בין הפרטי לתיאטרלי: בית עם בריכה בשרון

החלוקה המחושבת לשני אגפים - אגף אירוח ואגף מגורים פרטי, יוצרת בבית תחושת מרחב הפתוחה אל החוץ בחללים הציבוריים, לצד אינטימיות מבודדת ושקטה בחדרי השינה

  • עיצוב פנים
מערכת וואלה! בית ועיצוב
המגרש גדול במיוחד, וזה איפשר בניית בית רחב ידיים (אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דורית סלע, צילום: עודד סמדר)

הפרוייקט: בית פרטי ביישוב באזור השרון
השטח: 350 מ"ר בנוי על מגרש 800 מ"ר
אדריכלות, תכנון ועיצוב: סטודיו דורית סלע

על מגרש רחב במיוחד, בגודל 800 מ"ר, נבנה בית בעל חזית רחבה כשהוא מחולק לאגף ציבורי ואגף פרטי. עם פתיחת הדלת נכנסים לאזור האירוח של הסלון, פינת האוכל והמטבח והמבט נמשך אל הגינה דרך מפתחים שקופים גדולים, המעניקים תחושת המשכיות בין הפנים לחוץ. החשיבה התכנונית התייחסה לטשטוש הגבולות בין אזורים אלה בשל אהבתה של המשפחה לארח, ויצירת המשכיות הבאה לידי ביטוי במקומות שונים בבית.

עוד בוואלה! NEWS

גם יפה וגם חכם: טאון האוס בצפון תל אביב

לכתבה המלאה
העין נמשכת אל הפתחים הגדולים, שדרכם נשקפת הגינה והבריכה (צילום: עודד סמדר)

בריכת שיקוף עם חלוקי נחל שחורים חוצצת בין שביל הכניסה לבית ובין החצר ומשרה אווירה רגועה על הנכנסים. דלת בקו אפס משתלבת עם חיפוי הקיר החיצוני, ומפתחים מאורכים עם פרופילי אלומיניום שחורים דקים שוברים את המבנה החזיתי הרחב של הבית ונותנים תחושת גובה.

בחזית הקדמית קורה שגובהה שני מטרים היוותה אתגר הנדסי מורכב, בשל רצונה של האדריכלית להותיר אותה ללא עמודים. היא מחוזקת על ידי ברזלים היוצאים מתוך מבנה הבית, באותה שיטה בה טופלה קורה גדולה יותר בחזית האחורית.

בריכת שיקוף עם חלוקי נחל משרה רוגע על הנכנסים (צילום: עודד סמדר)
חזית אחידה וחלקה עם דלת כניסה בקו אפס (צילום: עודד סמדר)

חלל האירוח הכפול הפנימי בגובה של כ-6 מטרים משדר עוצמה ומעצים את שאר האלמנטים המצויים בו. תאורה ארכיטקטונית קווית יוצרת משחקי פסים מינימליסטיים. לרוחב המטבח ומעליו נמתח פרופיל ברזל גדול המדגיש את גובה החלל עוד יותר, כמו חגורה בקו המותן של שמלה. מבחינה פונקציונלית נועדה ההנמכה לחסום ריחות בישול מלעלות לאזור החדרים.

אי גדול במטבח בגוון פליז מוזהב, יוצר פס אופקי הממשיך רעיונית את קו המטבח החיצוני בגינה. קיר הארונות הגבוהים והאפורים מאפשר אחסון רב וכולל דלת צירים עם תאורה פנימית ואף מכונת קפה, שני תנורים ומיקרוגל במראה אחיד.

ההנמכה מעל המטבח היא גם פונקציונלית, וגם מדגישה את גובהו של שאר החלל (צילום: עודד סמדר)

מאחורי המטבח מוסתרות המדרגות המובילות אל האזור הפרטי וכן חדר השינה של ההורים. לבעלי הבית היה חשוב לשמור על פרטיות בחדר השינה למרות מיקומו הנגיש בקומת הכניסה, ולכן הוא הוצנע מאחורי קיר הארונות הגבוהים של המטבח, כך שאין קשר עין ביניהם לבין חלל האירוח שבו שוהים לפעמים ארבעת ילדיהם וחבריהם.

הבית מרוצף באריחי גרניט פורצלן דמוי ברזל גדולים במיוחד, 3X1 מטר, שממשיכים גם בריצוף החוץ בגינה ומהווים גם את החיפוי של הבית יחד עם טיח - דרך נוספת לחבר את הפנים לחוץ. חיפוי עץ טיק של הפרגולה ביציאה מהמטבח נותן תחושת חמימות ונועם כאילו הוא המשך הבית. אותו עץ ממשיך גם בריצוף הדק החיצוני, בפינת האוכל, בחדר השינה של ההורים, במדרגות ובחדרי הילדים.

סגנון מינימליסטי, ספות במראה חמים (צילום: עודד סמדר)

הבית מעוצב בסגנון מינימליסטי, עם ספות במראה חמים ומפנק ווילונות בד חשמליים בגובה כ-6 מטרים המלבישים את החלל ומעניקים לו תחושה תיאטרלית. האמנות שנתלתה ברחבי הבית נבחרה בצבעוניות המתכתבת עם צבעי הטורקיז של הבריכה החיצונית כדי לשקף את גווני החוץ.

חלומם של בני הזוג היה אמבטיה פרי סטנדינג בחדר הרחצה, ואכן אמבטיית הקוריאן נותרה חשופה לחדר, מוקפת חלונות שקופים עם וילונות ותריסים בלבד. מקלחון ואסלה מונחים על אגנית קוריאן המאחדת אותם ומוצנעת יותר מן העין. ממול חדר ארונות גדול ומפנק, התחום בדלתות זכוכית שקופה וברזל שחור.

חדר הארונות תחום זכוכית וברזל שחור (צילום: עודד סמדר)
אמבטיית הפרי סטנדינג היא הגשמת חלום עבור בני הזוג (צילום: עודד סמדר)

בשירותי האורחים כיור קוריאן עמוק במראה אמנותי מפוסל, ממלא את הקיר הגדול.

המדרגות מובילות למסדרון ופינת משפחה, ובדרך לחדרים מוביל גשר לחלקו העליון של המטבח. לכל ילד עוצבה סוויטה במראה נקי עם שירותים ומקלחת וארון הזזה בעל מראה מעושנת.

(צילום: עודד סמדר)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully