צעד אחד שהם עשו הוסיף 80 מ"ר לשטח הדירה שלהם

במקום להשתמש בתקרה הגבוהה בדירה רק לרושם, המעצב הזה החליט לעשות איתה משהו פרקטי ולהתקין קומת גלריה שנותנת תוספת חסרת תקדים של מטראז' ומרחב מחייה

09/01/2022

הפרוייקט: שיפוץ דירת גן
שטח: דירה 140 מ"ר, גלריה 80 מ"ר, גינה כ- 100 מ"ר
הדיירים: זוג+ 3
עיצוב פנים: דניאל מיכאלי

זוהי דירת גן שנרכשה מקבלן, לטובת משפחה, זוג עם שלושה ילדים. הוא עצמאי בתחום ההייטק והיא בתחום הביטוח. לטובת התאמת הדירה לצרכים של המשפחה נשכרו שירותיו של מעצב הפנים דניאל מיכאלי וביחד נבחר חזון עיצובי לדירה בסגנון מודרני ותוסס. הדבר הראשון שבלט היה התקרה הגבוהה מאוד של הדירה, שהיא תוצר לוואי של הלובי הגבוה שנבנה לבניין. מיכאלי הציע לנצל את הגובה הזה ליצירת מרחב מגורים נוסף, ולאחר שהתקבלו האישורים המתאימים לכך, נוספה לדירה קומת גלריה מרווחת מאוד, המתפקדת כקומה נוספת לבית ומשמשת לפעילויות פנאי משותפות.

עוד בוואלה!

שובר את כל הסטריאוטיפים: בית בכפר עראבה בגליל

לכתבה המלאה
דירת גן עם תקרה גבוהה וקומת גלריה בעיצוב דניאל מיכאלי. שרון צרפתי,
למה לבזבז את כל החלל הכפול הזה רק על רושם? דירת גן עם קומת גלריה(צילום: שרון צרפתי)
80 מ"ר של פרקט חמים, פופים לרביצה ועוד פינוקים. קומת הגלריה(צילום: שרון צרפתי)

קומת הגלריה היא הכוכבת של הדירה - שטחה גדול מאוד (80 מ"ר), ומיכאלי החליט לעצב אותה בשפה עיצובית שונה משאר הבית. הגלריה רוצפה כולה בפרקט, היא חמימה ונעימה ומתפקדת כמעין סלון משפחתי אינטימי וכיפי, עם שולחן ביליארד, פינת קולנוע, אזור ישיבה עם פופים ומרבצים לא מחייבים.

הכוכבת של הדירה. שולחן ביליארד בקומת הגלריה(צילום: שרון צרפתי)
מטבח גדול עם ארונות ננו פורמייקה כהים(צילום: שרון צרפתי)

המטבח בדירה מאוד גדול והותאם לו אי באורך של 4 מטרים המשלב בתוכו אינדוקציה, משטח עבודה גדול מגרניט פורצלן פרקטי ועמיד, ופינת ישיבה נוחה. ארונות המטבח הכהים עשויים מפורמייקה בטכנולוגיית ננו והחלל עוצב כך שיהיה אינטגרלי ונוח מאוד לשימוש. מעל המטבח ממוקם גוף תאורה אליפטי שתפקידו להאיר את כל האי והוא מהווה אלמנט עיצובי פיסולי שמקשט את החלל.

הטלוויזיה הותקנה על עמוד מסתובב, כך היא משתלבת בחלל ולא מפריעה לאווריריות של הסלון. פיתרון זה איפשר לשמור על חלל הסלון פתוח לחלוטין ומאפשר גם לשוהים במרפסת ליהנות מהמסך הגדול.

אי באורך 4 מטרים עם מספיק מקום לבישול, הכנות וישיבה לארוחות(צילום: שרון צרפתי)
מוכר לנו מאיפשהו. ספסל ארנבוני כתום בסלון(צילום: שרון צרפתי)

בסלון ממוקמת ספת רביצה עמוקה מאוד מפנקת הודות לריפוד משולב ספוג ונוצות שהופך אותה לרכה ועוטפת. הכורסאות הסלוניות מסתובבות על צירן לכל כיוון ולהן הותאם שטיח עדין התורם לחמימות הסלון, לתיחום החלל ועידון הפרקט. ספריה גדולה שתוכננה במיוחד לנתוני הדירה על ידי המעצב, מתחילה בקומה התחתונה ומטפסת עד לקומת הגלריה, ומהווה אלמנט עיצובי משמעותי בחלל. בתוכה מוקמו חפצי נוי, אקססוריז וכמובן ספרים. הארנב הכתום בסלון הגיע הישר מאולפנה של אחת מתוכניות הטלוויזיה ששודרו לאחרונה (מזהים איזו?) ותפקידו להכניס צבע ושיק.

בגלל המיקום והמעברים החליט המעצב למקם מדרגות מינימליסטיות, ומעקה מיתרים עשוי מתכת שיובילו לאזור הגלריה. המדרגות עצמן עשויות מתכת ועל כל מדרך מודבק שטיחון שגם נעים יותר לדרוך עליו וגם פרקטי יותר מבחינת שמירה על ניקיון. מתחת למדרגות ממוקמים שירותי האורחים וסוויטת ההורים. הכניסה אליהם עוברת דרך דלתות ב'קו אפס' שמוסתרות מעיני הבאים, ובכך יוצרות חלל נקי.

ספריה שתוכננה במיוחד להתפרש על כל הגובה של החלל הכפול(צילום: שרון צרפתי)
חדר שינה עם וייב תעשייתי. יחידת ההורים(צילום: שרון צרפתי)

סוויטת הורים עוצבה עם אלמנטים המשלבים בטון, מתכת, זכוכית, ועץ. התקרה והקיר האחוריים של גב המיטה מצופים בטקסטורת דמוי בטון מאוד עדינה, שבעצם משלבת בין עיצוב מודרני עם קורטוב תעשייתי. המקלחת מופרדת בעזרת פרופיל אלומיניום בשילוב זכוכית מאסטר ליין, זכוכית פסים שמטשטשת את מה שקורה מאחוריה ומאפשרת פרטיות נחוצה בחדר הרחצה. גם ארון הבגדים הוא חלק חשוב בסוויטה ועבורו תכנן המעצב דלתות המתכתבות עם אותה זכוכית של המקלחון, עם תאורה פנימית שתורמת מאוד לחדר הארונות הקומפקטי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully