לשפשף את העיניים כל בוקר: לבית הקסום הזה יש את הנוף הכי יפה בארץ

כשהם התחילו לבנות הם היו זוג צעיר - היא מנהלת מותג עם היסטוריה של עיצוב וחיבה לוינטג'. הוא לוחם אש עם סגנון נקי ומודרני. היום הם כבר משפחה של 4 שגרה בבית יפהפה מול נוף שאי אפשר להתיק ממנו את המבט

04/08/2022
בית בהרחבה של קיבוץ כפר סאלד בצפון אדריכלות תכנון ועיצוב ינון בן דוד,. שי אפשטיין,
על התפר שבין עמק החולה ומורדות הגולן. בית בכפר סאלד(צילום: שי אפשטיין)
כאן גרים בכיף מנהלת מותג חובבת וינטג' וכבאי עם טעם מודרני. מטבח וסלון(צילום: שי אפשטיין)

הפרוייקט: בניית בית בכפר סאלד
שטח: 250 מ"ר בנוי על מגרש של חצי דונם
דיירים: זוג + 2
אדריכלות, תכנון ועיצוב פנים: ינון בן דוד

אחד האתגרים כשמתכננים בנייה של בית חדש, היא לראות רחוק וקדימה ולנסות לצפות את הצרכים המשתנים של המשפחה. זה מאתגר יותר כשעדיין אין משפחה, ואתם עוד בשלב של 'זוג צעיר' שצריך לתכנן את ביתו מאפס. "לפני כ-4 שנים הם הגיעו לפגישה. בתחילת הדרך כזוג, ובעת סיום הבנייה כבר נולדו להם 2 ילדים", מספר האדריכל ינון בן דוד על בעלי הבית הקסום הזה, שנבנה בהרחבה של קיבוץ כפר סאלד, על קו התפר שבין עמק החולה ומורדות הגולן.

האישה היא בת הקיבוץ והיא ביקשה לבנות בית לה ולבן זוגה (ולמשפחתם העתידית) על שטח של חצי דונם בשכונת ההרחבה שנוספה לקיבוץ. ההרחבה ממוקמת על גבעה שממנה נשקף נופו המרהיב של עמק החולה דבר שמיד הדליק את בן דוד, שמתמחה בתכנון ועיצוב בתים באזור הצפון, תוך התייחסות לתנאי הנוף והסביבה הייחודיים של האזור הזה, שרבים יסכימו שהוא היפה בארץ.

עוד בוואלה!

הדור הבא של הטיפול בעזרת קנאביס רפואי

בשיתוף סאיקי
הם ביקשו חלל ציבורי עם אי גדול ופתוח לנוף - וקיבלו. אי המטבח ופינת האוכל שצופים אל הנוף(צילום: שי אפשטיין)

הצעד הראשון היה להבין מה הסגנון המיועד לבית, וגם זה התברר כמשימה לא לגמרי פשוטה:
"הוא לוחם אש והיא מנהלת מותג ביקב הרי הגליל ובעברה היתה מעצבת וסטייליסטית לבית. ההעדפה שלה בעולם העיצוב היא לסגנון וינטג', פחות נקי. בעוד שהוא מעדיף קווים נקיים ועיצובים מודרניים. כך שהעיצוב של הבית היה צריך להתחבר לשני העולמות", מסביר בן דוד.

מאחר שהפרוייקט נולד ויצא לדרך בהיותם זוג צעיר, החשיבה היתה לטווח הארוך. בית שיכיל גם את הצרכים העכשוויים כזוג צעיר, אבל גם יוכל להתאים למשפחה בטווח הארוך. "רוב הזוגות שמגיעים אליי, מגיעים כמשפחה. כאן התהליך היה מעט שונה. מאחר והגיעו כזוג צעיר עם אופק עתידי, לבית שיתאים לצרכי המשפחה". בשלבי התכנון הם הביעו את אהבתם לאירוח, בישול, גדג'טים ומוזיקה. והם גם ביקשו חלל ציבורי עם אי גדול ופתוח לנוף. לצד אלה, הם הביעו גם רצון לחלוקת קומות כזו שתתאים לילדים שיבואו בהמשך.

מבואה ריבועית מקורה עם ספסל שעוטפת את הכניסה לבית(צילום: שי אפשטיין)
מכאן נכנסים ומיד נגלית פינת האוכל והמטבח(צילום: שי אפשטיין)

הבית משתרע על פני שתי קומות: קומת הכניסה של הבית היא קומה ציבורית הכוללת סלון, מטבח, פינת אוכל, פינת עבודה ושירותי אורחים, ויש בה גם יחידת הורים ועוד חדר לקטנים בסמוך להורים. בקומה העליונה תכנן בן דוד ארבעה חדרי שינה לטובת הילדים העתידיים, וחדר אירוח.

מאחר שהמגרש הספציפי שהוקצה לבני הזוג פנה לכביש ולא לנוף, הוחלט שהמרפסת הראשית תהיה לצד הבית ולא מאחוריו, גובלת מעט עם השכן, אך עם קו ראייה לנוף. כך הצליח האדריכל למקסם את הזווית המשקיפה למראות המרהיבים של עמק החולה הנפרש מתחת לקיבוץ.

המעטפת החיצונית של הבית מחופה בעץ אקולוגי מאוסטרליה. מבט מבחוץ(צילום: שי אפשטיין)
כל החלונות מוסגרו בפרופיל מינימליסטי שחור ומודרני(צילום: שי אפשטיין)

"כמי שחי ונושם את רמת הגולן, ומתמחה בבנייה בצפון תוך הבנת הנוף וחשיבותו כחלק מהותי מהבנייה, מבחינתי הנוף ומקסום האור הטבעי הם חלק מהותי מהתכנון והבנייה", אומר בן דוד שבעצמו מתגורר באזור עם משפחתו. "אלו אלמנטים בסיסיים שיוצרים בית מואר והרמוני. יחד עם זאת חשובה לי הפרטיות של המשפחה. ולכן שאפתי לניצול מקסימלי של המרפסת המרכזית (ששטחה 30 מ"ר), ובה כללתי גם מטבח חוץ, מערכות אודיו מתקדמת, והמיקום שלה נבחר על מנת למקסם את הנוף ומצד שני לשמור על הפרטיות של המשפחה".

המבואה החיצונית של הבית, המובילה אל הכניסה, פונה לרחוב. ובן דוד יצר שם מסגרת עם חלון שגם משמש כספסל. הפרגולה בכניסה צפה באוויר ונשענת על האלמנט הריבועי של המבואה. מעטפת הבית מורכבת ממספר חומרים, הדומיננטי בהם הוא חיפוי עץ אקולוגי מאוסטרליה, לצד הפלדה שמקיפה את רוב הבית ויוצרת מערכת הצללות של המרפסת הראשית, הכניסה והסלון.

אי מחופה בעץ עם פלטה לבנה ובו כיריים, מקרר יינו וקולט אדים באווירת בר משקאות(צילום: שי אפשטיין)
"המבשלים והסועדים תמיד עם הפנים לנוף". מבט מהאי אל פינת האוכל(צילום: שי אפשטיין)

בעת הכניסה לבית, החללים הראשונים להיחשף בפני המתבונן הם אלה של פינת האוכל והמטבח. שתי הפונקציות הללו מוקמו בחללים הטובים ביותר בבית מבחינת תאורה טבעית ונוף, ולצידן חלון נוף פנורמי ענק. "התכנון הוא כזה שהמבשלים והסועדים תמיד עם הפנים לנוף", מסביר בן דוד.

המטבח מורכב משני טורים מקבילים ועשוי מחומרים בנראות מודרנית, כולל מקרר יינות בתוך האי ואבזור מקצועי, שכל המיקומים שלו נתפרו כבר בשלב התכנון של המטבח. האי שעשוי מפלטה לבנה וחיפוי עץ, כולל גז, כיור וקולט אדים (שמשמש גם כמדף אלכוהול שיוצר אווירה של בר). פינת האוכל מקבילה לאי ונותנת קונטרסט למודרניות שלו עם מראה וינטג' מובהק ולצדה ויטרינה שממוקמת בין שני החלונות.

בסלון מרגישים היטב את טביעת ידה של בעלת הבית בבחירות של השטיחים, הרהיטים ופריטי הנוי בספרייה(צילום: שי אפשטיין)
פינת עבודה תחת תקרה בגובה כפול מסמנת את הגבול בין הציבורי לפרטי(צילום: שי אפשטיין)

כל החלונות בבית מוסגרו בפרופיל מינימליסטי ושחור, צבע שנבחר על מנת לתת למפתחים נוכחות, ולחזק את הביטוי של הסגנון המודרני, שמועדף על בעל הבית, לצד נגיעות הוינטג' האהובות על זוגתו. שני הסגנונות נוכחים בכל רחבי הבית ומשולבים במינונים ששואפים לאיזון הרמוני.

הסלון, שנמצא מימין לכניסה, כולל ויטרינה שממנה ניתן לצאת למרפסת נוספת, קטנה ואינטימית. אלמנט מרכזי בחלל זה הוא ספריית ברזל שמשמשת גם לתצוגת פרטי נוי ופריטים שאהובים על המשפחה, וגם עוטפת את מסך הטלוויזיה. טעמה של בעלת הבית, שאוהבת אספנות ופרטי וינטג' נוכח בחלל זה ביתר שאת עם שטיחים, כורסא ירקרקה והספה - שאתן כולם בחרה היא על פי טעמה ונטיות לבה.

חדר שינה עם חלונות מאורכים שמגיעים עד הרצפה, ויציאה למרפסת אינטימית(צילום: שי אפשטיין)
דלתות זכוכית חלביות מפרידות את חדר הרחצה מחלל השינה של ההורים(צילום: שי אפשטיין)

פינת העבודה ממוקמת בחלל הכפול של המדרגות. גם שם תוכננו מפתחים שמכניסים אור טבעי לטובת העובדים מהבית. המיקום שלה מסמן גם את התפר בין החלל הציבורי לבין החלל הפרטי של הקומה המרכזית.

בחלל הפרטי נמצאת יחידת ההורים - מינימליסטית, מאוד מוארת, עם חלון ויטרינה שמוביל למרפסת הורים אינטימית. משני צדיה של המיטה נמתחים חלונות ויטרינה מאורכים שמגיעים עד הרצפה, וממוסגרים באותו פרופיל שחור אחיד לכל הבית. מיקום החדר במזרח, מספק לבני הזוג אור טבעי ונעים ששוטף את החדר בבוקר. המאסטר כולל גם חדר רחצה עם דלתות זכוכית חלביות.

מדרגות קלות של מתכת שחורה ואלון וגוף תאורה שנבחר על ידי בעלת הבית(צילום: שי אפשטיין)
חדר רחצה הורים(צילום: שי אפשטיין)

המדרגות המובילות אל הקומה השנייה עשויות פלדה ומדרכי עץ אלון. בקיר הגבוה של גרם המדרגות נפתחו חלונות ריבועיים ובחלל הכפול, ממרכז התקרה נתלה גוף תאורה גדול ואוורירי שבחרה בעלת הבית.

פרט לנראות החיצונית של הבית, בן דוד תכנן גם את מה שלא רואים כדי להתאים את הבית בצורה מיטבית לסביבה ולאקלים המקומי. "כמשרד שמתמחה בבנייה, אנו מחפשים שיטות בנייה חדשות ומתקדמות. כך הגענו לשיטה הקנדית, המבוססת על בנייה מתבניות של קלקר, ככה נבנו הקירות של הבית הזה. זו שיטה מבודדת ונקייה, אקולוגית ומודולרית. היא מבוססת על קלקר מוקצף שתפקידו לבודד חום וקור, והיא מצויינת למקומות עם אקלים משתנה", מסכם בן דוד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully