הפיתרון האדריכלי הנועז שממנו צמח הבית הזה

המגרש שעליו נבנה הבית הזה היה כל כך צר וארוך שאפילו הבעלים שלו לא האמינו שניתן לבנות עליו בית מרווח ונעים. הפיתרון של האדריכל היה קיר עיוור - מה זה? כנסו ותראו

מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרוייקט: בית עם בריכה בחדרה
שטח: 260 מ"ר בנוי על מגרש של 490 מ"ר
הדיירים: זוג + 4 ילדים
תכנון ועיצוב: אדריכל רון שפיגל, "שפיגל אדריכלים"

זהו בית חדש שנבנה בחדרה על ידי רון שפיגל אדריכלים עבור זוג וארבעת ילדיהם. כבר בתחילת הבנייה היה ברור לשפיגל שעומד כאן אתגר משמעותי משום שהמגרש הנתון היה צר מאוד וארוך ולכן דרש חשיבה רבה שתמקסם את הפוטנציאל של השטח. "מצד אחד הלקוחות ביקשו לבנות את בית חלומותיהם, בית מפנק עם שטחי חוץ ופנים משותפים ונעימים. האתגר העיקרי היה הבנייה, לאור העובדה שמדובר במגרש צר מאוד וארוך. הפתרון בבנייה על השטח הקשוח נמצא באמצעות בניית קיר ללא פתחים שנבנה במטבח ולכל אורך גובה הבית. הקיר נבנה מבטון חשוף, והפך בעצם למוטיב מרכזי בולט ועיצובי בבית".

עוד בוואלה!

בלי רעש וצלצולים: בית פרטי עם בריכה בסגנון נקי וקלאסי

לכתבה המלאה
המגרש היה כל כך צר וארוך שבעליו בכלל לא האמינו שניתן לבנות עליו. בית עם בריכה בחדרה בתכנון אדריכל רון שפיגל (צילום: רגב כלף)
קיר הבטון העיוור חורג מקו הבית ופותר בעיה תכנונית מאתגרת (צילום: רגב כלף)

שפיגל הסביר כי הבחירה ב"קיר עיוור" (ללא חלונות) היתה קריטית בהתמודדות עם צורת המגרש המאתגרת: "כאשר אתה עושה קיר עיוור יש אפשרות לחרוג מקו הבניין וכך להרחיב את הבית". שפיגל הבין שהקיר העצום הזה צריך להפוך להיות אלמנט עיצובי, מאחר והוא מתנשא ל-3 קומות גובה, ויוצא מקו הבית החוצה. ההחלטה להפוך אותו לקיר קונספט מבטון חשוף התקבלה כדי לייצר קיר עם עניין. כך שמקיר הבטון נולד כל הקונספט העיצובי של הבית. הבטון שנותר חשוף גם מבפנים וגם מבחוץ מתכתב עם יתר החומרים של הבית והופך אותו לפרוייקט חם-קר.

קיר הבטון מבפנים, במטבח (צילום: רגב כלף)
חיפוי העץ מחמם את השימוש בחומרים הקרים יותר כמו מתכת ובטון (צילום: רגב כלף)

קומת הקרקע כוללת את החלל הציבורי, ושני חדרי שינה שמשמשים את בנותיהם של בני הזוג. בקומה העליונה ממוקמים שני חדרי השינה של הבנים וסוויטת ההורים המרווחת, שכוללת כמובן חדר רחצה גדול ומפנק, חדר ארונות ויציאה למרפסת רחבה שצופה לחצר הבית.

ביחד עם בני הזוג, בחר האדריכל שפיגל, סגנון עיצוב מודרני המאופיין בקווים נקיים. נבנו מפתחים גדולים שיפיקו את המיטב מהגינה הנפלאה והחצר המרשימה, שבמרכזה נבנתה בריכת אינפיניטי, שממוקמת לאורך המגרש וגולשת לחלקו האחורי. הבריכה שממוקמת במרכז החצר, כוללת ג'קוזי ואזור ישיבה, והיא גולשת לחלק הנמוך של החצר שהפך לאזור משחקים עבור ארבעת הילדים, ובו ניתן לקפוץ בטרמפולינה, לשחק כדורגל ועוד, מבלי להפריע לשוהים בבית.

בריכת אינפיניטי ואזור ישיבה חיצוני (צילום: רגב כלף)
הבריכה גולשת לחלקה התחתון של החצר - שם נמצא אזור הילדים (צילום: רגב כלף)

החומרים שנבחרו לפרוייקט משלבים בין החם לקר. מצד אחד עץ, ומצד שני בטון חשוף, זכוכית וברזל. פלטת החומרים מעניינת, יוצרת אינטראקציה שנונה בין החומרים, והופכת את הבית למרשים ועדכני, מבלי לגרוע מהיותו גם חם ונעים.

בעת הכניסה לבית רואים מדרגות ברזל מרשימות בחיתוך לייזר בשילוב מדרכי עץ, שמטפסות לגשרון בקומה העליונה. בקומה השנייה יש פנייה לאזור חדרי הילדים ואילו פנייה נוספת תוביל לסוויטת ההורים המפנקת, מה שיוצר הפרדה בין האגפים של הגדולים והקטנים. הגישה לסוויטה היא דרך גרם מדרגות נוסף, שמספק לבני הזוג עוד רובד של פרטיות.

מדרגות ברזל בחיתוך לייזר עם מדרכי עץ (צילום: רגב כלף)
הסלון (צילום: רגב כלף)

בחלל המשותף שממוקם בקומה הראשונה יש ניגודיות חומרית בהתאם לחומר ולצבעו הטבעי, שיוצרת קשת חמה-קרה של צבעים: חיפוי העץ של המדרגות, חיפוי העץ בחזיתות המטבח, הריפוד החרדלי של מערכות הישיבה בסלון, שטיח בגוון חרדל ונגיעות אפרוריות.

יש גם ג'קוזי (צילום: רגב כלף)
אזור ישיבה מוגבה במטבח (צילום: רגב כלף)
חדר השינה של ההורים (צילום: רגב כלף)

קיר הבטון החשוף שנעשה לאורכו של הבית, מהווה רקע עיצובי בולט למטבח. בצד אחד של הקיר נוסף חלון גבוה לאוורור וכניסת אור למטבח, ומצדו השני אותו אלמנט רק בשילוב דלת יציאה לחצר הבית. המטבח עצמו בנוי מארונות גבוהים ואי ממול שמנוצלים היטב לאחסון. הצבעים הכהים שנבחרו לארונות יחד עם מכשירי החשמל בגוון שחור ועץ האלון על רקע הבטון החשוף נותנים חמימות לחלל ומשאירים אותו בקו עיצובי נקי ואוורירי.

בסלון נבחרו גופי תאורה אופקיים יחד עם גוף תאורה מרכזי עגול, שממשיכים את השימוש העיצובי בצבע השחור וממשיכים את הקו העיצובי של הסלון לחלל הציבורי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully