ניו יורק של המזרח התיכון: בית ישראלי שמרגיש לא מכאן

אדריכלות מודרנית ואלגנטית שמרבה להשתמש בבטון חשוף וצורות גיאומטריות מאפיינת את הבית המיוחד הזה, שיוצר קונפליקט תמידי: איפה יפה ונעים יותר לשהות - בתוך הבית או בחצר עם הבריכה?

מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרוייקט: בית פרטי בהוד השרון
הדיירים: זוג + 3
שטח: מגרש 400 מ"ר, 240 מ"ר בנוי
אדריכלות: אייל אפל
עיצוב פנים: אלונה אפל
בריכה: חברת פלגים

הדיירים זוג עם שלושה ילדים קטנים, רכשו קרקע בהוד השרון והחליטו להגשים בה את כל החלומות והפנטזיות שהם ראו וחוו בעת שיטוטיהם בעולם עוד מתקופתם כזוג צעיר. הם הגיעו לאדריכל אייל אפל ואשתו אלונה אפל, מעצבת הפנים של הפרוייקט, עם הרבה רעיונות ותמונות של השראות מבתים שראו. הזוג , בעלי חוש עיצוב ואהבה לאדריכלות רצו בית ייחודי ושונה בנוף העירוני של הוד השרון, שיהיה מבודל מהשכנים ומהבתים מסביבם.

אפל בחר לשלב חומרים וטקסטורות בבניית הבית, בין היתר בחר בשילוב של בטון חשוף ואבן טבעית וחיפויי עץ. התוצאה הסופית יוצרת מראה אלגנטי ומודרני עם צורות גיאומטריות מעניינות ולא סטנדרטיות.

עוד בוואלה!

שיחקו אותה: דופלקס בן 6 חדרים בפרוייקט דיור בר השגה

לכתבה המלאה
שילוב של בטון חשוף, אבן טבעית ועץ. חזית הבית בהוד השרון (צילום: שי אפשטיין)
השביל המוביל לדלת עטוף בצמחייה עבותה (צילום: שי אפשטיין)

לבני הזוג היה חשוב שהבית יהיה מזמין ואוורירי, ולשם כך תוכננו מפתחים גדולים, שמטשטשים בין החוץ לפנים ומזמינים לתוכו. גם דלת הכניסה לבית גדולה ומזמינה אך השביל שמוביל אליה עטוף בצמחייה עבותה ששומרת על מעט פרטיות. הבית עטוף סביב בחלונות גדולים שדרכם מתקיימים יחסי גומלין בין הפנים לחוץ והחוץ לפנים.

בחצר הבית תוכננה בריכה יפהפייה שמהווה אלמנט חשוב בנראות בחצר ובאווירה שהיא מקרינה לתוך הבית: אווירה של חופש, טבע וקלילות. לדברי אבנר צדוק, מנכ"ל ומבעלי חברת פלגים שאחראית על תכנון ובניית הבריכה: "הבריכה יוצרת מפל בכניסה, ומימיה גולשים לבריכת שכשוך בכניסה לבית. כך שכבר מהכניסה לבית מתקבל משב הרוח הרגוע שמשרה פכפוך המים".

דלת גדולה ומזמינה וקולות פכפוך מרגיעים שמלווים את הבאים (צילום: שי אפשטיין)
מבואת הכניסה לבית בחלל בעל גובה כפול ובמראה לופט (צילום: שי אפשטיין)

הכניסה לחלל המרכזי של הבית נעשית דרך מבואה בעלת חלל גבוה, בסגנון לופט ניו יורקי, עם אופן ספייס גדול שבו ממוקמים המטבח הסלון ופינת האוכל. החלל הציבורי כולל רצפת בטון מוחלק, בסגנון מודרני תעשייתי, עם משטחים שמעצימים את החלל. במרכז הסלון יש קיר כוח, עשוי לוחות בטון חשופים שבתוכם מוטמעים מערכות המיזוג, הקמין והטלוויזיה ומערכת השמע. החורים העגולים הקטנים שיצר אפל הם חיזוק ללוחות הבטון. הקונסטרוקציה החשופה תומכת בסגנון המודרני של הבית. "עבור הסלון נבחר עיצוב מינימליסטי, שכולל ספה אפורה, כיסאות שחורים ושולחן" מסבירה המעצבת אלונה אפל.

המטבח לעומת זאת עשוי עץ גושני ונירוסטה, אלה חומרים מאוד עמידים ופרקטיים ובמקביל הם מייצרים מראה נקי ואסתטי.

סלון בעיצוב מינימליסטי (צילום: שי אפשטיין)
מטבח מעץ גושני ונירוסטה. פרקטי ועמיד (צילום: שי אפשטיין)

על מנת שתתאפשר פתיחה של חלונות לכל כיוון, מערכת החלונות מנותקת מהקונסטרוקציה של הבית בעמודי ברזל שחורים עגולים ומורחקים מהקיר. בכך נוצרת תחושה אוורירית עם מפתחים גדולים, וזה הפך לאחד האלמנטים הבולטים והחשובים של הבית, שמגדירים אותו.

בפינת האוכל שוב חוזר המוטיב של מוטות הברזל החשופים. עם חשיפה מקסימלית לגינה מכל כיוון אפשרי, עושה רושם שהגינה היא חלק חשוב מפנים הבית, מדמה ישיבה בחוץ.

עמודי ברזל שחורים ועגולים מרוחקים מהקירות - הפכו לאלמנט עיצובי מזוהה של הבית (צילום: שי אפשטיין)
מדרגות אווריריות שמשאירות את קווי הראייה פתוחים (צילום: שי אפשטיין)

מאחורי קיר הכוח המרכזי מוסתר חדר משפחה קטן, שירותי אורחים וארונות מעילים שמוסתרים מהעין. אל חדר העבודה ניתן להיכנס משמאל ומימין לקיר הכוח. בחדר העבודה ממוקמת ספריית ברזל שחורה.

המעצבת בחרה לשלב יצירות אומנות של אומנים ישראלים בחלל הציבורי שתורמים לאווירה המודרנית-ניו יורקית.

המדרגות ממשיכות את הקונספט האוורירי של הבית. הן מחופות בחיפוי עץ גושני, חומר שמהווה סוג של ניגודיות לבטון החשוף. המדרגות תלויות מהקיר, ומספקות תחושה של ריחוף. הודות לכך הן לא חוסמות את קווי הראייה בתוך הבית. אלמנט שבדרך כלל נראה מאוד בולט ומרכזי בחלל, הפך להיות - הודות לתכנון האדריכלי - אוורירי, שקוף ומינימליסטי ומתמזג בקלות עם הבית.

מבט מזווית נוספת על המדרגות הקלות (צילום: שי אפשטיין)
צבעים עליזים ועיצוב שמתאים לאופיו של כל דייר קטנטן - חדרי הילדים (צילום: שי אפשטיין)
גרפיטי על הקירות. חדר ילדים (צילום: שי אפשטיין)

במעלה המדרגות, בקומה העליונה ממוקמים חדרי הילדים, עם נגיעות עיצוב מאוד ייחודיות. כל חדר נצבע בצבעים עליזים, עם עיצוב אישי המותאם לילד ושומר על הקונספט המודרני: אלמנטים כמו צבעים, קווים אלכסוניים, טפטים וגרפיטי, בהתאם לרוח העיצוב ולאופיו של הדייר הקטן.

פרקט, ריפודי קטיפה ויציאה למרפסת פרטית. חדר השינה של ההורים (צילום: שי אפשטיין)

עוד בקומה זו - סוויטת ההורים המפנקת. כאן נעשה שימוש בחיפוי פרקט וריפודי קטיפה כדי להעשיר את החלל עם עומק של צבעים וטקסטורות חמות. "רצינו לתת תחושה של חמימות, רוגע ואלגנטיות בעזרת הגוון הכחול העמוק שמככב בסוויטה", מסבירה אלונה אפל. במקום חדר ארונות, נבנה בחדר ההורים ארון קיר באורך 7 מטרים, שנצבע בצבע הקיר מרצפה עד תקרה, כך שהוא נבלע בחלל ואינו מורגש. על מנת לתת לו ייחודיות ו"לשבור" את הקיר הארוך, הוחדרו בו קוביות שחורות, שמשמשות כמדפים פתוחים לחפצי אמנות. בסוויטה יש גם ויטרינה גדולה שדרכה יציאה למרפסת פרטית, שבה יש פינת ישיבה והיא גם מספקת המשכיות לחדר ומוסיפה לו תחושה של גודל ומרחב.

חדר הרחצה של ההורים כולל אמבטיה free standing בנוסף לכיור ומקלחון גדולים. החומרים באמבטיה, ממשיכים את הקו המודרניסטי - תעשייתי עם אריחי גרניט פורצלן דמויי בטון חשוף, עץ טבעי וכיורי קוריאן לבן, שיוצרים קונטרסט עם פריטי נגרות ופרופילי אלומיניום בשחור מאט.

כיורי קוריאן לבן ונגרות בשחור מאט. חדר הרחצה של ההורים (צילום: שי אפשטיין)

התאורה בבית מאוד ייחודית, ועושה שימוש במשחקי תאורה חכמים. בכל החדרים הותקנו מאווררי תקרה, כולל בפרגולה שבחוץ. גופי תאורה מהווים גם הם אלמנט עיצובי ונבחרו בקפידה, שילוב של תאורה קרה וחמה, שמפוזרת ברחבי הבית, עם אפשרות לשחק עם התאורה בסצנות שונות של חיי הבית השוטפים.

בתוך המים בנויים ספסלי ישיבה לגדולים ולקטנים. הבריכה (צילום: שי אפשטיין)
יש גם מטבח חוץ ופינות ישיבה וכל מה שצריך כדי לארח בנוחות בחוץ (צילום: שי אפשטיין)

חלל החוץ ייחודי ומיוחד. המשפחה מרבה לארח והגינה בשימוש תמידי לאורחים ולבני הבית. ההשקעה בה גדולה ומשמעותית, והיא כוללת שימת דגש רבה לבריכה וכמובן לנושא הבטיחות, משום שכאמור מתגוררים כאן 3 ילדים קטנים. חלל החוץ כולל מטבח חוץ, פינות ישיבה מפנקות, וצמחיה עוטפת שמספקת הצללה נכונה וצבע לגינה.

גודל הבריכה 3.5 על 9 מטרים, ובתוך המים משולבים ספסלי ישיבה לשימוש גדולים וקטנים כאחד. "זוהי בריכת גלישה מאוד אסתטית, המים בגובה אחיד עם הריצוף, והם גולשים לתעלות. לבריכה נבחר פסיפס גוון כחול עמוק שמעצים את תחושת הניקיון והצלילות. ומשווה לה תחושה ים תיכונית, אווירה של ים וחופש", אומר צדוק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully