מקום לכולם: איך מוסיפים עוד חדר לבית יש מאין?

מעצבת הפנים מאיה האזרחי חושפת פרויקט מאתגר בו נדרשה ליצור חדר פרטי לזוג הורים ולכל אחד מארבעת ילדיהם כיצד עמדה באתגר? צפו בתמונות

  • עיצוב פנים
  • שיפוץ
מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרויקט: שיפוץ והרחבה של קוטג' בירושלים.
שטח: כ-210 מ"ר (2 קומות) הבנויים על שטח של כ-350 מ"ר
הדיירים: זוג + 4 ילדיהם המתבגרים
עיצוב פנים: מאיה האזרחי


הלקוחות קנו בית ישן שלא סיפק אותם מבחינת כמות החדרים וגודלם. הבית הבנוי במקור היה כ-160 מ"ר, והכיל 4 חדרי שינה, שהיו לא גדולים ולא מספקים מבחינת צרכי המשפחה, שלה 4 ילדים מתבגרים. מעצבת הפנים מאיה האזרחי התבקשה על ידם לתכנן חלל ציבורי גדול ומפנק עם דגש על מטבח מרווח ופינת אוכל שמתאימה לאירוח. בנוסף, הם ביקשו חדר פרטי לכל אחד מארבעת ילדיהם, חדר רחצה לבנים וחדר רחצה לבנות, חדר כביסה נוח וסוויטת הורים מופרדת מאגף הילדים.

עוד בוואלה!

מדירה על הנייר לחגיגה של צבע ועיצוב: דירת גן בת"א

לכתבה המלאה
במקור הבית כלל 160 מ"ר בנויים, שהורחבו על חשבון הגינה כדי לייצר סוויטת הורים (צילום: אסף פינצ'וק)

נתוני השטח היו יחסית מאתגרים - הבית הוא חלק משורת קוטג'ים, והוא "כלוא" בין 2 בתים אחרים (יש לו 2 כיווני אוויר בלבד). כמו כן מידות השטח הן מלבניות מאוד והוא יחסית צר ביחס לאורכו. בעבודת תכנון מאתגרת ומוקפדת של תכנון ועיצוב הפנים, תוך המון מחשבה ודגש על יצירת חלל מרווח שאינו מרגיש צר או מוארך מדי על אף שהמגרש הוא כזה, התקבל בית שתאם בדיוק את הצרכים והגשים את רצון הלקוחות.

הפרדה מוחלטת מחדרי הילדים, והבונוס: יציאה פרטית לגינה. חדר ההורים (צילום: אסף פינצ'וק)
חדר רחצה מפנק להורים (צילום: אסף פינצ'וק)

כדי למלא אחר דרישות הדיירים, הוחלט להגדיל את הקומה התחתונה על חשבון הגינה. הרחבת הבית באופן הזה אפשרה להעביר את סוויטת ההורים לקומה התחתונה, וכך ליצור הפרדה בינה לבין חדרי הילדים שנמצאים בקומה העליונה. סוויטת ההורים החדשה רחבת ידיים וכוללת חדר רחצה מפנק, וחדר ארונות עם שפע של אחסון.

מטבח גדול מאוד עם שפע של מקומות אחסון ומוצרי חשמל רבים (צילום: אסף פינצ'וק)
"טאץ' בראסרי פריזאי, צעיר ועדכני". לוח גיר על קיר במטבח (צילום: אסף פינצ'וק)

בקומה התחתונה של הבית ממוקמים גם המטבח, פינת האוכל והסלון. המטבח שתוכנן הוא גדול מאוד, וכולל משטחי עבודה, ארונות ושפע של מקום למכשירי חשמל. כיוון שמדובר באחד החללים הכי פעילים בבית, תוכנן בו גם אזור ישיבה ומסך טלוויזיה. חללי הסלון ופינת האוכל גדולים גם הם, ומאפשרים אירוח כמות גדולה של אנשים. "השילוב בין עץ, שיש שחור ומטבח לבן יצר משחק של חומרים, כאשר בגב הקיר בחרנו ליצור לוח גיר שנתן טאץ' בראסרי פריזאי, צעיר ועדכני", אומרת האזרחי.

חובה חדר לכל ילד או ילדה. אחד מחדרי השינה של הילדים בקומה השנייה (צילום: אסף פינצ'וק)
יש מקלחת לבנים ומקלחת לבנות. חדר רחצה (צילום: אסף פינצ'וק)

הרחבת הבית השפיעה גם על הקומה העליונה. קומה זו מחולקת כעת לשני אגפים - האחד לבנים והשני לבנות, כשבמרכזם פינת משפחה משותפת בה יכולים הילדים לשחק ולצפות בסרטים. הקומה העליונה כוללת גם שני חדרי רחצה - אחד לכל אגף, וחדר כביסה גדול ונוח.

עוד אזור בבית שזכה לטיפול מסור במסגרת הרחבת הבית, הוא אזור הגינה. השטח שלה אמנם צומצם, אך היא קיבלה תשומת לב רב שהפכה אותה למרחב מפנק ומזמין שעומד בפני עצמו עם בריכה, פינת ישיבה, דשא ירוק מסביב וצמחיה מדהימה שנוספה בכדי לחזק את תחושת הטבע.

גם הגינה קיבלה תשומת לב שהפכה אותה למרחב מזמין ומפנק (צילום: אסף פינצ'וק)

מזווה האחסון מתחת למדרגות הבית הפך להיות רהיט עיצובי לכל דבר והוא תוכנן בקפידה ובהתאמה אישית: "יצרנו בו מלבן אחסון פתוח לדקורציה, מגירות וארונות שהם מילה נרדפת לאיכות חיים - סדר וארגון שעושה שקט בראש ושומר על בית מאורגן ומסודר תמיד" קובעת המעצבת.

"מגירות וארונות הם מילה נרדפת לאיכות חיים". יחידת אחסון בהתאמה אישית מתחת לגרם המדרגות (צילום: אסף פינצ'וק)
טוויסט עדכני ואמירה אישית. אזור מעוצב בחלל המרכזי (צילום: אסף פינצ'וק)

"היה לי חיבור מאוד עוצמתי עם הלקוחות כבר מהרגע הראשון, והפרויקט התנהל תוך אמון מלא שנתנו בי לאורך כל הדרך, זה היה שיתוף פעולה יוצא דופן והנאה צרופה", מסכמת האזרחי את הפרוייקט. "בתהליך בו משנים את מבנה הבית לחלוטין, ומייצרים משהו מאוד שונה מהקיים, שווה להשקיע ולייצר הדמיה תלת-ממדית ריאליסטית שממחישה בצורה מאוד טובה איך יראה החלל המוגמר. הדבר מקל מאוד על ההחלטות השונות לאורך הבניה, ונותן ללקוחות ביטחון ואמון מלא במעצב שמוביל אותם", היא מסבירה.

אפילו הכביסה קיבלה חדר משלה. חדר הכביסה המרווח בקומה השנייה (צילום: אסף פינצ'וק)
כל הבית עוצב בקווים מודרניים ונקיים, עם פלטת צבעים מונוכרומטית (צילום: אסף פינצ'וק)

הבית עוצב בקווים מאוד מודרניים ונקיים. תוך שימוש בסקאלת צבעים מאוד מונוכרומטית, ונגיעות של עץ ואקססוריז הוספו לחלל במטרה להעניק לו קצת יותר חום. התאורה בחלל מבוססת ברובה על תאורה טכנית-מינימליסטית, וישנם מעט גופים דקורטיביים אשר מעניקים לעיצוב של הבית תוספת עוצמה ונוכחות ששייכת מאוד להוויה הכללית של החלל.

שילוב בין זכוכית ועץ, לצד צבעוניות מונוכרומטית של שחור לבן יצרו הרמוניה ובית עם טוויסט עדכני ואמירה אישית. בחירת האומנות וחשיבה על מיקומה בכל חלל ופינה בבית הוסיפו משמעות רבה באמירה האישית והחיבור של כלל הדייירים לבית. החל מהצעירים ועד להורים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully