לא לכל בית יש מרפסת כזאת: 6 חדרים וגג מטורף

בעלי הבית הזה בכלל לא תכננו לגעת במרפסת, אלא רק לשפץ את פנים הבית. איפשהו בדרך הם השתכנעו לשפץ גם אותה, ואת התוצאה שווה לראות בעיניים

מערכת וואלה! בית ועיצוב
נשב בחוץ, כל כך יפה. המרפסת המשופצת (צילום: עודד סמדר)

הפרוייקט: שיפוץ דירת גג 6 חדרים ברעננה
הדיירים: זוג + 2
שטח: 150 מ"ר בנוי + 100 מ"ר מרפסת
אדריכלות ועיצוב: שירה מוסקל והדס רוט, הלל אדריכלות

זוג בני 50 פלוס , בזוגיות פרק ב', החליטו שהגיע הזמן לעבור לדירה גדולה ומרווחת עבורם ועבור ילדיהם הבוגרים מנישואיהם הקודמים. לצורך כך נבחרה דירת גג ישנה ברעננה, בעלת 6 חדרים על שטח של 150 מ"ר, עם מרפסת גדולת מימדים בשטח של 100 מ"ר. להפתעת מעצבת הפנים הדס רוט והאדריכלית שירה מוסקל ממשרד "הלל אדריכלות", בני הזוג התעקשו שלא "לגעת" במרפסת, אלא רק בפנים הדירה.

הבקשה שלהם היתה בראש ובראשונה לבצע שינויים בחללים המשותפים, ולהפוך את חדר השינה לסוויטה מפנקת.

עוד בוואלה!

כמה ספייס! בית כפרי עם גינה ענקית מלאה בעצי פרי

לכתבה המלאה
גוונים מונוכרומטיים ושקטים. הסלון (צילום: עודד סמדר)
אחת בסלון, אחת במסדרון. ספריות ברזל ועץ במראה דומיננטי (צילום: עודד סמדר)

בדירה גרים בני הזוג ושתי בנות בוגרות. השיפוץ שנעשה במהלך שנת הקורונה ארך כשלושה וחצי חודשים, ונבחר עבורו סגנון עיצוב קלאסי עם נגיעות מודרניות, בפלטת צבעים מונוכרומטית טבעית ועדינה של לבן, אפור כהה ועץ - שאינטרפרטציות שונות שלהם מופיעות בכל רחבי הבית.

"רצינו למקסם עבורם את תחושת המרחב בחלל. עשינו העמדה מחודשת של החלל המשותף - בין היתר המטבח, הסלון ופינת האוכל - על מנת "לפתוח" את החלל ולטשטש בין הפנים לחוץ. בנוסף, תכננו עבורם עבודות נגרות CUSTOM MADE שפזורות ברחבי הבית, כדוגמת צמד ספריות עץ בשילוב ברזל במראה דומיננטי מאוד, שמוקמו אחת בסלון והשנייה במסדרון, במעבר לחדרים" מסבירה מוסקל.

הממ"ד נבלע לתוך סוויטת השינה המרווחת של בעלי הבית ומשמש כפינת עבודה (צילום: עודד סמדר)
איך אפשר להפריד בין הפנים לחוץ? המטבח ואחת היציאות למרפסת רחבת הידיים (צילום: עודד סמדר)

חדר השינה כמובן הפך לסוויטה מפנקת, לבקשת הלקוחות, כאשר הממ"ד סופח לו והוא משמש כחדר עבודה. בתוך כך סוויטת ההורים הפכה ליחידה רחבת ידיים שכוללת גם חדר רחצה, חדר ארונות וכאמור פינת עבודה.

מזל שהם השתכנעו לכלול גם את המרפסת בשיפוץ. ריצוף סינתטי במראה דק (צילום: עודד סמדר)

בחזרה למרפסת שבה בתחילה ביקשו בעלי הבית לא לגעת. "המרפסת היתה רוויה בעציצים סינטטיים. הבנו שבשל גודלה ומיקומה האסטרטגי, היא מהווה נכס ואלמנט משמעותי בחוויית המשפחה וחוויית המגורים. הסברנו ללקוחות שהמרפסת היא בעצם הבית ואין אפשרות לבצע הפרדה בין הפנים לחוץ, משום שהם עובדים כמקשה אחת ומשפיעים האחד על השני", אומרת מוסקל.

לשמחתה וגם לשמחתם, הלקוחות הבינו והשתכנעו. במרפסת תוכננה עבורם פינת אוכל, מטבח חוץ, סלון, פינת בר, חלל שהפך להיות משמעותי בחיי היום יום שלהם.

המטרה היתה למקסם את תחושת המרחב בחלל. מבט מהמטבח אל פינת האוכל והסלון (צילום: עודד סמדר)
המרפסת הפכה להיות חלל משמעותי בחיי היום יום שלהם (צילום: עודד סמדר)

אחת הבקשות של בני הזוג היתה שהעיצוב החדש של הדירה יהיה פרקטי. לצורך כך נבחרו חומרים עמידים במראה טבעי, כמו משטחי למינם שחורים במטבח וחיפוי מחומר סינטטי במראה של דק עץ במרפסת.

חומרים עמידים, במראה טבעי ופרקטי. משטחי למינם במטבח (צילום: עודד סמדר)

עבור המטבח נבחר קיר עם עיטורים עדינים, שמהווה את הפוקל פוינט בחלל זה. שולחן אוכל מעוגל משמש ביום יום את המשפחה הגרעינית, ונפתח לטובת אירוח בעת הצורך. אי קטן וקומפקטי תוכנן במטבח וסביבו כסאות בר כחולים שמוסיפים עניין וצבע. גם על אחסון פרקטי הושם דגש בתכנון, בין השאר בעזרת חדר מזווה שממוקם מאחורי הספרייה שבמסדרון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully