תקופת האבן: פנטהאוז ענקי עם וייבים של בקתת סקי

כשטבע פוגש מודרניזם: אבנים גולמיות במראה וטבעי כמו בזלת ואוניקס מעטרות את קירות הדופלקס המרווח הזה ויוצרות בו אווירה של עיירת סקי וחיבור לעוצמתו של הטבע. צפו בתמונות

מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרוייקט: דופלקס פנטהאוז
שטח: כ-250 מ"ר
דיירים: זוג + ילד בוגר
תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ
חומרים: חזי בנק
קבלן מבצע: HBS- שי סיני ויחיאל ביטון


דירת הדופלקס החדשה הזאת תוכננה עבור משפחה להם ילד בוגר (שזכה לקומה משלו), והיא טומנת בחובה שילובים יוצאי דופן בין חומרים טבעיים בתצורתם הגולמית לפרטים ואלמנטים אולטרה מודרניים, מהוקצעים ונקיים שמשלימים האחד את השני ותורמים לנראות יוצאת דופן וייחודית. מוזמנים להציץ למרחב מחייה חוויתי, עתיר ניגודים שמתקיימים יחדיו בהרמוניה מושלמת ובחלוקת חללים מתוחכמת שמגלמת בכל חלקי הבית את שילובי החומרים המפתיעים.

עוד בוואלה!

רפסודיה בוהמיינית: דו-משפחתי בעיצוב צבעוני ולא שגרתי

לכתבה המלאה
שילובים יוצאי דופן בין חומרים טבעיים בתצורתם הגולמית ואלמנטים אולטרה מודרניים. דופלקס בעיצוב ניצן הורוביץ (צילום: עודד סמדר)
אבן בזלת, פרקט עץ וקיר זכוכית. יחידת המאסטר (צילום: עודד סמדר)
הסוויטה של הבן הבוגר משתרעת על פני הקומה השנייה בשלמותה וכוללת יציאה למרפסת גג פרטית וגדולה (צילום: עודד סמדר)

הדופלקס החדש נרכש על ידי בני המשפחה בסמוך לאכלוס הבניין ומיד לאחריו החל תהליך השיפוץ המורכב. שטחו כ-250 מ"ר הפרוסים על פני שתי קומות ומקומפלקס בן 7 חדרים הוא הפך בתכנון החדש למרחב פתוח, מואר ואוורירי בן 4 חדרים בלבד. שטחה של קומת הכניסה המרווחת כ-160 מ"ר. היא כוללת סלון גדול במיוחד שמחולק לאזור טלוויזיה ואזור קריאה, מטבח מאובזר הכולל מזווה נסתר, ממ"ד שהוסב לחדר כושר, חדר אורחים, חדר רחצה וכן מאסטר שינה בשטח של כ-60 מ"ר. הקומה העליונה, ששטחה הוא כ-60 מ"ר היא הממלכה של הבן, בשנות ה-20 לחייו, שנהנה מ-OPEN SPEACE ובו אזור שינה, רחצה, אירוח ולימודים. ונוסף לכל אלה, עומדת לרשותו גם מרפסת פרטית בגודל של כ-60 מ"ר הצופה מערבה לכיוון הים.

הדבר הראשון שמבחינים בו כשנכנסים. קיר ענק מחופה באבן בזלת בסלון (צילום: עודד סמדר)
פוגשים את האבן בכל מיני סיטואציות ברחבי הבית והיא זאת שמספרת את הסיפור. משטח מאבן אוניקס פראית באי במטבח (צילום: עודד סמדר)

"בני המשפחה הם בעלי טעם משובח, מאוד מוכווני מטרה וידעו מראש מה הם רוצים", מספר מעצב הפנים ניצן הורביץ שאמון על תכנון ועיצוב הדירה. "הם שאפו ליצור סביבת מגורים שמזכירה בווייבים שלה עיירת סקי אירופאית. בעלת הדירה היא חובבת טבע מושבעת וחשוב היה לה לשלב אלמנטים טבעיים בתצורתם הגולמית. כבר בתחילת התהליך ניהלנו שיח משותף על שילוב של אבן טבעית. הם שלחו לי תמונות השראה מדהימות שהיוו השראה לאופן ולמינונים בהם שזרנו את אבן הבזלת, שיובאה ממחצבה ביוון, באופנים מגוונים וברבות מהפונקציות בשתי הקומות. בסופו של התהליך אני מוצא שהצלחנו בבחירת האבן ובמינונים בהם שילבנו אותה ברחבי הדירה. בפועל נוצרו טקסטורות ושילובים לא שגרתיים שמתקיימים יחד בהרמוניה. אנחנו פוגשים את האבן בכל מיני סיטואציות ברחבי הבית והיא זאת שמספרת את הסיפור. ככלל, פלטת החומרים כאן היא מינימליסטית - ומתבססת על האבן ופרקט עץ טבעי שעבר עיבוד גס מהרגיל בהתזת חול. המראה של שניהם הוא אותנטי וגולמי והם עובדים נפלא עם המעטפת הנקייה והמינימליסטית. הרעיון היה ליצור מפגש עם החומרים האלה כל הזמן ובכל פינה. חומרים עם המון נוכחות שפוגשים חומרים נקיים וניתוקים שלקוחים מהסגנון המודרני".

ספה ענקית עמוקה ומפנקת. הסלון (צילום: עודד סמדר)
"חומרים עם המון נוכחות שפוגשים חומרים נקיים וניתוקים שלקוחים מהסגנון המודרני". ארונות ננו פורמייקה באפור גרפיט פוגשים פרקט עץ ומשטח אבן פראית (צילום: עודד סמדר)

"בכניסה אנחנו נחשפים לשני דברים עיקריים, לקיר העוצמתי והדומיננטי שאורכו כ-9 מטרים וחופה כולו באבן ולוויטרינה הגדולה שפונה צפונה ומכניסה לחלל הציבורי המון אור אך לא קרני שמש ישירות ויש בכך יתרון אדיר", מסביר הורוביץ. "קיר הכניסה, מחבר בין אזור הטלוויזיה שם שילבנו ספה ענקית עמוקה ומפנקת באורך של 4 מטר שרופדה בטקסטיל קטיפתי, לבין המטבח הכולל חזית גבוהה מפורמייקת ננו בגוון אפור גרפיט ומסתירה בתוכה את מוצרי החשמל, שפע של מקומות אחסון וכניסה למזווה. האי חופה באבן אוניקס פראית שבהווייתה היא מאוד דומיננטית ומלאת נוכחות אך משתלבת היטב אל מול הצבעוניות והטקסטורות של פרקט העץ והאבן.

ממש כמו בבקתת סקי באירופה - שזלונג קפיטונאז' ושולחן צד מאבן אוניקס בפינת הקריאה שלצד הקמין (צילום: עודד סמדר)
עוד פינת קריאה חמימה ונעימה, הפעם בחדר המאסטר המרהיב של ההורים (צילום: עודד סמדר)

בהמשך לפינת הטלוויזיה, ומול הסלון, ממוקמת פינת קריאה ובה שזלונג קפיטונז' מרופד צמר ושולחן עם משטח מונח של אותה אבן אוניקס מהאי במטבח. קיר האבן כולל קמין ובהמשכו דלת נסתרת המובילה לממ"ד המשמש כחדר כושר מאובזר.

יש אזור לשינה ואזור למנוחה. מיטה זוגית בחדר המאסטר (צילום: עודד סמדר)
חלל פתוח ואוורירי שנוצר בעקבות איחוד 2 חדרי שינה, חדר רחצה וחדר משפחה. מאסטר ההורים (צילום: עודד סמדר)

מהעבר השני מסדרון שמוביל למאסטר השינה המואר ורחב הידיים של ההורים. שטחו כ-55 מ"ר כתוצאה מאיחוד של שני חדרי שינה חדר רחצה וחדר משפחה שהציע הקבלן בתכנון המקורי. "הצלחנו ליצור חלל פתוח ואוורירי בו כל אחת מהפונקציות זוכה לטיפול מהודק", אומר הורוביץ. חדר הארונות רחב ידיים וכולל רהיט אלגנטי בצורת ח'. חדר הרחצה גדול במיוחד וכולל אמבטיית FREE STANDING וכיור בעלי צורה אובלית, שמרככים את הקווים הישרים של החדר. עוד בחדר הרחצה: מקלחון, ומראה מעושנת שנמתחת מרצפה עד תקרה ומוסיפה השתקפויות ועניין והקירות חופו בגרניט פורצלן דמוי ברזל. אזור השינה חולק גם הוא לשניים - אזור שינה ואזור מנוחה לצד קיר הקמין.

כיור ואמבטיה אובליים מרככים מעט את הקווים הישרים של החדר. חדר הרחצה של ההורים (צילום: עודד סמדר)
הקירות חופו בגרניט פורצלן דמוי ברזל שנותן טקסטורה מעניינת מול קירות האבן. חדר הרחצה (צילום: עודד סמדר)

גרם המדרגות, שמוביל לקומת המגורים של הבן, שונה גם הוא. הורוביץ בחר לבטל את הקירות שעטפו אותו ובמקומם יצר מעקה זכוכית גיאומטרי ונקי בגוון אפור, בעוד שמדרכי המדרגות חופו בעץ. החלל הגדול בקומה העליונה תוכנן גם הוא בקונספט פתוח, אך למרות זאת הפונקציות השונות מוגדרות בו היטב. "החומרים שבהם השתמשנו בקומה הראשית ממשיכים גם בקומה הזאת. החומרים אינטנסיביים ודינמיים ומשתלבים היטב ביחידה של בחור צעיר. את הצבעוניות המשכנו והעצמנו על ידי שימוש בנגרויות בגוון אפור ובטקסטורות שעובדות טוב מול עם אלה של החומרים הטבעיים", מסביר הורוביץ.

נגרויות מותאמות אישית בגוון אפור וטקסטורה שעובדת טוב עם החומרים הטבעיים. חדרו של הבן בקומה השנייה (צילום: עודד סמדר)
נראה כאילו הם נבלעים אחד בתוך השני. ארון רחצה בשילוב פורמייקה וגרניט בקומפוזיציה מיוחדת (צילום: עודד סמדר)

על מנת לעגן את איזור השינה ולחצוץ בינו לבין חדר הרחצה יצר הורוביץ רהיט דו תכליתי שכולל בתוכו מקומות אחסון רבים ואת יחידת האודיו-וידאו. הוא חופה פורמייקה איכותית בגוון אפור שמתכתבת עם קירות האבן והקונספט הטבעי. בדומה לחדר הרחצה במאסטר שבקומה התחתונה בחר הורוביץ לחפות גם את זה שביחידה של הבן בגרניט פורצלן דמוי בזלת. עבור ארון האמבט בחר באבן גרניט טבעית וחזית פורמייקה אותם שילב בקומפוזיציה מיוחדת ונראה שהם עוטפים ונבלעים האחד בתוך השני.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully