איזה שנדליר: דו-משפחתי מודרני בעיצוב גיאומטרי

גרם המדרגות הוא לב הבית הזה, יש בו חלל כפול וגוף תאורה מפוסל שנותן אינטרפרטציה מעודכנת על רעיון הנברשת המפוארת, אבל גם כל מה שמתרחש סביבו בהחלט שווה מבט

מערכת וואלה! בית ועיצוב
גרם המדרגות שונה והפך ל-Focal Point בעיצוב החדש (צילום: בריאן שולמן)

הפרוייקט: דו-משפחתי חדש ומודרני
מיקום: גן יבנה
הדיירים: זוג שילדיהם עזבו את הבית
שטח: כ-200 מ"ר בנוי
תכנון ועיצוב: אדר' מרינה רכטר רובינשטיין - ReMa אדריכלים

הבית הפרטי החדש, אותו תכננה ועיצבה האדריכלית מרינה רכטר-רובינשטיין בעלת המשרד ReMa אדריכלים, הינו חלק מדו משפחתי בגן יבנה. חלוקת החללים שונתה עוד בשלבי התכנון הראשוניים על מנת לשמור על קשר מיטבי בין חוץ לפנים ובכך לייצר מרחב מגורים מואר ואוורירי. בתוך כך שונה גם גרם המדרגות שמוביל אל קומת המגורים ומהווה FOCAL POINT של ממש.

עוד בוואלה!

הדיירת ביקשה לערבב 4 סגנונות עיצוב, ואיכשהו זה עובד

לכתבה המלאה
סגנון מינימליסטי ומוקפד ועם זאת חמים וקליל. הסלון (צילום: בריאן שולמן)

זהו ביתם של בני זוג בשנות ה-50 לחייהם שילדיהם כבר עזבו את הבית אך חשוב היה להם ליצור עבורם אזור אירוח לזמנים בהם הם מגיעים לביקור. אל האדריכלית מרינה רכטר רובינשטיין הגיעו לאחר תכנון עקרוני והיא בחרה לשנות את מיקום הכניסה המקורי על מנת לייצר זרימה טובה בין החללים ובעיקר לספק ויטרינות גדולות באזור המטבח והסלון מהם יש יציאה לשתי גינות נפרדות. התכנון החדש כלל גם שינוי במבנה גרם המדרגות שניצב כעת בלב החלל הכפול, מהווה אלמנט עיצובי ומגדיר את הפונקציות השונות.

רכטר רובינשטיין בחרה לעצב את הבית בסגנון מינימליסטי ומוקפד ועם זאת חמים וקליל. היא הקפידה להשתמש בפלטת צבעים של חום ומוקה וחומרים טבעיים או במראה טבעי כמו ריצוף דמוי אבן טבעית, פרקט אגוז שיש, ברזל, פליז ועוד.

שנדליר בעיצוב גאומטרי מודרני (צילום: בריאן שולמן)

בצמוד לכניסה ממוקמות מעלית וכניסה נפרדת ליחידה שתוכננה עבור סב המשפחה. בהמשך, מטבח מרווח ממנו יציאה לגינה אינטימית ונעימה שם אפשר לשתות קפה של בוקר. במרכז החלל ממוקם אי גדול ונוח לעבודה אותו חיפתה האדריכלית במשטח קוורץ דמוי שיש קלקטה. את הארונות שממוקמים משני צדיו בחרה לחפות בפורמייקת ננו איכותית בגוון חום אפרפר.

משטח קוורץ דמוי שיש קלקטה באי הגדול שבמרכז המטבח (צילום: בריאן שולמן)
הארונות במטבח חופו בפורמייקת ננו בגוון חום אפרפר (צילום: בריאן שולמן)

במרכז גרם המדרגות שממוקם בלב חלל כפול שגובהו למעלה מ-6 מטרים, משתלשל שנדליר מודרני גיאומטרי עשוי פליז בגימור מט. הקיר המרכזי והדומיננטי נצבע בצבע דמוי בטון בגוון חם ושובצו בתוכו ניתוקים עשויים מתכת שמוסיפים עניין ומחלקים את המסה. המדרגות חופו בעץ אגוז שמשמש גם כחיפוי בקומת הגלריה, שהיא גם קומת חדרי השינה.

(צילום: בריאן שולמן)
יציאה מהסלון אל הגינה המטופחת (צילום: בריאן שולמן)

מצדו השני של גרם המדרגות ממוקם הסלון, שממנו יציאה לגינה מטופחת ובה שולחן אוכל ושמשיה. באזור זה בחרה להוסיף רכטר רובינשטיין מימד של צבע ולשם כך תכננה רהיט מולטימדיה בגוון טורקיז פסטלי שמשתלב עם גווני המוקה והעץ. השטיח שפרוס על הרצפה מאחד בין הצבעים השונים בחלל.

הילדים כבר עזבו את הבית, אך הסלון מותאם לארח אותם בביקוריהם (צילום: בריאן שולמן)
רהיט מולטימדיה בגוון טורקיז בסלון (צילום: בריאן שולמן)

קומת חדרי השינה מרווחת ומוארת גם היא. היא כוללת את סוויטת השינה של בני הזוג, סוויטה נוספת לאורחים וחדר שירות גדול ומאוורר עם יציאה למרפסת שירות.

סוויטת השינה קלאסית ורומנטית הודות לסקלת צבעים רכה על טהרת צבעים ניטרליים של אפורים ובז' עם נגיעות פליז ופרקט עץ בדוגמת פישבון. מבואת הסוויטה מגדירה את הכניסה לחדר השינה וחדר הרחצה. חדר הארונות גדול, מאובזר ומואר ויוכל בעתיד לשמש גם כחדר שינה, הודות לדלת שפונה למסדרון ותוכננה לשם כך.

סגנון קלאסי ורומנטי בחדרי השינה שבקומת הגלריה (צילום: בריאן שולמן)

החדר השני בקומה תוכנן כעבור עבור ילדיהם שמגיעים מפעם לפעם לבקר. גם כאן בחרה האדריכלית להיצמד לתכנון שיאפשר שינוי קל יחסית בפרוגרמת החלל. היא יצרה ארון אחסון שמגדיר את חדר השינה וחדר הרחצה כסוויטה לכל דבר שניתן יהיה להפריד ולפתוח בעתיד.

התכנון של חדרי השינה וחדרי הארונות מאפשר הפרדה שלהם ויצירת חדרי שינה נוספים בעתיד, אם יהיה צורך בכך (צילום: בריאן שולמן)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully