איך בונים בית פרטי על מגרש כל כך צר?

כשבעלי הבית הזה מצאו את המגרש בשכונה שהם אוהבים הם לא היו בטוחים שהוא מספיק רחב כדי לבנות עליו בית עם בריכה, אבל הם ידעו בדיוק למי לפנות עם המשימה המורכבת

02/12/2021

הדיירים: זוג + 3
המיקום: הוד השרון
השטח: 220 מ"ר + מרתף
אדריכלות: אייל אפל
עיצוב: אלונה אפל

בפרויקט הזה חזרו האדריכל אייל אפל והמעצבת אלונה אפל אל לקוחות העבר. לפני מספר שנים הם בנו להם בית, וכעת הגיע תורו של ביתם החדש - גדול יותר והפעם עם בריכה פרטית. בני הזוג מצאו את מבוקשם בהוד השרון. מגרש סמוך לשכונה האהובה שבה התגוררו. הבעיה היתה השטח הצר של המגרש, ברוחב של 10 מטר בלבד. הם פנו לאדריכל אייל אפל, שמצא עבורם פתרון והפך את המגרש לבית חלומותיהם.

בית בהוד השרון שנבנה על מגרש צר במיוחד אדריכל איל אפל, מעצבת פנים אלונה אפל. גלית דויטש,
תכנון שמפיק את המיטב ממגרש צר מאוד וארוך, שממוקם בשכונה אהובה. אדריכלות: אייל אפל, עיצוב: אלונה אפל(צילום: גלית דויטש)
קיר בטון גדול שממוקם בחלל הפנימי ונמשך אל החוץ(צילום: גלית דויטש)
הבריכה בקצה המגרש משמשת כנקודת מגוז ומאזנת את מראה הבית(צילום: גלית דויטש)

אפל תכנן עבורם גרם מדרגות אוורירי שנמתח לאורך המבנה. המדרגות, מעבר לפתרון התכנוני, עוצבו במראה תעשייתי בגוון שחור, והן משוות לוק ניו יורקרי תוסס לבית. אפל הגה פתרון שמחבר בין הפנים לחוץ, בזכות קיר בטון גדול אותו תכנן, שממוקם בחלל הציבורי "ונמשך" כלפי חוץ. את הבריכה הם החליטו למקם בקצה המגרש כך שזו תאזן את המראה של הבית.

מיקומה של הבריכה בקצה הרחוק של המגרש, הפך אותה לנקודת מגוז שמאזנת את כל הפרספקטיבה של הבית. וכדי לחזק את החיבור שבין פנים הבית והחוץ, הבריכה חופתה באבן טבעית אפורה שדומה לריצוף של הבית. כך נוצרה תחושה שהבריכה גדולה יותר מכפי שהיא במציאות.

מדרגות מתכת שחורות במראה ניו יורקרי תוסס(צילום: גלית דויטש)
גרם מדרגות בעיצוב אוורירי(צילום: גלית דויטש)
צבעוניות הרמונית ומונוכרומטית. הסלון(צילום: גלית דויטש)

מכיוון שמדובר במגרש צר, הבית בנוי לגובה ונפרש על פני שתי קומות ומרתף. בקומה התחתונה נמצא החלל הציבורי שכולל את הסלון, המטבח, פינת האוכל ופינת המשפחה. המטבח גדול מימדים, עם אי מרווח ועליו כיריים. לצורכי אחסון תוכנן קיר ארונות שמתפרס מלמטה עד למעלה ובתוכו מוצרי החשמל. עוד בחלל הציבורי ובסמוך למטבח ממוקמת פינת האוכל, ומיד אחריה נמצא הסלון ומעט אחריו גם פינת המשפחה עם ספרייה גדולה ופינת עבודה ביתית.

הבית עוצב על טהרת צבעוניות הרמונית ומונוכרומטית, עם נגיעות של עץ, לבן, שחור ומעט אפור, שבאות לידי ביטוי בכל אחד מהחללים בדרך זו או אחרת, בין אם באמצעות פרטי נגרות, אמנות, שטיחים, ריהוט, וילונות קלילים שדרכם בוקע החוץ והאור הטבעי ועוד.

מטבח גודל מימדים עם ארונות אחסון גבוהים(צילום: גלית דויטש)
ספרייה גדולה בסלון(צילום: גלית דויטש)
המרווח והגדול ביותר מבין חדרי השינה בבית - חדר המאסטר(צילום: גלית דויטש)

בקומה השנייה ממוקמים 3 חדרי שינה של הילדים וחדר מאסטר להורים. חדר השינה של ההורים הוא המרווח והגדול מבין חדרי השינה, הוא כולל כמובן חדר רחצה, וגם יציאה למרפסת פרטית שצופה לבריכה. לסוויטה נבחרה צבעוניות בהירה והרמונית, הכולל נגיעות של אפור, לבן ועץ. פתרונות האחסון מוטעמים בתוך הקיר, חדר הרחצה יוקרתי כולל חיפוי גרניט פורצלן.

דגש רב ניתן במקומות אחסון, על ידי יישום ותכנון פתרונות לאחסון חפצים גדולים וקטנים כאחד, שאינם בולטים לעין.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully