נדיר כמו חד קרן: דירת גן בלב תל אביב

דירת גן בכיכר מסריק? נשמע כמו חלום. אבל במציאות, לדירה הזאת היו לא מעט אתגרים - כמו למשל חדרי שינה בקומת מרתף. אז איך בכל זאת הצליחו לגרום לה להראות מוארת, אוורירית וחלומית? צפו

  • עיצוב פנים
  • דירת גן
מערכת וואלה! בית ועיצוב
עוצבה במקור לדייר פוטנציאלי ובהמשך התכנית הותאמה לדיירים שמתגוררים בה כיום (צילום: עודד סמדר)

הפרוייקט: שיפוץ דירת גן בתל אביב
שטח: 200 מ"ר
דיירים: זוג + ילדה
ריצוף, חיפויים וסניטריה: אלוני
עיצוב פנים: טל הנדלר-צור

האמת שלא היינו בטוחים שדירות כאלה באמת קיימות - דירן גן טובלת בירוק בלב תל אביב, באזור של כיכר מסריק? מי היה מאמין שבאמת יש כאלה. אבל בדיוק כזאת היא הדירה שבמרכז הפרוייקט הזה, שאותו הובילה מעצבת הפנים טל הנדלר-צור. הדרישה המרכזית בפרוייקט הזה הייתה להפוך דירת גן בלב תל אביב לאטרקטיבית למגורים, זאת למרות שחדרי השינה שלה ממוקמים בקומת המרתף.

עוד בוואלה!

הבית בארסוף: המשפחה המוכרת שעשתה השקעה נכונה

לכתבה המלאה
חשבנו שדירות גן בלב ת"א זו אגדה אורבנית (צילום: עודד סמדר)

בתחילת הפרויקט עוצבה הדירה ללקוח פוטנציאלי אך בהמשך, כאשר נרכשה על ידי הדיירים שמתגוררים בה כיום, הותאם העיצוב לצרכי המשפחה - "חשוב היה לי לתת תחושה של בית חם, עירוני וחדשני, אך בה בעת חם ומזמין ובו תחושת פסטורליה כפרית", אומרת המעצבת. "האתגר היה כמובן לבצע את כל זה, למרות שחדרי המגורים ממוקמים בקומת המרתף", הוסיפה.

ריצוף פרקט בדוגמת פישבון הוא הדבר הראשון שמבחינים בו כשנכנסים לדירה (צילום: עודד סמדר)

עם הכניסה לסלון מה שקופץ מיד לעין הוא פרקט העץ בדוגמת פישבון - ריצוף כה משמעותי, טבעי וחם. בחלל המרכזי ניתן דגש על שילוב חומרים כמו עץ, ברזל ובטון ויחד עם זאת שימוש בבדים שמרככים ופריטי אמנות שמוסיפים כתמי צבע.

שילוב של עץ, ברזל ובטון בקומת הכניסה (צילום: עודד סמדר)

סמוך לגרם המדרגות יצרה המעצבת קיר כוח מבטון שיורד לתוך חלל המדרגות ועליו הותקנה ספריית ברזל גדולה. שני האלמנטים הללו מעצימים את תחושת המרחב בחלל של קומת הקרקע.

פינת האוכל אף היא מעץ והריהוט, השטיחים והאמנות הפזורים בבית מדגישים את החום והביתיות.

קיר כוח מבטון שעליו הותקנה ספרייה גדולה סמוך לגרם המדרגות שמוביל לקומת השינה (צילום: עודד סמדר)

שירותי האורחים עם זאת, הם סיפור אחר - הם עוצבו כחלל שחור ואפל, וכשנכנסים אליהם מתקבלת מעין תחושה של מערה. הם חופו באריחי גרניט פורצלן גדולים (100X300) על הרצפה והקירות וכל הכלים הסניטריים שהותקנו בהם צבועים אף הם בשחור. את הבזקי הצבע בחדר הקטן הזה נותנים העץ, התאורה ויצירות האמנות שנתלו בו.

תחושה של מערה אפלה. שירותי האורחים (צילום: עודד סמדר)

חדרי השינה של בני הבית נמצאים כאמור בקומת המרתף, שכוללת שני חדרי שינה, סלון/חדר משפחה ושני חדרי רחצה. גם הקומה הזו רוצפה כולה בפרקט פישבון, בדומה לקומה העליונה.

חדר משפחה בקומת המרתף (צילום: עודד סמדר)

חדרי השינה הותאמו לדרים בהם: חדר בגווני אפור-ורוד לילדה וחדר בגווני שחור-אפור-מוקה לזוג ההורים. בחדר ההורים היה מאתגר לתכנן ארון, מאחר שהחדר לא גדול. הפיתרון היה לתכנן את הארון כחלק מהמעבר למקלחת ולכלול בו גם פונקציה נוספת, שאיפשרה לוותר על שידת צד אחת ליד המיטה.

חדר השינה הקטן של ההורים היווה אתגר - איך מכניסים לכאן ארון? (צילום: עודד סמדר)
ככה. ארון שהותקן במעבר מחדר השינה של ההורים לחדר הרחצה שלהם (צילום: עודד סמדר)

החללים הרטובים בקומת השינה רוצפו בקרמיקה בגוון אפור בהיר והקירות חופו באריחי קררה 100X300. בשני חדרי הרחצה הותקנו מקלחוני זכוכית עם מסגרת שחורה, ובכל אחד מהם נבחר אבזור שהותאם לסקאלת הצבעים שנבחרה עבור חדר השינה - בחדר הרחצה של ההורים, אבזור שחור, ואילו בחדר הרחצה המשמש את בתם נבחר אבזור בגווני ורוד.

אריחי קררה על הקירות ומקלחוני זכוכית תחומים במסגרת שחורה. חדר רחצה (צילום: עודד סמדר)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully