אינסייד אאוט: דופלקס גן מאתגר בעיר היקרה בעולם

דירת הגן התל אביבית הזאת התחילה בתור אתגר אדריכלי קשה לפיצוח - מה עושים עם חלל מרכזי ששטחו 35 מר בלבד וצריך לכלול סלון, מטבח ופינת אוכל? הפיתרון המקסים נמצא בחצר - כך זה נראה

20/12/2021

הפרוייקט: דופלקס גן בת"א
שטח: 150 מ"ר + 80 מ"ר חצר
הדיירים: זוג + 2
אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו הלל, אדריכלית שירה מוסקל ומעצבת הפנים הדס רוט

מי שנמצא בתהליך של רכישת בית חדש, יודע שיצטרך לסנן לא מעט דירות ובתים שיראה לאורך הדרך, חלק מהנכסים יורדים מהפרק עוד לפני שרואים אותם בכלל, בגלל נתונים שהם "דיל ברייקר". אבל לפעמים דווקא כשלא פוסלים משהו מיד ומוכנים לפשרות אפשר למצוא בית שהוא אהבה ממבט שני. למזלם של בני זוג מתל-אביב, שהם גם שותפים בעסק, הם הבינו שבמהלך החיפוש אחרי הדירה התל-אביבית הם יאלצו להתפשר ולא וויתרו על הדירה הזאת, שבמבט ראשון נראתה לא מתאימה לזוג צעיר עם שני ילדים. מדובר בדירת קרקע בבניין דירות בן 6 שנים, המחולקת לשתי קומות - כששטחה של קומת הכניסה עומד על 35 מ"ר בלבד, אך מסביבה חצר פרטית המקיפה את הדירה.

עוד בוואלה!

וואו, וואו, וואו: הבית הכי יפה במיקום הכי יפה בקיסריה

לכתבה המלאה
ויטרינות גדולות מאוד מטשטשות את ההפרדה בין החצר וקומת הכניסה - ששטחה רק 35 מ"ר(צילום: עודד סמדר)
פינת אוכל ומטבח חיצוני, באחת מצלעות החצר שעוטפת את הדירה(צילום: עודד סמדר)
השטח המצומצם לא איפשר למקם את הסלון בקומת הכניסה. פינת משפחה בקומה העליונה, עם מרפסת צמודה(צילום: עודד סמדר)

"הצורה הייחודית של הדירה הציבה בפנינו אתגר לא פשוט", מספרת האדריכלית שירה מוסקל, השותפה בסטודיו הלל אדריכלות יחד עם המעצבת הדס רוט. "כשהתחלנו את העבודה על הפרויקט הבנו שאנחנו חייבות לייצר הרגשה של מרחב בבית, גם אם השטח שלו קטן. יצרנו את תחושת המרחב באמצעות הכנסת אופי קליל ותכנון פתרונות אחסון יצירתיים במעטפת, שישמרו על חלל נקי ופתוח. גם בבחירה של החומרים והצבעים הלכנו לכיוונים יותר קלילים כדי לשמור על הקו הזה בכל חלקי הבית, כולל בגינה".

החצר ההיקפית הפכה להמשך ישיר של קומת הכניסה, באמצעות וויטרינות גדולות שמטשטשות את הקירות בדירה. "בגלל שהשטח המצומצם לא איפשר לנו למקם את הסלון בקומת הכניסה, שמנו דגש גדול על החצר ההיקפית שמוקפת בחומות המגרש", ממשיכה מוסקל. "עיקר התקציב בפרויקט הושקע בקומת הכניסה שכוללת מטבח ושירותי אורחים, ובחצר - שהפכה להמשך ישיר שלה".

"טיפלנו בחצר כאילו היתה חדר נוסף בבית". סלון חיצוני וקיר לבני סיליקט בחצר(צילום: עודד סמדר)
המטבח תופס את מרבית השטח בקומת הכניסה(צילום: עודד סמדר)

קומת הכניסה כוללת את המטבח שתופס את מרבית השטח שלה, יחד עם שירותי אורחים ופתרונות אחסון. המטבח נצבע בצבע שחור עם נגיעות של עץ אלון בהיר וכולל משטח עבודה בצורת ר', שמעליו ארונות. לאי במטבח יש מספר פונקציות והוא משמש כמקום אחסון ובמקביל גם כמשטח לאכול עליו. גם ביתר החללים יושמו פתרונות יצירתיים למקסום המרחב: החלל שמתחת למדרגות הוסב לאחסון נוסף למטבח, ודלת שירותי האורחים נצבעה בצבע הקיר ונטמעת בו.

מטבח שחור עם נגיעות של עץ אלון בהיר(צילום: עודד סמדר)
האי משמש גם לאחסון וגם כמשטח לאכילה(צילום: עודד סמדר)

את קומת הכניסה עוטפת החצר, שכאמור הפכה להמשך שלה במסגרת הפיתרון העיצובי. "חילקנו את החצר לשני חלקים על פי שתי הצלעות שלה - חלק אחד כולל מטבח חיצוני ופינת אוכל והחלק השני, שרוצף באריחים, הפך לסלון המרכזי של הבית, כולל פינת משחקים לילדים", מסבירה מוסקל. "טיפלנו בחצר ממש כאילו הייתה חדר נוסף בבית. חיפינו את הגדרות בלבני סיליקט אדומות עם מערכת תאורת חוץ מברזל, שנותנת תחושה של תאורת רחוב. רצינו גם להכניס ירוק לחצר, אך לא יכולנו לשתול עצים שייקחו מהשטח המצומצם ובחרנו בצמחייה במעטפת שמייצרת שכבת מיסוך נוספת", אמרה האדריכלית.

ברוב שעות היום החצר מוצלת על ידי הבניינים המקיפים אותה, ובשעות השמש יכולים בני הבית לפתוח את שמשיות הבד הגדולות המוצבות בחצר. באמצעות הוויטרינות הרחבות, יצרו מוסקל ורוט חלל מרכזי אחד המחבר בין המטבח, הסלון ופינת האוכל, אפילו שהם לא נמצאים תחת אותה קורת גג.

שליכט כחול על קיר המדרגות ויחידת נגרות לטלוויזיה ואחסון. פינת משפחה בקומה העליונה(צילום: עודד סמדר)

"העלייה לקומה העליונה נעשית במדרגות קלות מברזל שחור עם חיפוי עץ אלון המתכתב עם הסגנון העיצובי של הקומה התחתונה", מספרת מוסקל. "בחרנו בחומרים שיקלילו את המראה של הבית. את קיר המדרגות צבענו בשליכט כחול, שבוצע על ידי תמרה מורגנשטרן. עץ האלון הבהיר ממשיך איתנו גם לרצפת הקומה העליונה, שרוצפה בפרקט בגוון זה. הקומה כוללת מרחב ציבורי עם פינת משפחה שלצידה מרפסת ופינת עבודה אינטימית. את הטלוויזיה מיקמנו בתוך קיר נגרות שחור, וגם הוא משמש לאחסון".

ארוניות ברזל וראטן ומנורות רומנטיות משתלשלות מהתקרה. חדר שינה הורים(צילום: עודד סמדר)
דלת אסם לבנה בכניסה לחדר הרחצה של ההורים, המרוצץ באריחים מצויירים(צילום: עודד סמדר)
הילדים קיבלו מגלשה בתוך החדר. חדר ילדים(צילום: עודד סמדר)

חדרי השינה זכו גם הם לטיפול מיוחד, עליו מספרת מוסקל. "חדר הילדים שמשמש את שני הילדים הקטנים נצבע בצבעים בהירים של לבן ותכלת ובתוכו יצרנו מיטות מדורגות, המשולבות עם מגירות לאחסון ומגלשה למשחק". ביחידת ההורים, הכוללת מרפסת קטנה, הצבנו מיטה גדולה שמאחוריה קיר בגוון אפור-תכלת ומשני צדדיה ארוניות ברזל עם מגירות עשויות ראטן ומנורות לילה עדינות המשתלשלות מהתקרה. דלת אסם לבנה מובילה לחדר רחצה עם רצפת אריחים מצוירים, אריחי קיר לבנים ומקלחון כפול.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully