כמו בטוסקנה: היכן בארץ נמצא הבית המשגע הזה?

הוא נבנה בשנות ה-80 וסבל מהרבה מחלות עיצוביות שאפיינו את הסגנון של התקופה, אבל אחרי שעבר מתיחת פנים בדמות שיפוץ מקיף, הקסם שב לאכלס את קירות האבן של הבית היפהפה הזה. צפו

  • עיצוב פנים
מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרוייקט: בית פרטי ברעננה
שטח: 220 מ"ר בנוי
דיירים: זוג + 3
עיצוב פנים: אודליה ברזילי

אחרי שנים בהן גרו בני המשפחה, זוג ושלושת ילדיהם, בביתם הפרטי ברעננה הם החליטו לשפצו מן היסוד. למשימה הם רתמו את מעצבת הפנים אודליה ברזילי שהשכילה לעדכן את המבנה שתוכנן בסגנון טוסקני עתיר קשתות למרחב מגורים חוויתי מודרני ומזמין עם נגיעות כפריות.

"במקור תוכנן הבית עם חיפויי אבן במעטפת החיצונית, רצפת שיש והרבה קשתות", משחזרת ברזילי. "הוא נבנה בשנות ה-80 של המאה הקודמת ולכן דרש הרבה עדכונים אך הפוטנציאל הרב שטמון בו היה ברור כבר ממבט ראשון. יתרון בולט נוסף היא החצר שם גדלים עצי זית בוגרים וגפנים שעוטפים את פינת הישיבה ואת הבריכה הגדולה". לבני הזוג היתה בקשה אחת עיקרית, אחרי ששבעו משנים של מגורים בבית רווי מרצפות שיש ולבנים: לצקת לעיצוב החדש נגיעות כפריות ולשלב בין סגנונות.

עוד בוואלה!

מים, אדמה, רוח ואש: פנטהאוז מטריף עם בריכה ונוף לכל כיוון

לכתבה המלאה
בחצר גדלים עצי זית בוגרים וגפנים עוטפות את פינות הישיבה והבריכה. החצר הטוסקנית (צילום: עינת דקל)
מירב משאבי השיפוץ הושקעו בחלל הציבורי. הסלון (צילום: עינת דקל)

השיפוץ ארך כחצי שנה ובמהלכו הושקעו מירב המשאבים בחלל הציבורי (בסלון, במטבח ובמבואת הכניסה) ובסוויטת השינה של בני הזוג, זאת מכיוון ששלושת בניהם כבר בוגרים ועתידים לעזוב בזמן הקרוב את הבית.

בעיצוב החדש רצפת החללים חופתה פרקט עץ אלון צרפתי מעושן בגימור לכה. פרופילי החלונות המקוריים שעשויים עץ וטשטשו את הקשתות נצבעו מחדש בגוון בהיר, זהה לזה בו נצבעו הקירות.

פרקט עץ אלון צרפתי מעושן (צילום: עינת דקל)
פרופילי החלונות המקושתים נצבעו בגוון בהיר (צילום: עינת דקל)

מבואת הכניסה עברה מהפך של ממש: "במקור, חמש המדרגות הצרות שמובילות ממנה לאזור המטבח והסלון היו מחופות בצדדיהן באדניות בטון וכדי חרס, מצידה הימני של המבואה היה חדר פתוח במרכזו עמוד, שם היתה ממוקמת פינת הטלוויזיה ובסמוך אליה שירותי האורחים. כחלק מהשיפוץ פירקנו את האדניות הבנויות והמדרגות הורחבו. הפתחים לחדר הסמוך נסגרו והוא הפך לחדר השינה של הבן הבוגר. שירותי האורחים הוסבו לחדר רחצה עם מקלחון", מסבירה ברזילי. "עתה, המבואה פתוחה, מוארת ואוורירית ובה שידת וינטג' מעליה מראה ותאורה".

יחידת אחסון בסגנון כפרי בסלון (צילום: עינת דקל)

מכיוון שהתקרה בחלל הציבורי אינה גבוהה במיוחד, ברזילי הקפידה להנמיך את גובה התקרה המקורית עבור תאורה שקועה ורמקולים ב-10 ס"מ בלבד. "מערכת המיזוג דורשת הנמכה גדולה יותר ולכן תכננתי אותה על גבי הקיר והיא נטמעת מבעד ליחידת האחסון הגדולה", מסבירה המעצבת. "בחיבור בין התקרה לקירות יצרתי קרניז והיחידה עצמה תוכננה בסגנון כפרי. היא עשויה עץ ומשלבת בין יחידות סגורות ומדפים פתוחים. מערכת הישיבה בסלון מרופדת קטיפה בגוון כהה ולצידה, צמד כורסאות מבסיס עשוי ברזל ומרופדות בקטיפה אפרפרה. את המראה משלימים שולחנות הקפה שמורכבים מרגלי ברזל ומשטחים עשויים פליז ובטון".

מטבח ח' בהיר שבמרכזו אי כהה (צילום: עינת דקל)
מנורות תלויות מעל האי במטבח (צילום: עינת דקל)

המטבח החדש ורחב הידיים עוצב בסגנון כפרי ומורכב משני חלקים: האחד בהיר וצורתו ח' ובו משטח עבודה מחופה דקטון. את הקיר שמעליו בחרה ברזילי לחפות בלוחות עץ מחורצים ועל גבו התקינה מדפים עם מקומות ייעודיים לכוסות היין. חלקו השני של המטבח כולל את האי הכהה ומשטח העץ. בצמוד למטבח הראשי ישנו מטבחון נוסף ובו מקרר, כיור וכיריים.

פינת האוכל מוקמה בסמוך לחלונות הקשת המשקיפים לבריכה (צילום: עינת דקל)

בסמוך לחלונות המקושתים, שפונים לאזור הבריכה, ממוקמת פינת האוכל במרכזה שולחן עשוי משטח בטון ורגלי עץ שחורות. טרם השיפוץ המזווה במטבח היה סגור. "ידעתי שברגע שנשבור את הקיר ייחשף עמוד תומך ואכן כך היה. בפועל הוא כמעט ולא מורגש בחלל והמטבח גדל בצורה ניכרת", משחזרת המעצבת.

קיבלו סוויטה רחבת ידיים ומפנקת בקומה העליונה. חדר ההורים (צילום: עינת דקל)
חדר הרחצה של ההורים (צילום: עינת דקל)

במתווה הישן חדר השינה של בני הזוג היה ממוקם במפלס האמצעי של הבית וחלונותיו פנו לחזית. עתה, בתכנון החדש, הפך חדר זה לחדר של אחד הבנים בעוד סוויטת השינה החדשה של בני הזוג עברה לקומה העליונה. "היחידה הקיימת הוגדלה והוספנו לה חדר ארונות וחדר רחצה מפנק וגדול", מסבירה ברזילי. "חדר הרחצה רוצף באריחי גרניט פורצלן דמויי עץ ואת קירותיו חיפינו עד האמצע באריחים מלבניים ומעליהם טיח וגה בגוון זהה לזה של חדר השינה".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully