דירת גן צבעונית ועליזה בצפון תל אביב

הצבעוניות המונוכרומטית של המעטפת העיצובית מספקת רקע מודרני ומושלם לצבעוניות השמחה והססגונית של פריטי האמנות הייחודיים בדירת הגן התל אביבית הזאת. אבל זה כלום לעומת מה שקורה בתוך חדרי הרחצה

מערכת וואלה! בית ועיצוב
השיפוץ חשף את התקרות המקוריות שהסתתרו תחת הנמכות גבס. המטבח והמדרגות המובילות לקומת המרתף (צילום: עידן גור)

הפרוייקט: דירת גן בתל אביב
הדיירים: זוג + מתבגר
שטח: 180 מ"ר, חצר: 80 מ"ר
חיפויים, ריצופים וכלים סניטריים: MODY
תכנון ועיצוב: מיטל צימבר

דירת הגן הדו קומתית הזו, שממוקמת באחת השכונות הירוקות והשקטות בצפון תל-אביב, עברה מהפך של ממש. היא שייכת לזוג בשנות ה-50 לחייהם, שניהם בעלי מקצועות חופשיים, שבנם הגדול עזב זה מכבר את הבית ואיתם נשאר בנם הצעיר שזכה בקומה משל עצמו במרתף. בני הזוג שכרו את שירותיה של מעצבת הפנים מיטל צימבר לטובת שיפוץ הדירה ועידכונה בהתאם לצרכים ולטעם הנוכחיים שלהם.

עוד בוואלה!

להיכנס לבית הזה זה כמו לעשות מדיטציה

לכתבה המלאה
המטרה היתה לאזן בין העושר הוויזואלי והססגוניות של פרטי האוסף, לבין הרהיטים והאביזרים. הסלון, המטבח והיציאה לגינה (צילום: עידן גור)

במסגרת השיפוץ, שארך כ-4 חודשים והתקיים בחודשי החורף, השתנה ה-LAYOUT המקורי של הדירה מקצה לקצה. לאחריו, הדירה נראית גדולה ומוארת בהרבה מבעבר, הודות לחשיפת התקרות המקוריות שהיו חבויות מתחת להנמכות גבס והסרת עיבוי קירות הפנים, שתפס שטח נכבד מהחלל. בעת חשיפת המעטפת התגלו גם נישות נסתרות בהן שילבה צימבר פתרונות אחסון, את מערכת המיזוג ואף יצרה נישה ייעודית למקרר שבמטבח. את החלון שהיה קבוע בקיר הסלון היא פתחה לכדי מעבר ישירות לגינה, כך גם יצרה קשר בלתי אמצעי בין חוץ לפנים.

"אחת הבקשות של בני הזוג היתה לייצר בית צבעוני, שמח, מלא אור וחיות. מרחב מגורים מלא אופי", מסבירה צימבר. "לבעלת הבית DNA מובהק משל עצמה ואוסף פריטים אקלקטי שביקשה שישתלבו במרחב. אחת המטרות היתה לאזן בין העושר הוויזואלי והססגוניות של פרטי האוסף, לבין הרהיטים והאביזרים שנבחרו בקפידה בצבעוניות מונוכרומטית ובדוגמאות חלקות או גיאומטריות שמאזנות את החלל".

פינת אוכל יומיומית בקו מודרני ודקיק (צילום: עידן גור)

בקומת הכניסה, יצרה צימבר חלוקה חדשה לגמרי והרחיבה משמעותית את הסלון והמטבח, שם הוסיפה פינת אוכל יומיומית שמקשרת בין שתי הזירות. שניים מחדרי השינה מוזגו על מנת ליצור סוויטת הורים גדולה ומפנקת במיוחד.

אחד הפיצ'רים הבולטים בסלון הוא קמין שנתלה מהקיר וצורתו אובלית. הוא מכניס ממד של רוך וצורתו משתלבת עם צורתם של האלמנטים האמורפיים והמעוגלים כדוגמת יצירות האמנות והמראה שתלויות על הקיר. בכדי לשבור את המסה בחרה צימבר במערכת ישיבה סימטרית בקווים מודרניים ונקיים ובשטיח בדוגמה גיאומטרית. קורת הפלדה שחוצה את החלל יוצרת גם היא הדגש דרמטי ומוסיפה אופי ועניין למרחב.

קמין אובלי תלוי מהתקרה, ומערכת ישיבה סימטרית בקווים ישרים שמאזנים את המסה (צילום: עידן גור)

במטבח החדש יצרה המעצבת שפע של פתרונות אחסון והגדילה באופן ניכר את כמות משטחי העבודה. בעוד המעטפת, ובפרט הדלתות והחלון המעוגל הם כפריים מטבעם, צימבר בחרה בקו מודרני ונקי. היא בחרה עבור בני המשפחה פינת אוכל מינימליסטית ומדוקקת בקו נקי, עם חשיבה לעתיד אז המשפחה עתידה להתרחב.

כיור חבית וברז שיורד מהתקרה. שירותי האורחים במראה דרמטי (צילום: עידן גור)

פיצ'ר מסקרן נוסף במרחב הציבורי הם שירותי האורחים - צימבר בחרה במתכוון בקונספט דרמטי ובאריחים גדולים במידות 60/120 ס"מ שעליהם מודפסת דוגמת תחרה. התאורה המינימליסטית מדגישה את הממד התיאטרלי, וכך גם כיור החבית והברז שמותקן מהתקרה.

שני חדרי שינה מוזגו לסוויטה מרווחת עם חדר רחצה שמופרד בקיר זכוכית (צילום: עידן גור)

סוויטת השינה של בני הזוג מרווחת, מוארת ואלגנטית והותקנו בה ארונות קיר ושפע פתרונות אחסון. בתוך חדר השינה תכננה המעצבת חדר רחצה גדול שמופרד באמצעות קיר זכוכית שמייצר מראה מרווח ומאוורר, ובו אמבטיית FREE STANDING ומקלחון זוגי. המעצבת והלקוחה בחרו לשלב אריחים בשחור ולבן (גם הם מ-MODY) בצורות וגדלים שונים שייצרו מחד עיצוב שונה וייחודי ומאידך יישארו רלוונטיים ועדכניים לאורך זמן.

שילוב של אריחים בדוגמאות שונות בגווני שחור-לבן, ישמרו על עדכניותם לאורך זמן (צילום: עידן גור)

גרם המדרגות שמוביל לקומה התחתונה היה תחום טרם השיפוץ על ידי קירות אותם בחרה צימבר לבטל ובמקומם הציבה מחיצה אוורירית עשויה עץ. עם הירידה לקומת המרתף, נחשפים למתחם הבילוי של בני המשפחה שכולל מכשירי כושר ושולחן ביליארד. קומת המרתף היא גם אזור המגורים הייעודי של הבן המתבגר של בני הזוג ולכן החללים הפרטיים שלו עוצבו בקווים מודרניים ובצבעוניות גברית. כך למשל עבור חדרה הרחצה נבחרו אריחים בדוגמה גיאומטרית בגוונים של כחול, שחור ואפור.

שולחן ביליארד ומכשירי כושר באזור הפנאי המשותף בקומת המרתף (צילום: עידן גור)
ריצוף גאומטרי בצבעוניות של שחור-כחול-אפור. חדר רחצה בקווים גבריים בקומת המרתף (צילום: עידן גור)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully