להיכנס לבית הזה זה כמו לעשות מדיטציה

הניסיון לתרגם את המזג הרגוע של בעלי הבית הזה בת"א לתוכנית אדריכלית הניב חלל מדיטטיבי כמעט, צבוע בצבעים בהירים וטבעיים ורשתות גריד עדינות מעץ שחוצות אותו במשחקיות עדינה

מערכת וואלה! בית ועיצוב
זה הבית הכי זן שראינו. חלל הסלון (צילום: עמית גירון)

מיקום: תל אביב
שטח הבית: 400 מ"ר
תכנון ועיצוב: טל גולדשמיט פיש

בבית הזה בתל אביב, שתוכנן ושופץ עבור משפחה בת 5 נפשות, ניסתה האדריכלית טל גולדשמיט פיש לתרגם את מזגם הנעים והנינוח של בעלי הבית לכדי חלל רגוע ומדיטטיבי שישדר בדיוק את אופיים. בכל פרויקט של הסטודיו, אנו מנסים לשקף את ה-DNA של הלקוחות שלנו בעיצוב.

עוד בוואלה!

תחפה עלי: אתם חייבים לראות את הקירות בפנטהאוז הזה

לכתבה המלאה
חדר ההורים מוקם בעליית הגג (צילום: עמית גירון)

הקו המנחה לעיצוב כלל פלטת צבעים רכה, חומרים טבעיים ואלמנט חזרתי בעל גאומטריה בסיסית ונעימה לעין. יחד עם האור הטבעי הנהדר שחדר לבית, הצלחנו להגיע לתוצאה אליה כיוונו.

הבית כולל ארבעה מפלסים. קומת הכניסה היא החלל המשותף בבית ובו נמצאים המטבח, הסלון, פינת האוכל וחדר משפחה. המרתף הוא אזור השירות והמשחקים של הילדים, בקומה הראשונה חדרי השינה של הילדים ובעליית הגג נמצא חדר המאסטר של ההורים.

חומרים טבעיים ואלמנט חזרתי בעל גאומטריה בסיסית ונעימה לעין (צילום: עמית גירון)

את גרמי המדרגות חיפינו בברזל לבן, בשילוב מעקה גיאומטרי המשכי תואם ותאורת קיר מעניינת, שיחד יצרו מעין פסל גיאומטרי הממוקם במרכז החלל.

כדי להפריד את חלל המדרגות מחלל הסלון באופן שיאפשר קשר עין בין שני האזורים, תכננו מחיצות עץ בדמוי רשת בגובה 6 מטרים הממוקמות בתוך מסגרת עץ אלכסונית. בתכנון אותן מחיצות היה חשוב לנו לקבל מראה אחיד כך שעובי העץ שמייצר את הגריד יהיה דק ואחיד במסגרת כמו גם במילואה.

מחיצות עץ דמויות רשת בגובה 6 מטרים מפרידות בין גרם המדרגות וחלל האירוח המרכזי (צילום: עמית גירון)

האתגר הגדול בתכנון האלמנט נבע מהגובה הרב של המחיצות ונטייתו הטבעית של עץ להתכופף מה שאילץ את הנגר לשתול פרופילי פלדה בתוך העץ. נדרשו כמה ניסיונות ודוגמאות כדי להצליח להגיע למראה עץ דקיק באופן שלא יהיה זכר ויזואלי לשלד הברזל שנשתל בתוך פרופילי העץ.

המשכנו עם אותו אלמנט עבור חציצה בין חדר המשפחה למבואת הכניסה לבית. הסגמנטים של המחיצות בחדר המשפחה נעות על ציר פיבוט ומאפשרות תסריטים מעניינים של פתיחה וסגירה, מלאות או חלקיות.

תסריטים מעניינים של פתיחה/סגירה (צילום: עמית גירון)
אלמנט הגריד הגיאומטרי חוזר בכל הבית. מדפים בסלון (צילום: עמית גירון)

אל מול הלוברים הגבוהים, בצדו השני של הסלון ייצרנו מסגרת היקפית לחלון המשקיף לבריכה הכוללת ספסל ישיבה דו כיווני - לכיוון הסלון מצדו הפנימי של הבית, ולכיוון הבריכה מצדו החיצוני, זאת על מנת לייצר אזור נעים לישיבה על הגבול בין החוץ לפנים.

לאורכו של האי ומצדדיו יכולים לשבת עד 10 אנשים (צילום: עמית גירון)

באזור המטבח תוכנן אי עבודה באורך 5 מטרים עם אפשרות ישיבה לכל אורכו וצדדיו כדי לאפשר אזור אירוח מרווח וכיפי שיכול להושיב בנינוחות עד עשרה אנשים. בנוסף, באזור פינת האוכל, בחרנו בשולחן עגול לטובת ישיבה משפחתית נעימה. כל האזורים בקומת הכניסה אווריריים ומאפשרים מבט פתוח אל החוץ ואל הקומה כולה.

כל האזורים בקומת הכניסה אווריריים ומאפשרים מבט פתוח (צילום: עמית גירון)

פלטת החומרים בבית כולו מונוכרומטית, על טהרת החומרים הטבעיים והצבעים הבהירים, המרגיעים והנינוחים. זה מתחיל כבר מן המסד, מרצפת פרקט אלון מולבן, ועובר מעלה והלאה אל בחירות הריהוט והטקסטיל, שיוצרות שלם הגדול מסך חלקיו.

אזור ישיבה שהוא על הגבול בין החוץ לפנים (צילום: עמית גירון)
המדרגות חופו במתכת לבנה (צילום: עמית גירון)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully