הכפר המודרני: בית פרטי בשוהם עבר מתיחת פנים

בית פרטי שעבר מתיחת פנים מוכיח ששילוב בין סגנון מודרני נקי וכפרי מחוספס יכולים להתקיים יחד, ואפילו להתלכד לכדי מראה יוקרתי ומרהיב. צפו בתמונות לאחר השיפוץ

  • עיצוב פנים
  • שיפוץ
מערכת וואלה! בית ועיצוב
בית בן 3 קומות שנבנה בניינטיז וחיכה למייקאובר. המרפסת המקורה בחצר ומבט אל הסלון (צילום: איתי בנית)

הפרוייקט: שיפוץ בית פרטי בשוהם
שטח: 280 מ"ר בנוי, על מגרש של 60 מ"ר
דיירים: זוג + 3
תכנון ועיצוב: נטלי רשף
אלומיניום: כוכב אלומיניום

בעיצוב פנים, לעיתים דווקא שילוב בין סגנונות, לכאורה מנוגדים, הוא המפתח ליצירת מראה הרמוני ומרשים. כך גם בבית הזה בשוהם, שעבר שיפוץ מאסיבי הודות לתכנון חדש ואפקטיבי עליו אחראית מעצבת הפנים נטלי רשף: בזמן שבעלת הבית שאפה למראה מודרני ונקי, בן זוגה נטה דווקא לכיוון הכפרי. אחרי שנים של מגורים בשכונת קוטג'ים בשוהם החליטו בני הזוג, להם שלושה ילדים מתבגרים, לעבור לבית מרווח יותר. על אף הקושי למצוא נכס באזור התמזל מזלם והם מצאו מגרש בשטח של כ-600 מ"ר במרכזו בית בין בן 3 קומות שנבנה בשנות ה-90 ושיווע למתיחת פנים.

עוד בוואלה!

דירת גן צבעונית ועליזה בצפון תל אביב

לכתבה המלאה
הקירות נהרסו ונשארו רק עמודי התמך, שנוצלו לטובת פתרונות אחסון וחציצה בין החללים בקומת הכניסה (צילום: איתי בנית)

בני הזוג (הוא יזם נדלן והיא עו"ד בכירה בשירות הציבורי) הפקידו את מלאכת התכנון החדש בידי רשף, לאחר שזו עיצבה גם את ביתם הראשון לפני כעשור, עם סיום לימודיה בביה"ס ללימודי עיצוב פנים של ברברה ברזין. "על אף שהבית היה חשוך, מסוגר ומיושן בני הזוג בחרו לשפץ אותו ולא להרוס, משיקולי זמן ותקציב", מסבירה רשף. "ה-LAYOUT המקורי (שכולל מרתף, קומת כניסה, מפלס ביניים וקומת מגורים שהקדשנו לילדים) נשמר ומה שעבר שינוי משמעותי הוא הפנים. פרט לקונסטרוקציה שנותרה בעינה הכל השתנה, כולל פתחי החלונות ששונו והוגדלו ביחס לתכנון המקורי. השיפוץ המאסיבי הצריך היתרי בניה עליהם אחראית האדריכלית זמירית לוי".

חומות האבן והחניה הסגורה הוחלפו בפיצ'רים בעלי חזות מודרנית ואוורירית. חזית הבית (צילום: איתי בנית)

פיתוח השטח שפונה לכיוון הרחוב טופל גם הוא וחומות האבן המקוריות בחזית וכן החניה הסגורה הוסרו והוחלפו בפיצ'רים מודרניים ואווריריים כמו שער וגדר עשויים ברזל שחור ופרגולה קלה מעץ וברזל. שטחו הבנוי של הבית הוא כ-280 מ"ר. בקומת הכניסה, פרט לשלושה עמודי תמך גדולים נהרסו כל הקירות. בתכנון החדש השתמשה רשף בעמודים על מנת ליצור חלוקה אפקטיבית יותר של הקומה. עתה, הם חוצצים בין הסלון ופינת האוכל, שרוצפו בפרקט אלון כהה, לאזור המבואה, המטבח והכביסה אותם בחרה המעצבת לבדל, שרוצפו באריחי פורצלן מדוקקים דמויי בטון מוחלק.

הסלון ופינת האוכל רוצפו באלון כהה, המבואה, המטבח ואזור הכביסה רוצפו במראה של בטון מוחלק (צילום: איתי בנית)

"שניים מהעמודים אפשרו לנו לייצר מבואה ובה שידת מגרות וצמד מראות ומעברם השני ארון נעליים. באחד מהם ארון סגור אליו מגיעה הכביסה המשומשת היישר מחדר הרחצה של הילדים דרך פיר ואילו בשני הותקנו ארונות סגורים", מסבירה רשף. "כך נוצר לנו אזור שירות מוצנע ומרווח עם ארונות גדולים בגוון ירקרק ובהמשכם חדר כביסה פתוח שנראה כהמשך טבעי שלהם. בעמוד שמפריד בין המטבח לסלון השתמשנו כאובייקט עצמאי המשמש כקיר טלוויזיה וארונות, שבהם מוטמעות המערכות הטכניות. עוד פרט מעטפת שתורם מאוד לנראות הסופית הן מערכות האלומיניום שנצבעו בגוון שחור ומוסיפות ממד אלגנטי ויוקרתי".

ציר ארונות ארוך במראה שורש אלון טבעי. המטבח (צילום: איתי בנית)
אזור שירות מוצנע שמאחוריו חדר כביסה מרווח (צילום: איתי בנית)

את המטבח תכננה רשף כציר ארוך שחזיתותיו עשויות שורש עץ אלון טבעי, הצופה לכיוון הגינה המטופחת. אל מול החספוס הטבעי של העץ בולטים משטחי העבודה האלגנטיים, דמויי שיש קררה. פינת האוכל והסלון ממוקמים במרחב פתוח ומואר מוקף ויטרינות שמשקיפות לגינה האחורית. ארון הספרייה שממוקם בפינת האוכל מסתיר מעברו השני את המדרגות שמובילות לקומת המגורים.

ארון הספרייה בפינת האוכל מסתיר מאחוריו את גרם המדרגות לקומות הפרטיות (צילום: איתי בנית)

קומת הביניים בבית משמשת עתה כיחידת הורים שזכו לחדר כושר צמוד ובין שני האגפים חוצצות דלתות זכוכית אקוסטיות. העיצוב בחדר השינה הוא כפרי יותר, ומתבטאי בקורות עץ דקורטיביות ששולבו בתקרה. חזיתות חדר הארונות הפתוח נצבעו בגוון ירקרק בהיר ובחדר הרחצה שולבו חומרים מחוספסים בצבעוניות כהה.

קורות עץ דקורטיביות שהותקנו בתקרה מכתיבות כאן מראה כפרי יותר. חדר השינה של ההורים (צילום: איתי בנית)

הקומה העליונה היא הממלכה של שלושת בניהם המתבגרים של הזוג. שניים מהם חולקים חדר רחצה משותף ומרפסת גג בעוד הבן הבכור זכה ליחידה פרטית משלו. "בקומה זאת בחרתי בחומרים כפריים במראה נקי ופשוט. חדרי השינה צבועים בגוון אפור בהיר ובדומה לסוויטת השינה של ההורים, גם שם התקנו קורות עץ דקורטיביות - הפעם בגוון בהיר, שיוצרות קונטרסט צבעוני ומעניקות תחושת גובה".

הבן הבכור קיבל יחידה פרטית משלו (צילום: איתי בנית)
סולם עץ מוביל לפינת רביצה מוגבהת בחדרם של שני הבנים הצעירים יותר (צילום: איתי בנית)

פריטי הנגרות בחדרי הילדים נצבעו באותו גוון כמו הקיר, למראה אוורירי ומרווח. ובאחד החדרים נוצלה הגלריה בגג המוגבה לטובת יצירת פינת רביצה, שאליה יכולים המתבגרים לטפס בעזרת סולם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully