עידוד לבידוד: בית צבעוני ושמח בעמק יזרעאל

כשנרכש הוא היה ברווזון מכוער ומוזנח, אבל היה ברור שעוד יצא ממנו ברבור, בעצם יכול להיות שטווס מתאר אותו בצורה מדוייקת יותר. בית צבעוני ושמח שאי אפשר שלא לחייך כשנכנסים אליו

17/01/2022

הפרוייקט: בית צבעוני בעמק יזרעאל
שטח: 135 מ"ר
הדיירים: זוג + 2 מתבגרות
עיצוב פנים: סטודיו שאגא - ליבת שרון קטלר ושרון אלון טויטו


הבית הצבעוני הזה בעמק יזרעאל הוא ביתה של משפחה המונה זוג ושתי בנות מתבגרות. הם רכשו את הבית - בית ישן ומוזנח, בידיעה שיידרש שיפוץ גדול שיטפל גם בתשתיות שלו וגם בתוכנית החלל שלו.

"זה היה בית בן 70 שנה, שברבות השנים עבר כמה הרחבות שונות, שבאף אחת לא בוצעה חשיבה הוליסטית, אלא כל אחת רק חיפשה לענות על צורך ספציפי, שהיה באותה עת. זה היה בית לא פונקציונאלי ולא אסתטי: לא היתה יציאה נוחה לחצר, המקלחות היו במרכז הבית והכניסה לחדרי השינה היתה ישירות מהסלון", מסבירות ליבת שרון קטלר ושרון אלון טויטו, מסטודיו שאגא, שאמונות על המהפך הצבעוני שעבר הבית הזה. "היה ברור כשהוא נרכש שיש לו פוטנציאל, אבל צריך תכנון מדוייק יחד עם הרבה דמיון והשראה ושיפוץ מקיף כדי שהברווזון יהיה ברבור", הן אומרות.

עוד בוואלה!

המטבח הכלוא יצא לחופשי וזה שינה את כל הדירה

לכתבה המלאה
ברווזון מכוער שהפך לטווס צבעוני. בית בעמק יזרעאל(צילום: ליה נהיר)
בית צבעוני בעיצוב סטודיו שאגא ליבת שרון קטלר ושרון אלון טויטו. ליה נהיר,
ארונות תכולים, אריחים צבעוניים וגוף תאורה כתמתם. המטבח(צילום: ליה נהיר)
כל החלל המרכזי נפתח, כך שהיציאה לחצר תהיה זמינה ונגישה. פינת ישיבה צבעונית בסלון(צילום: ליה נהיר)

התכנון הפנימי של הבית שונה מקצה לקצה וכל המערכות והתשתיות שלו הוחלפו לחדשות. המטבח הועבר מחלקו הדרומי של הבית לחלקו הצפוני, כך שתתאפשר ממנו יציאה לחצר הגדולה לטובת אירוח ומשחק. שני חדרי הרחצה שהיו במקור במרכז הבית והסתירו את נוף הגינה, הוזזו לחלקו המערבי של הבית, וכך התקבל מרחב פתוח ואוורירי. בנוסף, תקרת הבית הוגבהה ותוכננה בה תאורה מדויקת, כך שהתוצאה הסופית היא חלל משפחתי נעים ומזמין.

מאחר שמדובר בבית לא מאוד גדול (135 מ"ר סך הכל, שמתחלקים בין קומה מרכזית וקומת מרתף), הוזמנו פריטי נגרות מותאמת אישית. "הבית לא גדול, וידענו שתכנון אחסון מוקפד, שמנצל כל פינה, יאפשר לו להראות מרווח וכמובן, גם מסודר ומאורגן. כי לכל דבר יש מקום", מסבירות המעצבות.

נגרות מותאמת מאפשרת למקסם את החלל, כך שהוא מרגיש מרווח וגם מאורגן משום שלכל דבר יש מקום(צילום: ליה נהיר)
פסנתר עתיק בן 120 שנה קיבל מקום של כבוד במבואת הכניסה, והנגרות סביבו הותאמה לו במיוחד(צילום: ליה נהיר)

בעלי הבית ביקשו בית צבעוני, פתוח ומזמין, שמרחב החוץ נוכח בו ונגיש, והיה חשוב להם גם שכל חדרי השינה ייכנסו בקומה הראשית. שטחה של קומה זו הוא 114 מ"ר והיא תוכננה כך שתכיל: סלון, מטבח וגם חדרי שינה ורחצה לכל בני הבית. "הבחירה של המשפחה היתה ליצור חלל ציבורי גדול ומרווח, שישרת את הביחד שלהם. מאותה הסיבה היה חשוב להם שכל חדרי השינה יהיו בקומה הראשית, כדי למקסם את המשפחתיות", מסבירות המעצבות.

צבע הוא עניין משמעותי בבית הזה, כפי שניתן לראות גם ממבט ראשון וחטוף. "HOME IS NOT A PLACE, IT IS A FEELING" - אומרת ליבת שרון קטלר. "כשאנחנו מתחילות לעצב בית למשפחה אחת השאלות המשמעותיות, שאנחנו שואלות, היא: איזו הרגשה תרצו להרגיש בבית שלכם? יש משפחות שאומרות 'נעים' ואחרות רוצות להרגיש 'שלווה', יש שרוצות להרגיש 'אלגנטי' ויש שרוצות להרגיש 'וואו' - ואנחנו מעצבות לכל משפחה בהתאמה".

הם ביקשו צבעוני ושמח - וקיבלו. חדר הרחצה של הבנות המתבגרות(צילום: ליה נהיר)
חדרה של בת ה-10(צילום: ליה נהיר)
פינת קריאה צבעונית ואינטימית בחדרה של בת ה-13(צילום: ליה נהיר)
כדי להכניס את כל חדרי השינה לקומה הראשית, היה צריך להתפשר על הגודל. חדר שינה של אחת הבנות(צילום: ליה נהיר)

המשפחה שמתגוררת בבית הזה ביקשה, כמובן, בית שמח. "מראש נאמר שלא מפחדים פה מצבע, ושצבע הוא חלק מהשמחה. ואנחנו מעצבות שמאד, מאד, מאד אוהבות צבעים. והם נוכחים גם בפרוייקטים אחרים שלנו".

אחד הפריטים הייחודיים שמצויים בבית הוא פסנתר גדול ועתיק (בן 120) שבעל הבית קיבל במתנה מסבו, כשהיה ילד. "היה ברור שהפסנתר הזה צריך לקבל מקום מיוחד ומבואת הכניסה ממש נבנתה סביבו, כולל נגרות ייחודית ומותאמת שמדגישה אותו ונותנת לו מקום מכובד ומודגש בחלל", אומרות המעצבות.

פינת ישיבה לאירוח חברים וחברות בחדר המשפחה במרתף(צילום: ליה נהיר)
התברר כחיוני בקורונה. אזור למידה/עבודה במרתף(צילום: ליה נהיר)

כדי לאזן בין מגבלות המטראז' ובין בקשת הדיירים להכניס את כל חדרי השינה בקומה אחת, הוחלט להתפשר על גודלם של חדרי השינה של הבנות. שטחו של כל חדר כזה הוא כ-9.5 מ"ר, אך כמעין פיצוי, בקומת המרתף הקטנה תוכנן אזור משותף נוסף - חדר משפחה שכולל פינת ישיבה לאירוח חברים וחברות, אזור למידה/עבודה, שירותים (שמסתתרים מתחת למדרגות) ומחסן קטן. שטחה של קומת המרתף הוא 22 מ"ר.

"לא מפחדים פה מצבע". פינת משפחה(צילום: ליה נהיר)

תוכניות השיפוץ נרקמו עוד טרם פרצה מגיפת הקורונה העולמית ששיבשה את החיים של כולם (אפילו בעמק), אך בדיעבד התברר עד כמה ההפרדה של חדר המשפחה (שהפך להיות חדר הזום של הבנות) וחדר העבודה בקומה התחתונה, אפשרו לבית להתנהל כרגיל בקומה העליונה, לצד עבודה ולמידה מרחוק, שהתרחשו למטה.

ספקים:
פרקט - עץ בא
תאורה - די לייט
ריהוט - זנזי הום, סימפלי-ווד, איקאה, פשוט עיצוב - אושרת גורן
נגר - ערף יוניס
אקססוריז - טולמנ'ס דוט, עומר גרין האוס בבית, משתלת קיבוץ יגור, משתלת שלומית, אוסף עצמי
קרמיקה צבעונית - שיבוצים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully