מאמא מיה: פנטהאוז בניחוח איטלקי

דירת הפנטהאוז הזאת עוצבה עבור זוג שטעמו המשובח צמח מתוך מורשת אירופאית שידועה בטעמה הטוב, השתכלל בעקבות עיסוק בתחום העיצוב וניכר בכל פרט בתוצאה הסופית - ויש הרבה

18/01/2022

הפרוייקט: פנטהאוז ברעננה
שטח: 140 מ"ר
הדיירים: זוג בתחילת שנות ה-60 לחייהם
עיצוב פנים והלבשה: טל וולנסקי סגרה
ארונות: ריביירה

זוהי דירת פנטהאוז יוקרתית שתוכננה עבור זוג בשנות ה-60 המוקדמות לחייהם שעשו מעבר מבית פרטי לדירה בבניין קומות. המעבר לדירה אחרי שנים של מגורים בבית פרטי הצריך חשיבה מחודשת ותכנון של חללי הבית, במיוחד לאור העובדה שמדובר בבני זוג שאוהבים לארח. אתגר נוסף שהעלה את רמת הקושי בפרוייקט הזה היה העובדה שבעל הבית הוא יליד איטליה - בעל טעם משובח, וגם עוסק בתחום נושק לעיצוב (מנכ"ל חברת רהיטים).

עוד בוואלה!

עידוד לבידוד: בית צבעוני ושמח בעמק יזרעאל

לכתבה המלאה
עוד חדר שינה לא היה נחוץ כאן כמו עוד מרחב לאירוח. המטבח המוגדל(צילום: ליאור טייטלר)
ויטרינות גדולות מקיפות את הסלון ומחופות בתריסי אלומיניום אפורים. הסלון(צילום: ליאור טייטלר)

תכנית הדירה שונתה לטובת הרחבת החללים הציבוריים וחלל האירוח. את הסלון והמטבח מקיפות ויטרינות גדולות, דרכן חודר אור טבעי מזריחה עד שקיעה. המטבח והסלון נפתחו לחלל אחד מרווח על חשבון חדר שינה שהיה נחוץ לדיירים אלה הרבה פחות מאשר עוד קצת מרחב לאירוח בחלל הציבורי.

כחול פטרול מכשף ואחסון שאפשר רק לחלום עליו. מבט מקרוב על המטבח(צילום: ליאור טייטלר)

מטבח הבית הוא חלק הפעיל ביותר בחיי המשפחה, וארוחות משפחתיות לכמות לא מבוטלת של אנשים הן דבר שבשגרה כאן. על כן, חלל המטבח עוצב כליבו הפועם של הבית: מטבח מרווח ופונקציונלי המשלב ארונות גבוהים עם יכולת אחסון יפה, לצד תכנון מדויק של מגירות וארונות בחלקו הנמוך ובאי. חזיתות המטבח נצבעו כחול פטרול, שמשתלב בצורה נפלאה עם שיש בגוון בטון ודלפק פורניר אלון שיוצא מהאי, ויוצר בו אפשרויות ישיבה בשני מפלסים: ישיבת בר וישבה בגובה שולחן. בהתלבטות בין גז לחשמל, הדיירים החליטו שלא להחליט והתקינו כירות משני הסוגים. ואחסון נוסף עומד לרשותם בארון מזווה שנבנה במסדרון.

פנטהאוז ברעננה בעיצוב טל וולנסקי סגרה. באדיבות ארונות ריביירה. ליאור טייטלר,
אי עם אפשרויות ישיבה בשני מפלסים: בר וגובה שולחן רגיל, ועוד אחסון במסדרון(צילום: ליאור טייטלר)

בסלון תוכננה יחידת נגרות ברוחב של 6 מטר המשלבת אחסון, טלוויזיה ואפילו מקפיא נוסף שהוסתר בתוכה היטב. במרכז הסלון עומד שולחן קפה בחיפוי עור, שעולה בקנה אחד עם אהבתם של בעלי הבית לסגנון הקלאסי.

בגב הסלון ארון עצום בגודלו המכיל חלל אחסון רב ומשמש כרהיט דקורטיבי בעל נוכחות אסתטית מרשימה בחלל. ארון זה עוצב בהתאמה אישית כמו כל ארונות הבית וחדרי הרחצה בארונות ריביירה וניכר שמחשבה יתרה ומוקפדת הושקעה בתכנון כל פרט בארונות אלו - שהם מהמרשימים שבפרטי הדירה הזאת ומה שמכניס אליה הרבה מזריקות הצבע הדומיננטיות. דלתות הארון אינטגרליות וחלקות, ללא ידיות, במטרה שלמור על מראה נקי בין הדלתות קוביות מדפים ומסגרת למסך הטלוויזיה עשויים עץ טבעי שמכניס עניין ומייצר תחושה חמימה ומלאת סטייל.

הציור השבועי לילד: היכן מסתתר המקפיא? יחידת נגרות מותאמת בסלון(צילום: ליאור טייטלר)

טעמם המובחן של בעלי הבית שבקיאים ומצויים ברזי העיצוב ניכר בפריטים השונים שפוזרו בבית ואהבתם לכלים אתניים ולחומרי גלם שמאפיינים את הסגנון הקלאסי באה לידי ביטוי כמוטיב חוזר, כמו גם נטייה לצבעוניות עזה בשילוב נגיעות פליז ומתכת שחורה מייצרים בבית את הסגנון הייחודי שלו. פלטת הצבעים שמלווה את עיצוב הבית היא כחול פטרול, כחול-ירוק בשילוב גווני עץ.

כדי לשבור מפעם לפעם את הסגנון הקלאסי, נבחרו בקפידה מספר פריטים מודרניים שנותנים טון עכשווי לבית כגון תריסי עץ בגוון אפרפר וארונות עם פרופיל אלומיניום בשילוב מראה. תריסי העץ מחפים את רוב קירות הסלון ומקבלים נוכחות מרשימה בחלל, באופן שמשפיע מאוד על נראות ועיצוב הסלון.

שידת רחצה בכחול-ירוק עם פיתוחים וידיות פליז(צילום: ליאור טייטלר)
מאוד מרווח. חדר השינה(צילום: ליאור טייטלר)

גודלו הנדיב של חדר השינה אפשר תכנון של חדר ארונות נפרד בנוסף לארון טלוויזיה שממוקם מול המיטה. גם פה נבחרו שני סגנונות שונים, חדר הארונות בסגנון מודרני נקי, עם חזיתות עשויות אלומיניום שחור בשילוב זכוכית. המראה הסופי מאפשר לראות מבחוץ את פריטי הביגוד, אך בה בעת מגן עליהם מפני אבק.

הארון שנבנה מול המיטה הוא בעל חזית בגוון אפור סגלגל עם חריטה בקווים נקיים שמתאימה לסגנון הקלאסי של החדר. קירו האחורי של המיטה עוטר בקרניזים ומנורות קיר מפליז להשלמת המראה.

גם כאן - ארונות מותאמים אישי בצבעוניות מדוייקת ומיוחדת בשילוב ידיות פליז(צילום: ליאור טייטלר)
גוף תאורה מוזהב על רקע קרניז בחדר השינה(צילום: ליאור טייטלר)
חדר ארונות עם חזיתות שקופות במסגרת מתכת שחורה(צילום: ליאור טייטלר)

שירותי האורחים עוצבו במראה דרמטי עם דגש על אלמנטים קלאסיים. בחירה באריחים בגוון שחור וקיר עיטורים בגוון כהה, מבליטה את הכלים הסניטריים שנבחרו בפליז ואת ארון העץ.

אריחים כהים וארון עץ בשירותי האורחים(צילום: ליאור טייטלר)
גווני חול בהירים ורגועים בשירותי המאסטר(צילום: ליאור טייטלר)
טקסטורת תבליט בחיפוי המקלחון(צילום: ליאור טייטלר)

לעומתם, בחדר הרחצה של יחידת ההורים נבחרו גווני חול. אחד הדברים החשובים לבעלי הבית היה לייצר מראה נקי ורגוע לחדר הרחצה הפרטי. לשם כך נבחרו אריחים גדולים של 120/60 בטקסטורה של אבן ובגווני חול מדברי. חיפוי קיר המקלחון תוכנן בגוון תואם ובטקסטורה מעניינת של תבליט. כהשלמה לגווני המדבר תוכננה יחידת נגרות בעץ מחורץ ומשטח שיש עם גידים בגווני חום שזורם עם הצבעוניות הכללית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully