תחפה עלי: אתם חייבים לראות את הקירות בפנטהאוז הזה

כל החלל הציבורי בדירת הגג המרווחת הזאת חופה באריחים כהים, גם הקירות, ליצירת מראה מיוחד - בין רשמי לאינטימי. כך בני הזוג שמתגוררים כאן יכולים להרגיש בנוח גם כשהם מארחים את הנכדים וגם כשהם עובדים מהבית

מערכת וואלה! בית ועיצוב
הם ביקשו להעלות את התחושה של ביתם הפרטי הקודם אל הגג, אבל גם לקחת הכול דור אחד קדימה. פנטהאוז בשרון (צילום: אלעד גונן)

הפרוייקט: פנטהאוז בשרון
שטח: 180 מ"ר+ 180 מ"ר מרפסת גן
תכנון ועיצוב: מיקי כתר ומרב ברמן - אדריכלות ועיצוב פנים
משטחים וחיפויים: LAMINAM
תאורה: גלריית GLOW

בני הזוג, בראשית שנות ה-60 לחייהם, שילדיהם בגרו ופרחו מהקן, התלבטו תחילה בין שיפוץ מאסיבי של ביתם הפרטי בן שלוש הקומות לבין מעבר לדירת גג מרווחת, נוחה, בעלת מפלס אחד, בה המרפסת רחבת הידיים תהווה גן לכל דבר. הפור נפל והשניים בחרו לעבור לדירת הפנטהאוז במגדל חדש באותה עיר שבה התגוררו עד כה, שמשקיפה מלמעלה על הבניה הנמוכה והוותיקה. את דירת הגג החדשה תכננו ועיצבו עבורם מיקי כתר ומרב ברמן, בעלי משרד לאדריכלות ועיצוב פנים.

עוד בוואלה!

פרח במדבר: אחרי נדודים בין בסיסי צבא, הם היכו פה שורש

לכתבה המלאה
"יצירה שלא תימאס". המטבח (צילום: אלעד גונן)

כבר בצעד הראשון בתוך הדירה ניכר שהפנטהאוז החדש הוא אטרקציה עיצובית מבחינות רבות, הודות לשילוב חומרים מנוגד ובלתי שיגרתי שדווקא מייצר הרמוניה מפתיעה: "פיצוח רצונות הלקוח מאתגר בכל פרויקט והוא מוביל אותנו למסע יצירה שנשאר רלוונטי למשך שנים. זו יצירה שלא תימאס". מסביר כתר.

הלקוחות ביקשו להעלות את ביתם הפרטי והגן, שם גידלו את ילדיהם, אל הגג ולקחת את הכול דור אחד קדימה. מדובר בזוג פעיל שמרבה לארח, במיוחד את שלושת ילדיהם וששת נכדיהם. כתר וברמן תכננו עבורם בית גדול, מואר, פרקטי ונוח, עם מרחבי אירוח גדולים וחדרי עבודה פרטיים לשני בני הזוג העוסקים במקצועות חופשיים - היא פסיכולוגית והוא רואה חשבון ומשפטן. בתכנון השכילו ברמן וכתר לשמור על פרופורציות תכנוניות ועיצוביות, בהתאם לפונקציות השונות, תוך ניתוח מרחבי נכון המספק לכל פונקציה את ייחודה הפיזי.

כל החלל הראשי מחופה באריחי למינם גדולים, מדוקקים וכהים (צילום: אלעד גונן)
איזון מנוגד והרמוני בין החיפוי הכהה והפרקט הפראי (צילום: אלעד גונן)

"רצינו ליצור אפשרויות אירוח במרחבים גדולים ויחד עם זאת תחושת אינטימיות מאחר ורוב היום רק שניהם בבית", מסביר כתר. "פרט נוסף עליו הושם דגש הוא הביטוי העז שמקבלים הגן והנוף וחיבורם אל מרחבי הפנים".

צמד המתכננים בחר לחפות את כל החלל הראשי, ששטחו כ-75 מ"ר וכולל את מבואת הכניסה, המטבח, פינת האוכל והסלון, באריחי ענק במידות 1.2/3.2 מ"ר, מוטיב שאפשר אחידות מרחבית. בנוסף בחרו ברצפת פרקט פראי מעץ אלון מבוקע צרפתי, המייצרת איזון מנוגד אך הרמוני. לדברי כתר, "הבחירה בעץ על הרצפה ולוחות ה-LAMINAM על הקירות, אפשרה לנו להכניס למרחב חמימות וטקסטורה מעניינת, רב גונית ומאידך מאוזנת. פלטת הגוונים הכהים המונוכרומטיים מהווה קונטרסט מדוד לפרקט הפראי".

גם במסדרון הכל עטוף בחיפוי האחיד - קירות, דלתות, ארונות (צילום: אלעד גונן)

הבית נדרש להיות ייצוגי מאחר ושני בני הזוג מקבלים בו קהל. אל האגף הפרטי מוביל מסדרון אלגנטי ומרשים עטוף כולו בלוחות LAMINAM מדוקקים וגדולים העוטפים, פרט לקירות, גם את הארונות, הדלתות והמערכות השונות בהן מערכת המיזוג, התקשורת ומערכות הבית החכם. "משטחים אלו הם מוטיב חוזר ביצירה העיצובית לכן בחרנו לחפות איתם גם את המטבח, משטחי העבודה וחלק מהריהוט בבית. זהות החומרים הברורה עוזרת לבסס קו הרמוני והמשכי והופכת את היצירה לשלמה", מוסיף האדריכל.

באגף הפרטי, שתי סוויטות שינה מוארות ומרווחות (צילום: אלעד גונן)

החדרים הפרטיים המוצנעים מבעד לדלתות הינם שתי סוויטות מוארות ומרווחות, האחת לבני הזוג והשנייה סוויטה עבור אורחים וכמובן הנכדים שמרבים לבקר. ניכר כי צוות המתכננים עמל רבות על מנת לייצר תחושת שייכות וזהות, בפרט בחלל זה. כך למשל תוכנן עבורם ארון ספרים גדול בו מגרות צעצועים רבות כך שלכל נכד מתאפשרת תחושת השייכות שלו בבית הסבים - פינה אישית שמאפשרת לו לבוא לידי ביטוי.

אחד השלבים החשובים והאהובים בתכנון בית - עיצוב ובחירת התאורה (צילום: אלעד גונן)

תשומת הלב לפרטים ממשיכה גם אל גופי התאורה: "תכנון תאורה הינו אחד השלבים שאנו הכי אוהבים ליצור בבתים", מסביר כתר. "חצי ממשך שהייתנו בבית אנו נמצאים תחת תאורה מלאכותית לכן תכנונה הוא מפתח להצלחה או לכישלון הפרויקט. שילוב ובחירת תאורה בין שלל וריאציות מצריכה מחשבה על הקו העיצובי שכן מעבר להיותה פונקציונלית עליה לשרת בהרמוניה גם את תפיסת העיצוב והסגנון הנבחר. יש לתת דגש נרחב לשימושיות ולחשב מראש מה השימוש שיהיה לכל סוג של תאורה בבית, מה יהיה אופן ההארה, צורת ההארה, גוון האור ויכולת השליטה של בני הבית".

גן קסום שזקוק לטיפול מינימלי, ואפילו מספק ירקות לארוחת הערב. גינת הגג (צילום: אלעד גונן)

מרפסת הגן מחוברת אל כל חלקי הדירה והורכבה כזיכרון של ביתם הקודם של בני הזוג. היא עתירה בצמחיה ושולבו בה מערכות טכנולוגיות המאפשרות לדיירים ליהנות מגן קסום שמצריך טיפול מינימלי. "הקשר בין פנים לחוץ בדירות גג הינו בלתי אמצעי: תכנון הפנים חייב לשקף את החוץ ולהפך", מסביר כתר. "האיזון הנדרש הוא נקודת המפגש של הנפש, ובמידה והסנכרון בין שתי הזירות מדויק ונכון הוא יכול וצריך להוות סימפוניה לעיניים האנושיות. לצד הגינון המרשים יצרנו עבורם גינת תבלינים הקשורה ישירות למטבח, שהפכה לגינת ירק אשר ממנה קוטפים בעלי הבית לעת ערב את ירקות הגן ועשבי התיבול לארוחה רעננה וטרייה".

לאפשר אירוח במרחבים גדולים, אבל לא לוותר על אינטימיות. הסלון והמטבח (צילום: אלעד גונן)
שני בני הזוג עובדים במקצועות חופשיים ומקבלים קהל בבית. חדר עבודה (צילום: אלעד גונן)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully