בלי רעש וצלצולים: בית פרטי עם בריכה בסגנון נקי וקלאסי

לפעמים הכי פשוט הוא הכי נכון: במושב בשרון עמד בית ישן ששטחו הוגדל וחלליו עברו מהפך עיצובי, אבל מהסוג שאין בו רעש וצלצולים של טרנדים חולפים, אלא פשוט טעם טוב וסולידי

מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרויקט: שיפוץ והרחבה של בית פרטי בשרון
הדיירים: זוג + 3
שטח: 300 מ"ר בנוי
תכנון: אביב חרמוני - תכנון ועיצוב פנים
ריצופים, חיפויים וכלים סניטריים: HeziBank

שפה עיצובית נקיה וקלאסית שתישאר עדכנית לאורך זמן - זו היתה בקשתם של הדיירים בבית המשפחתי הזה שנמצא בלב אחד ממושבי השרון. המעצב אביב חרמוני יצר את הפרוגרמה ובחר לשלב חומרים עכשוויים יוקרתיים ולהשתמש בטקסטורות שונות שישמשו מעטפת שאליה יוכלו בני הבית להוסיף בהמשך חייהם חפצים שמייצגים את סגנונם האישי.

נקודת הפתיחה הייתה בית ישן על גבי מגרש באזור כפרי והשיפוץ היסודי כלל גם הרחבה של הבית הישן ושמירת קשר עם חלקי החוץ והבריכה בחצר הבית. התוצאה הסופית כוללת שתי קומות, ארבעה חדרי שינה, חדר עבודה, חדר משפחה, חלל מרכזי עם סלון, פינת אוכל ומטבח.

עוד בוואלה!

יאסו! הסגנון של הבית הזה מרענן כמעט כמו חופשה באי יווני

לכתבה המלאה
שתי קומות, ארבעה חדרי שינה ובריכה. בית פרטי בשרון בעיצוב אביב חרמוני (צילום: שי אפשטיין)
מכל פינה ניתן לצפות החוצה אל החצר ואל נוף הפרדסים של המושב. הסלון (צילום: שי אפשטיין)

כפי שביקשו הדיירים, הבית הותאם במדויק לסגנון חיי המשפחה - ייצוגי ובעיקר פונקציונלי בעיצוב על זמני, כזה שמרגישים בו בבית לשנים רבות, לא כמו במוזיאון. פתחים גדולים מטשטשים את הגבולות של חוץ ופנים ומכניסים את החוץ אל תוך הבית. ומכל פינה ניתן לצפות בגינה רחבת הידיים עם בריכת השחייה ולנופים הכפריים של פרדסים.

מבנה קובייה שמסתיר בתוכו מלתחה ושירותי אורחים (צילום: שי אפשטיין)

בקומת הכניסה יצר המעצב אזור אירוח רחב ידיים עם סלון ייצוגי, פינת אוכל ומטבח גדול, כדי ליצור אינטימיות בחלל הגדול נבחרו לוחות גדולים של גרניט פורצלן דמויי בטון שיהיו רקע נכון ופונקציונלי לחלל כולו. מבנה קובייה מחופה נגרות מחורצת שמסתיר בתוכו מלתחה עם שירותי אורחים וארונות חשמל גדולים לבית חכם, מעניק חזות נקייה, פונקציונלית ומסקרנת.

קמין תלוי מעל מזנון אלון מרחף בסלון (צילום: שי אפשטיין)
ספות בהירות ושטיח אפגני בקונטרסט צבעוני (צילום: שי אפשטיין)

בחלל הסלון הוצב קמין תלוי שמוסתר בתוך הקיר ומונח על שידה מרחפת ארוכה מעץ אלון, סביב ספות ופריטי טקסטיל בפלטת צבעים בהירה, שמקבלת קונטרסט משטיח אפגני צבעוני. הספות הוצבו כך שהן פונות לכיוון הגינה ולחלקן גב פתוח שמאפשר צפייה גם בקמין.

אי מרובע מאבן גרניט יוצר אפקט דרמטי במרכז המטבח (צילום: שי אפשטיין)

המטבח תוכנן סביב אי ריבועי גדול שחופה באבן גרניט טבעית בצבע שחור ויוצר מראה דרמטי. הוא נועד לשרת את בני הבית בארוחותיהם בחיי היומיום ולהיות עוגן עיצובי בחלל המטבח. בפינת האוכל שולחן גדול ונפתח שמתאים ל-16 סועדים. השולחן במראה מודרני מורכב ממשטח מחומר קרמי פונקציונלי ורגלי מתכת.

שולחן מנייר אננס. פינת משפחה (צילום: שי אפשטיין)

לצד אזורי האירוח הציבוריים, קומת הכניסה כוללת גם אגף אינטימי יותר שבו תוכנן חדר המשפחה. חלל זה רוצף בפרקט אלון בגוון אפור מעושן ובולטת בו יחידת נגרות בעלת ייעוד כפול - היא משמשת להצגת אוספים של בני המשפחה וגם מטמיעה בתוכה את מכשירי המדיה. עוד שובצו בחלל הזה, שמשקיף אל אזור הבריכה דרך ויטרינה, גם ספה גדולה ושולחנות צד קטנים צבעוניים מנייר שעשוי מסיבי אננס.

רצפת פרקט חמימה. חדר ההורים (צילום: שי אפשטיין)
הכניסה לחדר הארונות וחדר הרחצה נעשית דרך קיר הארונות (צילום: שי אפשטיין)

בסמוך מוקמה סוויטת ההורים שמוקפת בארונות קיר מנגרות מחורצת שמסתירים גם כניסה לחדר ארונות וחדר רחצה. על גבי פרקט אלון שמכניס חמימות, נבחרו רהיטים בהירים שיוצרים אווירה רגועה. חדר הרחצה המפנק של ההורים חופה בלוחות גרניט פורצלן בגודל 120X260 ס"מ במראה תעשייתי, עליהם שובצו ברזי קיר בצבע תואם לחיפוי הקיר ותוכנן מקלחון גדול ותא שירותים המופרדים ביניהם בקיר זכוכית.

גרם המדרגות שמוביל לקומה השנייה, בה נמצאים חדרי הילדים (צילום: שי אפשטיין)
קיר זכוכית מפריד בין המקלחון לשירותים. חדר הרחצה של ההורים (צילום: שי אפשטיין)
אריחי טראצו וברזים לבנים. חדר הרחצה של הבת (צילום: שי אפשטיין)

גרם מדרגות מעניין ומקורי שחלקו גלוי וחלקו מוסתר על ידי קיר מחופה בטון מוביל אל הקומה השנייה שבה נמצאים חדרי הילדים. רצפת הקומה כולה חופתה בפרקט, פרט לחדרי הרחצה, שעוצבו מחומרים עכשוויים כמו אריחי גרניט פורצלן במראה טראצו בגודל 90X90 וחיפויי קיר של לוחות דמויי טיח בגודל 60X120. עבור חדר הרחצה של הבת נבחרו גוונים בהירים וחמים בליווי ברזים לבנים, ואילו בחדר הרחצה של הבנים, אריחים בגוון אפור עם ברזי קיר בצבע שחור תואם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully