ארמון בשחור ולבן: בית מונוכרומטי במרכז הארץ

הדיירים ביקשו עיצוב קלאסי ומונוכרומטי בשחור לבן, אבל אם מסתכלים היטב מבחינים בפרצי צבע בוהקים בנגיעות מדוייקות וגם ביצירות אמנות מודרנית שמעלות חיוך

מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרוייקט: בית פרטי עם בריכה במרכז הארץ
שטח: 350 מ"ר (בנוי)
הדיירים: זוג + 4
עיצוב פנים: סטודיו ניצן הורוביץ לעיצוב פנים
נגרות: תומר ודוד שטרית

עולם עיצוב הפנים שופע בטרנדים ובמגמות חמות המשתנות חדשות לבקרים. כבר התרגלנו לראות את הבתים המעוצבים על פי הטרנד התורן, אך יש את אלו שמעדיפים להתרכז בעיצוב על זמני, כמו מעצב הפנים ניצן הורוביץ שאחראי לעיצוב ולתכנון של בית פרטי במרכז הארץ, אליו עברו לאחרונה משפחה עם 4 ילדים. "הקונספט העיצובי היה ללכת על מוצר ארוך טווח. לא טרנדי, קלאסי - שחור, לבן ואפור עם נגיעות של צבע. הכנסנו צבע לבית באמצעות ריהוט צבעוני, שילוב של עבודות פופ ואמנות צבעונית - חלקה ישראלית וחלקה בינלאומית", מספר הורוביץ.

עוד בוואלה!

הטלוויזיה לא בסלון, אבל היא חלק גדול מהעיצוב בבית הזה

לכתבה המלאה
החלל החיצוני חולק לאזורים: מטבח, פינת ישיבה ובריכה. ממש כמו בפנים (צילום: עודד סמדר)
כניסה מרשימה. דלת שחורה ומדרגות בטון בכניסה לבית (צילום: עודד סמדר)
המטבח יובא מאיטליה (צילום: עודד סמדר)

הטיפול בבית כלל שיפוץ מאסיבי למבנה ולחצר, שזכתה גם היא לטיפול מחדש ולנקודת מבט מעניינת מהמעצב. "תכננו מחדש את החצר כך שהיא חולקה לאזורים אליהם התייחסנו ממש כמו לבית עצמו. יש כניסה עם מבואה, יש אזור אירוח, יש מטבח וכך הלאה - כמו בבית, רק בחוץ. החצר חופתה מחדש על ידי אריחי שיש, הבריכה שופצה עם אריחי גרניט גדולים במיוחד, וכן שמרנו על הצבעוניות של הבית, שהיא א-צבעוניות. המראה של החצר מאוד מונוכרומטי, כשאת הצבע אנחנו מכניסים על ידי צמחייה".

"בתוך הבית אנחנו חווים חוויה דומה - הבית עצמו הוא פלטפורמה מונוכרומטית עם נקודות מיקוד צבעוניות שבאות לידי ביטוי בריהוט ובאמנות, אותו רעיון שהיה בחוץ, רק עם אלמנטים שונים. קומת הקרקע היא החלל הציבורי של הבית, שמחולק לאזורים, אבל לא באופן ברור. החלוקה מוגדרת על ידי תאורה ופונקציות עיצוביות. החלל הציבורי מתפקד כאופן ספייס בעיצוב מונוכרומטי גם הוא, הכולל מטבח שיובא מאיטליה. באחד מדלתות הארונות "החבאנו" דלת המאפשרת יציאה מהמטבח לחצר".

אריחי שיש חדשים הותקנו בחצר ואריחי גרניט פורצלן סביב הבריכה (צילום: עודד סמדר)
הנגרות במטבח מסתירה גם דלת יציאה לחצר (צילום: עודד סמדר)
נגיעות צבע מפתיעות. יצירת אמנות שנתלתה בגרם המדרגות (צילום: עודד סמדר)

את הצבעוניות עליה מדבר הורוביץ ניתן לראות למשל בפינת האוכל. "את השולחן הביאו הלקוחות מביתם הקודם בחו"ל", הוא מספר ומוסיף, "אנחנו רק צרפנו כיסאות שעוצבו על ידי מעצב ישראלי לחברה צרפתית. כל כיסא נבחר בגוון אחר מאותה משפחת צבעים ויש 3 סוגי כסאות מאותה משפחה עיצובית. הצבעוניות והקו העיצובי נשמרים בכל פריטי הריהוט בקומה, שיובאו מחו"ל. נקודת המיקוד של הסלון היא ללא ספק ספת ר' גדולה באפור בהיר שלידה כורסה מרופדת בוורוד זועק, שמוסיפה צבעוניות לחלל".

3 סוגי כיסאות מאותה משפחה עיצובית. פינת האוכל (צילום: עודד סמדר)
פתאום, בום של צבע. כורסה בוורוד בוהק בסלון (צילום: עודד סמדר)
יצירות האמנות על הקירות מושכות הרבה עניין, על הרקע המונוכרומטי (צילום: עודד סמדר)

הקו המונוכרומטי העיצובי נשמר גם ביתר חלקי הבית. "כל חלל זכה לטיפול מאוד פרטני עם פריטי ריהוט מיוחדים וחיפויי שיש מותאמים, שהכול באותו קו עיצובי ובשילוב צבעים של שחור ולבן. הרצון היה ליצור בית קלאסי, הרמוני עם חיי מדף מאוד ארוכים. לזוג יש 4 ילדים בגילאים שונים הממשיכים לגדול בבית והם רצו לקבל בית שלא יצטרכו לגעת בו בשנים הקרובות, מה שאומר שגם לחדר של הילדה בת ה-4, התייחסנו כאילו היה חדר של מתבגרת", אומר המעצב.

מיטה עם כנפיים צפה במרכז החלל. סוויטת ההורים (צילום: עודד סמדר)
חריצים בעץ יוצרים טקסטורה נעימה. פריט נגרות בחדר הרחצה (צילום: עודד סמדר)

כתוצאה מכך נוצרו בבית 5 סוויטות המשמשות את בני המשפחה, כשלהורים יש סוויטה מאסטר. "את חדר השינה המאסטר של ההורים עיצבנו כשהוא מחולק לאזורים - חלל ארונות, מיטה חופשית בחלל ואזור ישיבה. המיטה גדולה מאוד עם גב הבנוי ככנפיים משני הצדדים ואת אזור הישיבה מיקמנו ליד החלון, כך שנוצרת התניידות נוחה בחלל. הדלת לחדר האמבטיה של המאסטר הוטמעה כחלק מהנגרות בחדר בקו אפס, כשהקיר עצמו חופה בעץ עם טקסטורה נעימה הנוצרת על ידי חריצים בעץ. בחדר האמבטיה השתמשנו בחיפוי שיש שחור בשילוב גרניט פורצלן לבן ופריטי נגרות בהתאמה אישית, כמו גם הכלים הסניטריים שבו", מסכם הורוביץ.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully