וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

2 אימהות, 2 ילדים וקיר מבני אחד שהיה תקוע באמצע הדירה

עודכן לאחרונה: 21.2.2022 / 12:27

בצד הבעד: דירה עם גינה בת"א, בשכונה מעולה ואפילו סבתא קרובה. בצד הנגד: תכנון צפוף ומקוטע עם חדרים קטנים וקיר בטון שתקוע באמצע הדירה ואי אפשר להזיז. הפיתרון? מהמם. צפו בתמונות

הפרוייקט: דירת גן (דופלקס) בת"א
שטח: 180 מ"ר בנוי + 70 מ"ר גינה
דיירים: זוג + 2
עיצוב פנים: WID STUDIO - חגי ויינבלום ומיכל אינדיצקי

בדירת הגן הדו-קומתית (דופלקס) הזאת שבהדר יוסף מתגוררות שתי אימהות עם שני ילדים קטנים. בנות הזוג רכשו את הדירה בשלב הבנייה, לאחר לא מעט התלבטויות לגביה. מצד אחד, זו דירה גדולה, עם גינה מרווחת בשכונה נהדרת ואפילו נמצאת בבניין בו גרה סבתה של אחת הנשים והיא נהגה לטפס על העצים בגינה של הדירה הזאת ממש. אך מצד שני, התכנון המקורי של הדירה היה צפוף ומקוטע, עתיר מסדרונות וחדרים קטנים.

הגינה ממוקמת בחלקה האחורי של הדירה ולא היה ניתן לראות אותה משום מקום חוץ מהסלון. המרתף נמכר כחלל גדול מאוד אך חסר כל שימוש ייעודי. ובמרכז הדירה עמד קיר בטון קונסטרוקטיבי שלא ניתן להזיזו.

דירת גן דופלקס בהדר יוסף בת"א לזוג אימהות ושני ילדים. עיצוב סטודיו WID חגי ויינבלום ומיכל אינדיצקי. גדעון לוין, סטודיו 181  מעלות,
המיקום טוב, הגודל מצויין, אבל התוכנית על הפנים - מה עושים? מעצבים מחדש/גדעון לוין, סטודיו 181 מעלות
דירת גן דופלקס בהדר יוסף בת"א לזוג אימהות ושני ילדים. עיצוב סטודיו WID חגי ויינבלום ומיכל אינדיצקי. גדעון לוין, סטודיו 181  מעלות,
ואפילו יש גינה! על דירה כזאת לא מוותרים/גדעון לוין, סטודיו 181 מעלות
דירת גן דופלקס בהדר יוסף בת"א לזוג אימהות ושני ילדים. עיצוב סטודיו WID חגי ויינבלום ומיכל אינדיצקי. גדעון לוין, סטודיו 181  מעלות,
הסלון מכוון למטבח ולגינה - לא לטלוויזיה/גדעון לוין, סטודיו 181 מעלות

"השלב הראשון והחשוב ביותר היה גיבוש רשימת צרכים מאוד מדויקת לחיים הנוכחיים שלהן ולחייהן בעוד מספר שנים קדימה, כדי שנוכל לדייק את חלוקת החלל והשימוש במרתף", אומרים חגי ויינבלום ומיכל אינדיצקי בעלי משרד לעיצוב פנים WID STUDIO שאחראים לתכנונה החדש של הדירה ולעיצוב. "הבנו שעיקר החיים שלהן מתקיימים בחלל הציבורי: הן מארחות הרבה, משחקות עם הילדים, מבשלות, ורוצות להפוך את הגינה לחלק עיקרי בחיי היום יום שלהן. ההחלטה החשובה ביותר שידענו שלא ניתן לערער עליה היא שחייבים לפתוח את קומת הכניסה, להגדיל את החלל הציבורי ולאפשר זרימה פתוחה ונעימה מהחללים השונים לגינה ולהפך", הם אומרים.

בעצה אחת עם הלקוחות, הוחלט לוותר על חדר שינה אחד וחדר רחצה אחד בקומת הכניסה, ובשטח שיתפנה לייצר פינת אוכל מרווחת ופינת משפחה נפרדת עם טלוויזיה, כדי שהסלון יהיה מכוון לגינה ולמטבח ולא לקיר טלוויזיה. כך הצליחו צמד המעצבים לייצר נקודת מבט ישירה מדלת הכניסה לכיוון הגינה.

דירת גן דופלקס בהדר יוסף בת"א לזוג אימהות ושני ילדים. עיצוב סטודיו WID חגי ויינבלום ומיכל אינדיצקי. גדעון לוין, סטודיו 181  מעלות,
בקיר המבני נפתחו שני "שערים" שחוצצים בין החלל הציבורי והפרטי/גדעון לוין, סטודיו 181 מעלות
דירת גן דופלקס בהדר יוסף בת"א לזוג אימהות ושני ילדים. עיצוב סטודיו WID חגי ויינבלום ומיכל אינדיצקי. גדעון לוין, סטודיו 181  מעלות,
בחירת חומרים וצבעים רגועה ונעימה. המטבח/גדעון לוין, סטודיו 181 מעלות
דירת גן דופלקס בהדר יוסף בת"א לזוג אימהות ושני ילדים. עיצוב סטודיו WID חגי ויינבלום ומיכל אינדיצקי. גדעון לוין, סטודיו 181  מעלות,
הוויתור על חדר שינה וחדר רחצה אחד בקומת הכניסה איפשר לייצר מקום לפינת אוכל ופינת משפחה/גדעון לוין, סטודיו 181 מעלות

"השתמשנו בקיר הקונסטרוקטיבי כדי לייצר מעין שני שערים, או שתי מסגרות לגינה ולחצוץ בין החלל הציבורי שכולל את הסלון והמטבח לבין החלל הפרטי - שכולל את פינת המשפחה ואת המדרגות היורדות למרתף. כדי להדגיש את אותו סטריפ מרכזי חוצץ השתמשנו בטיח ונציה ובאלמנטים בעלי גוון זהה אך טקסטורה שונה. שילוב של חומרים עשירים ליצירת מסגרת ברורה לחלק הכי חשוב בדירה - הגינה", מסבירים המעצבים ויינבלום ואינדיצקי.

בחירת החומרים והצבעים בקומת הקרקע מהווה קונטרסט נעים ורגוע לגינה, שתוכננה עם צמחיה עשירה וצבעונית כדי שתיתן תחושה חזקה של מפלט שקט באמצע העיר. בקומת הקרקע, פרט לחללים הציבוריים, יש גם חדר רחצה מלא, שירותי אורחים ושני חדרי שינה - כרגע אחד משמש כחדר משחקים והשני כקליניקה לאחת מבעלות הבית.

דירת גן דופלקס בהדר יוסף בת"א לזוג אימהות ושני ילדים. עיצוב סטודיו WID חגי ויינבלום ומיכל אינדיצקי. גדעון לוין, סטודיו 181  מעלות,
"כדי להדגיש את אותו סטריפ מרכזי חוצץ השתמשנו בטיח ונציה". קיר קונסטרוקטיבי/גדעון לוין, סטודיו 181 מעלות
דירת גן דופלקס בהדר יוסף בת"א לזוג אימהות ושני ילדים. עיצוב סטודיו WID חגי ויינבלום ומיכל אינדיצקי. גדעון לוין, סטודיו 181  מעלות,
פינת האוכל/גדעון לוין, סטודיו 181 מעלות
דירת גן דופלקס בהדר יוסף בת"א לזוג אימהות ושני ילדים. עיצוב סטודיו WID חגי ויינבלום ומיכל אינדיצקי. גדעון לוין, סטודיו 181  מעלות,
המטבח/גדעון לוין, סטודיו 181 מעלות

במרתף תוכננה סוויטת אימהות מפנקת במיוחד עם חדר ארונות ענק וחדר רחצה מרווח עם מקלחון, אמבטיה, וארון כיור גדול. בנוסף, יש חדר ילדים משותף עצום בגודלו (שיוכל להפוך לקליניקה בעלת שני חדרי טיפול כאשר הילדים יגדלו ויעלו לחדרים בקומת הכניסה) וחדר שירות נוח למכונות הכביסה, חומרי הניקוי ואחסון.

כל הנגרות בבית תוכננה באופן פרטני מתוך מחשבה על הצרכים, האוספים והאהבות של בנות הזוג: רהיט ייעודי לפטיפון אהוב, ספרייה לאוסף הספרים הגדול, ארון כניסה לתיקים ונעליים כדי לשמור על סדר בחלל הכניסה.

דירת גן דופלקס בהדר יוסף בת"א לזוג אימהות ושני ילדים. עיצוב סטודיו WID חגי ויינבלום ומיכל אינדיצקי. גדעון לוין, סטודיו 181  מעלות,
יחידת אימהות מרווחת וגדולה במרתף/גדעון לוין, סטודיו 181 מעלות
דירת גן דופלקס בהדר יוסף בת"א לזוג אימהות ושני ילדים. עיצוב סטודיו WID חגי ויינבלום ומיכל אינדיצקי. גדעון לוין, סטודיו 181  מעלות,
חדר רחצה שיש בו מקום גם למקלחון מרווח וגם לאמבטיה/גדעון לוין, סטודיו 181 מעלות
דירת גן דופלקס בהדר יוסף בת"א לזוג אימהות ושני ילדים. עיצוב סטודיו WID חגי ויינבלום ומיכל אינדיצקי. גדעון לוין, סטודיו 181  מעלות,
כרגע, חדרי השינה בקומת הכניסה משמשים לקליניקה ולמשחקים/גדעון לוין, סטודיו 181 מעלות

"התהליך עם הלקוחות היה מרתק. שתי הנשים הן אינטליגנטיות, יודעות מה הן אוהבות אך גם סומכות על אנשי המקצוע שהן בחרו לעבוד איתם. שתיהן בעלות טעם משובח וניחנו ביכולת לדמיין מראש את התוצאות של הרעיונות הלא תמיד קונבנציונאליים שהצענו להן. לא מעט מהריהוט, האביזרים והאמנות בבית עברו איתן מבתים קודמים וכבר משלב התכנון חשבנו כיצד ואיפה לשלב אותם", אומרים זוג המעצבים.

דירת גן דופלקס בהדר יוסף בת"א לזוג אימהות ושני ילדים. עיצוב סטודיו WID חגי ויינבלום ומיכל אינדיצקי. גדעון לוין, סטודיו 181  מעלות,
כשהילדים יגדלו הם יעלו למעלה/גדעון לוין, סטודיו 181 מעלות
דירת גן דופלקס בהדר יוסף בת"א לזוג אימהות ושני ילדים. עיצוב סטודיו WID חגי ויינבלום ומיכל אינדיצקי. גדעון לוין, סטודיו 181  מעלות,
חדר משחקים/גדעון לוין, סטודיו 181 מעלות

הם הוסיפו כי "התהליך היה לא פשוט לפרקים, העבודה אל מול קבלן הפרויקט היתה מאתגרת בגלל השלב הכמעט סופי שהדירה הייתה מצויה בה במועד הרכישה ובגלל השינויים מרחיקי לכת שתכננו. ליווינו את בנות הזוג לכל אורך התהליך, גם בתקשורת אל מול הקבלן המבצע, גם אל מול מפקח הפרויקט וגם אל מול הספקים. לאחר דרך ארוכה הגענו לתוצאה מקסימה שמשקפת באופן מדהים את דיירי הבית ומנצל באופן הטוב ביותר את החלל לצרכיהן".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully