיצר תחושה של תקרה נמוכה מדי בצד אחד של החדר וגבוהה מדי בצדו השני.

עוד בוואלה!

כמה ספייס! בית כפרי עם גינה ענקית מלאה בעצי פרי

לכתבה המלאה
עם שיפוע מאוזן ומתון ניתן ליהנות מהאפקט הדרמטי שנוצר בשל תקרת העץ המוגבהת. סלון (צילום: אלעד גונן)
בחירות נקיות ואלגנטיות. המטבח (צילום: אלעד גונן)

לטובת המהפך שהתבקש כאן נשכרו שירותיה של המעצבת אתי איפרגן. החזון העיצובי שהנחה אותה לאורך כל התהליך היה להתאים את חללי הבית למשפחה עם 4 ילדים וליצור חלוקה מחודשת. יחד עם זאת, לשים דגש על מרחבים, פתחים ולהאיר את חלל הבית. מבחינה עיצובית המעצבת בחרה לשים דגש על בחירות נקיות למראה אלגנטי ועם זאת, נעים ומזמין.

הבית עבר חלוקה מחודשת: יצירת 2 קומות עם חלוקה ברורה של חלל האירוח והמטבח בקומת הקרקע ובקומה השנייה סוויטת שינה של ההורים עם חדר התינוקת וחדר הכביסה. בחצי המפלס הנוסף מוקמו חדרי הילדים, לבנים יצרה המעצבת מקלחת מרכזית. לבת תוכנן חדר שינה מסטר הכולל חדר ארונות ומקלחת צמודה.

סוויטת ההורים נמצאת בקומה השנייה וכוללת חדר ארונות מרווח וחדר רחצה (צילום: אלעד גונן)
פשוט וואו. חדר הרחצה בסוויטת ההורים (צילום: אלעד גונן)

לדברי איפרגן, הפרוייקט הזה דרש התמודדות עם שני אתגרים מרכזיים: הראשון, תקרת העץ בחלל הסלון היתה נמוכה. השיפוע התחיל בגובה 2.10 והתרומם לגובה 4.0 מטרים מה שגרם לשיפוע חד מדי ועם זאת החלונות בחלל הזה היו נמוכים מאוד והתקבל מראה לא מאוזן. כדי לתקן את זה, התקרה פורקה ובמקומה נבנתה תקרת עץ חדשה בשיפוע מתון יותר, בגובה 3 מטרים.

האתגר המשמעותי השני היה שבקומת הכניסה ניצב גרם מדרגות מאסיבי ומסורבל ממש במרכז החלל. "הדבר הראשון שאמרתי כשנכנסתי לבית היה 'בואו נפרק את המדרגות ונבצע חלוקה מחודשת לחדרים בכל קומה'", היא נזכרת.

כל אחד מהילדים קיבל חדר משלו שמבטא את אופיו ועולמו הפנימי (צילום: אלעד גונן)
מקלחת משותפת לשני הבנים (צילום: אלעד גונן)

בתכנון המקורי של הבית קומת הקרקע לא הייתה במפלס אחד, אלא עם 3 מדרגות שהובילו לסלון מוגבה ו-3 מדרגות נוספות כדי להגיע למטבח - דבר שלא מתאים כלל להתנהלות של משפחה עם ילדים קטנים. "כל המדרגות הללו בוטלו ויצקנו בטון כדי לפלס את השטח של הקומה לפני הריצוף", אומרת איפרגן. "שני השינויים האלה יצרו קומת קרקע מרווחת ומוארת. כשאני מתכננת עבור משפחות צעירות אני משתדלת להקפיד על חלל פתוח וזורם, עם פונקציונליות נוחה והתניידות קלה", הסבירה.

הצבעוניות באה לידי ביטוי ככתמי צבע במקומות שונים בבית. מקלחת נוספת ביחידת המתבגרת של הילדה (צילום: אלעד גונן)

פלטת החומרים והגוונים בפרוייקט:

מבחינת פלטת הצבעים, עיצוב הבית אופיין בפלטה מעודנת שכללה גוונים של אפור, שחור ולבן. הצבעוניות באה לידי ביטוי ככתמי צבע במקומות שונים בבית, תוך שימת דגש על איזון ודיוק ועל מראה נקי מודרני, ועם זאת כזה שאינו מוכתב על ידי טרנדים אופנתיים.

חלל אירוח חיצוני המתחבר אל הסלון (צילום: אלעד גונן)
הכניסה לבית - מרשימה ודרמטית הודות לחיפוי הבזלת (צילום: אלעד גונן)

לריצוף הבית והמדרגות נבחרו אריחי פורצלן במידות 120/120, למקלחת הורים נבחרו אריחי 120/60 בגימור מט לרצפה ומבריק לקירות. הכניסה לבית רוצפה באריחי בריקים בגוון בזלת, שהותקנו בדוגמת פישבון והמדרגות המובילות אליה רוצפו באריחים חלקים באותו גוון. התוצאה היא מראה דרמטי ורב רושם כבר מהכניסה לבית.

חדר הרחצה בסוויטת השינה של ההורים היא אירוע עיצובי בפני עצמו. המקלחת המרווחת רוצפה וחופתה מרצפה ועד תקרה באריחים גדולי מימדים בצבע אבן שחורה שבה עוברים ורידים לבנים במראה שיש טבעי. הברזים, ראשי המקלחת ושאר האביזרים המשלימים מוזהבים ליצרת מראה מנוגד ויוקרתי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully