וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

3 קומות בבניין תל אביבי ישן: לא ייאמן שעוד יש בתים כאלה בעיר

עודכן לאחרונה: 19.2.2023 / 8:23

הם היו להוטים לעבור לדירה גדולה יותר עם גג לאירוח בחוץ - אבל הם לא התפשרו על רדיוס של כמה רחובות. כנגד כל הסיכויים הם הצליחו למצוא בית שכמותו חשבנו שכבר לא קיימים בתל אביב. חובה לראות

טריפלקס גג משופץ בתל אביב - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו, סטיילינג: ורבלית. ורבלית,
על גג העולם (או העיר, לפחות). טריפלקס בת"א, תכנון ועיצוב: סטודיו דולו/ורבלית
טריפלקס גג משופץ בתל אביב - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו, סטיילינג: ורבלית. ורבלית,
אי גדול וסביבו 8 מקומות ישיבה/ורבלית

הפרוייקט: שיפוץ דירת טריפלקס בתל אביב
דיירים: זוג + 3 ילדים
תכנון ועיצוב: סטודיו דולו

משפחה צעירה עם שלושה ילדים התגוררה בשכונה בצפון תל אביב שנים רבות. השכונה מתאפיינת בבנייני מגורים רבי קומות שמחוברים ביניהם בשטחים ירוקים. היא קרובה לים ולצירי תנועה ראשיים ויש בה חיי קהילה עשירים. כשבני המשפחה החליטו להגשים חלום ולעבור לגור בדירה עם גג, היה ברור שהם מעדיפים להישאר באזור ולכן ריכזו את מאמצי החיפוש ברדיוס הרחובות הקרובים למקום המגורים הקודם שלהם.

הם מצאו את מבוקשם בקומה ה-12 של בניין ישן בן 13 קומות. והמתכננים של סטודיו דולו נבחרו כדי לעשות מהפך לדירת הטריפלקס שנרכשה. בביקור הראשון שערכו בו המעצבים, בלטו האיכויות של החלל ובראשן נוכחותו שובת הלב של הים ממערב וקו הרקיע האורבני של מגדלי המגורים של תל אביב מדרום. במצבה המקורי, חולקה הדירה להרבה מאוד חדרים קטנים שהזכירו מבוך. גם שטחים בעלי סיומת עגולה ואלכסונים שמושפעים מצורתו החיצונית של הבניין הפריעו להם, והם ביקשו להסתיר אותם וליצור חללי פנים ריבועיים. "בביקור הראשון הסתובבנו בדירה והרגשנו את האווירה שיש בה, דמיינו איך נמחק את המצב הקיים וניצוק למעטפת תוכן חדש שיתאים לבעלי הבית כמו כפפה ליד", מספרת מעצבת הפנים ובעלת הסטודיו עדי קליין.

טריפלקס גג משופץ בתל אביב - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו, סטיילינג: ורבלית. ורבלית,
פינת אוכל יש רק בחוץ, ומזג האויר מאפשר לארח בה ברוב ימות השנה/ורבלית
טריפלקס גג משופץ בתל אביב - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו, סטיילינג: ורבלית. ורבלית,
בדי ריפוד בצבעים לא שגרתיים. הסלון/ורבלית

לפני שלב התכנון קיימו המעצבים סדרה של פגישות תשאול עם בעלי הבית, שהדגישו בפניהם את החשיבות הרבה שהם מייחסים לנוחות שימוש, לארגון ולניקיון. הם רצו שהעיצוב החדש של הדירה יתמוך בהרגלי החיים שלהם ויסייע להם לשמור עליה מסודרת והדגישו את נושא האחסון. המעצבים שקללו את הדגשים של בעלי הבית והציגו בפניהם שלוש אפשרויות, בסופו של דבר נבחרה האפשרות הפרקטית והנוחה, שאופיינית לתפיסת החיים של הדיירים. "מאוד כיף לעבוד עם לקוחות שיודעים בדיוק מה הם רוצים, ככל שהלקוח ברור יותר כך אנחנו יודעים לייצר עבורו את הפתרון האופטימלי. התוצאה שהתקבלה היא דירה ששולטת בה שפה עיצובית מינימליסטית וחמה", אומרת קליין.

בעלי הבית אוהבים ומרבים לארח, בפגישות הפרוגרמה עם המעצבים מסטודיו דולו סיפרו על המעגלים החברתיים שלהם; בני המשפחה המורחבת, משפחות עם ילדים בגילאים מקבילים וגם זוגות חברים שמגיעים בשעות הערב. הם ציינו מראש שיש לתכנן בקומת הכניסה ובגג מקומות ישיבה רבים ומגוונים שיתאימו לכל מיני סוגים של אירוח (פורמלי ושאינו פורמלי), ובאותה נשימה הסתייגו מיצירת מקום ייעודי לפינת אוכל. הם העדיפו לתכנן מטבח גדול ונוח לעבודה שבמרכזו אי רחב ידיים שיתפקד כאבן שואבת, ישמש כפינת אוכל ביומיום וגם בזמן אירוח. פינת אוכל נוספת תוכננה במרפסת המקורה הקרובה למטבח, ותנאי מזג האוויר בישראל מאפשרים להם לארח בה במשך רוב השנה.

טריפלקס גג משופץ בתל אביב - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו, סטיילינג: ורבלית. ורבלית,
כל בני הבית אוהבים לארח. פינת משפחה בקומת הילדים/ורבלית
טריפלקס גג משופץ בתל אביב - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו, סטיילינג: ורבלית. ורבלית,
מפרידה בין החדרים, מחברת בין הילדים. פינת המשפחה בקומת הילדים/ורבלית

המטבח בבית הזה פעיל מאוד ובעליו אוהב לבשל ולאפות, ומבלה בו זמן רב. הוא ביקש שהגישה לכלי העבודה, למכונות ולמכשירים, תהיה נוחה וזריזה אבל הדגיש שמראה נקי ולא עמוס הוא עקרון מוביל מבחינתו. מיקומו של המטבח הועתק מפנים המרחב לכיוון המרפסת והוא כולל שני צירים נפרדים של ארונות - ציר נמוך שפונה למערב וציר ארונות גבוהים שמורכבים על גבי החזית הדרומית. שתי דלתות בארון הגבוה נסגרות ומסתירות מכשירים ומכונות שמוצבים על גבי מדפים, נוח וקל להשתמש בהם והאפשרות לסגור את הדלתות מסייעת בשמירה על הסדר.

האי באורך 360 ס"מ ויש בו שמונה מקומות ישיבה, בחלק הפנימי שפונה לכיור תוכנן סט של מגירות צרות ושאר הרהיט פתוח ומאפשר לשבת מכל צדדיו. על גבי המשטח מורכבות כיריים נעלמות מסוג אינדוקציה שמאפשרות להשתמש במשטח העבודה כולו כשהן לא בשימוש.

לעוד בתים מדהימים בתל אביב:
הוא לקח 3 דירות תל אביביות מוזנחות, חיבר אותן וזה מה שיצא
הם חיפשו דירה *גדולה* במרכז ת"א, זה מה שהם מצאו

טריפלקס גג משופץ בתל אביב - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו, סטיילינג: ורבלית. ורבלית,
המטבח פעיל מאוד, אבל בעליו אוהב מראה נקי/ורבלית
טריפלקס גג משופץ בתל אביב - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו, סטיילינג: ורבלית. ורבלית,
הכיריים על האי יכולות להיעלם וכך של שטח הפנים משמש כמשטח עבודה/אכילה/ורבלית

הדגש השני שהשפיע על חלוקת השטח בקומה (90 מ"ר) באופן דרמטי היה בקשתם של ההורים למקם את יחידת השינה שלהם בקומת הכניסה. הילדים ניצבים על ספו של גיל ההתבגרות וההורים ביקשו ליצור הפרדה מפלסית (שתהיה נוחה בעתיד) בין קומת הילדים לבין קומת ההורים. בחלוקה החדשה נפתחת הדלת אל מסדרון שמשמש כמבואת כניסה. יחידת ההורים ממוקמת מימין והיא מוסתרת בתוך תיבה מנגרות, אחת מהדפנות שלה יוצרת את המסדרון ומסתירה בתוכה אחסון ושירותי אורחים. דלת הכניסה ליחידה מוטמעת בחזית התיבה שפונה לסלון (במקור היה שם מטבח). "התכנון היה בתקופת הקורונה ולמדנו תוך כדי העבודה שבעלי הבית מבלים זמן רב בחדר השינה, הם אוהבים לשבת במיטה ולעבוד על מחשבים ניידים, להתחבר ממנה לשיחות זום, לדבר ולקרוא. בפגישת הפרוגרמה הם אמרו שחדר השינה יכול להיות קומפקטי אבל שחשוב להם שהמיטה תהיה גדולה ומרווחת", מספרת קליין. המיטה מוצבת באופן חופשי במרכז החדר ומשני צדדיה תלויות מנורות המחוברות לתקרה, מחיצה מאווררת ממתכת (של Studio fe), ממוקמת כגב מיטה ומטשטשת את המראה של הארונות הסגורים שבתוכם מוסתרת דלת שמובילה לאזור אחסון נוסף וסגור.

חדר הרחצה שקוף וההפרדה שלו מאזור השינה מודגשת בעזרת שימוש בחומרים שונים. ארון הכיור מרחף ומולו שני תאים - תא לאסלה ותא למקלחון. "השטח של חדר השינה מוגבל והשתמשנו בטריקים עיצוביים שקשורים לפונקציונליות, בין השאר חדר הרחצה תוכנן כשהוא פתוח כדי לייצר במרחב תחושה של לופט", מסבירה קליין. בצד החדר, בסמוך לחלון קבוע וגדול יחסית, יש פינת איפור הכוללת שולחן-מדף מרחף ושרפרף.

עוד בוואלה!

מופע שנות ה-80: בית מיושן קיבל מראה מעודכן עם כתמי צבע שמחים

לכתבה המלאה
טריפלקס גג משופץ בתל אביב - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו, סטיילינג: ורבלית. ורבלית,
אוהבים לעבוד מהמיטה עם הלפטופ. חדר השינה של ההורים/ורבלית
טריפלקס גג משופץ בתל אביב - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו, סטיילינג: ורבלית. ורבלית,
המיטה מרחפת במרכז החלל, ומאחוריה מחיצת מתכת מחוררת/ורבלית
טריפלקס גג משופץ בתל אביב - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו, סטיילינג: ורבלית. ורבלית,
מייצר תחושה של לופט מרווח. חדר רחצה שקוף/ורבלית

שלוש מערכות ישיבה מייצרות מעגל שיחה בסלון המוקף בחלונות, על גבי דופן התיבה תלויה עבודת אמנות של ענת רוזנסון בן-חור. "בזמן התכנון ידענו שזהו מקום שבעלי הבית מייעדים לתליית עבודת אמנות. תכננו מראש את הדופן של התיבה כרקע לבן, והיה ברור שלא יהיו בה אזורי אחסון. הכנו מראש אלמנט של ניתוק בין התקרה לדופן של עבודת הנגרות ותכננו תאורה מתאימה", מסבירה קליין. העבודה שנבחרה תורמת באופן משמעותי למראה של המרחב.

הבדים שנבחרו לספות אינם שגרתיים, בגווני ירוק-ורוד שמתכתבים עם כורסאות עור חומות. גם פריטי הריהוט במרפסת צבעוניים והם נראים מהסלון ומשלימים את המראה הנקי והלבן של עבודות הנגרות והמטבח.

טריפלקס גג משופץ בתל אביב - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו, סטיילינג: ורבלית. ורבלית,
סוויטה עם חדר רחצה צמוד ויציאה למרפסת. חדרה של הבת/ורבלית
טריפלקס גג משופץ בתל אביב - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו, סטיילינג: ורבלית. ורבלית,
שני הבנים חולקים חלל אחד גדול/ורבלית
טריפלקס גג משופץ בתל אביב - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו, סטיילינג: ורבלית. ורבלית,
בעתיד ניתן יהיה להפריד אותו לשני חדרים בקלות, הודות לעבודת הכנה שנעשתה כבר מראש/ורבלית

קומת הילדים

הקירות בקומה השנייה נהרסו והשטח (70 מ"ר) חולק מחדש. לבת הגדולה תוכננה מיני סוויטה הכוללת אזור רחצה, ארון הבגדים מוקם בעומק החדר בתוך נישה שהייתה בתכנון המקורי של הדירה. שני הבנים הצעירים חולקים חלל גדול בצד המערבי של הקומה, בהתאם לבקשתם של ההורים. המעצבים תכננו חלוקה עתידית של המרחב לשני חדרים ומיקמו את כל התשתיות הנדרשות לכך כבר עכשיו, כך שבעתיד ניתן יהיה לבצע את ההפרדה בקלות (יום עבודה אחד וקיר גבס, זה כל מה שנחוץ). חדר הרחצה של הבנים נמצא בעומק הקומה, וסמוך לו אזור כביסה. לחדרי הילדים נבחרו רהיטים קלילים שמייצרים תחושה של ריחוף, על טהרת צבעי לבן ועץ בהיר שמתובלים בכתמי צבע פסטליים.

במרכז הקומה יש פינת משפחה שמפרידה בין החדרים וגם מחברת בין הילדים שמבלים בה יחדיו. הקומה מוקפת במרפסות, יש אליהן יציאה ישירה מהמיני-סוויטה, מחדר המשפחה ומחדר השינה של הבנים, וכשהילדים יגדלו ניתן יהיה לתכנן זולות חיצוניות שפונות לכיוון הים.

הגג

טריפלקס גג משופץ בתל אביב - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו, סטיילינג: ורבלית. ורבלית,
סלון חיצוני רחב ידיים שמקורה על ידי פרגולה מרחפת. קומת הגג/ורבלית

החלום לגור בדירת גג הוא שהוביל את בעלי הבית לחיפוש אחר נכס חדש, כדי להגשים אותו הושקעה מרבית האנרגיה בתכנון החוץ (יש בקומה חדר אחד והוא עוצב כאזור עבודה). השטח מחופה בדק ומתקיימים בו משחקי גבהים שתורמים לתחושה של תנועה. עיקר הקומה הוקדש לסלון חיצוני רחב ידיים שמקורה בפרגולה מרחפת, מולו מורכב בר שמאפשר צפייה ישירה בים, לידו הותקן מטבח חיצוני ומקלחת, וספסל שצמוד לאחת הדפנות ומוסתר בחלקו על ידי צמחייה. מתווה הגג מוקף בעציצים ובשיחים שמסתירים את הקירות ומייצרים פרטיות, צמחים מטפסים נשתלו והם עתידים להסתיר את החומרים שמחפים את הבניין.

גרם המדרגות

בעלי הבית החליטו להשאיר את גרם המדרגות הקיים (המעצבים המליצו על פירוק והרכבה של גרם מדרגות קל שיתפקד כפסל בחלל, אולם ההצעה נפסלה על רקע תקציבי). "גרם המדרגות היה מבחינתנו אילוץ אבל עיצוב נכון הוביל לתוצאה מלבבת. המדרגות חופו בפרקט עץ בהיר שמלווה את כל הבית, והרומים נצבעו בשחור והעניקו למהלך המדרגות היצוק מראה מרחף. מעקה הברזל הקיים הוחלף ובמקומו מקשט את המהלך מעקה עדין מברזל לבן", מסכמת קליין. חלון תקרה שהיה מעל לגרם חודש, הוא מאיר את האזור ומשפיע לטובה על כל הקומות ובפרט על פינת המשפחה בקומת הילדים.

טריפלקס גג משופץ בתל אביב - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו, סטיילינג: ורבלית. ורבלית,
אילוץ שהוביל לתוצאה מלבבת - גרם המדרגות המקורי ששופץ/ורבלית

קרדיטים וספקים נוספים:

  • צילום וסטיילינג לצילומים; @verbalit_
  • אדריכלות נוף (מרפסות וגג); כפיר פישר
  • מטבח; הביטאט ישראל
  • תאורה; יאיר דורם
  • חומרים וכלים סניטריים: mody

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully