יאסו! הסגנון של הבית הזה מרענן כמעט כמו חופשה באי יווני

באמצע הבנייה של ביתם שתוכנן בכלל בסגנון מרוקאי, החליטו בני הזוג שבוהו-שיק יווני מתאים להם יותר. אז הם שינו את כל העיצוב, ביצעו שדרוגים והתאמות לרהיטים הקיימים וזה מה שיצא. צפו בתמונות

01/08/2021

הפרויקט: בית פרטי במושב לכיש
הדיירים: זוג + 3 ילדים
שטח: 160 מ"ר פלוס גינה
תכנון פנים ועיצוב: שני סטביק

מירב ויפתח היימן ממושב לכיש הגיעו למתכננת ומעצבת הפנים שני סטביק בשלב בניית השלד של ביתם במושב לכיש. הבית שתוכנן במקור אדריכלית בסגנון מרוקאי עבר לבקשת הזוג שינוי עיצובי ונבחר סגנון בוהו-שיק יווני שמתאים יותר לאופיים של בני הזוג, שלהם שלושה ילדים בגילאי גן.

עוד בוואלה!

מצ'כיה לקריות: הם תכננו לקנות דירה בחו"ל, הקורונה שינתה להם מסלול

לכתבה המלאה
יוון התאימה להם יותר ממרוקו, כנראה. בית בסגנון יווני במושב לכיש, עיצוב פנים: שני סטביק(צילום: אבי קבלו)
הטבע נשקף מכל החלונות, והצמחייה בתוך הבית מהדהדת אותו(צילום: אבי קבלו)

לפני שהפכו להיות הורים הרבו מירב ויפתח לטייל ברחבי העולם. במסעותיהם הם אספו חפצי נוי ווינטג' אשר שולבו בכל פינה בבית. המשפחה חובבת גינון, טבע וצמחיה כך שהטבע שולב גם בבית פנימה - ברחבי הסלון הונחו עציצים וצמחים המשלבים בצורה הרמונית עם הטבע הנשקף מחלונות הבית המקיפים את הסלון.

הרבה פריטים בצבעוניות כחולה, שמאפיינת את הסגנון היווני(צילום: אבי קבלו)

המשפחה דוגלת בערכי הקיימות והשימוש מחדש ולכן המעצבת עשתה שימוש בחפצים רבים שהם הביאו איתם מהבית הקודם, החפצים שודרגו. כך למשל פינת האוכל עברה צביעה בווש, את שולחן הסלון הכין בעל הבית יפתח, חובב נגרות בזמנו הפנוי. הארגזים שבמטבח נצבעו מחדש ודלת הכניסה שנרכשה עשויה מעץ ממוחזר.

פריטי וינטג' שודרגו ועברו התאמות כדי להשתלב בעיצוב החדש(צילום: אבי קבלו)

הספרייה, כיסא הנדנדה בחדר השינה של הילדים והמזנון בפינת משחקים הותאמו לחללים בבית החדש. החפצים האהובים על הדיירים ביניהם: מחבט הטניס העתיק ומחבט הקריקט נתלו אחר כבוד על הקיר וכל חפץ מאוסף הווינטג' של בני הזוג קיבל ביטוי ושולב באלמנטים העיצוביים של הבית. הסגנון הנבחר לעיצוב הבית הוא בוהו-שיק עם השפעות יווניות, והצבעוניות שנבחרה לבית היא בהירה.

חצי קיר שמפריד בין המטבח לסלון חופה באריחים מצויירים(צילום: אבי קבלו)
פתוח אל פינת האוכל, אך מופרד מהסלון. המטבח(צילום: אבי קבלו)

המטבח תוכנן ועוצב כך שמצד אחד יהיה פתוח לחלל פינת האוכל ומצד שני מוסתר חלקית באמצעות חצי קיר, שיוצר הפרדה בין הסלון למטבח. לחצי הקיר יש פונקציונליות כפולה, צידו הפונה אל המטבח חופה בקרמיקה, הוצבו בו הכיריים לבישול, מחובר אליו האי המשמש את בני המשפחה לארוחות ביום יום ומתחתיו ארון אחסון לשימוש בני המשפחה. מעל הקיר הונחה קורת עץ שעליה עומדים עציצים, ומן הצד השני בסלון הבית הוצבה הטלוויזיה וכוננית מעץ בהירה.

דלת הכניסה המיוחדת עשויה מעץ ממוחזר ומשתלבת בגישת הקיימות שבני המשפחה מיישמים ומקדמים(צילום: אבי קבלו)

מאחר ובני המשפחה כאמור אוהבים טבע, הוחלט להשאיר את חלונות הסלון פתוחים וללא וילונות על מנת לאפשר כניסה של הטבע הביתה. יחד עם העציצים ששולבו בחלל הציבורי מתקבלת תחושה הרמונית, טבעית ונעימה.

בכלל חללי הבית שילבה סטביק אלמנטים כחולים, שמזוהים מאוד עם הסגנון היווני - ניתן לראות נגיעות של כחול בקירות, בטקסטיל, בצבע של רהיטים כמו המזנון בפינת האוכל ואפילו הארגזים במטבח שנצבעו בכחול.

מקום נעים להתחיל ולסגור בו כל יום. חדר השינה של ההורים(צילום: אבי קבלו)
ממרוקו ליוון. הבית מבחוץ(צילום: אבי קבלו)

בחדר השינה של ההורים ביקשה סטביק ליצור עבור בני הזוג מפלט של רוגע, מקום נעים להתחיל ולסגור איתו את היום. גם כאן נוכחת תחושת הטבע בכל פינה, זאת לצד הנוף המשתקף מהחלון הצדדי.

תריסי הבית המיוחדים בגוון חלודה גם הם מתכתבים עם הטבע, את צבע האלומיניום בחרה המעצבת בקפידה בכדי לייצר חוט מקשר בין הטיח הלבן הבוהק לבין הכחול רויאל הבולט כל כך בנוכחותו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully