וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

וילה באוויר: דירה שנראית כמו בית פרטי בקומה ה-21

עודכן לאחרונה: 27.4.2022 / 8:49

כשהלקוחות מכירים את המעצב 30 שנה, אין להם בעיה לתת בו אמון מלא ויד חופשית להוציא לפועל את החלומות שלהם, שכללו גם גינה מרהיבה, למרות שהדירה יושבת גבוה מעל הקרקע

הפרוייקט: פנטהאוז במרכז הארץ
שטח: 220 מ"ר, מרפסת 170 מ"ר
דיירים: זוג + 4
עיצוב ותכנון: ניצן הורוביץ

זוג עם ארבעה ילדים רכש דירת פנטהאוז מקבלן, בקומה ה-21 במגדל במרכז הארץ. הדיירים ביקשו "וילה באוויר" כך שהדירה, הפרוסה על פני 220 מ"ר פלוס 170 מ"ר מרפסת, תקבל את כל הפונקציות האפשריות בדיוק כמו בבתים פרטיים, כמו חדר משפחה, מסדרון רחב וגינה מדהימה. לטובת המשימה נקרא מעצב הפנים ניצן הורוביץ, שהתאים את הדירה לצרכי המשפחה בשיפוץ שהתחיל לאחר קבלת המפתח ונמשך כ-7 חודשים.

פנטהאוז בקומה ה-21 של מגדל במרכז הארץ. עיצוב ותכנון ניצן הורוביץ. עודד סמדר,
220 מ"ר במפלס אחד - כמו בית פרטי רק בגובה/עודד סמדר
פנטהאוז בקומה ה-21 של מגדל במרכז הארץ. עיצוב ותכנון ניצן הורוביץ. עודד סמדר,
לא קשה להבין למה הכל מסודר כך שיפנה אל הנוף/עודד סמדר
פנטהאוז בקומה ה-21 של מגדל במרכז הארץ. עיצוב ותכנון ניצן הורוביץ. עודד סמדר,
סעיף חשוב ברשימת הבקשות של הדיירים. פינת משפחה/עודד סמדר
פנטהאוז בקומה ה-21 של מגדל במרכז הארץ. עיצוב ותכנון ניצן הורוביץ. עודד סמדר,
שירותי אורחים עם קריצה/עודד סמדר

את הדיירים מכיר המעצב כבר כמעט 30 שנה ולכן, ניתנה לו יד חופשית, הלקוחות זרמו והורוביץ מעיד כי "זה מה שהופך את הפרוייקט למאוד מעניין. כשיש תקציב ויש יד חופשית, אפשר לעוף. יצרתי דירה שנותנת תחושת נונשלנטיות - מצד אחד מאוד חמה וביתית ומצד שני יוקרתית".

הדירה עוצבה עם מיטב הספקים החל ממטבח איטלקי ועד לריהוט שהוזמן מצרפת כמעט חצי שנה מראש, כולל עבור חדר המאסטר של ההורים. לאורך הדירה ישנה ירידה לפרטים ומקצבים שונים ברמת החומר ומשולבים בה אלמנטים שמקנים לה ייחודיות ושפה.

פנטהאוז בקומה ה-21 של מגדל במרכז הארץ. עיצוב ותכנון ניצן הורוביץ. עודד סמדר,
עמודים קונסטרוקטיביים חוצצים בין פינת המשפחה לכניסה לבית/עודד סמדר
פנטהאוז בקומה ה-21 של מגדל במרכז הארץ. עיצוב ותכנון ניצן הורוביץ. עודד סמדר,
קיר נגרות בגוון בהיר שמסתיר את כל מה שצריך/עודד סמדר

בחלל הציבורי נבחר קיר בהיר אך דומיננטי, שמסתיר את המערכות הפונקציונליות של הבית (הכרח חשוב, אבל לא אסתטי במיוחד) - מערכות אודיו-וידאו, מערכות מיזוג, בר משקאות - כולם הוטמעו בנגרות מותאמת שמספקת גם מקומות אחסון לחפצים נוספים. כל יחידה מותאמת למגוון סוגי השימושים וצורות האירוח הנדרשות בחלל הציבורי. הקיר עוטף את אזור הכניסה ומגיע עד פינת המשפחה, שמופרדת מהכניסה לבית על ידי עמודים קונסטרוקטיביים שמייצרים חציצה. המטבח, בייצור איטלקי, עשוי מילטק (חומר מתועש) בשני גוונים - גוון המדמה מתכת והאי השומר על הצבעוניות של החלל בגוון דומה לנגרות שעוטפת את החלל הציבורי.

פנטהאוז בקומה ה-21 של מגדל במרכז הארץ. עיצוב ותכנון ניצן הורוביץ. עודד סמדר,
מטבח בייצור איטלקי בשני גוונים/עודד סמדר
פנטהאוז בקומה ה-21 של מגדל במרכז הארץ. עיצוב ותכנון ניצן הורוביץ. עודד סמדר,
הרהיטים לא צמודים לקירות, אלא צפים בחלל ותורמים לתחושת הקלילות והמרחב/עודד סמדר
פנטהאוז בקומה ה-21 של מגדל במרכז הארץ. עיצוב ותכנון ניצן הורוביץ. עודד סמדר,
פסי ניתוק אדריכליים הם מוטיב חוזר בין החללים/עודד סמדר

סקאלת הצבעים בבית מצומצמת ואחידה, הגוון השחור לדוגמה מופיע בזכוכית, בעץ צבוע בשחור, בפרופילי תאורה למיניהם, בפרופילי הניתוק בדלתות קו האפס וגם בפסי ניתוק באדריכלות. "הצבעוניות חוזרת במינונים וקונטקסט בכל מקום באופן שונה, וכך מתגלה בכל חדר או חלל סיפור חדש עם זיכרון שנוצר מהחלל הקודם", אומר הורוביץ.

אלמנט נוסף שבולט בדירה הוא הנוף ההיקפי שנשקף ממנה, הקומה הגבוהה והנוף הפתוח יחד עם מיקום הרהיטים בדירה שאינם צמודים לקירות, יוצרים תנועה וחידוד של ה"אופן ספייס", ונותנים תחושת מרחב וקלילות.

פנטהאוז בקומה ה-21 של מגדל במרכז הארץ. עיצוב ותכנון ניצן הורוביץ. עודד סמדר,
הטיפול בחלל החיצוני נעשה בדומה לחללים הפנימיים וחילק אותו לאזור ישיבה, אזור הכנת אוכל ופינת אוכל/עודד סמדר
פנטהאוז בקומה ה-21 של מגדל במרכז הארץ. עיצוב ותכנון ניצן הורוביץ. עודד סמדר,
ג'ונגל בגובה 21 קומות. גינה במרפסת/עודד סמדר

בחירת החומרים בדירה יוצרת שילוב מעניין ומאוזן של סגנונות: שולחן הבטון בסלון והספה הכחולה הדומיננטית בנפח שלה ובטקסטורה שלה מייצרים מראה עכשווי ואורבני לצד פריטים קלאסיים כמו הפרקט שחוזר בכל הדירה והאי הקלאסי.

האלמנט חוזר גם בחיבור לאומנות הדירה, בעבודה מול גלריה המתמחה באומנות ישראליים נבחרו- לפינת המשפחה ובחדרי הילדים אומנות הומוריסטית, קלילה וצבעונית, כזו שהיא יותר צעירה בתפיסתה. ואילו בפינת האוכל נתלתה עבודת אומנות אלגנטית, העשויה מ-1,500 מגזרות נייר של אמן ישראלי.

פנטהאוז בקומה ה-21 של מגדל במרכז הארץ. עיצוב ותכנון ניצן הורוביץ. עודד סמדר,
עבודת אמנות אלגנטית העשויה מ-1,500 מגזרות נייר/עודד סמדר
פנטהאוז בקומה ה-21 של מגדל במרכז הארץ. עיצוב ותכנון ניצן הורוביץ. עודד סמדר,
חדר השינה של הבת/עודד סמדר
פנטהאוז בקומה ה-21 של מגדל במרכז הארץ. עיצוב ותכנון ניצן הורוביץ. עודד סמדר,
חדר רחצה בהיר/עודד סמדר
פנטהאוז בקומה ה-21 של מגדל במרכז הארץ. עיצוב ותכנון ניצן הורוביץ. עודד סמדר,
חדר רחצה כהה ודרמטי/עודד סמדר

במרפסת החיצונית הגדולה (170 מ"ר) ביקש המעצב לייצר חצר שלא מביישת בית פרטי, כך שניתן לה מראה של ג'ונגל אמיתי. תכנון חלל החוץ נעשה כמו תכנון הפנים מבחינת הפונקציות, ועל כן מוקמו שם אזור אירוח ואזור הכנת אוכל ובישול - כולם פונים אל הנוף. גם בחוץ נשמרה השפה הצבעונית של הדירה כשהבולט מעל כולם הוא הג'ונגל הירוק.

פינת המשפחה היא פינה פתוחה ומשמשת סוג של אזור מעבר מצד אחד, ומהצד השני, גם אזור המקבץ את כולם מכל רחבי הדירה. יש בה צבעוניות נועזת יותר, פופארטית וצעירה. הקו ההומוריסטי ממשיך בשירותי האורחים שמוקמו בהם מראה מיוחדת וקיר בצבע סגול.

פנטהאוז בקומה ה-21 של מגדל במרכז הארץ. עיצוב ותכנון ניצן הורוביץ. עודד סמדר,
קיר ארונות שחור בחדר השינה של ההורים/עודד סמדר
פנטהאוז בקומה ה-21 של מגדל במרכז הארץ. עיצוב ותכנון ניצן הורוביץ. עודד סמדר,
חדרי הרחצה עוצבו בהתאמה לקו העיצובי של חדרי השינה הסמוכים להם/עודד סמדר
פנטהאוז בקומה ה-21 של מגדל במרכז הארץ. עיצוב ותכנון ניצן הורוביץ. עודד סמדר,
הריהוט הוזמן מצרפת חצי שנה מראש. חדר המאסטר/עודד סמדר

לכל אחד מהילדים חדר. הילדים המתבגרים קיבלו סוויטות ואילו הגדולים יותר קיבלו חדרים.

חללי הרחצה הותאמו לעיצוב חדרי השינה הסמוכים להם, חדר הרחצה של הבת המשיך את הגוונים הלבנים של החדר שלה, ואילו בחדר המאסטר ישנה רצועת ארונות מאוד גדולה בשחור וגופי תאורה בגוון רוז גולד. גם כאן הגוונים הועתקו לחדר הרחצה והמינונים גם שומרים על עצמם כך שהחללים מתחלקים לסיפור גדול ותתי סיפורים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully