הם הוציאו 1.2 מיליון ₪ על שיפוץ בלי לשבור קירות. מה הם עשו?

משפחה של 6 נפשות רכשה בית פרטי בראשון לציון, לאחר שבנייתו כבר הסתיימה. תקציב השיפוץ התנפח ליותר ממיליון שקלים, אבל הם לא נגעו בתוכנית האדריכלית - איפה הושקע כל הכסף?

30/11/2021

הפרוייקט: שיפוץ בית פרטי דו-משפחתי
מיקום: שכונת נחלת יהודה בראשון לציון
שטח: 360 מ"ר בנוי על מגרש של 300 מ"ר
דיירים: זוג +4
עיצוב פנים: דניאל מיכאלי
תקציב: 1.2 מיליון ש"ח


זוג עצמאיים בתחום הנדל"ן, היא עורכת דין והוא זכיין של חברה לתיווך נדל"ן, להם ארבעה ילדים, רכשו בית שתהליך בנייתו הסתיים וחומרי הגמר שלו נבחרו מבעוד מועד ללא מעורבותם. כיוון שהסטנדרט היה נמוך לטעמם, פנו הזוג למעצב הפנים דניאל מיכאלי כדי שיעצב להם את בית חלומותיהם. את הבית, החזיר דניאל למצב כמעט ראשוני של שלד, ללא נגיעה באדריכלות כיוון שכבר ניתנו לבית כל אישורי הבניה. כל מה שמעבר לשלד שודרג וחודש, כולל גם כמה תשתיות שלא נבנו בצורה מתאימה.

עוד בוואלה!

איפה בארץ אפשר למצוא דירת קבלן כזאת עם בריכה?

לכתבה המלאה
בלי לגעת באדריכלות. שיפוץ בית פרטי בראשל"צ, עיצוב פנים: דניאל מיכאלי(צילום: שרון צרפתי)
קונספט חמים של עיצוב מודרני עם צבעים כהים. סלון(צילום: שרון צרפתי)
המעקה המוזהב נוצר בעבודת מסגרות בהזמנה אישית ונצבע פעמים רבות עד שהגיעו לגוון המדוייק(צילום: שרון צרפתי)

"הקונספט העיצובי שנבחר הוא עיצוב מודרני עם צבעים כהים, קונספט חמים כהה ומיוחד. לדיירים נבנתה טבלת תקציב של חומרים עם ירידה מדויקת לפרטים. חלק מהאלמנטים הגיעו מהיזם שבנה את השלד, אך הרוב הוחלפו. הלקוחות לא התפשרו על שום דבר ובסופו של דבר הושקע הרבה יותר כסף מהסכום שנקבע לתקציב הראשוני. למשל, הוחלט להוסיף מזגנים עיליים סמויים, המוטמעים בתוך התקרה שעברה הנמכה", מגולל המעצב את סיפורו של הפרוייקט הזה.

בעלת הבית היא זו שקיבלה את רוב ההחלטות העיצוביות יחד עם מיכאלי, אך לבעל הבית הייתה בקשה אחת מיוחדת שהשפיעה מאוד על התכנון: "הוא מחובר מאוד לקונספט של מים וחיבור העיצוב והתכנון של הבית החדש למים היה חשוב לו מאוד. בשל כך עיצבנו בריכת דגים מרשימה בכניסה לבית, שבתוכה מזרקה עם מים שנשפכים אל חלוקי נחל שנותנת הרגשה של טבע בתוך הבית", מסביר מיכאלי. אלמנט מים נוסף הוא בריכת השחייה שבחצר האחורית - היזם שבנה את הבית כבר חפר בריכה בגודל של 7 מטרים, אך המעצב החליט להקטין את הבריכה ל-6 מטרים כך שיישאר יותר מקום לאירוח חברים ומשפחה ולמטבח חוץ מרווח.

בעל הבית מתחבר לקונספט של מים. בריכת דגים בכניסה לבית(צילום: שרון צרפתי)
בריכת השחייה בחצר הוקטנה כדי לאפשר יותר שטח לאירוח ומטבח חיצוני(צילום: שרון צרפתי)
בית בראשון לציון עיצוב דניאל מיכאלי. שרון צרפתי,
קיר גדול של ארונות גבוהים ואינטגרליים. המטבח(צילום: שרון צרפתי)

בנוסף, נשתלה בגינה צמחיה טרופית שמצריכה אחזקה מועטה, כיאה לבית שגרים בו שני עצמאיים. כדי ליצור המשכיות בין הפנים לחוץ חופו הקירות החיצוניים בשליכט מוחלק לגמרי כמו בפנים הבית והעמודים החיצוניים חופו בחיפוי דמוי בטון.

לבעלת הבית היה מאוד חשוב שיהיה במטבח קיר של ארונות גבוהים ואינטגרליים, ואי גדול שממנו ניתן יהיה להשקיף על כל הבית ולהמשיך לעבוד ללא הפרעות, לכן האי הוצב במרכז הבית, עם הפנים לסלון ולפינת הישיבה. חיפוי השיש של האי ממשיך עד לרצפה מה שיוצר מראה נקי ויוקרתי בכניסה לבית. למרות מיעוט הקירות בחלל הציבורי, הוצב קיר כוח מרכזי בפינת האוכל - קיר עצום עם טקסטורות מיוחדות שיוצר בהזמנה אישית על ידי אומן.

קיר כוח בטקסטורות מיוחדות בפינת האוכל(צילום: שרון צרפתי)
מוסיפות שובבות ושמחה לחלל. תמונות צבעוניות שקופצות לעין על קיר הכניסה(צילום: שרון צרפתי)

קיר כוח נוסף הוצב בכניסה לבית, עם תמונות פופ-אפ צבעוניות, שמוסיפות שובבות ושמחה לחלל. אלמנט דומיננטי נוסף הוא מעקה המדרגות שהוגדר כ"תכשיט של הבית" וככזה, העמיד אתגר לא פשוט כיוון שנדרשה עבודת מסגרות מדויקת בידי אמן ועבודת צבע יסודית כדי להגיע לתוצאה הסופית שלו. כיוון שרצו להגיע לגוון ספציפי של זהב שייתן את האפקט שביקשו, נדרשו כמה וכמה ניסיונות צביעה כדי להגיע לגוון המדויק.

חיפוי אריחי פישבון כהים שממשיך את הקו העיצובי של חדר השינה. חדר רחצה הורים(צילום: שרון צרפתי)
חיפוי בהיר וקל לתחזוקה. חדר הרחצה של הילדים(צילום: שרון צרפתי)

חדרי הרחצה הישנים שהיזם הציב פורקו לחלוטין כיוון שהעבודה הייתה לקויה בבסיסה ונראו בעיות רטיבות. לאחר שהבעיות הפרקטיות נפתרו, נוצלה ההזדמנות לחפות ולרצף אותם מחדש בחומרים לבחירתם של הדיירים החדשים. חדר האמבטיה של ההורים חופה באריחי פישבון כהים הממשיכים את צבע הפרקט הכהה של חדר השינה. חדרי הרחצה של הילדים חופו באריח בהיר דמוי אבן, פרקטי לניקוי ולתחזוקה.

המיטה הזוגית של ההורים היא הפריט היחיד שעבר עם הדיירים מביתם הקודם. חדר השינה של ההורים(צילום: שרון צרפתי)

בסוויטת ההורים הוצבה המיטה מהבית הקודם, זהו הפריט היחידי שעבר יחד עם הדיירים, בחדרי הילדים השינוי היה בעיקר בהלבשה, חדרה של המתבגרת עוצב בצבעי פסטל רכים, חדר השינה של הבנים נצבע בצבעים ניטרליים, כזה שיתאים לאורך זמן ויוכל לגדול איתם הלאה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully