דירה ירושלמית חשוכה הפכה לפנינת וינטג' מרגשת

הדירה החשוכה בשכונת רחביה עברה שיפוץ ועיצוב מחדש שליטש את פריטי הווינטג' הייחודיים שהיו בה והחמיא להם עם פלטת צבעים שובבה, עיצוב מדויק וקריצה היפסטרית

  • עיצוב פנים
  • וינטג'
מערכת וואלה! בית ועיצוב
היסטורית והיפסטרית. סלון ופינת האוכל (צילום: נויה שילוני)

הפרוייקט: עיצוב דירה ירושלמית
הדיירים: זוג צעיר
עיצוב והום סטיילינג: טל בנש גאל-אל Masha home styling

זוהי דירה ירושלמית קטנה ומתוקה הממוקמת בשכונת רחביה הקסומה, בפינה שקטה אך עירונית, מוקפת בבנייני אבן ירושלמית ועצים, אשר נבנו ונשתלו לפני דורות רבים. הדירה שוכנת לצד מבנים היסטוריים של מוסדות המדינה מחד, מביאה את רוח המורשת המופלאה, הייחודית ורבת השנים של העיר ירושלים, ועם זאת צופה פני עתיד, כאשר בשכונה המתחדשת ממוקמים בתי קפה, מאפיות וברים ובה מתחוללת הסצנה ההיפסטרית של העיר.

עוד בוואלה! NEWS

זה מה שקורה כשמעצב פנים מטפס על הקירות

לכתבה המלאה
וינטג' עם נגיעות בוהו, שילוב בין חדש וישן, היסטוריה ומודרנה. הסלון (צילום: נויה שילוני)

בני הזוג ביקשו לייצר לעצמם מרחב אישי וחמים יותר, כזה שמותאם לזוג צעיר בתחילת דרכו. ולטובת הפרויקט שכרו את מעצבת הפנים טל בנש גאל-אל, בעלת הסטודיו "מאשה הום סטיילינג".

הוחלט על קו עיצובי פרקטי וחמים, שמביא לידי ביטוי את הירושלמיות, המשלבת מסורת בת אלפי שנים, לצד מודרניות וחדשנות. חיבור של סגנון אורבני לצד וינטג' עם נגיעות בוהו, שילוב בין חדש וישן, היסטוריה ומודרנה.

כמו כניסה למוזיאון או ספרייה. מדפי ספרים צפים במסדרון הכניסה (צילום: נויה שילוני)

"על מנת להעניק חמימות וליצור אווירה רומנטית, שעוזרת ללב להרגיש בבית, הוחלט על שימוש רב בעץ 'כבד', לצד צבעוניות שמשלבת רכות וקלילות עם עומק ותעוזה", אומרת בנש גאל-אל.

בני הזוג רצו למצוא פתרון לשלל הספרים שלהם, וביקשו לתת להם ביטוי של כבוד. לאור רצון זה תוכננה מבואת הכניסה הצרה עם המדפים הצפים. היא סודרה מחדש באופן שייתן תחושה של כניסה למוזיאון או ספרייה, וזאת מבלי לחסום את המסדרון.

הכיסאות הכתומים מקפיצים את החלל. שולחן פינת אוכל וכיסאות וינטג' שנקנו מיד שנייה (צילום: נויה שילוני)

פינת האוכל הקיימת היתה גדולה מדי לחלל, ולכן הוחלפה בשולחן ריבועי וינטג' נפתח שנקנה מיד שנייה. לצד שולחן האוכל הונחו כיסאות וינטג' כתומים תואמים שמקפיצים את החלל ומעניקים לו שובבות.

מעל שידת העץ נתלתה מראת וינטג' יפהפייה, שהייתה לפני כן תלויה במסדרון, והמיקום החדש העצים עוד יותר את יופיה וייחודה. הקיר מאחורי השידה וחלק מהקיר של פינת האוכל נצבעו בצבע ירוק מרווה. לדברי המעצבת, השילוב בין בין הגוונים הללו מייצג את הטבע, מדגיש אותו, ומביא אותו באופן מהונדס פנימה.

המיקום החדש מעל לשידת העץ מעצים את יופיה של המראה הייחודית, שהיתה בדירה עוד קודם לשיפוץ (צילום: נויה שילוני)

לסלון נקנתה ספה קלאסית בגוון בז', עליה הונחו כריות צבעוניות. השטיח שתוחם את חלל הסלון בגווני בז' וחום בסגנון בוהו, ושולחן הקפה הוא עגול, מינימליסטי ושיקי. את הכורסא מצאו בני הזוג ברחוב ושיפצו על פי המלצת המעצבת, עם ריפוד בגוון כחול עמוק.

הווילונות הנשפכים הלבנים האסופים מאפשרים גם הם את כניסת הטבע פנימה הביתה וכל החלל יחד יוצר תחושה של חמימות ירושלמית.

ספה סולידית וכורסה ששופצה ורופדה בכחול עמוק. הסלון (צילום: נויה שילוני)
מינימליסטי ושיקי. שולחן קפה (צילום: נויה שילוני)

חדר השינה הקטן והרומנטי תוכנן עם שילוב של צבעי לבן, עץ, צהוב וטורקיז. ארון הבגדים תוכנן בקפידה על מנת לנצל את החלל הרלוונטי עד תום. לצד הארון הונח מדף ראטן מקסים ומראה תואמת המשמשים כפינת איפור.

קטן ורומנטי. חדר השינה (צילום: נויה שילוני)
הארון תוכנן בקפידה כדי לנצל את החלל הקיים (צילום: נויה שילוני)
פינה קסומה בחדר השינה. מדף ראטן ומראה תואמת (צילום: נויה שילוני)

חדר הילדים-אורחים היווה אתגר משמעותי בשל הזוויות הרבות שבו, והוא תוכנן מחדש על מנת למקסם את הפוטנציאל הגלום בו. בכדי לנצל את החלל תוכנן ארון סובב חלון, המשמש גם כמקום ישיבה. ולצד החלון מוקמה מיטת ספה קטנה נפתחת, המשמשת לאירוח בעת הצורך וכן כמקום ישיבה לזוג עבור צפייה בטלוויזיה בימי השגרה.

שילוב כלל האלמנטים לצד התכנון החכם והפרקטי יצרו דירה פרקטית, חמימה, צבעונית אך רגועה עבור בני הזוג.

לאינסטגרם ולפייסבוק של טל בנש גאל-אל Masha home styling

הרבה זוויות בחדר הילדים המאתגר, שגם הוא עוצב מחדש (צילום: נויה שילוני)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully