בלי הרבה צבע אבל עם מלא סטייל: דופלקס למשפחה בת"א

בני הזוג שרכשו את דירת הדופלקס התל אביבית לא הסתפקו בקיים והחליטו לצאת למסע של שיפוץ ותכנון מחדש שיתאים לצרכים ולהעדפות שלהם. זה לקח שנתיים, אבל התוצאה מה זה שווה את זה

10/06/2022

הפרויקט: דופלקס בצפון תל אביב
הדיירים: זוג+ 3 ילדים
שטח: 220 מ"ר + 60 מ"ר מרפסת
עיצוב פנים: גילי רשף-גול, סטודיו ART OF SPACE
חשמל חכם: טופ אודיו

כשבני הזוג רכשו את דירת הדופלקס בשכונה בצפון תל אביב, הם החליטו ביחד עם מעצבת הפנים גילי רשף-גול מסטודיו ART OF SPACE, לבצע שיפוץ יסודי למרות שמדובר היה בדירה בבניין בן פחות מעשר שנים. "החלטנו לגלח את הדירה לרמת שלד ולתכנן ולעצב אותה מחדש", מספרת המעצבת. "את התהליך התחלנו עוד משלב הרכישה ולאחר מכן התקדמנו להליך ארוך של סקיצות, תכנון ובחירת חומרים שארך ביחד עם השיפוץ קרוב לשנתיים".

עוד בוואלה!

אי אפשר לזהות את הבית: שיפוץ מטורף הפך בית "רגיל" ליוקרתי

לכתבה המלאה
דופלקס בצפון ת"א שעבר שיפוץ תכנון ועיצוב: גילי רשף גול. איתי בנית,
גילחו את הדירה לרמת השלד, ותכננו אותה מחדש. דופלקס בת"א, תכנון ועיצוב: גילי רשף-גול(צילום: איתי בנית)
מיד עם הכניסה לדירה נפרס החלל הציבורי של פינת האוכל והסלון(צילום: איתי בנית)

בני המשפחה ידעו בדיוק מה הם רוצים, עובדה שלדברי רשף-גול הופכת את העבודה למהנה, אך גם מאתגרת: "לאורך התקופה המשותפת זכיתי לראות את הדרך שהם עוברים וכיצד הם נחשפים ומגיבים לרעיונות ולחומרים שאני מציעה להם, ובעיקר לראות איך החלום שלהם הופך למציאות".

השיפוץ, כאמור, כלל שינוי מהיסוד לדירה, הן מבחינה תכנונית והן מבחינה עיצובית. בדירה המקורית קומת הכניסה כללה את החלל הציבורי עם סלון, מטבח ושירותי אורחים לצד יחידת הורים והקומה העליונה כללה שני חדרי ילדים מחוברים לצד ממ"ד וחדר רחצה. בני המשפחה רצו לעצב את הדירה מחדש אבל גם לשנות את חלוקת החללים בתוכה: להרחיב את הסלון, להפריד בין חדרי הילדים וליצור פינות משפחה ועבודה.

פינת עבודה נעימה ובהירה שהתווספה לקומת הגלריה(צילום: איתי בנית)
פינת משפחה לישיבה קזואלית ומשחק(צילום: איתי בנית)

כדי להתאים את הדירה לצרכי הלקוחות, הורחבה הקומה העליונה שהייתה קומת גלריה כך שנוצר בה מספיק שטח להכיל יחידת הורים מפנקת, שלושה חדרי ילדים, חדר רחצה משותף ופינת עבודה.

כשנכנסים לדירה ניתן להבחין בקלות בסגנון העיצובי השולט בה, המשלב שחור ולבן עם צבעים טבעיים של עץ. מיד עם המעבר דרך דלת הכניסה נפרס מולנו החלל הציבורי, שכולל את הסלון ופינת האוכל, כאשר סביבם חובקת את הקומה מרפסת שנראית מבעד לפתחים הגדולים המכוסים וילונות לבנים ארוכים.

הסגנון העיצובי קופץ לעין מיד והוא ברור מאוד - שילובים של שחור ולבן עם עץ. הסלון(צילום: איתי בנית)
יחידת נגרות שבתוכה שקוע גם מסך הטלוויזיה וגם מערכות הבית החכם(צילום: איתי בנית)
ספות בעלות מסגרת ברזל שחורה וריפוד רך באפור ככה(צילום: איתי בנית)

בסלון מערכת ישיבה עם ריפוד בגוון אפור ומסגרת מתכתית שחורה בקווים נקיים, שמתכתבת עם צמד שולחנות סלון תואמים בגבהים שונים ובעלי משטחים עליונים לבנים ורגליים מברזל שחור. מתחת לסלון פרוס שטיח גדול מאוד בגוון חום בהיר, שמחמם קצת את המראה הנקי והמונוכרומטי של הסלון כולו.

מסך הטלוויזיה שקוע בתוך יחידת אחסון הצבועה לבן ומשתלבת עם הקיר. יחידה זו מאחסנת בתוכה גם את מערכות החשמל החכם שהותקנו בדירה וכוללות בין היתר מערכת בית חכם, תרחישי תאורה, מערכת וידאו ואודיו ועוד.

פינת אוכל שמשלבת שולחן גדול מעץ בהיר וכיסאות שחורים(צילום: איתי בנית)
יחידת מדפים שחורה עם פריטים דקורטיביים מאחורי פינת האוכל(צילום: איתי בנית)
מעקה המדרגות ממשיך את מוטיב רשת הברזל של הספרייה(צילום: איתי בנית)

לצד הסלון פינת האוכל המורכבת משולחן עשוי עץ בהיר וכסאות שחורים. המעצבת מיקמה בסמוך לפינת האוכל יחידת מדפים ממתכת שחורה המשולבת רשת ועליה מונחים פריטים דקורטיביים שונים. אותה שפה של רשת מתכתית ממשיכה אל מעקה המדרגות שניצב בסמוך ומוביל לקומת החדרים הפרטיים. "האלמנט של גרם המדרגות בשילוב יחידת האחסון משדר המון ביטחון, מעניק אופי לחלל ומסייעה לחלוקה ולזרימה שבו", מוסיפה המעצבת.

בחלל נפרד שוכן המטבח הצחור ובו קיר שמחופה עד התקרה באריחי גרניט פורצלן במראה שיש(צילום: איתי בנית)
שירותי האורחים כוללים גם מקלחון רחב לשימוש הילדים(צילום: איתי בנית)
העלייה לקומה השנייה שבה נמצאים חדרי השינה(צילום: איתי בנית)

בחלל נפרד בקומה נמצא מטבח הבנוי בצורת ח' ובוהק בלובנו. המטבח הותאם לצרכי המשפחה והוא מספק פתרונות אחסון רבים, אולם הקיר המרכזי שלו פנוי ונקי מארונות ומחופה באריחי גרניט פורצלן דמוי שיש קררה המטפסים מהשיש ועד לתקרה. המראה המתקבל הוא של קיר כוח בהיר, אך דומיננטי, שתופס את העין ומושך את המבט מעלה.

בהמשך המסדרון נבנו חדר שירות ושירותי אורחים. כחלק מהתכנון החדש לדירה, הוחלט כי בשירותי האורחים יותקן מקלחון רחב שישמש את הילדים. רצפת הבית כולה חופתה בפרקט אלון בהיר שמחמם את החללים השונים ומהווה רקע אחיד וחם עבור פריטי הריהוט.

יחידת ההורים(צילום: איתי בנית)
מפנק אבל מינימליסטי מאוד. חדר ההורים(צילום: איתי בנית)
האור נכנס דרך החלון של חדר הרחצה, שמופרד במחיצת זכוכית שקופה(צילום: איתי בנית)
שילוב של אריחי גרניט פורצלן עם פרזול שחור ונגרות בעץ טבעי(צילום: איתי בנית)
אריחי משושים לבנים על הרצפה. חדר רחצה הורים(צילום: איתי בנית)

כשעולים במדרגות לקומה העליונה מגיעים למבואה הכוללת פינת עבודה וארונות לאחסון. כחלק מהאתגר התכנוני, נאלצה המעצבת להתמודד עם העובדה שביחידת ההורים אין חלון. הפתרון לכך הוא הצבת קיר זכוכית עם דלת הזזה מהרצפה ועד לתקרה המחבר בין החדר לחדר הרחצה, שבו יש חלון, ומכניס את האור ממנו. רצפת חדר הרחצה מחופה באריחים לבנים בצורת משושה ואילו הקירות מחופים באריחי גרניט פורצלן דמוי שיש, בשילוב עם אביזרי אינסטלציה ופרזול שחורים ונגרות בעץ טבעי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully