השתלת אופי: מהפך עיצוב והלבשה לדירה בת"א

    זו היתה דירה סטנדרטית בבניין שנבנה באייטיז, עם קירות אפורים וקודרים מדי. בני הזוג שרכשו אותה פנו לסטודיו חיית וינטג' כדי ליצוק לתוכה עניין ואופי והתוצאה צבעונית, בהירה ומשמחת

    • וינטג'
    • עיצוב פנים
    מערכת וואלה! בית ועיצוב
    הלבשה ועיצוב - סטודיו חיית וינטג' (צילום: טלי דוברת)

    הפרוייקט: דירת 4 חדרים בצפון תל אביב
    שטח: 100 מ"ר
    הדיירים: זוג + 2
    עיצוב והלבשה: דיקלה מנחם טבת - סטודיו חיית וינטג'

    הדירה המדוברת נמצאת בבניין שנבנה בשנות ה-80 והדירה, כיאה לדירה מתקופה זו, היתה סטנדרטית מאוד, נטולת אופי ואפילו קצת קודרת, בשל שימוש מרובה בצבע אפור כהה על הקירות השונים. הזוג שקנה את הדירה פנה אל המעצבת דיקלה מנחם טבת, בעלת הסטודיו "חיית וינטג'" לטובת מבצע הלבשה ועיצוב, שיפיחו בה רוח חדשה ושונה.

    עוד בוואלה! NEWS

    עם הפנים לעתיד: פנטהאוז יוקרתי ברמת גן

    לכתבה המלאה
    המטבח והריצוף הוחלפו לא מזמן, לכן הוחלט לתעל את עיקר התקציב לריהוט והלבשת הבית (צילום: טלי דוברת)

    כיוון שרכישת הדירה לא הותירה תקציב גדול לעיצוב והיות שחדר הרחצה של הילדים, המטבח והריצוף ברחבי הדירה הוחלפו על ידי הדיירים הקודמים - הוחלט להתמקד בהלבשה שתיתן לדירה אופי ויופי. עוד נתח מהתקציב יועד לשיפוץ של חדר הרחצה של ההורים, שנותר כפי שהיה ביום בו בנו את הבית "או במילים אחרות: בז' מכוער שבא למות, עם מקלחון אגנית... בקיצור,סיוט", נזכרת דיקלה מנחם טבת.

    הזוג נכנס לדירה ללא ריהוט כלל, והיה צריך לרכוש הכל, מ-א' ועד ת'. הדיירים ביקשו ליצור בדירה אווירה חמימה, צבעונית במידה וסלון שישרת את כל בני המשפחה - מגדול עד קטן (לבני הזוג שתי בנות קטנות). כל הפריטים בתמונות נרכשו במהלך הפרוייקט.

    קיר הכניסה לבית - ארוך, רציף וישר - חולק לשני אזורים בעזרת כוננית Room divider (צילום: טלי דוברת)

    "יצירת איזור כניסה מוגדר לדירה היוותה אתגר", מסבירה המעצבת, "שכן קיר הכניסה משמאל לדלת נמשך בקו ארוך, רציף וישר עד הוויטרינה של הסלון". על מנת ליצור פינת כניסה כמו גם סלון בעל תחושה חמימה יותר, הופרד חלל הכניסה מן הסלון באמצעות כוננית מסוג room divider שנוצרה בדיוק על מנת לחלק חללים תוך שהיא מאפשרת גם אחסון ותצוגה של חפצי נוי.

    מבט אל קצה הסלון, דרך מדפי כוננית החלוקה (צילום: טלי דוברת)

    לאחר מכן הותקן על הקיר מתלה עץ משולב מתכת, ובהמשך שידת אחסון לאחסון קסדות, כובעים ותיקים, ומעליה מראה כדי ליצור הרגשה של כניסה וגם בשל הפרקטיות שבדבר.

    מתלה מתכת ושידה לאחסון קסדות, כובעים ותיקים (צילום: טלי דוברת)

    ואזת קרמיקה שיוצרה בשנות ה-60 בעבודת יד של המותג המקומי הנחשב "בית היוצר", התחבאה בארון של בני הזוג, בשיטוטי בבית גיליתי אותה ואחר כבוד היא איישה את השידה. יחד עם זר הכותנה נוצר מראה לוקאלי וקלאסי בה בעת.

    אוצר ישראלי בארון. ואזה של 'בית היוצר' שמצאה המעצבת בין חפציהם של הדיירים (צילום: טלי דוברת)

    לאחר שיצרנו איזור כניסה נעים, יצרנו את הקיר הראשי של הסלון. כיוון שלבני הזוג אין טלוויזיה והם לא רצו מזנון, נבחר אחסון חצי פתוח חצי סגור שיאחסן את משחקי הילדים ויזמין לקריאה משותפת.

    מעל יחידת האחסון נתלה שעון פורניר עץ ודגלון בד דקורטיבי שהכניס צבע. מנורות קיר בעל אור נעים נוספו והשלימו את הקיר הראשי של הסלון.

    אין טלוויזיה. אחסון חצי פתוח מזמין קריאה משותפת של כל דיירי הבית (צילום: טלי דוברת)

    "את הקיר באיזור הישיבה של הסלון צבענו בכתום עמוק והזמנו ספת שזלונג בהתאמה אישית בצבע ירוק מרווה. פרשנו שטיח חבל שחימם את האווירה ושמר על מראה נקי, והוספנו כמה עציצים בשביל שמחה בלב ובעיניים", מתארת מנחם טבת. וילון בהתאמה אישית שומר על תחושת הפרטיות ומסנן פנימה אור נעים ואיכותי.

    ציורים אקספרסיביים של נוף קליפורני, על רקע קיר כתום בסלון (צילום: טלי דוברת)

    התמונות בסלון הן של אמנית אמריקאית המתמקדת בציור אקספרסיבי של נופים מאיזור קליפורניה:

    גוף תאורה מנייר בעיצוב אמנית ישראלית (צילום: טלי דוברת)

    והטאץ' הסופי לחלל הגיע עם תליית גוף תאורה הנד מייד של אמנית ישראלית, עשוי עלעלי נייר.

    טפט במראה בוטני הותקן רק עד מחצית הקיר, כדי לא ליצור מראה עמוס בחדר הקטן. חדר השינה של ההורים (צילום: טלי דוברת)

    "לאחר שסיימנו את הסלון, הלבשנו את חדר השינה. אחרי שסיימנו עם הרהיטים הגדולים (ארונות ההזזה מאיקאה, המיטה המרחפת מרהיטי דורון), בחרנו טפט עז במראה בוטני", מספרת המעצבת.

    שידות וינטג' מרחפות בעיטור פליז ומנורות קריאה בחיפוי עץ (צילום: טלי דוברת)

    הטפט הותקן רק עד מחצית הקיר כדי לשמור על תחושה פתוחה ולא עמוסה בחלל.
    תמונות בוטניות וינטג'יות נתלו על הקיר ועל החלון וילון שקוף ואוורירי, גם הוא וינטג'.
    בשל גודלו (קוטנו) של החדר, בחרה המעצבת בשידות צפות, שהשאירו את החלל פתוח ככל האפשר - שידות וינטג' עם מגירה ועיטור של פס פליז.

    מנורות קריאה בחיפוי עץ התחברו לכל פריטי העץ שבחדר.

    פעם הכל פה היה בז'. חדר הרחצה המשופץ של ההורים (צילום: טלי דוברת)

    השיפוץ של חדר הרחצה של ההורים היה למעשה יריית הפתיחה של הפרוייקט והוא החל מיד עם קבלת המפתח לדירה. התכנון של החדר היה מוזר ולא נוח והאמבטיה היתה לא מזמינה בלשון המעטה - מקלחון חסם את הכניסה והיה צריך לעבור בקושי רב בינו לבין האסלה כדי להגיע לשידת הכיור.

    במסגרת השיפוץ הוחלפו הצינורות הישנים, כל האריחים והחיפויים, הותקנו אסלה תלויה ומקלחון חדש והמיקומים של הפונקציות השונות שונו כך שיהיו נגישים ומזמינים. אריחים בגוון פנינה נבחרו בשל השילוב המוצלח בין מראה נקי לתקציב מוגבל. מראת העץ ומשטח הבוצ'ר השתלבו נפלא עם הצבעים הבהירים בחלל ומוסיפים לו חמימות.

    החדר הכי שמח בבית. חדר הילדים (צילום: טלי דוברת)

    חדר הילדים הוא החדר הכי מתוק ומשמח בכל בית. "בחרנו מיטה מרהיטי דורון, והחלטנו לעשות שימוש בכוורת איקאה שהושארה בדירה על ידי הדיירים הקודמים. התקציב היה כבר היה על הקצה, אחרי שריהטנו בית שלם", מספרת מנחם טבת.

    עגורי בד בחדר הילדים (צילום: טלי דוברת)

    "לאחר מכן התחלנו להוסיף לחדר אקססוריז משמחים - עגורי בד בפאטרנים שונים, פיית יער שנתקבלה כמתנה עם מעבר הדירה ומייד נתלתה על הקיר כחלק מהלבשת החדר. וילון מבד שהוזמן במיוחד נתפר והוסיף לחדר קסם.

    מוסיף לחדר קסם. וילון בד שנתפר במיוחד עבור חדר הילדים (צילום: טלי דוברת)

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully