מה זה, קסם? דירה שנראית כמו בית פרטי

לפני השיפוץ היו כאן 3 חדרי שינה ב-2 קומות נפרדות. אבל הדופלקס הזה הפך לבית עם 4 חדרי שינה, פינת משפחה, מקלחות משגעות ומפנקות. מה היה צריך לקרות כדי להגיע לזה?

09/12/2021

הפרוייקט: שיפוץ דופלקס בשרון
שטח: 170 מ"ר בשתי קומות
הדיירים: זוג + 3
עיצוב פנים והלבשה: אריאלה ענבר
ארונות: ריביירה

זוג עם שלושה ילדים קטנים מאזור השרון רכשו דירת גג בת שתי קומות (דופלקס) וביקשו להתאים אותה לחיי המשפחה שלהם. התכנון הישן לא התאים למשפחה עם ילדים קטנים ולא ניצל נכון את השטח והמבנה הנתונים של הבית. אבל הם המתינו הרבה זמן כדי למצוא נכס שיתאים להם בשכונה הזאת, והיה להם חשוב להישאר ליד ההורים שלהם.

בעלי הבית החליטו לתקן את כל החסרונות בדירה שרכשו במסגרת שיפוץ נרחב, שכלל את הזזת המטבח לחלל המרכזי, פתיחה של אזור המדרגות, הגדלת מקלחת ההורים ויצירת יחידת הורים רגועה ומפנקת. בנוסף, אחד מהחללים הקטנים יותר של הבית הורחב מעט והפך לחדר עבודה.

עוד בוואלה!

איך בונים בית פרטי על מגרש כל כך צר?

לכתבה המלאה
שיפוץ דופלקס בשרון למשפחה עיצוב והלבשה אריאלה ענבר. שירן כרמל,
המטבח זז למיקום חדש(צילום: שירן כרמל)
לא פיצ'ר שרואים בדירה בדרך כלל, אלא יותר בבתים פרטיים. קורות דמויות עץ בתקרת הסלון השקועה(צילום: שירן כרמל)

השיפוץ נערך בעיצומה של מגיפת הקורונה - "בתוך שנת קורונה ובעומס החיים אני יכולה לספור על שתי הידיים את הפעמים שיצאנו מהבית, בעיקר לרכישות של הדברים הגדולים. לבסוף גם בני המשפחה החליטו להיכנס לגור רק אחרי שאחרונת התמונות נתלתה על הקיר והארונות עם שפע האחסון, היו מסודרים עם הבגדים כבר בתוכם", מספרת אריאלה ענבר, שליוותה את השיפוץ והיתה אמונה על עיצוב הפנים והלבשת הבית.

בדירה היו 2 חדרי שינה בקומה הראשונה ואחד בקומה השנייה. אולם המשפחה נזקקה לארבעה חדרי שינה וחדר נוסף שישמש כחדר עבודה. ואולי זה נשמע מוגזם אבל היה להם גם חלום להצליח לייצר בדירתם החדשה חלל משפחה/ילדים נוסף. איך גורמים לכל זה לקרות?

"התכנון הקיים לא התאים למשפחה בצמיחה עם ילדים קטנים שמחייב לינה של כולם יחד בקומה אחת. ולא ניצל בצורה מיטבית את המטראז' או את המבנה של הבית", אומרת ענבר.

אזור המדרגות נפתח, חלקן הורחבו והן חופו בעץ ובטון(צילום: שירן כרמל)

בתכנון החדש שיצרה נוסף חדר שינה לקומה הראשונה, המטבח הועבר לחלל המרכזי, וכל אזור המדרגות נפתח. לעומת זאת את החלל הכפול שהיה בדירה הם החליטו לסגור - כדי להגשים משאלות אחרות שהיו חשובות יותר לבעלי הבית. כך התאפשר ליצור חלל משפחתי גדול מאוד ונותר מספיק שטח כדי לסגור חדר עבודה ביתי עבור אם המשפחה.

כל התשתיות והמערכות בבית הוחלפו, חומרי גמר חדשים נבחרו ויושמו, תוכננה נגרות בהתאמה אישית וענבר התאימה גם תוכנית הלבשה וסטיילינג לכל אחד מחללי הבית. משיקולי תקציב הוחלט שלא להחליף את כל החלונות אלא רק מה שנדרש, ואת שאר המפתחים לתקן ולחדש.

פינת משפחה עם ספסלי אחסון(צילום: שירן כרמל)
כדי שכולם יוכלו לישון באותה קומה, לעת עתה הבנות הקטנות חולקות חדר(צילום: שירן כרמל)

תהליך העבודה מול המעצבת כלל פגישות זום ממוקדות להגדרת הסגנון, לתכנון נגרות בכל הבית, ולבחירות און ליין של הפריטים השונים. בעלי מקצוע הגיעו אליהם למתן הצעות מחיר וחומרי הגמר הובאו אליהם הביתה כמו: הנגרות והצבעים, השיש, הפרקט והמדרגות. "תוסיפו שנת קורונה עם בידודים וסגרים, לזוג הורים שעובד במשרות מלאות עם שלושה ילדים קטנים, וניתן לספור כמעט על יד אחת את מספר הפעמים שיצאנו מהבית לביצוע רכישות", אומרת ענבר על התנאים המאתגרים שבהם יצא לפועל הפרוייקט הזה.

אבל כמו בהרבה תחומים אחרים, אתגרים מובילים לצמיחה: "שנת הקורונה הביאה להתפתחות וקפיצה משמעותית של האון ליין בחנויות בארץ וזה עזר לנו מאוד. תהליך העבודה עם המשפחה הזו יצר גם אצלי במשרד מסלול לזוגות עמוסים וקצרי זמן, שחוששים להיכנס לתהליך שיפוץ מלא ומשמעותי בבתים שלהם".

מתחילים את השיפוץ

ההורים רצו ששלושת ילדי המשפחה (בני 7,4, ו-10) ישנו באותה קומה איתם במפלס התחתון, ולכן הוספת חדר לקומת הכניסה היה בעדיפות גבוהה. המחשבה הייתה שבעוד שלוש שנים בערך, יעבור הבוגר מבין הילדים לחדר הקיים בקומה השנייה ושתי הבנות הקטנות יהיו כל אחת בחדר משלה. עד אז הוחלט שכולם ישנו יחד במפלס התחתון והבנות הקטנות יחלקו חדר.

חדרו של הבן הבכור(צילום: שירן כרמל)
הקיר הקונסטרוקטיבי התכווץ לכדי עמוד אחד שאינו פוגע בזרימה של החלל הציבורי ולא מנתק את המטבח מהסלון(צילום: שירן כרמל)

אבל כדי לייצר מקום לחדר נוסף, היה צורך להעתיק את מקומו הנוכחי של המטבח אל החלל הציבורי. העברת המטבח, שהיה במיקום צדדי וסגור בסמוך למדרגות, יצרה אופן ספייס אחד בו יכולים ההורים להיות בקשר עין עם הילדים ובעת אירוח ליהנות מתחושה שהם חלק מהחלל הציבורי כולו.

קיר רחב ידיים וקונסטרוקטיבי בין המקום שבו יועדה להיות פינת האוכל החדשה למטבח הפריע לפתיחות שרצו לייצר בחלל הציבורי, אך בעזרתו של קונסטרוקטור, גם הבעיה הזאת נפתרה - הקיר קוצר משמעותית וכל שנותר ממנו הוא עמוד צר, שלא מפריע לזרימה.

עבור המטבח החדש, שבוצע על ידי נגר, נבחרו חומרי גמר מודרניים עם חזיתות חלקות וידיות חרוטות. היחידות שצמודות לקיר נצבעו בגוון טורקיז מעושן ועמוק. יחידת אחסון עליונה מאלומיניום בגוון לבן, ואי ושיש לבנים מקלילים את מראה המטבח ונותנים במה לחלקים שנבחרו להיצבע בגוון הדומיננטי.

השיש והאי הבהירים משאירים את הבמה לארונות בגוון מעושן ודומיננטי(צילום: שירן כרמל)
ביומיום היא הכי מינימליסטית שיש , אבל היא יודעת להיפתח כשמגיעים אורחים. פינת אוכל עגולה(צילום: שירן כרמל)

החלל הכפול מעל הסלון הישן נסגר בגלריה שמשמשת כעת כפינת משפחה רחבת ידיים לילדים ולמשפחה כולה. סגירת הגלריה בגובה שונה מתקרת המפלס התחתון, אפשרה לייצר תקרה שקועה וייחודית מעל אזור הסלון. יחד עם קורות דמוי עץ שהותקנו בתקרה, התקבל מראה שלרוב לא רואים בדירות, ואופייני יותר לבתים פרטיים.

"כשנכנסתי לבית הזה בפעם הראשונה מאוד צרם לי שהמדרגות שעולות לקומה השנייה צרות וסגורות", אומרת ענבר. "בתהליך בחנו מספר פתרונות וזה שנבחר של הרחבת מהלך המדרגות הראשון, מהווה פריט עיצובי מיוחד ומאוד משפיע על פתיחות החלל באזור הזה". במהלך הראשון שולבו מדרגות בחיפוי דמוי בטון וחלק בפרקט שנבחר לכל חלקי הבית.

בסמוך למדרגות הוצבה פינת אוכל עגולה ומצומצמת שביומיום תופסת מעט מקום, אבל ביכולתה להיפתח ל-3 מטרים ולתת מענה לאהבתם של בעלי הבית לאירוח חברים ומשפחה. בחלל המשפחה הותקנו ספסלי ישיבה ואחסון למשחקים וכלי נגינה, יחד עם טלויזיה ויציאה למרפסת בה מארחים את החברים של הילדים ומשפחות נוספות שבאות להתארח.

צבעים רגועים והרבה מקום לאחסון. חדר השינה של ההורים(צילום: שירן כרמל)
מקלחון מפנק ומרגיע עם ספסל ישיבה(צילום: שירן כרמל)

חדר השינה של ההורים עוצב בצבעים רגועים ועם המון מקומות אחסון. יחד עם מקלחת מפנקת שהוגדלה למטרה זו ובה ספסל ישיבה, מהווה יחידת ההורים אי של שפיות במירוץ החיים היומיומי.

מקלחת הילדים שופצה בצבעים רגועים באריחי טרצו עדינים על הרצפה ועל מבנה האסלה והאמבטיה. ארון בסגנון וינטג' מעץ עם שני כיורים מאפשר התארגנות טובה יותר של הילדים בשעות הבוקר והלילה.

בקומה השנייה, שופצה המקלחת הקיימת והגלריה שנסגרה אפשרה להרחיב פינה קטנה לכדי חדר עבודה מותאם לצורכי האם.

אריחי טראצו עדינים מחפים את הקירות והתקרה וכיור כפול מקל על ההתארגנות של 3 ילדים בבוקר(צילום: שירן כרמל)
בעוד כמה שנים הבן הגדול יעבור לכאן, בינתיים החדר מכיל ארון מותאם אישית מקיר לקיר שהוא חלום של אחסון(צילום: שירן כרמל)

בחדר השינה בקומה השנייה, תוכנן ארון (ריביירה) רחב ידיים מקיר לקיר 330 ס"מ רוחבו, עם נישה פתוחה לספרים. החדר ישמש בעתיד את אחד הילדים, אך בשלב זה הוא נותן פתרון אחסון להמון משחקים ופריטים נוספים של הבית. לחדר זה נכנסים הילדים כל הזמן להביא משחקים נוספים לאזור הגלריה והמחשבה הייתה לבחור חומר לחזיתות שיהיה קל לתחזוקה וניקיון ושיראה טוב גם בעוד מספר שנים כשהחדר יהפוך לחדרו של הבן הבכור.

הבית כולו הולבש ועוצב בסגנון המשלב מודרני עם נגיעות של וינטג' וסקנדינבי. לדברי המעצבת, "שילוב של סגנונות מייצר חלל מעניין יותר והרבה יותר קליל מאשר בחירה בסגנון אחד שמיושם בכל הבית". פלטת הצבעים שנבחרה נעה בין טורקיז, חום, אפור ונגיעות של ורוד, והיא משרה נינוחות ושלווה בבית מלא פעילות ותזוזה.

מודרני עם נגיעות של וינטג' וסקנדינבי. חדר השינה הנוסף בקומה השנייה(צילום: שירן כרמל)
"שילוב סגנונות יוצר מראה הרבה יותר קליל ומעניין מאשר סגנון אחד"(צילום: שירן כרמל)

"כדי לשמור על בית שיהיה קל לארגן ולסדר, לא מספיק לייצר מקומות אחסון רבים, חשוב שמקומות האחסון יתאימו לפונקציות השונות בבית ולדרך החיים של המשפחה", מסבירה ענבר. "לדוגמה ההורים רצו שיהיה להם איפה לשים את תיקי העבודה כשהם חוזרים הביתה מהעבודה. למרות שיש בבית ארונות רחבי ידיים בחדרי השינה, זה לא היה שימושי להם לצורך הזה. לכן בכניסה תכננתי שידת אחסון בה הם שמים את התיקים ודברים נוספים שהיה חשוב להם שלא יהיו זרוקים על השולחן הקרוב, כמו מפתחות ורצועה של הכלב".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully