הדיירת ביקשה לערבב 4 סגנונות עיצוב, ואיכשהו זה עובד

בוהו שיק, נורדי, תעשייתי וכפרי - על פני 4 מגמות עיצוב שונות שלא ממש מתכתבות זו עם זו. אבל זה מה שהדיירת ביקשה לשלב בפנטהאוז הזה. אז איך גורמים לכל זה לעבוד יחד בהרמוניה?

מערכת וואלה! בית ועיצוב
האתגר האמיתי בעיצוב היה לשלב בין ארבעת הסגנונות האהובים על הדיירים. מבט אל חלל הסלון (צילום: ערן תורג'מן)

הפרוייקט: דירת פנטהאוז בראש העין
שטח: 170 מ"ר + 70 מ"ר מרפסת
הדיירים: זוג בפרק ב'
עיצוב פנים: איילת לוי עדני
מטבח: אביבי מטבחים

עבודת העיצוב של דירת הפנטהאוז הזאת בת 5 חדרים, נעשתה עבור זוג שנמצא בפרק ב' של חייהם ועמדו להיכנס לדירה החדשה. בעלת הדירה היא אמנית המתעסקת בצילום ויצירה ויצירותיה מהוות חלק משמעותי בעיצוב הדירה. האתגר האמיתי בעיצוב היה ליצור שילוב בין מגוון הסגנונות האהובים על הדיירת: בוהו שיק, תעשייתי, נורדי ואפילו קצת כפרי, באופן הרמוני ופרקטי.

עוד בוואלה!

הם עזבו בית פרטי בשביל דירת הגג הזאת

לכתבה המלאה
בוהו שיק, תעשייתי וכפרי במטבח (צילום: ערן תורג'מן)
"עיצוב הוא לא רק עניין של אסתטיקה ונוחות, אלא הוא מחולל רגשות" (צילום: ערן תורג'מן)

"לזוג היה חשוב שהבית יהיה פתוח, מרווח, מודולרי עם כמה שפחות קירות. הם הביעו רצון לעיצוב מיוחד שכמותו לא רואים בשום מקום. עיצוב נקי, זורם, כזה שמחבר את מגוון סגנונותיה של הדיירת", מספרת איילת לוי עדני שאמונה על הפרוייקט הזה.

"אני מאמינה שעיצוב הוא לא רק עניין של אסתטיקה ונוחות, אלא הוא מחולל רגשות, וכשאלה מתעוררים - אז מגיעה איתם המוטיבציה להשגת מטרותינו. הסדר וההרמוניה מעניקים לנו בהירות מחשבתית ויצירתיות וזה מלווה אותי בכל עבודת עיצוב, במיוחד כשמדובר בבית של אמנית שיצירותיה גם מוצגות בו", הוסיפה לוי עדני.

קובייה אפורה על במת עץ משמשת כגלריה להצעת עבודות האמנות של הדיירת (צילום: ערן תורג'מן)

"הקו שהנחה אותי בעיצוב הדירה נשען על קובייה אפורה עם במת עץ המשמשת כגלריה להצגת העבודות של הדיירת, מעליה בחרתי לחשוף את תעלת המיזוג באותו מתווה וכל האלמנט הזה הפך להיות מרכז העיצוב של הפרויקט", מסבירה המעצבת.

וויתור על פינת אוכל רשמית איפשר לסלון להשתרע על שטח גדול (צילום: ערן תורג'מן)

הסלון משתרע על שטח גדול בשל היעדרו של איזור ייעודי לפינת אוכל, והקובייה האפורה מעניקה תחושת המשכיות של חלל מלוטש והרמוני אחד.

שולחן אוכל גדול ופרקטי הוצב בתוך המטבח, כדי לאפשר לבעלי הבית לארח ארוחות משפחתיות (צילום: ערן תורג'מן)

מאחר שהדיירת רצתה עיצוב שהוא גם מיוחד אך גם כזה שניתן להזזה בקלות - לא היה ניתן לשלב אי במטבח. "ניתנה חשיבות רבה לגודל של פינת האוכל כך שהזוג יוכל לארח את משפחותיהם. לכן תכננו שולחן אוכל גדול ופרקטי במרכז המטבח. המטבח הגדול ורחב הידיים (אביבי מטבחים) מאגד בתוכו סגנון תעשייתי, נורדי וקצת כפרי, שילוב סגנונות שהדיירים התחברו אליהם. יחידת הארון של המקרר הוצבה כרהיט בפני עצמו - דבר שנתן הרבה אופי למטבח".

במקום קיר, ספריית מתכת לבנה מפרידה בין המטבח למשרד (צילום: ערן תורג'מן)

בין המטבח למשרד מפרידה ספריית מתכת לבנה, במקום קיר, על מנת לשוות מראה קליל וחסר גבולות לחלל ולאפשר תחושת מרחב נקיה.

המרפסת היא הריאה הירוקה של הבית (צילום: ערן תורג'מן)

המרפסת מהווה המשך ישיר לחלל המרכזי ויוצרת את הריאה הירוקה של הבית. לכל אורכה הוצבו עציצים שיוצרים תחושה של חוץ בתוך הבית והיא אובזרה גם בפינת ישיבה ושולחן אירוח גדול באותו הקו המנחה בו עוצבה הדירה.

רקע של גרפיט כהה ומעליו שכבות של צבעוניות בהירה וצמחייה רעננה - בחדר השינה (צילום: ערן תורג'מן)

לחדר השינה של הזוג הוכנס הגרפיט כרקע כהה, שמעליו צבעוניות בהירה וצמחיה כך שישתלבו בהרמוניה עם הגוונים בשאר הדירה.

אי דיוק בבחירה של הגוון, האלמנט או הרהיט יכול בקלות להפוך את העיצוב לאוסף של דברים שלוקטו, ולא לחלל הרמוני ומגובש (צילום: ערן תורג'מן)

"מינון הצבעים בעיצוב כל הדירה נבחר בקפידה על מנת לשוות לדירה מראה מדוייק, נקי והוליסטי ולא תערובת של סגנונות: אפור, שחור, לבן, חום-חמרה, כתום וורוד. מאותה הסיבה גם בחירת הרהיטים נעשתה בצורה מדוייקת מאוד כיוון שאי דיוק בבחירה של הגוון, האלמנט או הרהיט יכול בקלות להפוך את העיצוב לאוסף של דברים שלוקטו, ולא לחלל הרמוני ומגובש, כפי שרצינו והצלחנו ליצור בדירה" מסכמת לוי עדני.

מראה מדוייק, נקי והוליסטי (צילום: ערן תורג'מן)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully