אף אחד לא רצה לקנות את הפנטהאוז הזה, עכשיו הם בטח מתחרטים

זוג צעיר רכש דירת קבלן שהתגלתה כמאתגרת למכירה, בגלל תכנון לא מספיק אטרקטיבי. את הלימון הם הפכו ללימונדה מתוקה במיוחד בעזרת תכנון ועיצוב מחדש שמשאיר את הבמה לנוף

25/05/2022

הפרוייקט: פנטהאוז בחיפה
שטח: 140 מ"ר
הדיירים: זוג
תכנון ועיצוב: StudioLagom רותם סילדר ומירב צ'רניחובסקי
פריטי סטיילינג: collectie

במיקום אטרקטיבי, כשמן הצד האחד הירוק של הרי הכרמל ומהעבר השני הכחול של הים, זוג צעיר רכש לעצמו פנטהאוז. זוהי דירת קבלן שנרכשה על ידי בני הזוג כשכבר היתה מוכנה למעבר, כולל טופס 4. זו אמנם היתה דירה חדשה שלא התגוררו בה מעולם, אבל היא היוותה אתגר למכירה היות ולא נראתה אטרקטיבית מספיק. או לפחות זה היה המצב עד שנכנסו לתמונה המעצבות מstudio lagom שזיהו בה מיד את הפוטנציאל שלה.

עוד בוואלה!

לא מתיישרים לפי הנורמה: בית צבעוני ומלא בהדפסים

לכתבה המלאה
פנטהאוז בחיפה עיצוב STUDIO LAGOM. גדעון לוין,
התכנון המקורי לא היה מספיק טוב, אבל הנוף פיצה על זה. פנטהאוז בחיפה(צילום: גדעון לוין)
מצד אחד הירוק של הכרמל(צילום: גדעון לוין)
מצד שני הים(צילום: גדעון לוין)

"לדירות קבלן יש המון יתרונות בהתחדשות העירונית והאפשרות לעסקה טובה לשדרוג הנכס הנדל"ני שרכשנו, אך יש להן גם חסרונות. לרוב מדובר בבחירת חומרים מהיצע מוגבל, שלא תמיד יפה עיצובית, הדירות כולן נראות אותו הדבר ואם לא צירפתם אדריכלית או מעצבת בשלבי התכנון, שידרוג לאחר סיום העבודה יהיה כרוך בהוצאה נוספת", מסבירות רותם סידלר ומירב צ'רניחובסקי מ-Studio Lagom מעצבות הפרויקט.

ואכן, בפרוייקט הנוכחי הצטרפו המעצבות לאחר סיום העבודה כדי לבצע התאמות לצרכי הדיירים ולשדרג את הנכס מהזווית העיצובית. "מדובר בדירת 5 חדרים שכחלק מדרישת הלקוחות הפכה ל-4 חדרים בכדי לאפשר סוויטת הורים רחבה ומפנקת, חלומה של הדיירת. כך נמתח המאסטר על פני שני חדרים ויצר יחידה רחבת ידיים. הסגנון העיצובי שביקשו היה מודרני וצעיר עם נגיעות צבע עדינות". מספרת מירב צ'רניחובסקי.

עיצוב מודרני וצעיר עם נגיעות צבע עדינות. הסלון(צילום: גדעון לוין)
הם חלמו על אש חיה בקמין בלילות חורף סוערים(צילום: גדעון לוין)
פרט נגרות שמפריד בין הסלון לפינת האוכל ומספק פיתרון גם לתליית הטלוויזיה(צילום: גדעון לוין)
זריקת צבע עדינה בכיסאות הירוקים שבמטבח(צילום: גדעון לוין)

"לרוב בדירות של משפחות צעירות אין לנו הרבה יכולות משחק עיצוביות ביחידת ההורים היות ומדובר בחדר מאוד פונקציונלי, ולא נותר הרבה מקום לתוספות מעניינות, בעיקר בדירות קבלן. ההרחבה שעשינו בחדר ההורים, איפשרה ליצור פינה שיקית עיצובית עם מתלים בצורות משתנות, ספסל קטן ומראה כך שנוצרה "מבואה" קטנה וגם, אם נהיה כנים, מקום מעוצב "לזרוק" את הבגדים", מרחיבה רותם סידלר.

היה ברור מההתחלה ששילוב הנוף יהווה הבסיס לעיצוב(צילום: גדעון לוין)
צבעים רכים. פינת האוכל(צילום: גדעון לוין)
פלטת צבעים מונוכרומטית עם שילוב של אלון בהיר שמכניס חמימות. הסלון, המטבח והמרפסת הנהדרת(צילום: גדעון לוין)

היה ברור למעצבות מהרגע הראשון שראו את הדירה שהשילוב של הנוף בתוך החלל יהיה המתווה לתכנון. שכן, נוף כזה לא מוצאים בכל מקום ומדובר ביתרון משמעותי בעיצוב הדירה. "לשם כך היה עלינו למשוך את הנופים עוצרי הנשימה שנשקפים מהחלונות, אל תוך הבית פנימה, הן מבחינת הצבעוניות והן מבחינת מיקום הפונקציות בחלל כך שהנוף ממש מחבק אותן. לכן בחרנו לשלב צבעים רכים וגם הוספנו נגיעות של צבע ירקרק בריהוט (כיסאות הבר באי המטבח והספה), מה שיוצר מיזוג נכון עם הנוף הירוק מבחוץ, אך אינו מתחרה בו, אלא מעצים אותו", מסבירות המעצבות.

"פלטת הצבעים בעיקרה היא מונוכרומטית עם שילובי עץ אלון בהיר דומיננטיים שמכניסים חמימות. כך בפריטים הגדולים וגם באלו הקטנים, כמו למשל בקיר בין הכניסה לבית לבין המטבח. מדובר בקיר קטן אך מרכזי, כזה שבולט מאוד מכל זווית בבית ולכן היה להם חשוב שניצור שם פינה אסתטית ומעוצבת במיוחד". לפינה הזאת נבחרה קונסולה ממתכת שחורה ודקיקה (collectie) ומעליה תמונות שעם ומדף בצורת מעטפה.

קטן, אך מרכזי. קיר בין הכניסה לבית והמטבח שקיבל תשומת לב מיוחדת(צילום: גדעון לוין)
פינה אסתטית ומעוצבת במיוחד. קונסולה ופריטי נוי של Collectie(צילום: גדעון לוין)
חדר השינה הוגדל על חשבון חדר אחר והתאפשר ליצור גם בו פינה מעוצבת(צילום: גדעון לוין)

הדרישה השנייה של בעלי הבית היתה לשלב קמין מודרני בחלל. הם חלמו על ערב סוער וחורפי, עם גשם שדופק על חלונות ביתם מבחוץ ובפנים חמימות מהפנטת המגיעה מאש חיה הדולקת באח", משתפות המעצבות. "לשם כך יצרנו רהיט נגרות בהזמנה אישית שאותו חילקנו בתכנון לחלק עליון לטלוויזיה, וחלק תחתון עם זכוכית חסינת אש המאפשרת להוציא את המקסימום מהאח, ויזואלית ופונקציונלית. בנוסף, החלל היה רחב מאוד, ללא קירות והמון חלונות שמנעו את מיקום הטלוויזיה עליהם. הרהיט למעשה יצר חלוקה עיצובית מאווררת כך שמן הצד האחד היה את אזור הסלון המוקף בנוף הרי הכרמל היפים ומהצד השני שלו פינת האוכל האינטימית".

המיטה הזוגית שניצבת בין שני חלונות אורכיים לנוף הירוק(צילום: גדעון לוין)
מקום יפה במיוחד לזרוק בו את הבגדים בסוף היום. ספסל ומתלים של Collectie(צילום: גדעון לוין)
מקלחת הורים(צילום: גדעון לוין)

בחדר המאסטר ישנה תקרה בגובה לא סטנדרטי של מעל ל-3 מטר וביחד עם ההרחבה של החדר על חשבון אחד מחדרי השינה האחרים, נוצר חלל עם מרחבים ל"שגעונות" עיצוביים. בצידו האחד של החדר ארון הבגדים מתפרש על פני הקיר כולו עם דלתות פורניר שחורות שמגיעות עד התקרה. מולו יצרו המעצבות פינה שיקית עם מתלים, מראה וספסל. במרכז החדר עומדת המיטה ומצדיה שני חלונות אורכיים המשקיפים על הנוף הירוק וכמו מהווים תמונות נוף טבעיות עם וילונות ארוכים שמכניסים אלמנט של רוגע, ותאורה תלויה מהתקרה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully