אפשר להגדיל? בית זעיר של 60 מ"ר בתל אביב הפך לבית 4 קומות

בית קטן, שבו התגוררה האם בילדותה, עבר שיפוץ מהיסוד, אך זיכרונות רבים השתמרו ושובצו בו ביצירתיות. המשפחה המיוחדת, שעוסקת במקצועות הבידור, זכתה לבית יוצא דופן בפרשנות מחודשת ובסגנון ייחודי

מערכת וואלה! בית ועיצוב

פרויקט: בית בן ארבע קומות למשפחה בת חמש נפשות
שטח: 243 מ"ר
עבודות אלומיניום ומפתחים: כוכב אלומיניום
עיצוב ותכנון: פזית שביט

בני זוג, שניהם שחקנים ומוזיקאים, ושלושת ילדיהם, אשר התגוררו בבית ילדותה של האם בתל אביב, שכרו את שירותיה של המעצבת פזית שביט כדי לשדרג את חווית המגורים שלהם. הם ביקשו בית מרווח וחמים עם מאפיינים אורבניים ומודרניים. "בתחילה הם ביקשו לעשות שיפוץ קטן, אבל שכנעתי אותם להרוס ולבנות מחדש, תוך שימור אלמנטים עם זיכרונות מבית הילדות", אומרת שביט. לדבריה, הבית היה קטן ועם אתגרים לא פשוטים. "הוא התפרש על שטח של 60 מ"ר בלבד במגרש קטן וצר, הגבהים של התקרות ושל הרצפות היו פרובלמטיים מאוד ובאופן כללי הוא היה מיושן ורעוע", היא מסבירה. הבית החדש כולל עתה ארבע קומות מרווחות. בקומת הקרקע סלון ומטבח, בקומה הראשונה סוויטת ההורים וסוויטת השינה של הבת המתבגרת, ובקומה העליונה חדרי הבנים, פינת משפחה ופינת כושר. בנוסף לאלה תוכננה גם קומת מרתף עם כניסה נפרדת.

עוד בוואלה!

חיים בגבוה: עזבו את ת"א לטובת בית היוקרה הזה בשרון

לכתבה המלאה
תקרה חשופה ודלת מקושתת עם מטען נוסטלגי. סוויטת ההורים בקומה הראשונה (צילום: אלעד גונן)
חדר הילדים בקומה השלישית (צילום: אלעד גונן)
סוויטת המתבגרת (צילום: אלעד גונן)

שימור זיכרונות ויצירתיות בעיצוב

שביט מציינת כי המשפחה ביקשה לשמור על חלון עץ שאהבו ועל דלת הכניסה, ואלה שולבו בצורה ייחודית בבית. "דלת הכניסה לא התאימה עוד כדלת ראשית. היא הייתה נמוכה מדי ונעשתה בטכנולוגיה מיושנת, לכן שיפצנו אותה, החלפנו את הזכוכית, והפכנו אותה לדלת כניסה ייחודית לסוויטת ההורים", מציינת שביט. "החלון מהמבנה המקורי שולב אף הוא בגרם המדרגות בבית". היצירתיות והמעוף של המעצבת מתבטאים, בין היתר בשילוב בין ישן לחדש, ובחלוקת תקציב שפויה. אלה סייעו להפוך את הבית החדש לפנינה אמיתית בשכונה במזרח תל אביב, באופן שמגלם את אופיים התוסס של הדיירים כולם.

שופצה והפכה לדלת הכניסה בחדר ההורים. דלת הית הישן (צילום: אלעד גונן)
הזיכרונות מהמבנה הישן משובצים במקומות שונים בבית. חלון עץ מקורי שנתלה במדרגות (צילום: אלעד גונן)

"בחדר השינה, לדוגמה, השארתי תקרות חשופות ואפילו המאוורר הוא שריד מהבית הקודם. היה להם מאוורר ישן של 'סטאר' ששופץ וכעת הוא ניצב בגאווה כמאוורר רטרו מהמם", מציינת שביט חלק מהשדרוגים המפתיעים בחלל. "מחיצה מזכוכית גלית מפרידה בין חדר השינה לחדר הארונות וחדר הרחצה, ומכניסה לחדר השינה אלמנט מסעיר של חדשנות".

שביט מתארת את הכימיה עם בעלי הבית כמוצלחת במיוחד, באופן שהוביל תהליך פורה ותוצאה מרהיבה. "הם זוג מאוד מיוחד שעוסק ואוהב מוזיקה, ולכן השקענו במערכות מוזיקה כבר בשלב הבניה. היה לנו איש סאונד שהטמיע רמקולים בחדר הרחצה, בתקרת חדר השינה וגם בסלון, עיצבנו חלל שלם שאפשר לנגן ולשיר בו, וכל הבית משתמש בו בשמחה", היא מסבירה.

כל הבית משתמש בו בשמחה. חלל הסלון (צילום: אלעד גונן)
"פתרנו המון דברים בעזרת תוכניות פשוטות אבל יצירתיות". גרם מדרגות מרחפות (צילום: אלעד גונן)

שביט מספרת בפתיחות גם על מגבלת התקציב, שחייבה את מיקסום היצירתיות. "גם כשאין מגבלת תקציב אני אוהבת לחשוב 'מחוץ לקופסה'. אבל כאן פתרתי המון דברים בעזרת עבודת מסגר שעשה את רוב הדברים. החל ממיטה בחדר השינה, עבור במדרגות בקומת קרקע, כונניות, ארוניות, מעקות, ואפילו התקרה בשירותי האורחים שדרשה סגירה וחיפוי של מערכות המיזוג והמנועים. פתרנו המון דברים בעזרת תוכניות פשוטות אבל יצירתיות. זה שדרג מאוד את כל הבית ונתן לו המון 'נשמה'. אלה ממש לא מוצרים שקונים בחנות", היא מסבירה.

חלום של קשת בענן

בעלת הבית ביקשה לשלב חלונות מקושתים, בהשראת דלת הכניסה לבית ילדותה. "היה לה חלום שיהיה לה בית עם חלונות מקושתים, ולכן חיפשתי ספק שיש לו מערכת פרופילים דקיקה שמאפשרת משחק צורני, אחרת צריך להתפשר על פרופילים עבים או לעשות עבודת מסגרת מברזל. כאן, לשמחתי, התאפשר ביצוע קליל, עדין ויפהפה מאלומיניום (כוכב אלומיניום)", מסבירה שביט.

"הצלחנו לעצב מפתחים מעניינים בקומת הקרקע ובקומות העליונות נשארנו עם מפתחים ישרים". הבית מבחוץ (צילום: אלעד גונן)
ספת חרדל וכורסאות כהות בסלון, פרופילים בכחול מעושן (צילום: אלעד גונן)

שביט מודה כי כשהובא בפניה רעיון הקשתות היא לא השתכנעה בנכונותו. "זה לא הסגנון שלי, למרות שבאופן כללי אני יכולה לומר שבכל פרויקט שלי אני מנתחת את האופי של הדיירים ומספקת את המוצר האולטימטיבי. מצד שני, הצלחנו לעצב מפתחים מעניינים בקומת הקרקע ובקומות העליונות נשארנו עם מפתחים ישרים, מה שיצר בית אורבני קסום, ופחות מראה של טירה בכפר", היא מציינת. ואכן, התוצאה הסופית הפכה מרשימה במיוחד, כשגם בחלונות הבית הצליחה להתאים פרופילים בגוון כחול מעושן, ממש כמו הגוון שבמסגרת הדלת.

פינת עבודה סמוכה לחדר השינה של ההורים (צילום: אלעד גונן)
חדר רחצה עם אריחים מצויירים (צילום: אלעד גונן)
חדר רחצה נוסף עם ארונות אחסון (צילום: אלעד גונן)

"אני תמיד מבקשת מהלקוחות שלי בתחילת הפרויקט לשלוח לי תמונות השראה שהם אוהבים, ולא משנה אם זה נעליים, אופנוע, חזית בניין או פריט שלא קשור לכלום", היא מחייכת. "בתמונות שהם שלחו לי כיכבו גווני הכחול והטורקיז והרבה קריצה, ואז הצלחתי לקלוט אותם באמת. זה הוביל לפרשנות ייחודית עבור הבית, שלשמחתי מבטאת את אופיים של הדיירים. לגמרי מייצגת את המשפחה הצעירה, המוכשרת והתזזיתית, שזזה על קורקינטים. בתור עירונית אני מאוד מבינה את החיבור הזה ומתחברת מאוד לתוצאה".

סיור בבית

בין קומת הקרקע לקומות העליונות מפרידה קורת פלדה, שעוטפת את המבנה. גרם מדרגות פלדה ניצב מול דלת הכניסה לבית, ומחלק את אגפי הבית בצורה קלילה ומאווררת. מימין המטבח ופינת האוכל, ומשמאל חדר המגורים ויציאה אל חצר רחבת ידיים.

מטבח כהה בגווני גרפיט (צילום: אלעד גונן)
משטח העבודה חופה בגרניט במראה חלודה. המטבח (צילום: אלעד גונן)

המטבח נבנה בצורת קווים מקבילים, של ארונות ואי - הארונות בגוון גרפיט, ואילו משטחי העבודה חופו בגרניט עם נגיעה של גוון חלודה. באי הותקנו כיריים וסביבו מקומות ישיבה. שולחן אוכל ארוך עם כיסאות לבנים ניצב במקביל לאי ומעניק אפשרויות סעודה חגיגיות יותר לבני הבית ואורחיהם.

בחדר המגורים ספה ארוכה בגוון חרדל, לצדה שתי כורסאות שחורות וכורסה חומה נוספת. הטלוויזיה הותקנה על עמוד מסתובב ולצדה שידת ברזל המכילה את מערכות הבידור והסאונד.

מיטה ממתכת עם ראש במראה מרושת - עבודת יד של מסגר. חדר השינה של ההורים (צילום: אלעד גונן)
הפרדה אלגנטית. דלתות מזכוכית גלית בכניסה לחדר הרחצה (צילום: אלעד גונן)

במרכזה של הקומה הראשונה חלל פתוח שבו מוקמה פינת עבודה חיונית. דלת הכניסה הקודמת לבית מככבת, כאמור, בקומה זו, ומובילה אל יחידת ההורים הכוללת חדר שינה, חדר ארונות, חדר רחצה, ומרפסת קטנה. החדר חופה בפרקט עץ אלון, והקירות והתקרה חושפים בלוקים וטקסטורת בטון מחוספסת. המיטה הזוגית נעשתה בעבודת מסגר אמן, ועוצבה במסגרת ברזל, עם מראשות מרושתות. וילונות פשתן מתנפנפים בקלילות מבעד לצמד חלונות מוארכים ומחפים גם את דלתות הזכוכית המובילות את המרפסת. מחיצה עשויה מזכוכית גלית מפרידה באלגנטיות בין חדר השינה לחדר הארונות וחדר הרחצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully