המנורות מעליאקספרס: איך לעשות שיפוץ ענק בלי לחרוג מהתקציב

זוג צעיר עבר להתגורר בדירה שהשתייכה בעבר לסבתא והחליט לבצע בה שיפוץ מלא, שכלל תכנון מחדש, החלפת תשתיות וסטיילינג. איך הם הצליחו להגשים את כל החלומות בלי לחרוג מהתקציב?

04/07/2021

לפני כמה שנים, עבר זוג צעיר, ללא ילדים אבל עם כלבה מתוקה, לגור בבית הסבתא. חלפה לה תקופה, והנה הגיע הזמן לחדש את הבית מהיסוד ולהפוך אותו לשלהם. הדירה, שנמצאת בבניין ישן בגבעתיים, היא בת כמה עשרות שנים ובהתאם, עם תשתיות ישנות וקרמיקות שעבר זמנן ושלא הוחלפו מעולם. היום, לאחר שיפוץ מאסיבי, בדירה ששטחה כ-90 מ"ר, יש ארבעה חדרים, המון אור ובעיקר המון אהבה.

מסתבר, שעיצוב הדירה והנראות שלה היום, הם תולדה של חלומות. "הקליק היה מיידי והחלומות שלהם הפכו לחלומות שלי", אומרת אפרת מידן, בעלת סטודיו לעיצוב ואדריכלות פנים על הפגישה הראשונה עם הלקוחות. "לקחתי אותם יד ביד והפגתי להם את כל החששות. עברנו בין החדרים, עפנו על כנפי הדמיון, שילבנו את הצרכים והבקשות שלהם וראינו לנגד עינינו איך הכול ייראה בסוף השיפוץ".

עוד בוואלה!

לא מוזיאון: הדירה השכורה שהפכה לקן משפחתי חם ועוטף

לכתבה המלאה
90 מ"ר של חלומות שהתגשמו בגבעתיים. דירה משופצת בעיצוב אפרת מידן(צילום: הילה עידו)
הדיירים ביקשו הרבה עציצים. זה לקח 10 חודשים - אבל זה קרה בסוף :)(צילום: הילה עידו)

מה היו הדרישות של הדיירים?
"הם רצו דירה כיפית ונעימה, עם מטבח נוח לבישול שיהיה פתוח לכיוון הסלון ושניתן יהיה לארח בצורה נעימה ומרווחת. בנוסף, הם ביקשו חדר עבודה ראוי ונוח ושיהיו עציצים שכמו יכניסו את החוץ פנימה וישתלבו עם העיצוב".

ואפרופו עציצים, עשרה חודשים בלבד חלפו מפגישת ההיכרות הראשונה ועד לבחירת העציצים והנגיעות הסופיות בסוף השיפוץ. הפרויקט עלה כ-500 אלף שקלים שכללו את התכנון והעיצוב, את עבודת הקבלן, החיפויים, הכלים הסניטריים, הנגרות, הריהוט והתאורה.

תקציב השיפוץ והעיצוב עמד על 500 אלף ש"ח - בלי חריגות. מטבח ופינת אוכל(צילום: הילה עידו)
כל גופי התאורה הוזמנו מעליאקספרס. הסלון(צילום: הילה עידו)

"חסכנו הרבה מאוד כסף בכך שהזמנו את כל גופי התאורה מעליאקספרס" אומרת מידן. "הקפדנו מאוד על ירידה לפרטים ועל ניהול התקציב כבר משלב התכנון והצעות המחיר, כך שהכול הלך חלק ומהר, הייתה לנו שליטה מלאה על התהליך ולא היו לנו הפתעות או תוספות כספיות".

מה היה האתגר הגדול ביותר בתכנון?
"גילינו שיש עמוד רחב בין הסלון למטבח. אבל אחרי שהבנו את הבעיה וחשבנו עליה קצת, הפכנו אותה לפתרון. כך, במקום עמוד "תקוע" יצרנו אלמנט שמקשר בין המטבח לסלון".

בחרתם בשפת עיצוב צעירה וקלילה
"לגמרי. שפת העיצוב נבחרה מתוך מקורות ההשראה של הדיירים. סרקנו את האינטרנט ולאט לאט חידדנו את הסגנון שלהם ופירקנו אותו למרכיבים, חומרים וגוונים שהם אוהבים ושהם שהיו רוצים שיקיפו אותם. השפה העיצובית לא ממש מוגדרת, אלא היא יותר שילוב והתאמה בין מספר סגנונות. כך למשל, יש נגיעה כפרית שבאה לידי ביטוי במטבח ואלמנטים של בוהו-שיק בסלון. בנוסף, יש נגיעות מודרניות ונורדיות שמשתלבות במקומות שונים בדירה ויוצרות יחד בית שלם שנתפר בדיוק לפי מידתם".

שפת העיצוב נבחרה מתוך מקורות ההשראה של הדיירים(צילום: הילה עידו)
העמוד המרכזי בין המטבח לסלון הפך מבעיה לפיתרון(צילום: הילה עידו)

הכול חדש

תהליך השיפוץ היסודי החל בשבירת קירות ותכנון החלוקה המחודשת של הדירה.

מה נשאר מהדירה המקורית?
"בעצם שברנו את כל הדירה מלבד שני קירות שהיו במסדרון וגבלו עם חדר העבודה וחדר האורחים. בנוסף, החלפנו את כל התשתיות והחלונות. הוספנו חדר רחצה לחדר השינה הראשי ובעקבות כך, הקטנו מעט את חדר העבודה. איחדנו את מרפסת השירות יחד עם חדר האמבטיה ויצרנו חלל גדול ופרקטי עם הרבה מקומות אחסון".

וואו. הכול חדש בעצם
"לגמרי. כל הנגרות תוכננה ועוצבה בהתאמה אישית לפרויקט וכל הריהוט חדש מלבד המיטה שנוסף לה גב עץ בנגרות".

שולחן עבודה כפול ומשותף - הוא משמאל והיא מימין(צילום: הילה עידו)
גולת הכותרת - חלון גדול בסלון שהותאמו לו מסגרת עץ וספסל ישיבה/אחסון בנגרות פרטית(צילום: הילה עידו)

גולת הכותרת

מידן מספרת שמבחינת הדיירים, הדבר החשוב ביותר בשיפוץ הדירה היה חלון גדול בסלון וזו אכן נחשבת גולת הכותרת של הפרויקט והפינה האהובה עליה בו.

ספרי על התהליך
"החלון בסלון היה אחד הדברים הראשונים שהוזכרו בפגישות ביננו. הדיירים ביקשו להפוך את הפתח הזה לפינה החמה של הבית. ממש התבקש לייצר מתחתיו, ולכל אורכו, ספסל שנבנה כך שהוא משמש גם לישיבה וגם כיחידת אחסון. בהתאם למושב העץ של הספסל, מסגרנו גם את החלון בעץ מתאים וכך הבלטנו עוד יותר את החלון. הספסל צמוד לספה ומספק עוד מקומות ישיבה במקרים של אירוח רב משתתפים למרות שמאז כניסת הדיירים לדירה, נוספו עליו גם לא מעט עציצים".

והמטבח פתוח בדיוק לכיוון הזה
"נכון. המטבח, שהיה סגור בחדר, נפתח אל הסלון אבל בכל זאת קיים גבול מאד ברור ביניהם שנוצר באמצעות העמוד הרחב ויחידת מדפי הברזל הדו כיוונים. בעצם, ניצלנו את הרווח בין העמוד לקיר כדי ליצור יחידות מדפים אווריריים שחלקם פונים למטבח וחלקם לסלון.

העמוד והמדפים מפרידים ומקשרים בין המטבח לסלון(צילום: הילה עידו)
ארון אחסון וארגון בכניסה לבית(צילום: הילה עידו)

"אל המשטח במטבח, מוצמד שולחן אוכל שהוזמן בנגרות אישית, המשמש לארוחות ביומיום אבל יודע גם להיפרד מהמשטח ולהיפתח לאירוח של מספר רב יותר של אנשים".

עוד פתרונות מעניינים יש גם באזור הכניסה ובחדר הרחצה
"כדי לייצר מראה זורם וקליל, יצרנו בכניסה ארון אחסון שבחלקו פתוח לתלייה ומדפים. המידוף דומה למידוף הקיים בסלון ויוצר כך שפה הרמונית וחמימה. לאזור הכניסה, הוספנו גם ספסל ישיבה לנעילת וחליצת נעליים, מראה עגולה ועציץ גדול שמוסיף תחושה רעננה.

חדר הרחצה התמזג עם מרפסת השירות(צילום: הילה עידו)

"את חדר הרחצה מיזגנו למעשה עם מרפסת השירות. את מכונות הכביסה והייבוש, מיקמנו מתחת למשטח עץ המשמש לקיפול כשמעליו ארונות אחסון לחומרי ניקוי וכביסה. ארונות אלה, מסתירים, בין היתר, גם מערכת לחימום המים בגז. בארון התחתון, מסתתר לוח גיהוץ הנשלף ממגירה ייעודית בעת הצורך. החציצה בין האמבטיה לחלל השירות, נעשתה באמצעות קיר שבו הוטמעו נישות המשמשות להנחת שמפו וסבונים ובעתיד גם לצעצועים לילדים".

פרט מתוך חדר הרחצה(צילום: הילה עידו)
אריחים מצויירים במקלחת(צילום: הילה עידו)

בחדרי חדרים

חדר השינה הראשי, חדר אורחים וחדר עבודה, הם שלושת החדרים באזור הפרטי של הדירה.

גם בחדר השינה הצלחת להגשים חלומות
"כן. ראשית, את המרפסת הקטנה והסגורה שהייתה שם ביטלנו לטובת הגדלת החדר עצמו, מה שיצר מקום לארון קיר ענק בשני עומקים לתלייה וקיפול. פינת איפור וכורסת מנוחה, שהיו באמת החלום של הדיירים, הוכנסו בקלות לחדר שהוגדל. לחדר הרחצה הצמוד שאינו גדול, נוספה דלת אסם שהוזמנה אישית אצל נגר. הדלת נעה על מסילה וכך חוסכת מקום".

המרפסת הקטנה בוטלה לטובת הרחבת חדר השינה(צילום: הילה עידו)
שידת איפור בחדר השינה(צילום: הילה עידו)
ארון רחצה וכיור מונח(צילום: הילה עידו)

ומה לגבי חדר העבודה?
"החדר תוכנן ועוצב בהתאם לצורכי הדיירים. מכיוון שהוא עובד הרבה מהבית והיא אוהבת לתפור וזקוקה לפינת יצירה, הם ביקשו לחלוק שולחן עבודה גדול שבוצע בנגרות אישית. הכיף הכי גדול זה לקבל רשימת חלומות ולהצליח להגשים אותם".

  • עיצוב פנים
  • שיפוץ

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully