הטלוויזיה לא בסלון, אבל היא חלק גדול מהעיצוב בבית הזה

בסלון הבית הפרטי הזה לא תמצאו טלוויזיה, אבל לא בגלל שמתביישים בה, להיפך - היא קיבלה מקום מרכזי בעיצוב. וגם: מה גילו המעצבות מאחורי תקרת חדר השינה, ואיך זה השפיע על מראה הבית?

מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרוייקט: בית פרטי בהוד השרון
שטח: 300 מ"ר בנוי, על פני 3 קומות
הדיירים: זוג + 3
אדריכלות ועיצוב פנים: הלל אדריכלות - שירה מוסקל והדס רוט

בלא מעט בתים בשנים האחרונות יש נטייה להדיר את הטלוויזיה מהסלון, כאילו שהיא משהו שיש להתבייש בו. נדמה כאילו סלון ללא מסך הוא תרבותי יותר, מקדם שיחה ואינטראקציה ואולי גם משליך איזה דימוי אינטלקטואלי נחשק על דיירי הבית. במקרה של הבית הזה, שבו מתגוררת משפחה בת 5 נפשות, בהוד השרון, זה ממש לא הסיפור. בבית הזה אוהבים טלוויזיה, נהנים לצפות יחד, והיא חלק מההווי המשפחתי. לכן היא גם קיבלה מקום של כבוד בעיצוב (למרות שהיא לא בסלון).

עוד בוואלה!

מיני מי: איך חיים בדירה זעירה של 30 מ"ר?

לכתבה המלאה
איפה הטלוויזיה? בית פרטי בהוד השרון (צילום: עודד סמדר)
אה הנה היא, כאן מאחור. פינת רביצה מול ספריית מדפים דו כיוונית שמצדה השני פינת האוכל (צילום: עודד סמדר)

הנרטיב המרכזי בעיצובו של הבית מתבסס על מרחבים שהותאמו להווי חיי בני המשפחה. ההורים שמרבים לארח ולשלושת בניהם מלאי המרץ, כולם חובבי טלוויזיה, ביקשו להקדיש לה פינות צפיה נוחות ומפנקות. ועל כן הוקדשו שתי פינות, אחת במרתף, אליה צמוד משרד ביתי סגור מאחורי קיר זכוכית ממוסגרת באלומיניום שחור בשביל האם, כדי שתוכל לצפות בילדים אך עדיין להמשיך לעבוד. והשנייה בקומת הכניסה, מעוצבת כפינת רביצה מפנקת ונוחה המופרדת מפינת האוכל באמצעות כוננית דו כיוונית. שתי הפינות, שלנוחיות הצופים הורחקו אחת מהשנייה, הותירו בידיהן של המעצבות את האפשרות לעצב את הסלון כדי שימש למפגשים חברתיים בלבד.

מעצבת הפנים הדס רוט מספרת "בנינו את התכנון כך שלכל פונקציה יש את הפינה שלה יחד עם קשר עין לשאר הבית ולגינה. הדיירים הם אנשים שלא רצו דברים קונבנציונליים - השילוב של צבעוניות, אלמנטים של ויטג', חלודה תעשייתית, ועוד חומרים רבים ומגוונים נותנים לבית את הייחודיות שלו. הסוד הוא לקשור את כל האלמנטים האלה ביחד כך שיתאימו אחד לשני ובסוף ידברו בשפה אחת".

לכל פונקציה יש את הפינה שלה, יחד עם קשר עין לשאר הבית ולגינה. מבט מפינת הטלוויזיה אל המרחב הציבורי (צילום: עודד סמדר)
ספריית מדפים הנתונה בעמודי מתכת, ועליה פריטי נוי (צילום: עודד סמדר)

אור רב חודר פנימה אל הבית בזכות פתיחת פתחים גדולים, דרכם חודר גם נוף הגינה המקיף את הבית ומתחבר בטבעיות רבה אל רצפת פרקט עשויה עץ אלון - חומר שנותן מראה תעשייתי ומדגיש את מרקם הרצפה. נגיעות תעשייתיות נוספות המתכתבות עם הרצפה ניתן למצוא בכונניות העץ הגולמי שמדפיהן נתמכים בין עמודי מתכת מנחושת וברזל שחור. מסגרות הפתחים השחורות משלימות את הצד התעשייתי, מבלי לפגוע במגמת הצבעוניות העדינה שמתבטאת בקיר בגוון תכלת מעושן היורד למרתף וצבוע בצבע זהה לאי הממוקם במרכז המטבח הלבן.

פתחים גדולים מכניסים אור רב לחלל, המחופה בפרקט עץ אלון טבעי (צילום: עודד סמדר)
קיר כחול מעושן יורד מהסלון אל המרתף (צילום: עודד סמדר)

"לדיירים היה חשוב מאוד שהמטבח יכיל הרבה מקומות אחסון וכן אי גדול ולכן, יצרנו הרבה יחידות נגרות גבוהות בארונות המטבח, שאותן ניצלנו גם כדי להסתיר את יחידות המיזוג של הבית כדי ליצור מראה יותר נעים", מוסיפה רוט. "היה לנו חשוב לעשות משהו עדין עם אלמנט עיצובי. ולכן המטבח כולו בעץ צבוע בתנור בצבע עדין ועץ טבעי. רצינו מאוד להמשיך להדגיש את החומרים הטבעיים, ולכן אפילו שהמטבח הוא כחול, הבוצ'ר באי הוא מאסיבי מאוד ונותן כבוד לחומר".

אי גדול ומאסיבי שנותן כבוד לחומר שממנו הוא עשוי, למרות הגוון הפסטלי. המטבח (צילום: עודד סמדר)
יחידות הנגרות הגבוהות מסתירות את המיזוג ומכילות שפע של אחסון. מטבח (צילום: עודד סמדר)

בקומת המגורים נמצאים שלושת חדרי הילדים, חדר כביסה ויחידת ההורים. "בסוויטת ההורים הייתה תקרה ישרה, אך לאחר בדיקה מקיפה גילינו שאם מורידים אותה, נחשפת תקרה משופעת. כך יצרנו לחדר תקרה גבוהה ומיוחדת ו'הלבשנו' אותה בקורות עץ כדי לתת חמימות ומראה כפרי. אנחנו מאמינות שבית הוא לא רק גודל אלא גם נפח, ושזה משפיע מאוד על החלל" אומרת רוט.

מאחורי התקרה הישרה התגלתה תקרה משופעת וגבוהה שקושטה בקורות עץ למראה כפרי וחמים (צילום: עודד סמדר)
אריחי פישבון בצבעוניות מדוייקת. חדר רחצה הורים (צילום: עודד סמדר)

את אמבטיית ההורים בחרו המעצבות לחפות באריחי סאבווי מבריקים בצבע עדין ומדוייק כדי שלא ימאס לאורך זמן, ישרוד במשך שנים ארוכות וכן יכניס צבעוניות. האריחים הונחו בדוגמת פישבון שמכניסה עניין ופטרן גיאומטרי לחלל המינימליסטי. ארון הרחצה הכפול (לו ולה) כולל שני כיורים ועשוי מעץ בגוון טבעי ועדין, וישנו גם מקלחון מרווח עשוי זכוכית במסגור שחור.

נישה מחופה עץ במדרגות (צילום: עודד סמדר)
ריצוף אבן בזלת שחורה בחצר (צילום: עודד סמדר)

בגינה היה חשוב לדיירים ליצור זוויות, "כמו שהסלון מלא זוויות ישיבה כך גם הישיבה בגינה היא בצורת ר' ולא צורה רגילה. הרצפה בחוץ חופתה באבן בזלת שחורה ומלוטשת שיוצרת תחושה של עניין כי המשטח לא נגמר בצורה ישרה ופרגולה שעוטפת את כל העניין. היה חשוב להם דשא כדי שהילדים ישחקו. יש כאן ירוק מכל כיוון גם כשיושבים בחצר", מסכמת רוט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully